Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48860 • Stránka 1484 z 3258 • 1 ... 1481, 1482, 1483, 1484, 1485, 1486, 1487 ... 3258
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Martin Janoušek » 07 úno 2020, 18:44

Se vzpamatujete s těmi chvalozpěvy na Cartograf. Nebo vy jste někdy nějak rozumně vyhráli nad tou rybí kůží, kterou jsou pokryty? Rozumně myslím bez toho, že vám vystupovaly kapky studeného potu, jestli si probrousíte lak až na barvu nebo jestli páté zakápnutí hypersolem rozleptá barvu na modelu? Nebo je bezva řešení přestříkání osmi vrstvami bezbarvého laku a následné broušení? Ne, to opravdu nechci. Je hodně dobrých obtisků, ale Cartograf mezi nimi rozhodně není...
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 07 úno 2020, 18:46

Při zhruba nákladu 1000ks aby to výrobce trochu pocítil, by nesměl udat myslím polovinu. Problem pro nás je, že i kdyby hypoteticky v Čr neprodali ani jeden kus, tak v zahraničí se jim to rozplyne. Navíc většinu stejně vezmou sběratelé a těm je to fuk, zda to kryje nebo ne.
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod speedyj » 07 úno 2020, 18:46

Berat píše:Už v prvním příspěvku jsem psal, že tak musí hlasovat dostatečný počet lidí. Když jich tolik nebude, pak to asi není zásadní problém, na který je nutné vyplýtvat tři stránky. A mimochodem, i já si myslím, že Eduard se o nápravu snaží nebo bude snažit, jen zatím nemá co ukázat.

Když to není problém pro tebe, tak se v tom nevrtej a nevstupuj mezi modeláře, kterým to vadí a Eduardy. Nebo jsi PR z Obrnic?

Netušil jsem, že nakonec budu ještě rád, že 1/72 109ky a nové verze 190tek mají zpoždění :-D
speedyj

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Berat » 07 úno 2020, 18:56

Kdo má jiný názor než ty, tak je hned PR z Obrnic? Vzpamatuj se.
Berat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod wvnb » 07 úno 2020, 18:59

speedyj píše:
Berat píše:Už v prvním příspěvku jsem psal, že tak musí hlasovat dostatečný počet lidí. Když jich tolik nebude, pak to asi není zásadní problém, na který je nutné vyplýtvat tři stránky. A mimochodem, i já si myslím, že Eduard se o nápravu snaží nebo bude snažit, jen zatím nemá co ukázat.

Když to není problém pro tebe, tak se v tom nevrtej a nevstupuj mezi modeláře, kterým to vadí a Eduardy. Nebo jsi PR z Obrnic?

Netušil jsem, že nakonec budu ještě rád, že 1/72 109ky a nové verze 190tek mají zpoždění :-D

Co to meleš? Ses trochu přespídoval že? To už zase může mluvit jen "lidová fronta", která se ti hodí? Toto není fórum JEN o tom, že ti něco vadí.
Mám pro tebe tip. Na 109ky nečekej. Kupuj KP a Tamiyu. A zkus radit na jejich fóru.
wvnb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kalimero » 07 úno 2020, 19:07

Asi jsem staromódní ale světlou barvu na tmavý základ nepoužívám. Prosvítalo to už v dobách kdy Eduard ještě neexistoval.
kalimero

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 07 úno 2020, 19:10

wvnb píše:
speedyj píše:

Co to meleš? Ses trochu přespídoval že? To už zase může mluvit jen "lidová fronta", která se ti hodí? Toto není fórum JEN o tom, že ti něco vadí.
Mám pro tebe tip. Na 109ky nečekej. Kupuj KP a Tamiyu. A zkus radit na jejich fóru.

Myslím si, že toto vlákno má fungovat jako komunikační mezi výrobcem a uživatelem.
P.Šulc vyplísnil kolegu Zatřepálka, ale p. Zatřepálek správně upozornil na chybu, těch modelů už je prodáno asi dost a jsem zvědav, jak se k té vadě výrobku Eda postaví. On by asi měl přijít s rozumným návrhem.
Jinak jsem rád, že jsem si Eiko nekoupil, ač jsem ho chtěl.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 07 úno 2020, 19:11

