Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48739 • Stránka 1362 z 3250 • 1 ... 1359, 1360, 1361, 1362, 1363, 1364, 1365 ... 3250
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Zdeněk12 » 08 říj 2019, 22:52

Pane Šulci v záplavě tématu o Mustangu se ztratil můj dotaz.Budou prosím prosím smutně koukám lepty na Mig-21MFN 1:72?Díky s pozdravem Zdeněk
Zdeněk12

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 08 říj 2019, 22:55

Chory píše:Ahoj Vláďo, děkuji za popis debaty v Kotli.

Když se tu poprvé objevila fráze „promarněná šance“ v souvislosti s vaším Mustangem, nechtěl jsem zde již přispívat. Tento výraz je mi již silně proti srsti ve spojitosti s jakýkoli modelem. Je to výmysl lidí, kteří čtou něco mezi řádky, i když tam vlastně není nic napsáno. Většinou to má původ v potřebě se vyjadřovat k čemukoliv a dle mého názoru, mi to spíše přijde jako slabý náznak paranoi či schizofrenie. Reaguji však na Tvůj otevřený dopis k mé osobě a rád bych ti vysvětlil pár věcí.

Nejprve bych Ti rád objasnil, pro koho články píšu. Nepíši je pro Modeláře jako periodiku a nikdy jsem si od nikoho nenechal „kecat“ do závěru recenze. Nikdo z redakce mě totiž o to ani nikdy nežádal. Také je nepíši pro modelářské firmy. Ty mají prostor k reklamě kdekoliv otevřený. Své články píši pro modeláře s malým m. To jsou ti lidé, kteří si stavebnici koupí a postaví. Já vím, vzhledem k prodeji to pro výrobce není asi ta úplně největší cílová skupina, protože většina prodaných modelů skončí v kitnících. Sám mám doma modelu tak na tři životy. Těm modelářům, kteří se rozhodnou pustit do stavby, se snažím poradit a upozornit je na možné problémy. Právě pro to tyto stavěcí recenze píši. Jsem pak rád, když někomu tyto poznatky pomohou dokončit model. A že zrovna u Mustanga nějaké problémy při stavbě jsou, to potvrzují zkušení modeláři zde na fóru.

Proč jsem vynechal seznam nabízených kamufláží. No proto, že je čtenáři Modeláře již dobře znají z vašich prezentací ve všech modelářských a leteckých periodikách. A proč jsem nezmiňoval obtisky? Protože jsem měl pouze obtisky na limitku Chattanooga Choo Choo vytištěné u Cartografu a při přípravě článku jsem se dozvěděl, že je v tomto přebalu budete nahrazovat vámi tištěnými, které jsem prozatím nevyzkoušel…

Mé recenze budou vždy zaměřené na modeláře a vždy tam bude v závěru napsáno, jaké zkušenosti jsou potřeba k úspěšnému dokončení modelu. Píšeš, že vaše stavebnice jsou pro zkušené modeláře a já s tím, především u Mustanga, naprosto souhlasím. Tím pádem tato konkrétní stavebnice není pro začínající modeláře. Napsal jsem snad něco jiného?

Myslím, že jsem zde napsal vše co je potřeba. Pokud budeš chtít, rád ti odpovím na další dotazy. Ale na tyto veřejné „tiskové prohlášení“ už rezignuji. Telefon na mě máš, kafe i pivo jsem pít nepřestal a tak můžeme v klidu někde podiskutovat.

S pozdravem, Chory.

PS: posílám foto Mustanga, podle kterého jsem patinoval své modely…

OK, proberme to osobně. Bude to lepší. A nechme to chvíli uležet, to bude ještě lepší (:) Nicméně bych ještě jednou zdůraznil, že v té diskusi v Kotli nešlo primárně o Tvůj text. Jo, a ještě Ti musím říct jednu věc. Co jsem ten Tvůj článek přečetl, tak se mi furt honí v hlavě, jak jsme si spolu prohlíželi Spitfira na Točné (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 08 říj 2019, 22:56

Zdeněk12 píše:Pane Šulci v záplavě tématu o Mustangu se ztratil můj dotaz.Budou prosím prosím smutně koukám lepty na Mig-21MFN 1:72?Díky s pozdravem Zdeněk

No, já na to nejsem schopen odpovědět (:) Pokud to udržím, probereme to s kolegy na produktové poradě na konci října.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 08 říj 2019, 22:57

grivois píše:Dobry den pa Sulc,

mam otazku/prosbu o doplnenie sad nosicov L41-43 pre Brassinove rakety AIM-4D Falcon v mierke 1/48, ktore by doplnili nekonvencnu vyzbroj Phantomov ranneho Vietnamu.

