Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48850 • Stránka 1359 z 3257 • 1 ... 1356, 1357, 1358, 1359, 1360, 1361, 1362 ... 3257
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod avis » 07 říj 2019, 19:03

Vl.Šulc píše:
avis píše:Prosím vás, aké máte skúsenosti s vyriešením reklamácie na podpora@ eduard.cz ?
Ja veľmi dobre teda nie...

A co se Vám přihodilo?

Poslal som sz.
Na stole: Mi-26 1/72 Zvezda - kamufláž EMERCOM
avis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Vyparina » 07 říj 2019, 19:06

Výborné. Paní Šolcová je velice vstřícná. Dle mých zkušeností člověk na svém místě. Pokud nejste s reklamací spokojený, můžete využít předáním reklamaci nadřízeným p. ŠOLCOVÉ nebo zákony ČR. Osobně bych zkusil kontaktovat znovu paní Šolcovou a najít společnou řeč.

Copak jste reklamoval??
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským,
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Michal Vyparina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod avis » 07 říj 2019, 19:08

Zdeformovane diely.
Písal som sz pánovi Sulcovi.
Na stole: Mi-26 1/72 Zvezda - kamufláž EMERCOM
avis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Vyparina » 07 říj 2019, 19:10

A p.Šulc už řeší. :)
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským,
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Michal Vyparina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk12 » 07 říj 2019, 19:24

Pane Šulci lepty na Mig-21MFN 1:72 weekend budou?Bohužel overlepty z limitky jsou již vyprodané.Díky s pozdravem Zdeněk
Zdeněk12

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bari Ball » 07 říj 2019, 19:28

Ja som zatial riešil iba raz a maximálna spokojnosť. Poklona pani Šolcovej... [-o<
Bari Ball

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vojta Mertl » 07 říj 2019, 20:34

S paní Šolcovou jsem komunikoval už několikrát s vždy naprostá spokojenost
Vojta Mertl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ksebek » 07 říj 2019, 20:50

Reklamoval jsem zatím tři věci (vadné výlisky) a vždy k mé plné spokojenosti.

Odesláno z mého SM-N960F pomocí Tapatalk
ksebek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randalf » 07 říj 2019, 22:08

Rovněž bez problémů, posláno obratem, resp. v další zásilce.
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 08 říj 2019, 11:53

Chory: Pepo, v debatě v Kotli jsem Jindrovi řekl, že dělá recenze špatně a důvodem je jeho špatná redakční práce. U Tvé recenze je poměrně jasně vidět, že není v základě definován žánr: je to recenze, nebo článek o tom, jak jsi postavil model? Pokud je to recenze, chybí v ní zhodnocení podstatných částí modelu: doplňky (maska, lepty) ani slovo, jen že s lepty má kokpit moc dílů, ani slovo o obtiscích, jejich kvalitě, ani slovo o nabídce verzí zbarvení. Přitom ta je právě v recenzovaném modelu jeho významnou součástí.

Dále jsem vytýkal pojetí recenzí, s tím, že tradičně dáváte velký důraz na chyby, klady zmiňujete jen okrajově. V Tvém případě bych řekl, žes naskočil na vlnu hledání sebemenších maličkostí - kupříkladu některé Tebou zmiňované propady na dílech opravdu není snadné najít a zmínky o sesazovacích kolíčcích mi přijdou už naprosto zbytečné. Dále byla zmíněna subjektivita hodnocení, která spočívá v upnutí se na Tebou deklarovanou přílišnou složitost modelu. Vysloveně jsem zmínil Tvou větu v hodnocení recenze: Pro začátečníky však velmi náročný model na přesnost a čistotu lepení... s tím, zda vám někdy někdo říkal, že naše modely jsou určeny pro začátečníky? Jsou to modely pro zkušené modeláře, tak proč do hodnocení stále motáte začátečníky? Závěr celkově vyzní jako poprava modelu, sice jsi ho v první větě pochválil jako bezkonkurenčně nejhezčí model P-51 v měřítku 1/48, ale v dalších jsi ho naprosto odstřelil. Takže sorry, za mě je Tvoje recenze na úrovni lepšího short runu. Další promarněná příležitost napsat něco relevantního.

Jednotlivosti v recenzi jsem nekomentoval s výjimkou šachet, kdy jsem opravdu řekl, že jsi použil nevhodný stavební postup. Tím nijak nediskutuji o tom, že ta šachta je problematická. Ostatně, sám jsem Tě na to při předávání modelu upozorňoval.

Dále jsem se snažil vysvětlit, proč děláme modely tak, jak je děláme - prostě proto, že lidi to takhle chtějí. Kokpity a šachty máme složité proto, že jsou to partie složité i na skutečných letadlech. Snažíme se naopak usnadnit modeláři život tím, že modely děláme co nejkompaktnější, nerozřezáváme je, abychm získali větší variabilitu verzí, raději uděláme dva samostatné trupy (Mustang s kýlem x Mustang bez kýlu). Oddělování součástí jako je u Mustanga část náběžky s kulomety nebo dva kýly, nebo ono požadované oddělení vrchního krytu motoru, velmi pečlivě zvažujeme, protože jsou to problematické pasáže, kde hrozí, že oddělená část nebude z nějakého důvodu posovat. U vršku motorového krytu to hrozí významně, Ty jsi ve své recenzi to vysvětlení velmi zjednodušil, pokud chceš, rád to vysvětlím znovu.