Tak to se shodneme. Jenže stav, kdy by se taková skupina našla je jednoduše mizivá a muselo by stát bůhví co, aby se tak stalo. Jinak viz Jarek, prodej do zahraničí řeší vše. A ano, také chci věřit tomu, že se najde způsob, aby to nevypadalo jak to vypadá teď.
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod speedyj » 07 úno 2020, 20:11

wvnb píše:
speedyj píše:

to víš, že jo ty chytráku, jmenuje se to tu dotaz na Eduarda, tak jestli nemáš nějaké zákulisní informace k problému, tak si ty svoje pindy nech.
speedyj

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vorel64 » 07 úno 2020, 20:17

kalimero, jak které obtisky prosvítaly.
například u edího spitu IX 1:48, když to byla novinka, rok 2013, jsou kódová písmena úplně v pohodě. a i když písmena jdou přes zelenou a šedou, tak to není poznat. to samé u kokard. a jsou to eduardí obtisky.
Přílohy
IMG_20190319_205912.jpg
IMG_20190319_205836.jpg
IMG_20190319_205558.jpg
vorel64

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Vašák » 07 úno 2020, 20:26

Většinou stojím téměř vždyza Eduardem, aletadyse mi reakce pana Šulce nelíbí.

Michal Vyparina píše:
Olda Homola píše:Nejen, že zákazníka tyto výmluvy nezajímají (a obecně Váš postoj k příspěvku p. Zatřepálka je mírně řečeno zajímavý), ale pokud si v galerii prohlédnu hotový model s upravenými či jinak "zašmoulenými" obtisky a ve stavebnici objevím to co bylo zde prezentováno , zavání mi to klamáním spotřebitele. :?

Oldo a co je zajímavé na tom, že Eduardi si chcou své chyby, které odhalí jejich stavitelé vyřešit interně?? Mi to příjde normální a správné. Nesouhlasím s komentáři p. Zatřepálka ve smyslu ke vztahu k Eduardům a jejich výrobkům. V jeho případě je to vztah obchodník vs. obchodník a tyto problémy mezi modeláře nepatří. To je otázka loajality.

To, že modeláři nejsou spokojeni s výrobkem výrobce ke v pořádku, ale je rozdíl zda je to obchodní partner či zákazník.
Prosvitající obtisky jsou špatně a jak známe firmu Eduard jistě pracují a testují a za nějakou dobu se dočkáme lepších obtisků.
Podsvítající obtisky jsem kdysi řešil aplikací dvou stejných obtisků na sebe, ale má to své nevýhody a není to šťastné řešení.

Hele a jaký by byl rozdíl kdyby to sem nehodil Petr Zatřepálek, ale někdo jiný? Jen díky tomu, že ho má už v barvě tak sem mohl dát výsledek. Ostatní mají Eiko třeba ještě v rané fázi stavby nebo dokonce v krabici. Pochybuju že on bude mít jiné obtisky než ostatní. Nedivím se , že to sem Petr hodil, protože na obtisky si již stěžoval.
Martin Vašák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peteru » 07 úno 2020, 21:00

To kalimero: tak to asi nestavis zadne tmave kamuflaze se svetlym znacenim. To uz musis mit vitrinu plnou bilych a svetlesedivych letadel. Celkem nuda, ne?

Ja rozumim obema stranam v tomto konkretnim pripade. Z pohledu Eduardu - ve vseobecnosti se delaji testovaci stavby (u aut jizdy, atd) pro odhaleni problemu, ktere se maji resit interne. Asi by se nelibilo Skodovce, kdyby testovaci jezdci do eteru hlasili, co je s auty blbe.

Jenze tohle se ma dit ve fazi vyvoje, ne kdyz je finalni produkt jiz na trhu. Z tohoto pohledu rozumim reakci p.Zatrepalka, ktery na problemy s novymi obtisky upozornil, protoze se o nich vi jiz nekolik mesicu (od doby vydani novych Mustangu) a p.Sulc nas ujistil, ze problemy jsou vyreseny. Taky nevime, jestli mezi aktery teto kauzy neprobehla nejaka interni komunikace a to, ze p.Zatrepalek s tim vysel ven, neni jenom posledni moznost, jak vyjadrit zklamani a donutit Eduard jednat.