Dakujem za odpoved
Juraj :|

Kolegové už Váš dotaz určitě viděli a jistě Váš návrh zodpovědně zváží (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod grivois » 08 říj 2019, 23:02

Vl.Šulc píše:
grivois píše:Dobry den pa Sulc,

mam otazku/prosbu o doplnenie sad nosicov L41-43 pre Brassinove rakety AIM-4D Falcon v mierke 1/48, ktore by doplnili nekonvencnu vyzbroj Phantomov ranneho Vietnamu.

Dakujem za odpoved
Juraj :|

Kolegové už Váš dotaz určitě viděli a jistě Váš návrh zodpovědně zváží (:)

————————————>
Este raz dakujem a pozdravujem vasich kolegov na nocnej smene :)
Juraj
grivois

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peteru » 09 říj 2019, 00:17

Dekuji za odpoved. Ten Look jsem kupoval spolu s Avii S-99. I kdyz je v Lyse slusne svetlo, na detailni analyzu tehle drobote to neni, ze sacku jsem to nevybaloval a samozrejme, nemel jsem bryle.
Az budete nekde na modelarske akci, vezmu ho sebou a muzete se podivat, jesli je to zmetek, nebo mam vysoke naroky. Nespecham na to, kdyz tak Prosek 2020 to jisti.
peteru

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kyli » 09 říj 2019, 06:07

Omlouvám se, že se ještě vracím k Mustangovi.
Přišlo mi úsměvné, že zatímco pan Šulc v Kotli hřímal, že Pepa má tu šachtu blbě slepenou, o pár metrů dále parta Lepí-M stavějící Mustanga na rychlost,
tudíž bez drátků, má tu šachtu shora obroušenou taky....
To jen tak na okraj... =;
He-219 Uhu
Spitfire Mk.Vb
Fw-190 D-9
Me-262
Bf-110 D-3
kyli

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Andy » 09 říj 2019, 06:41

Po půl stránce nářků na ,,naprosto nefundovanou" recenzi a ,,šmudlání špaňelskou školou" a dvou naprosto fundovaných odpovědích od Jindry a Pepy se celá bouře ve sklenici vody přenese na soukromé tlachání u kafíčka?
To jsem zklamanej.
Jak by řekl klasik ,, když to srovnám s výletem na Kokořín"...
Andy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek A » 09 říj 2019, 08:50

No a z méně exponovaných částí Kotle se mi vybavuje:

Dvaasedmdesátinová revoluce nekončí, ale každá revoluce přichází ve vlnách. Občas to vypadá že je po všem, a pak přijde další vlna, která všechno smete. Trvá úmysl převést dlouhodobě všechny projekty do dvaasedmdesátiny, v současnosti se rozjíždí Bf 109.

Čmelák je buď hotový nebo před dokončením, bude uveden na vhodné zemědělské akci v příštím roce. Tou akcí může být E-day, Čmelák by mohl být modelem pro vystavující modeláře a pak teprve by šel do běžného prodeje.

Jeden projekt má v současnosti prioritu a vždycky když dožene některý jiný, odstaví ho na vedlejší kolej a vezme si pro sebe vybavení. Ale zapomněl jsem, který projekt to byl.

A pak tam byla ještě jedna kryptická pasáž, kdy se Jezevčík ptal na další projekty a VŠ ho odkázal na proběhlou ranní prezentaci. Jezevčík řekl "Nemám jenom vás," VŠ odpověděl "To je škoda. Tak se zeptej Marka Mincbergra," a s tím to uzavřeli. Tak bych se zeptal Marka Mincbergra, nebo někoho kdo tam ráno byl, co že tam zaznělo tak zajímavého.
Radek A

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alan Grey » 09 říj 2019, 09:40

Radek A píše:...Trvá úmysl převést dlouhodobě všechny projekty do dvaasedmdesátiny, v současnosti se rozjíždí Bf 109..

