Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48869 • Stránka 1472 z 3258 • 1 ... 1469, 1470, 1471, 1472, 1473, 1474, 1475 ... 3258
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Vl.Šulc » 01 úno 2020, 11:00

bitner píše:LOL, kdyby to kazdy statni podnik delal tak dobre jak Eduard...
No a jestli si vybehali nejake dotace, malokdo si je zaslouzi vic.

Nevyběhali. My žádnou dotaci na stánek nemáme, a podle mě jí nemá z vystavujících českých firem nikdo, protože ten dotační program už dávno skončil. Nebo ho aspoň nikdo aktivně nenabízí. Kdysi, už to bude tak deset, možná i více let, tu dotaci MPO (tuším, že to byli oni, možná Czechinvest) aktivně nabízeli, oslovovali vystavující české firmy a pomáhali to vyřídit. Ale byla to klasika, jedna instituce to aktivně nabízela, pomáhala, snažila se, aby věci fungovaly, ale po výstavě přišla instituce druhá, financové, a ti začali buzerovat, vyhazovat účty a rozdávat pokuty. Tak jsme se poděkovali a s dotacemi skončili.

Nicméně, tuto dotaci mohl dostat každý český vystavovatel, který splnil podmínky dotačního programu. Dotace samozřejmě nepokryla celou účast na výstavě. U nás to bylo tuším nějakých 40 tisíc z tehdy zhruba půlmiliónového rozpočtu na výstavu v Norimberku. Základ byla vždy vlastní aktivita a vlastní investice, a především vlastní stánek. Pro firmu, která se zmůže tak leda na vystavení pár modelů na polici ve stánku polského distributora a pár fejkových postů o tom, jak vystavovala v Norimberku, to je bezpředmětná záležitost.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 01 úno 2020, 11:01

Petr Prazak píše:http://www.ipmsdeutschland.de/Ausstellungen/Nuernberg2020/Eduard_PK_AT/index.html
Prezentace Eduarda na Norimberském veletrhu. Pane Šulci, co tam dělá ten obrázek B-17?
Děkuji!

Ten ignorujte (:) Jakoby tam nebyl (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 01 úno 2020, 11:08

72man píše:Dobrý den, pane Šulci, ve svislém menu v e-shopu lze vyhledat např. všechna letadla v edici Profipack. Pokud chci vyhledat Profipacky i Weekendy, musím hledat dvakrát. Bylo by fajn mít možnost zatrhnout víc parametrů současně. Např. Profipack a Weekend, nebo Masky a Fotolepty. Díky za zvážení.

Máte pravdu. Mám za to, že to kdysi, ještě relativně nedávno, fungovalo tak, jak byste si přál. A na rovinu, i já bych to tak viděl. Proberu to s kolegou, při dalším redesignu se pokusím to tam dostat. Pokud to tedy udržím v hlavě, že (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bitner » 01 úno 2020, 11:24

V profipacku MiG-21 PF 1/72 nebude cs marking?
bitner

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 01 úno 2020, 11:30

HanzP píše:
Vl.Šulc píše:Veletrh je slvělej. Skoro bych řekl, nejlepší, co jsem zažil. A že už jsem tam toho zažil (:) Letos mě to tam děsně baví (:)

Co mě tam zatím asi nejvíc oslovilo, je He 162 od Speciál Hobby. Krásná věcička.

Pane Šulc, opravdu Vás baví veletrh, který je naprosto zbytečný? Veletrh kde kity letos sdílí halu s modelovou železnici a její misto zaujali čínští výrobci čehokoliv. Loni jsme ztratili po jediné zkoušce Wingnuty, letos chyběla Hasegawa, která byla tradiční, vytratil se Heller, Zoukei Můra to samé. Jsem kuřák, šel jsem kolem vašeho stánků během dne několikrát a nikdy u Vás žádné davy obchodníků a distributorů nebyly. Nebyl tam nikdo.
Norimberk dnes je hodně matný stín bývalých Norimberku. Ubývají vystavovatelé a ubývají i návštěvnici. Miliónové kontrakty se nekonají. Pokud tedy nejezdíme každý do jiného Norimberka.