Vysvetleni od p.Sulce, ze zluta nekryje, je blbost. Ma otevrene napsat, ze nekryje u jejich metody tisku, do ktere vrazili hodne prachu a ono to nefunguje. U jinych metod tisku to problem neni, dukazem jsou tisice obtiskovych arsiku se zlutymi obtisky, ktere jsou na trhu a funguji bez problemu.
peteru

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Vyparina » 07 úno 2020, 21:31

Martin Vašák píše:Většinou stojím téměř vždyza Eduardem, aletadyse mi reakce pana Šulce nelíbí.

Michal Vyparina píše:
Olda Homola píše:Nejen, že zákazníka tyto výmluvy nezajímají (a obecně Váš postoj k příspěvku p. Zatřepálka je mírně řečeno zajímavý), ale pokud si v galerii prohlédnu hotový model s upravenými či jinak "zašmoulenými" obtisky a ve stavebnici objevím to co bylo zde prezentováno , zavání mi to klamáním spotřebitele. :?

Oldo a co je zajímavé na tom, že Eduardi si chcou své chyby, které odhalí jejich stavitelé vyřešit interně?? Mi to příjde normální a správné. Nesouhlasím s komentáři p. Zatřepálka ve smyslu ke vztahu k Eduardům a jejich výrobkům. V jeho případě je to vztah obchodník vs. obchodník a tyto problémy mezi modeláře nepatří. To je otázka loajality.

To, že modeláři nejsou spokojeni s výrobkem výrobce ke v pořádku, ale je rozdíl zda je to obchodní partner či zákazník.
Prosvitající obtisky jsou špatně a jak známe firmu Eduard jistě pracují a testují a za nějakou dobu se dočkáme lepších obtisků.
Podsvítající obtisky jsem kdysi řešil aplikací dvou stejných obtisků na sebe, ale má to své nevýhody a není to šťastné řešení.

Hele a jaký by byl rozdíl kdyby to sem nehodil Petr Zatřepálek, ale někdo jiný? Jen díky tomu, že ho má už v barvě tak sem mohl dát výsledek. Ostatní mají Eiko třeba ještě v rané fázi stavby nebo dokonce v krabici. Pochybuju že on bude mít jiné obtisky než ostatní. Nedivím se , že to sem Petr hodil, protože na obtisky si již stěžoval.

Jak velký?? Velký a to dost! Pokud nějak s danou firmou spolupracuji, nemůžu veřejně hanit jejich výrobky, služby, ... Jak by se líbilo Vašemu zaměstnavateli, kdybyste jeho firmu pomlouval, kritizoval, ... Nebo pokud jste podnikatel, jak by se Vám líbilo, kdyby to dělal Váš spolupracovník, zaměstnanec?? Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Vám něco říká??

Pokud jste jen zákazník, tak můžete kritizovat, nadávat, chválit dle libosti.

Firma Eduard jistě sleduje tuto diskusi. Budou zkoušet a jistě přijdou na to, kde je prostor pro zlepšení. Pak udělají dotisk a lidé si obtisky přes podporu vymění. Už tu pár takových případů bylo. Smůlu mají jen ti, co to staví hned.

Nerozporuji, že Petr Z. má pravdu. Taky si představuji, že si koupí modelu od Eduardu kupuji kvalitu. Toto zamrzí a z mého pohledu je to důvod k reklamaci. Jen bych si počkal na předělávku obtisků, pokud bude.
Naposledy upravil Michal Vyparina dne 07 úno 2020, 22:00, celkově upraveno 1
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským,
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Michal Vyparina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 07 úno 2020, 21:40

Pochybuju, že Eduard bude obtisky nějak měnit. Není to jednoznačně vada, spíš je to nízká kvalita, kterou se teď řadí mezi starší Rodeny a podobné - paradoxně po zavedení "nové, lepší" technologie...
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šourek » 07 úno 2020, 21:44

Chlapi, nevím, co resite. Eda si zadal stavbu a ne recenzi. Proto měl Petr model postavit a pripadne problémy řešit s Edou. Zadavatel práce si diktuje podmínky. Takto je to ve všech odvětvích. Spíš bych řekl, že jinde by to byla poslední práce pro zadavatele.
Tím ale neobhajuji, že jsou dekály ok, i když Eiko je mi zrovna tak nějak fuk...

Jo a jak řešili jiní výrobci prosvitajici dekaly? Třeba Tamiya dala do původního Spita I jedny celobile kokardy pro první vrstvu.
Michal Šourek

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48860 • Stránka 1484 z 3258 • 1 ... 1481, 1482, 1483, 1484, 1485, 1486, 1487 ... 3258

Zpět na Diskuse