;-I ;-I ;-I ;-I
Jaroslav "Alan Grey" Mazanec
http://www.alan-grey-page.cz
Obrázek
Alan Grey

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vit » 09 říj 2019, 10:56

Nejsem Marek a bohužel si toho už moc nepamatuji, ve stručnosti bude se pokračovat v nekonečné řadě variací BF-109 včetně Avií a rozjeli se naplno práce na Spitfire 1-5. K vidění bylo spousta pěkných renderů. O akci převržený kýbl už sem psal, Kuňkadlo je hotové, další budou Trenéři, první by mohl být už příští E-day.

Ale základ je, že e-day byl extrémně časově náročný a nešlo všechno stihnout a přitom bylo vše zajímavé! Kdo chtěl vidět Mustanga, kotle a představení novinek, kdy si měl prohlédnout modely? A jak měl stíhat workšopy? A kdy nakupovat??? O času na jídlo a pokec s kamarády nemluvě...
Proto bych se přimlouval - když už je toho v programu tolik najednou, nešlo by pro příště opravdu pečlivě a kompletně filmovat??? Rád bych si užil atmosféru a na kotel/představení novinek/workshopy a třeba obrázky vystavených modelů bych se podíval pak někdy v klidu doma na internetu!
Děkuji.
Život je krásnej 8-)
Vit

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrB » 09 říj 2019, 11:04

...no spíš jestli by eday nemohl být raději dvoudenní - sobota, neděle...
PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 09 říj 2019, 12:33

peteru píše:Dekuji za odpoved. Ten Look jsem kupoval spolu s Avii S-99. I kdyz je v Lyse slusne svetlo, na detailni analyzu tehle drobote to neni, ze sacku jsem to nevybaloval a samozrejme, nemel jsem bryle.
Az budete nekde na modelarske akci, vezmu ho sebou a muzete se podivat, jesli je to zmetek, nebo mam vysoke naroky. Nespecham na to, kdyz tak Prosek 2020 to jisti.

Nechci Vás nějak ponoukat, ale pokud to nechcete použít, tak to rovnou vraťte, bez ohledu na názor můj názor (:) Jinak před prosekem budu určitě v Bratislavě a možná se vypravím na nějakou klubovou výstavu.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 09 říj 2019, 12:42

Andy píše:Po půl stránce nářků na ,,naprosto nefundovanou" recenzi a ,,šmudlání špaňelskou školou" a dvou naprosto fundovaných odpovědích od Jindry a Pepy se celá bouře ve sklenici vody přenese na soukromé tlachání u kafíčka?
To jsem zklamanej.
Jak by řekl klasik ,, když to srovnám s výletem na Kokořín"...

Tak především Jindřich nám fundovaně vysvětlil, že na své straně problém nevidí a jinak to dělat nebude. Takže za rok si přečteme výčet chyb na Spitfiru. Tou dobou už bude Mustang v kategorii kvalitních modelů z minula, ze kterých si máme brát příklad, takže můžeme být v klidu.

Vašeho zklamání je mi líto. Zajeďte si na Kokořín, udělá Vám to dobře (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 09 říj 2019, 12:55

PetrB píše:...no spíš jestli by eday nemohl být raději dvoudenní - sobota, neděle...

A pro Víta:

Ano, máte pravdu. E-day je časově velmi náročný, hektický, pro všechny. Co s tím, je věc k diskusi.

Teoreticky by E-day mohl být dvoudenní. Důvodů pro prodloužení je celá řada. K tomu je několik ale: 1. léta jsme po Edayi tradičně poslouchali, jak je dvoudenní akce špatná a jak má být E-day jednodenní, že to stačí. Obávám se, že by se tyto nářky vrátili a část modelářů by opět přestala jezdit. 2. Není jisté, zda by byl areál na dva dny k dispozici. 3. Nákladově by akce vyšla téměř na dvojnásobek a dostala by se do ztráty. Možnost kompenzace vyšších nákladů na straně příjmů vidím dost černě.

Tak jako tak, příští rok bude E-day opět jednodení, respektive jedenapůldenní, s pátečním podvečerem a večerem. Letošní pátek se podle mě vydařil, Lidí sice bylo relativně málo, ale to se doufám časem změní. Program se nakonec podařilo vytvořit zajímavý, budeme tedy toto schéma napřezrok zopakovat a lákat modeláře, aby přijeli už v pátek odpoledne.

Opět jednáme o pronájmu druhé haly (takže by byly celkem dvě). zda se to povede, že zatím ve hvězdách.
Vl.Šulc

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48739 • Stránka 1362 z 3250 • 1 ... 1359, 1360, 1361, 1362, 1363, 1364, 1365 ... 3250

Zpět na Diskuse