Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48888 • Stránka 1474 z 3260 • 1 ... 1471, 1472, 1473, 1474, 1475, 1476, 1477 ... 3260
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 02 úno 2020, 11:04

Vl.Šulc píše:
bitner píše:LOL, kdyby to kazdy statni podnik delal tak dobre jak Eduard...
No a jestli si vybehali nejake dotace, malokdo si je zaslouzi vic.

Nevyběhali. My žádnou dotaci na stánek nemáme, a podle mě jí nemá z vystavujících českých firem nikdo, protože ten dotační program už dávno skončil. Nebo ho aspoň nikdo aktivně nenabízí. Kdysi, už to bude tak deset, možná i více let, tu dotaci MPO (tuším, že to byli oni, možná Czechinvest) aktivně nabízeli, oslovovali vystavující české firmy a pomáhali to vyřídit. Ale byla to klasika, jedna instituce to aktivně nabízela, pomáhala, snažila se, aby věci fungovaly, ale po výstavě přišla instituce druhá, financové, a ti začali buzerovat, vyhazovat účty a rozdávat pokuty. Tak jsme se poděkovali a s dotacemi skončili.

Nicméně, tuto dotaci mohl dostat každý český vystavovatel, který splnil podmínky dotačního programu. Dotace samozřejmě nepokryla celou účast na výstavě. U nás to bylo tuším nějakých 40 tisíc z tehdy zhruba půlmiliónového rozpočtu na výstavu v Norimberku. Základ byla vždy vlastní aktivita a vlastní investice, a především vlastní stánek. Pro firmu, která se zmůže tak leda na vystavení pár modelů na polici ve stánku polského distributora a pár fejkových postů o tom, jak vystavovala v Norimberku, to je bezpředmětná záležitost.

Zkuste CzechTrade... 8-)
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 02 úno 2020, 11:10

bitner píše:To jsem zvedav, kdy tady zacnou padat trestni oznameni.

Mají si to vyříkat pěstma a hotovo.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 02 úno 2020, 11:30

Renda píše:
bitner píše:To jsem zvedav, kdy tady zacnou padat trestni oznameni.

Mají si to vyříkat pěstma a hotovo.

K tomu jak známo nemají daleko ...a ještě pohřbít někoho za živa
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 02 úno 2020, 11:53

Wtf??? :shock:
Jeden den hádky kvůli neschopnosti e-shopu dodat zboží za pár zlatek do tří dnů a teď místo novinek z veletrhu tohle. =D> =D> =D>
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrB » 02 úno 2020, 12:00

Pane Šulci, už víte kdy budou další doplňky na PFM/PF 1/72? Jde mi o brassin brzdící štíty a kokpit.

Ohledně přebalu B-26 - už máte představu jaké brassiny k tomu budete dělat?
Díky
PB
PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Starý Hásek » 02 úno 2020, 12:12

dotaz kamaráda z UK : nebudete výhledově znovu vydávat DVII MAG 1/72 ?
děkuji !!
Starý Hásek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 02 úno 2020, 12:15

onysx píše:Wtf??? :shock:
Jeden den hádky kvůli neschopnosti e-shopu dodat zboží za pár zlatek do tří dnů a teď místo novinek z veletrhu tohle. =D> =D> =D>

Situace na bojišti se vyvíjí každou hodinou.... :grin: :grin: :grin:
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 02 úno 2020, 12:31

Starý Hásek píše:dotaz kamaráda z UK : nebudete výhledově znovu vydávat DVII MAG 1/72 ?
děkuji !!

Nebudeme.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 02 úno 2020, 12:35

PetrB píše:Pane Šulci, už víte kdy budou další doplňky na PFM/PF 1/72? Jde mi o brassin brzdící štíty a kokpit.

Díky
PB

Přiznám se, že nemám, respektive z hlavy to nedám. Řekl bych, že se to vydá v průběhu jara.

K B-26 uděláme určitě kola, zbytek se rozhodne také v průběhu jara. Fakt je, že mě nic moc smysluplného nenapadá, alespoň do krabice ne.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 02 úno 2020, 14:55

Pokud to vezmu bez emocí a osobních antipatií, tak bych řekl, že řeči o tom, jak Norimberský veletrh upadá, je čím dál slabší, uvádí se na něm stále méně novinek a je tu stále méně návštěvníků, se vedou už léta. Otázku, zda se mi nezdá, že je letos tak nějak méně lidí, než lodi, jsem dostal nesčetněkrát. I letos. Je to takový norimberský folkór.

