Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48891 • Stránka 1479 z 3260 • 1 ... 1476, 1477, 1478, 1479, 1480, 1481, 1482 ... 3260
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod PantherG » 04 úno 2020, 14:35

Aha.... asi jsem blbě pochopil zúčastněné....
Příspěvek Jardy Matta jsem pochopil (asi mylně) jako že by se v 3D zpracovala forma (tedy opak mástru) a podle dat by se vyrobila "tvrdá" (rozumějte) kovová forma na lisování.... třeba pomocí CNC obrábění...
Damned ..... nějak se v tom sukuju ale snad pochopíte, co chci vyjádřit.... :roll:
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fortune » 04 úno 2020, 14:40

bitner píše:Forma se da vytisknout treba z titanu.

Z titanu to asi nebude. Pan Šulc psal o "short-runovém trhu", takže předpokládám tisk forem z nějakého materiálu, který tolik nevydrží (ale je o hodně levnější). Ale taky bych si tipl na 3D tisk lisovacích forem. Ta technologie se už průmyslově používá.
fortune

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cargo » 04 úno 2020, 14:58

Není ta pokročilá technologie shotr runů něco jako tohle?
Fotky z xichtbůku Wingsy Kits
Přílohy
w6.jpg
w5.jpg
w4.jpg
w3.jpg
w2.jpg
cargo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 04 úno 2020, 15:11

To vypadá dobře. A vyjiskřovači nebudou mít co žrát...
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 04 úno 2020, 18:01

Ale budou. Je to v podstatě technologie, kterou jsme my používali před dvaceti lety. Je tak vyrobená třeba naše Airacobra, a také staré Focke-Wulfy. Posléze jsme to opustili, protože frézování a jiskření do certalu je efektivnější v případě, že máme 3D modelaci a typ, který nabízí vyšší prodejní čísla.

Hliníková, respektive certalová forma nemá životnost 10-30 000 cyklů (:) Je to o řád víc (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 04 úno 2020, 18:05

Jagermeister píše:Dobrý deň p. Šulc, chcel by som sa spýtať, ako to vyzerá s dostupnosťou rezinových koliesok pre MiG-17 od Airfixu. Od minulého týždňa niesu na sklade a svieti tam oznam "skladom do týždňa", lenže týždeň je preč a kolesá stále nikde. V rámci akcie ich už asi kúpiť nestihnem :-k

Měli jsme nějakou poruchu na zařízení, a asi dva dny jsme neodlévali, tak se dodání trochu protáhlo. Současný stav neznám, byl jsem dnes na menší operaci, tak nejsem úplně v obraze. Zítra se Vám na to přeptám, ale předpokládám, že sklad bude doplněn co nejrychleji (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Zimmermann » 04 úno 2020, 18:59

Pane Šulci, jaka bude cena u Desert Babe?
David Zimmermann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Roman_CZ » 04 úno 2020, 19:24

Jenom bych se chtěl zeptat, Německý Tornáda do limitky se už neplánujou?
Roman_CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 04 úno 2020, 19:29

Cena Desert Babe bude 1145,-Kč. MOC.

Německá Tornáda budou zase příště.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alcatorda » 04 úno 2020, 21:23

Zdravím pane Šulci,

Bylo by možné u Vás zalobovat za vydání Brassinu GBU-39 v měřítku 1:72? Ve čtvrtce už Eduard dělá https://www.eduard.com/cs/eduard/gbu-39 ... ram=gbu-39
Tenhle typ je (nejenom) pro mne použitelný pouze v řadě Brassin - a slušná dvaasedma na trhu chybí. A využitelnost (prodejnost) je veliká (:)
Děkuji!
https://en.wikipedia.org/wiki/GBU-39_Sm ... meter_Bomb
Přílohy
GBU-39 Small Diameter Bomb_03.JPG
GBU-39 Small Diameter Bomb_01.JPG
GBU-39 Small Diameter Bomb_02.JPG
Petr Říčař
https://twitter.com/ZDivocaci
https://www.facebook.com/KPMZamberk/
Hotové: F-35B, Marina Militare Italiana HET + M1117 (Takom + Trumpeter) 1:72 F-14A VF-143 "Pukin Dogs" 1:72
Alcatorda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 04 úno 2020, 21:39

