Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48739 • Stránka 1470 z 3250 • 1 ... 1467, 1468, 1469, 1470, 1471, 1472, 1473 ... 3250
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Tišnovský modelář » 30 led 2020, 18:21

DarthWanderer píše:Zdravím,

včera jsem se ještě zuby nehty udržel od reakce k tématu, ale dnes mi to nedá. Argumentujete poštovným, cenami u obchodníků, tím že chcete podporovat výrobce... Ano, také chci podporovat výrobce, a proto to dělám, u Edů, u SH, a vlsatně i u všech ostatních českých výrobců. Což neznamená že nenakupuji obchodníků, to také, ale jen zboží které nemůžu objednat přímo u výrobce. A je mi v tu chvíli jedno, že to je od výrobce o pár desetikorun dražší. A co se týče zásilkoven, fajn. Všichni dopravci dnes nabízejí buď přímo doručení až domů, nebo možnost vyzvednutí na výdejním místě. Není pak tak nějak jedno jestli je to zásilkovna, balíkovna, nebo jiný point? Z diskuze tu mám pocit, že by to někteří chtěli donést panem Šulcem až na stůl pár minut po objednání. Doporučil bych nejdříve vytáhnout hlavy ze zadnic. Pokud se vám služba, kterou Edi nabízí, nelíbí, kupujte jinde a přestaňte tu brečet, že to nedělají podle vašich představ.

T.

Co na to napsat pane kolego. Nikdo nechce, aby mě pan Šulc nosil objednávku za pár minut. To Vám jen přijde,
nepochopil jste text. Zkuste si ho přečíst ještě jednou, dvakrát. Fakt je ten - že po tom co zadám objednávku,
by se objednávka měla zabalit nejpozději druhý den a třetí den bych měl obdržet sms od dopravce o doručování
balíku, ten by měl dojít nejpozději do 3 pracovních dnů od zadání nákupu v e-shopu. Toto považuji za NAPROSTÝ STANDART
a kdo tohle nedokáže zajistit tak by neměl provozovat e-shop. O tom se snad nebudeme ani bavit.
Pokud toto někdo nepovažuje za samozřejmost a smíří se s něčím jiným tak by měl tu hlavu z prdele vytáhnout sám.
Bohužel je to synonymem celé Vaší generace co vyrostla za komára - zvykli jste si držet hubu a krok. Však on ten
balík jednou dojde. A já jsem nebrečel - dal jsem firmě zpětnou vazbu na kvalitu jejích služeb.

Pokud bude doručení balíku do Zásilkovny za 60kč,poštovné zdarma nad 1000/2000 jsem zpět a se mnou i moje peníze.
A takových lidí jako jsem já jsou desítky. V MN modeláři už kvůli nám museli přistavět další sklad, najmout další lidi
a koupit prostory v dalším baráku. =D>
Tišnovský modelář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 30 led 2020, 19:23

Původně jsem také nechtěl reagovat, ale nemohu s Vámi oběma tak úplně souhlasit. Více způsobů doručování je dobrá věc, vždyť ne v každém městě jsou stejné podmínky, někde mají jen jednu poštu a pokud k ní musíš z opačného konce je to na houno, nemluvě o neustálém zvyšování cen. U nás máme poštu v centru a z okrajových částí města je to opravdu zdlouhavé.
GLS mi vyhovovala, domluva byla v pohodě. Zásilkovnu uvítám, protože ji mám 200 metrů za rohem, navíc hned vedle marketu, nemusím tak spoléhat na to, kdy dorazí kurýr a vyzvednu si zásilku třeba ihned, když dostanu info, že je na místě.
Co se týká delší dodací lhůty Eduardu, oproti "běžným" e-shopům, nemám s tím problém, jestli mi to, co jsem objednal, příjde do tří dnů, nebo do pěti, mě nijak nese.e, protože není důvod pro nějaký spěch, prostě až to příjde, tak to příjde. Eduard má kapacitu "balícího" personálu takovou, jakou má a nějaké navyšování stavu zaměstnanců by jistě bylo kontraproduktivní.
Eduardí výrobky objednávám výhradně u Eduarda, mám BFC slevu, která většinou hodně převyšuje poštovné a nákup nad 2500,- bez poštovného využívám také často.
Jak prosté ...
Naposledy upravil Aeromodelar dne 31 led 2020, 18:04, celkově upraveno 1
Vláďa Obr, 62 let, stavím letadla Československých pilotů.
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maverik 232 » 31 led 2020, 14:37