Má to několik důvodů, řekl bych. Začalo to už dávno, v první vlně po rozšíření výstavního areálu o nové haly a zvětšení výstavní plochy. To zvedlo dostupnost stánků, do té doby nebylo téměř možné se na veletrh dostat, byla dlouhá čekací listina a bylo to na léta. i my jsme byli poprvé na veletrhu jako náhradníci. V nafukovací hale uprostřed bláta, se samými Číňany (:)

Pak se to najednou změnilo, stánků bylo dost, a byly, řekl bych, i za dobrou cenu. Takže se sem nahrnul kde kdo, včetně malých firem. Jenže pak se začala cena stánků zvedat, a firmy začaly odpadat, protože to začalo být drahé. Pak se to prodražilo ještě víc, když veletrh zvedl počet výstavních dnů ze čtyř na šest. To bylo dost hnusné, zvedlo to náklady na pobyt ve městě o polovinu, a samozřejmě se zase zvedla cena stánků. A bylo to naprosto otravné. Čtyři dny na veletrhu jsou až až, i za čtyři dny toho tady má každý plné zuby. Navíc, první den veletrhu byl vždy volnější, pátek a sobota bylo narváno, a neděle už zase byla velmi volná. Když k tomu přidali pondělí a útorý, bylo tady od neděle úplně mrtvo. Nejen my jsme protestovali, a každý rok psali do dotazníku, aˇy to zkrátí. Tak to o den zkrátili, teď je veletrh od středy do neděle. A je to zase stejné. Středa skoro mrtvo, čtvrtek takové lážo plážo, v pátek to ožije, v sobotu rušno, v neděli mrtvo. Stánky už zpátky nezlevnili (:) Z toho plyne, že veletrh je celkem náročná záležitost po mnoha stránkách. Fyzicky, finančně, zdravotně. Skoro pokaždé tady chytnu nějaký moribundus. A i dopravně. Velmi často v době veletrhu přijde nějaká slota, jednou jsme jeli domů vánicí 10 hodin. Včera tady byla průtrž mračen a bouřka, parkoviště u hotelu bylo pod vodou. Ještěže máme to globální oteplování, kdyby to do rána zmrzlo, to by byla teprve prča (:)

To, že to takto je, neznamená, že je veletrh k ničemu. Pro nás je dobrý, užitečný. Odvedeme si tady svoji práci, uděláme tiskovku, nalejeme do zákazníků i novinářů novinky i myšlenky, někomu vynadáme, někoho pochválíme, někdo vynadá nám, někdo nás pochválí. V neděli navštěvujeme sousedy. S většinou z nich jsme se za ta léta zkamarádili. Možná je to tak schválně, možná je to náhoda. Tak jako tak to tuží vztahy, že.

Co se návštěvníků týče, i tady se projevilo to zředění, větší prostor, víc dní, opticky to vypadá na méně návštěvníků, ale méně jich podle mě není. Jen to tak vypadá. Když někdo přijede na jeden den, a když se trefí do těch volnějších dní, může mít pocit, že tu nikdo není a nikdo nic nedělá. Ale to jen ten pohled zvenku. Zevnitř to vypadá jinak, alespoň zevnitř našeho stánku. A mimochodem, to, co kdo vidí uvnitř za vytrínami, není všechno. Máme tam tři jednací kóje. Jedna z nich je můj kancl, a když jsem z něj venku, znamená to, že tam má někdo jednání, a zabral mojí kóji, protože v těch dalšch je plno (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 02 úno 2020, 15:33

Jo, a ještě roušky. Četl jsem, že tady panují obavy z coronaviru a lidi chodí s rouškami. Nechodí. Sem tam občas nějaký Číňan, ale upřímně řečeno, dnes jsem za celý den viděl jen jednoho, s respirátorem. Jinak klid.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DarthWanderer » 02 úno 2020, 19:23

Vl.Šulc píše:Jo, a ještě roušky. Četl jsem, že tady panují obavy z coronaviru a lidi chodí s rouškami. Nechodí. Sem tam občas nějaký Číňan, ale upřímně řečeno, dnes jsem za celý den viděl jen jednoho, s respirátorem. Jinak klid.

To je prosté :) roušky došly. všichni používají náhražky :)

Obrázek
DarthWanderer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Dvořák » 02 úno 2020, 19:45

...to patří do šutrů :grin: ...
Richard Dvořák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod moloko » 02 úno 2020, 19:50

Richard Dvořák píše:...to patří do šutrů :grin: ...

To Jenda Pleskač taktéž....
http://www.veselylepic.cz
Martin "moloko" Mígl
moloko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrB » 03 úno 2020, 09:22

Pane Šulci moc se přimlouvám za oddělené boční stěny kokpitu u brassin Mig-21PF/PFM ... odlitek v jednom kuse jako u MFka se blbě barví (detaily na bočních panelech).
PB

Vl.Šulc píše:
PetrB píše:Pane Šulci, už víte kdy budou další doplňky na PFM/PF 1/72? Jde mi o brassin brzdící štíty a kokpit.

Díky
PB

Přiznám se, že nemám, respektive z hlavy to nedám. Řekl bych, že se to vydá v průběhu jara.

K B-26 uděláme určitě kola, zbytek se rozhodne také v průběhu jara. Fakt je, že mě nic moc smysluplného nenapadá, alespoň do krabice ne.

PetrB

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48888 • Stránka 1474 z 3260 • 1 ... 1471, 1472, 1473, 1474, 1475, 1476, 1477 ... 3260

Zpět na Diskuse