Pane Polci, Váš problém je v tom, že do našeho stánku nesmíte. Takže nevíte, kdo tam byl a co se v něm dělo. Veletrh a obchod obecně bude vždy vypadat jinak z pohledu insidera a jinak z pohledu outsidera. Váš pohled outsidera chápu, odpovídá Vašim schopnostem i Vašemu postavení, nicméně bych uvítal, kdybyste si své názory šířil někde jinde než v tomto tématu.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 01 úno 2020, 11:31

bitner píše:V profipacku MiG-21 PF 1/72 nebude cs marking?

Bude.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Melancholický Troll » 01 úno 2020, 11:51

Dobrý den,
myslíte si, že by OV-10 Bronco byl z vašeho firemního pohledu rentabilní projekt? Mám na mysli měřítko 1/48.

Děkuji
Melancholický Troll

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 01 úno 2020, 12:19

1. V pane Šulci v úvodníku 1.20 bylo slibovaná reedice Bf109G-14 .. tu jsem nenašel (pozn. nebudu si ji kupovat jen pro pořádek)
2. add kvituji, že byla upravena "ostuda" na obrázku weekendu 21 (nicméně je to pořád ošklivé.. ale to je věc vkusu)
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 01 úno 2020, 12:30

Když je psáno "Čmeláq", to je v řeči jakého kmene? Spitfire Vc bude druhý v pořadí nebo jen vize? V prezentaci jste zapomněli na FW-190A-6?

Z.Š.: pravděpodobně chybka, když v únoru vychází PP Erla.
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 01 úno 2020, 13:21

Melancholický Troll píše:Dobrý den,
myslíte si, že by OV-10 Bronco byl z vašeho firemního pohledu rentabilní projekt? Mám na mysli měřítko 1/48.

Děkuji

Pro nás ne. To neznamená, že pro někoho jiného to nebude dobré.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 01 úno 2020, 13:23

zbynek.skopan píše:1. V pane Šulci v úvodníku 1.20 bylo slibovaná reedice Bf109G-14 .. tu jsem nenašel (pozn. nebudu si ji kupovat jen pro pořádek)
2. add kvituji, že byla upravena "ostuda" na obrázku weekendu 21 (nicméně je to pořád ošklivé.. ale to je věc vkusu)

1. To je reedice, kterou jsem posunul na duben nebo květen. Důvodem je, že jsou tam podobné markingy, jako v G-10 /R6 Erla, tak aby se to nepletlo.

2. To je věc osobního vkusu, to máte pravdu (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 01 úno 2020, 13:26

jenda58 píše:Když je psáno "Čmeláq", to je v řeči jakého kmene? Spitfire Vc bude druhý v pořadí nebo jen vize? V prezentaci jste zapomněli na FW-190A-6?

Z.Š.: pravděpodobně chybka, když v únoru vychází PP Erla.

To je řeč Apačů z Chanova. Jeden místní romský boss tam Čmeláka vlastnil a lítal nám s ním nad barákem (:)

Na A-6 jsme nezapomněli, ale v prezentaci byly jen takové ty nejzajímavější projekty.

Spitfire Mk.Vc bude jedním ze Spitfirů. Pořadí vydávání jednotlivých verzí zatím není určené, je to záležitost až roku 2021.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 01 úno 2020, 13:42

Děkuji.
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod shark » 01 úno 2020, 13:44

Vláďo, že ten boxart s Ridge Runnerem vyjde jako plakát, že jo? :)
"You don't have to apologize for the dress code when you are dressed in honor and courage." HM King Charles III. Volodymyru Zelenskému 2.3.2025
shark

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hans dlouhán » 01 úno 2020, 14:13

Vl.Šulc píše: Na A-6 jsme nezapomněli, ale v prezentaci byly jen takové ty nejzajímavější projekty.

Pane Šulci, a co taková stodevadesátka F-8 z nové řady? Nebo něco z Géček? 2021 nebo později? Díky za odpověď.
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
hans dlouhán

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48869 • Stránka 1472 z 3258 • 1 ... 1469, 1470, 1471, 1472, 1473, 1474, 1475 ... 3258

Zpět na Diskuse