Hele Tišnovský modeláři, sklidni hormon.
Petr Nenáhlo
Maverik 232

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 31 led 2020, 14:52

Tišnovský modelář píše:Fakt je ten - že po tom co zadám objednávku,
by se objednávka měla zabalit nejpozději druhý den a třetí den bych měl obdržet sms od dopravce o doručování
balíku, ten by měl dojít nejpozději do 3 pracovních dnů od zadání nákupu v e-shopu. Toto považuji za NAPROSTÝ STANDART
a kdo tohle nedokáže zajistit tak by neměl provozovat e-shop. O tom se snad nebudeme ani bavit.

Vy musíte být neskutečně inteligetní nebo neskutečně hloupý či naivní. Podmínky odeslání si stanovuje prodejce v obchodních podmínkách. Jakým právem by měl zákazník určovat co je standardní doba odeslání a co ne? Když mám e shop kde je v podmínkách dáno že termín odeslání bude do 5- ti dnů od přijetí platby nebo přijetí objednávky, porušuji tím standardy? Jaké jsou to ty vaše "standardy"? Měl jste někdy nebo máte eshop a víte co obnáší kolem toho? V případě že máte e shop a zvládáte takto obsluhovat své zákazníky, gratuluji, možná je to na úkor ubytku mozkových buňek, což by dokladoval Váš příspěvek. Odvážím se říct, že obecně asi většina obchodníků rád oželí takového prudiče, který by mohl e shop/prodejce peskovat za to , že si dovolil nedodržet "Vaši stardní" lhůtu na odeslání zásilky. Heslo: náš zákazník , náš pán...platí do určité chvíle. Dokud se nepřekročí hranice.
P.S. obdobné standardy byť v jiném odvětví poskytuje i Váš zaměstnavatel - České dráhy? Zkuste nejdřív prudit tam, aspoň by vlaky jezdili vždy na čas.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 31 led 2020, 15:06

Jiří Mikeš píše:...Vypisuji si kamufláže vašich Bf 109tek do excelu a nyní jich mám v seznamu 201 (!!!)...
Zajímavé číslo. Taky mě nenapadlo, kam až se vyšplhá počet kamufláží. Pro zajímavost jsem jen tak v rychlosti (utčitě jsme nebyl důsledný) zkusil spočítat kolik se neopakujících kamufláží je MiGů-21. Vyšlo mi 158. To taky není malé číslo. (:)

Martin Č: Líp bych nenapsal ;-I
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DarthWanderer » 31 led 2020, 15:23

Tišnovský modelář píše:Co na to napsat pane kolego. Nikdo nechce, aby mě pan Šulc nosil objednávku za pár minut. To Vám jen přijde,
nepochopil jste text. Zkuste si ho přečíst ještě jednou, dvakrát. Fakt je ten - že po tom co zadám objednávku,
Pokud toto někdo nepovažuje za samozřejmost a smíří se s něčím jiným tak by měl tu hlavu z prdele vytáhnout sám.
Bohužel je to synonymem celé Vaší generace co vyrostla za komára - zvykli jste si držet hubu a krok. Však on ten
balík jednou dojde. A já jsem nebrečel - dal jsem firmě zpětnou vazbu na kvalitu jejích služeb.

Pokud bude doručení balíku do Zásilkovny za 60kč,poštovné zdarma nad 1000/2000 jsem zpět a se mnou i moje peníze.
A takových lidí jako jsem já jsou desítky. V MN modeláři už kvůli nám museli přistavět další sklad, najmout další lidi
a koupit prostory v dalším baráku. =D>

V první řadě připomenu, že jsem nereagoval na konkrétní příspěvek, ale na celou diskuzi obecně (dá se to poznat z toho, že v mém postu není uvedena citace). Zřejmě se cítíte dotčen, dejme si tedy ještě jedno kolo. Obvykle mi stačí číst příspěvky jednou, ale dal jsem na radu a prošel jsem si diskuzi ještě jednou, dvakrát. Nicméně jsem nenašel nic, co by mě nutilo původně psaný názor měnit. Co ale my narození za komára můžeme vědět o skutečném světě že? Zkusím to tedy vzít dle vašich měřítek:

Eduard tu, krom toho že vyrábí modely a spol., provozuje i službu zákazníkům - prodej těchto výrobků. Jelikož tu fungují od roku 1992, beru to jako dostatečně dlouhou dobu na to, aby si dokázali nastavit, jakým způsobem budou své výrobky prodávat koncovým zákazníkům (a to i přesto, že zcela určitě patří ke generaci, co vyrostla za komára...). A zjevně jim to, navzdory vašemu razantnímu prohlášení o tom, jak by to mělo správně být, funguje. Požadavky na zásilkovnu se tu řešily již loni v létě, a pan Šulc už tenkrát slíbil, že se tím budou zabývat, což se potvrdilo v jeho nedávném příspěvku. Zajímalo by mne, jestli podobné příspěvky/rady/požadavky píšete i jiným výrobcům modelů? Docela se divím že ještě tamka nebo gawa nespustily eshop s dodáním do tří dnů...

Tišnovský modelář píše:Já jako zákazník jsem nucen používat jiné e-shopy, protože se i při Vámi současné slevě dostanu na lepší cenu, nebo stejnou (ale při nákupu u vás Vás bych musel platit poštovné). Tudíž v tom nevidím žádnou výhodu. Rád bych nakupoval přímo cestou : výrobce - zákazník, a ne výrobce-modelářský obchod-zákazník. Je to velká škoda a pokaždé když masivně inzerujete akce typu té dnešní mě to dost irituje.

Pokud vám vadí, že je to o pár desetikorun dražší než jinde, potom nechcete podporovat výrobce, ale sebe, a věty výše vyjadřují čiré pokrytectví. Dokonce si vás dovolí iritovat, to fakt přesahuje všechny meze!

Tišnovský modelář píše:bohužel jste doteď nijak nereagoval na vývoj situace trhu e-shopů v ČR

Tišnovský modelář píše:balíku, ten by měl dojít nejpozději do 3 pracovních dnů od zadání nákupu v e-shopu. Toto považuji za NAPROSTÝ STANDART a kdo tohle nedokáže zajistit tak by neměl provozovat e-shop. O tom se snad nebudeme ani bavit.

Tišnovský modelář píše:Pokud bude doručení balíku do Zásilkovny za 60kč,poštovné zdarma nad 1000/2000 jsem zpět a se mnou i moje peníze. A takových lidí jako jsem já jsou desítky.

Co nakonec - toto působí jak typické vyjádření arogantního mileniála, který ví přece všechno nejlíp, všechno musí přeci dostat asap a kafe ve Starbucks už MUSÍ čekat na pultu, když bere za kliku... Očividně to vytahování hlav bude ve vašem případě složitější - možná bude dokonce nutné povolat Harryho Stampera a jeho partu vrtačů, protože je požadovaný objekt mnohem hlouběji, než se původně zdálo. A jelikož tu dlouho nevidím žádný příspěvek od pana Šulce přestože v Norimberku je jistě děsná nuda, vidím to tak, že šel: A) odnést všechny objednávky do zásilkovny, jelikož zjistil, že bez vašich peněz už nadále nemůže žít; B) zrušit eshop, protože takhle to přeci nemůže fungovat; C) sepsat pro vás jakožto nového obchodního poradce smlouvu... A nebo je jen věrný odkazu své komáří generace a drží hubu a krok?

PS:
DarthWanderer píše:že by to někteří chtěli donést panem Šulcem až na stůl pár minut po objednání

https://cs.wikipedia.org/wiki/Hyperbola_(literatura)

PPS: psaním tohoto příspěvku jsem se opravdu bavil. díky!
DarthWanderer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vladstepanek » 31 led 2020, 16:10

Martin Černý 'Černoch' píše:Vy musíte být neskutečně inteligetní nebo neskutečně hloupý či naivní. Podmínky odeslání si stanovuje prodejce v obchodních podmínkách. Jakým právem by měl zákazník určovat co je standardní doba odeslání a co ne? Když mám e shop kde je v podmínkách dáno že termín odeslání bude do 5- ti dnů od přijetí platby nebo přijetí objednávky, porušuji tím standardy? Jaké jsou to ty vaše "standardy"? Měl jste někdy nebo máte eshop a víte co obnáší kolem toho? V případě že máte e shop a zvládáte takto obsluhovat své zákazníky, gratuluji, možná je to na úkor ubytku mozkových buňek, což by dokladoval Váš příspěvek. Odvážím se říct, že obecně asi většina obchodníků rád oželí takového prudiče, který by mohl e shop/prodejce peskovat za to , že si dovolil nedodržet "Vaši stardní" lhůtu na odeslání zásilky. Heslo: náš zákazník , náš pán...platí do určité chvíle. Dokud se nepřekročí hranice.
P.S. obdobné standardy byť v jiném odvětví poskytuje i Váš zaměstnavatel - České dráhy? Zkuste nejdřív prudit tam, aspoň by vlaky jezdilivždy na čas.