Pane Šulci,
1) Jak to tedy bude "dále" s Kuňkadlem?
2) Malinko mi uniká význam prodeje leptu Il Magnifico, když jste ke stejnojmenému modelu nevydali OT. Žeby malé nedopatření?
Osobně jsem si lept ihned objednal, protože jeho "složení" je ve srovnání s předchozím vydáním naprosto perfektní a bude se mi "konečně" hodit k vašemu prvnímu vydanému Hanriotu s markingem Willyho Copense, tenkrát ještě bez leptu. Tento model mám samozřejmě od doby jeho vydání již řádně "uleželý" v kitníku.
Vláďa Obr, 65 let, stavím letadla Československých pilotů.
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek A » 05 úno 2020, 11:35

vladstepanek píše:To Vít: osobně se nepovažuju za “horšomodeláře”, ale Kuňkadlo nemám, nechci ho a mít ho nebudu. Osobně nechápu, proč je okolo něčeho takového ta hysterie.... 8-) kdyby to byl některý ze Šmolíků, Aer nebo Letovů - prosím, ale kvůli Kuňkadlu....

A právě pro tebe platí výzva z lednového Infa: "I takové Kuňkadlo si leckdo rád slepí a vy, kdo o něj nestojíte, to prosím vás nekomentujte."
Radek A

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 05 úno 2020, 11:49

Radek A píše:
vladstepanek píše:To Vít: osobně se nepovažuju za “horšomodeláře”, ale Kuňkadlo nemám, nechci ho a mít ho nebudu. Osobně nechápu, proč je okolo něčeho takového ta hysterie.... 8-) kdyby to byl některý ze Šmolíků, Aer nebo Letovů - prosím, ale kvůli Kuňkadlu....

A právě pro tebe platí výzva z lednového Infa: "I takové Kuňkadlo si leckdo rád slepí a vy, kdo o něj nestojíte, to prosím vás nekomentujte."

Já myslím, Vláďo, že tady provádíš dvě nejzbytečnější činnosti, které tu lze provádět: 1. cvičit lidi v pravopise, 2. informovat nás o tom, co nechceš. Obojí si můžeš s klidem odpustit, určitě Ti to na oblibě neubere (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 05 úno 2020, 12:27

Alcatorda píše:Zdravím pane Šulci,

Bylo by možné u Vás zalobovat za vydání Brassinu GBU-39 v měřítku 1:72? Ve čtvrtce už Eduard dělá https://www.eduard.com/cs/eduard/gbu-39 ... ram=gbu-39
Tenhle typ je (nejenom) pro mne použitelný pouze v řadě Brassin - a slušná dvaasedma na trhu chybí. A využitelnost (prodejnost) je veliká (:)
Děkuji!
https://en.wikipedia.org/wiki/GBU-39_Sm ... meter_Bomb

Pouze zopakuji, co jsem psal už mnohokrát: pokud jde o výzbroj, co máme v jednom měřítku, uděláme i v jiných měřítcích. Pokud to bude mít smysl, samozřejmě, tedy musí k tomu být model, na který to půjde pověsit.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 05 úno 2020, 12:37

Aeromodelar píše:Pane Šulci,
1) Jak to tedy bude "dále" s Kuňkadlem?
2) Malinko mi uniká význam prodeje leptu Il Magnifico, když jste ke stejnojmenému modelu nevydali OT. Žeby malé nedopatření?
Osobně jsem si lept ihned objednal, protože jeho "složení" je ve srovnání s předchozím vydáním naprosto perfektní a bude se mi "konečně" hodit k vašemu prvnímu vydanému Hanriotu s markingem Willyho Copense, tenkrát ještě bez leptu. Tento model mám samozřejmě od doby jeho vydání již řádně "uleželý" v kitníku.

1. S Kuňkadlem to bude, jak jsem řekl. Budeme ho používat na různé promo akce, jako vstupenkové modely nebo modely pro vystavující modeláře, jako příbalový model, a podobně. Jako komerční produkt to zamýšleno není.
2. Co že, nemáme Overtrees na Hanriota? Tak to je uděláme! (:)
Vl.Šulc

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48891 • Stránka 1479 z 3260 • 1 ... 1476, 1477, 1478, 1479, 1480, 1481, 1482 ... 3260

Zpět na Diskuse