Pane Šulci v záplavě tématu o Mustangu se ztratil můj dotaz.Budou prosím prosím smutně koukám lepty na Mig-21MFN 1:72?Díky s pozdravem Zdeněk
Chory píše:Ahoj Vláďo, děkuji za popis debaty v Kotli.
Když se tu poprvé objevila fráze „promarněná šance“ v souvislosti s vaším Mustangem, nechtěl jsem zde již přispívat. Tento výraz je mi již silně proti srsti ve spojitosti s jakýkoli modelem. Je to výmysl lidí, kteří čtou něco mezi řádky, i když tam vlastně není nic napsáno. Většinou to má původ v potřebě se vyjadřovat k čemukoliv a dle mého názoru, mi to spíše přijde jako slabý náznak paranoi či schizofrenie. Reaguji však na Tvůj otevřený dopis k mé osobě a rád bych ti vysvětlil pár věcí.
Nejprve bych Ti rád objasnil, pro koho články píšu. Nepíši je pro Modeláře jako periodiku a nikdy jsem si od nikoho nenechal „kecat“ do závěru recenze. Nikdo z redakce mě totiž o to ani nikdy nežádal. Také je nepíši pro modelářské firmy. Ty mají prostor k reklamě kdekoliv otevřený. Své články píši pro modeláře s malým m. To jsou ti lidé, kteří si stavebnici koupí a postaví. Já vím, vzhledem k prodeji to pro výrobce není asi ta úplně největší cílová skupina, protože většina prodaných modelů skončí v kitnících. Sám mám doma modelu tak na tři životy. Těm modelářům, kteří se rozhodnou pustit do stavby, se snažím poradit a upozornit je na možné problémy. Právě pro to tyto stavěcí recenze píši. Jsem pak rád, když někomu tyto poznatky pomohou dokončit model. A že zrovna u Mustanga nějaké problémy při stavbě jsou, to potvrzují zkušení modeláři zde na fóru.
Proč jsem vynechal seznam nabízených kamufláží. No proto, že je čtenáři Modeláře již dobře znají z vašich prezentací ve všech modelářských a leteckých periodikách. A proč jsem nezmiňoval obtisky? Protože jsem měl pouze obtisky na limitku Chattanooga Choo Choo vytištěné u Cartografu a při přípravě článku jsem se dozvěděl, že je v tomto přebalu budete nahrazovat vámi tištěnými, které jsem prozatím nevyzkoušel…
Mé recenze budou vždy zaměřené na modeláře a vždy tam bude v závěru napsáno, jaké zkušenosti jsou potřeba k úspěšnému dokončení modelu. Píšeš, že vaše stavebnice jsou pro zkušené modeláře a já s tím, především u Mustanga, naprosto souhlasím. Tím pádem tato konkrétní stavebnice není pro začínající modeláře. Napsal jsem snad něco jiného?
Myslím, že jsem zde napsal vše co je potřeba. Pokud budeš chtít, rád ti odpovím na další dotazy. Ale na tyto veřejné „tiskové prohlášení“ už rezignuji. Telefon na mě máš, kafe i pivo jsem pít nepřestal a tak můžeme v klidu někde podiskutovat.
S pozdravem, Chory.
PS: posílám foto Mustanga, podle kterého jsem patinoval své modely…
Zdeněk12 píše:Pane Šulci v záplavě tématu o Mustangu se ztratil můj dotaz.Budou prosím prosím smutně koukám lepty na Mig-21MFN 1:72?Díky s pozdravem Zdeněk
grivois píše:Dobry den pa Sulc,
mam otazku/prosbu o doplnenie sad nosicov L41-43 pre Brassinove rakety AIM-4D Falcon v mierke 1/48, ktore by doplnili nekonvencnu vyzbroj Phantomov ranneho Vietnamu.
Dakujem za odpoved
Juraj
Vl.Šulc píše:grivois píše:Dobry den pa Sulc,
mam otazku/prosbu o doplnenie sad nosicov L41-43 pre Brassinove rakety AIM-4D Falcon v mierke 1/48, ktore by doplnili nekonvencnu vyzbroj Phantomov ranneho Vietnamu.
Dakujem za odpoved
Juraj
Kolegové už Váš dotaz určitě viděli a jistě Váš návrh zodpovědně zváží
Radek A píše:...Trvá úmysl převést dlouhodobě všechny projekty do dvaasedmdesátiny, v současnosti se rozjíždí Bf 109..
peteru píše:Dekuji za odpoved. Ten Look jsem kupoval spolu s Avii S-99. I kdyz je v Lyse slusne svetlo, na detailni analyzu tehle drobote to neni, ze sacku jsem to nevybaloval a samozrejme, nemel jsem bryle.
Az budete nekde na modelarske akci, vezmu ho sebou a muzete se podivat, jesli je to zmetek, nebo mam vysoke naroky. Nespecham na to, kdyz tak Prosek 2020 to jisti.
Andy píše:Po půl stránce nářků na ,,naprosto nefundovanou" recenzi a ,,šmudlání špaňelskou školou" a dvou naprosto fundovaných odpovědích od Jindry a Pepy se celá bouře ve sklenici vody přenese na soukromé tlachání u kafíčka?
To jsem zklamanej.
Jak by řekl klasik ,, když to srovnám s výletem na Kokořín"...
PetrB píše:...no spíš jestli by eday nemohl být raději dvoudenní - sobota, neděle...
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot], J!rka Votápek a 15 návštevníků