Černochu, zklidni trochu hormon. A pokud už se do někoho chceš navážet, nauč se aspoň gramatiku. Třeba shodu podmětu s přísudkem. A nepiš mi, prosím, že tady je to každému jedno. Opravdu není.
A to se do nikoho nenavážím, o nikom nepíšu, že je neskutečně hloupý atd. Jen konstatuju neznalost českého jazyka. Díky.
vladstepanek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petas.cz » 31 led 2020, 18:35

Gramatiku?
Petr Duroň
petas.cz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 31 led 2020, 18:39

petas.cz píše:Gramatiku?

No jo, no... Zloděj křičí, chyťte zloděje, nebo jak se to říká... :-D
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 31 led 2020, 18:45

Je mazec číst takovéto komentáře. V dnešní terminologii by se hodilo napsat "wtf?" :shock:
Narovinu říkám že jsem se za komára narodil a vyrostl k rozumu. Dál už vše jde v čase lepším a nikým neutiskován ale "slušně vychován" se snažím žít. Ve stejném duchu se snažím vychovávat své děti ale bohužel trendy dnešní doby jsou silnější. Nicméně vždy si říkám že to dobré co je člověk učí se v pravou chvíli projeví.
Takže tyhle řeči o komárech ,brontosaurech atd.si laskavě nechte pro sebe a naučte se empatii, slušnosti,respektu a úctě! Demokracie není o tom chovat se jak mistr světa!!
Pane Šulci nějaké zajímavosti z veletrhu?
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randalf » 31 led 2020, 18:58

onysx píše:Je mazec číst takovéto komentáře. V dnešní terminologii by se hodilo napsat "wtf?" :shock:
Narovinu říkám že jsem se za komára narodil a vyrostl k rozumu. Dál už vše jde v čase lepším a nikým neutiskován ale "slušně vychován" se snažím žít. Ve stejném duchu se snažím vychovávat své děti ale bohužel trendy dnešní doby jsou silnější. Nicméně vždy si říkám že to dobré co je člověk učí se v pravou chvíli projeví.
Takže tyhle řeči o komárech ,brontosaurech atd.si laskavě nechte pro sebe a naučte se empatii, slušnosti,respektu a úctě! Demokracie není o tom chovat se jak mistr světa!!

Souhlas.

BTW tu je to placama lepši jak v šurtach :grin: :grin: :grin:
Naposledy upravil Randalf dne 31 led 2020, 20:07, celkově upraveno 1
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 31 led 2020, 19:07

Veletrh je slvělej. Skoro bych řekl, nejlepší, co jsem zažil. A že už jsem tam toho zažil (:) Letos mě to tam děsně baví (:)

Co mě tam zatím asi nejvíc oslovilo, je He 162 od Speciál Hobby. Krásná věcička.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod chevy » 31 led 2020, 19:22

Citace: "Rád bych nakupoval přímo cestou : výrobce - zákazník, a ne výrobce-modelářský obchod-zákazník."
To by bylo žrádlo, nakupovat všechno od výrobců. Na nedělní oběd bych vyrazil na nákupy už v úterý.
KPM Prosek Panthers
chevy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Dvořák » 31 led 2020, 19:32

:grin: :grin: :grin:
Richard Dvořák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 72man » 31 led 2020, 19:54

Dobrý den, pane Šulci, ve svislém menu v e-shopu lze vyhledat např. všechna letadla v edici Profipack. Pokud chci vyhledat Profipacky i Weekendy, musím hledat dvakrát. Bylo by fajn mít možnost zatrhnout víc parametrů současně. Např. Profipack a Weekend, nebo Masky a Fotolepty. Díky za zvážení.
72man

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48739 • Stránka 1470 z 3250 • 1 ... 1467, 1468, 1469, 1470, 1471, 1472, 1473 ... 3250

Zpět na Diskuse