Měl jsem v Kotli poměrně dlouhou pasáž, v níž jsem vysvětloval, o co v našem byznyse dnes jde - jednoduše o to, že modeláři mají modelů typů jako je Mustang, Bf 109G nebo Spitfire plné skříně. Podmínkou úspěchu je, přesvětčit je, aby ty modely ze skříní vyházeli a místo nich si ten model koupili znovu. Řešení tohoto problému hledá dnes každý, kdo modely vyrábí, a málokdo je úspěšný. Podle mého názoru Tebou a jinými propagovaná cesta nabízení jednoduchých, jak Ty píšeš oddychových stavebnic, nefunguje. Nefunguje podle mě ani obdivovaným Japoncům, dokonce bych si troufl říct, že především jim nefunguje a že v tom pěkně plavou. Vezmi si třeba nedávno vydané Bf 109G-6 nebo Spitfire Mk.I. Opravdu je tak vášnivě a ve velkých počtech kupujete? A stavíte? Pokud ano, proč to není nikde vidět? Po roce od vydání těchto stavebnic se to spíš jeví tak, že po nich neštěkne ani pes.

Ty stavebnice jsou po nástrojařské a lisařské stránce bezesporu skvělé, určitě jsou lepší, než naše. Ostatně, dělají tuhle práci o 40 let dýl než my, takže by se to dalo i čekat. A co víc? Co nabízejí k tomu? Nic. Stavebnice není jen o plastu. Je i o vybavení, o nabídce zbarvení. tam si myslím, že už ty stavebnice nic nenabídnou. Jo, magnetky na otevření a zavření krytu motoru. Úžasná věcička, otázka je, jestli to někoho zaujme tak, aby si ten model koupil víckrát...

Naše stavebnice lidi kupují, takže si myslím, že jsme přinejmenším na dobré stopě řešení onoho zásadního problému vesmíru, modelářství a tak (:) Obávám se, že jedním z prvků, které k tomu přispívají, je právě ta kritizovaná složitost. Na jedné straně složitost kokpitů a šachet, na druhé relativní jednoduchost sestavy draku, k tomu hezký povrch. To je mix, který funguje. Dále doplňky, lepty a především masky. Kvalitní obtisky, pestrá nabídka verzí zbarvení. V Mustangu je jich šest, všechny hezké, nevíš, co si vybrat. Nenapsal jsi o tom ani slovo. Jo, to je samozřejmě opět složitost, Japonec Ti v tomhle směru se svými dvěma desetkrát provařenými markingy hlavu nezamotá. Kopletní sada popisek, taky může být asi z Tvého pohledu vopruz, ale chtěl bych někdy vidět to vznouření na Modelfóru, kdybychom je zredukovali tak, jak je u kolegů od konkurence zvykem. Poměr cena výkon, Tebou v článku opět zcela pomíjená záležitost, je v tomhle celém nejpodstatnější. Konkurenčního Messerschmitta pořídíš za nějakých devět stovek ve výbavě, odpovídající výbavě našich modelů Weekend, které jsou ale v tomto provedení za polovinu. I náš profipack s lepty, maskami a šesti markingy vyjde levněji. Možná je Ti to divné, ale to pak můžou kluci japonský lisovat jak bozi, a bude jim to pendrek platný (:)

A opravdu by mě zajímalo, co by se tady psalo, kdybychom opravdu udělali model jako Tamiya. Nejen tak vylisovaný, ale i tak vybavený a za takovou cenu. To by to tady asi nejspíš vyletělo do luftu... (:)

Jo, a mimochodem, chtělo by to vrátit se ke kořenům a fakt studovat podklady. Nejen kvůli pozici kabinky. Skoro všichni stavíte ty Mustangy děsně špinavé. Ta letadla takhle špinavá nebyla a dodnes nejsou. Mustang je typicky čisté letadlo. Chápu, že umíte a chcete prodat ty svoje preshadingy a patinovací techniky, ale vytváříte nesmysl. U Mustangu nenajdeš žádné černé stíny kolem panelů ani zablitá víčka od nádrže, jako to máš na svém modelu v Modeláři. Vypatinované to máš hezky, ale naprosto mimo realitu.

Panu Říhovi se omlouvám za svoji agresivitu a psychickou újmu způsobenou jeho dceři. Příště zdůrazníme, že Kotel není vhodný pro diváky mladší osmnácti let (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Horrido » 08 říj 2019, 12:18

Docela vtipná ta poznámka o cenách. Udělejte Bf-109 jako Tamiya. S motorem a kompletní kapotáží, blbuvzdornou k postavení a za šest stovek které to stojí v Japonsku, schválně. :-)

A vlastně těch šest stovek by bylo moc, nemáme průměrný plat sto tisíc jako Japonci. :-)
"Pokud přijmeme zásadu demokracie, že pitomec má stejnou cenu jako nadaný člověk, je třeba zajít o krok dále a připustit, že dva pitomci jsou lepší než jeden nadaný člověk.„ Leó Szilárd
Horrido

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrB » 08 říj 2019, 12:27

Není náhodou řeč o českém trhu a recenzi v českém periodiku v češtině? ... jak s tim souvisí průměrný výdělek japonců?
PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 08 říj 2019, 12:46

Treba cena práce?
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 08 říj 2019, 13:12

Horrido píše:Docela vtipná ta poznámka o cenách. Udělejte Bf-109 jako Tamiya. S motorem a kompletní kapotáží, blbuvzdornou k postavení a za šest stovek které to stojí v Japonsku, schválně. :-)

A vlastně těch šest stovek by bylo moc, nemáme průměrný plat sto tisíc jako Japonci. :-)

A proč bych to dělal? Abych vyrobil ležák?
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek Macek » 08 říj 2019, 13:31

Dobrý den,

pane Šulci kolega se ptal na možnost opětovný prodej plechů a masek na Avenger a Dauntless od Hasegawy. Nově je přebal od Hobby2000. Jeho dotaz nějak zapadl.

Díky
Mirek Macek

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48850 • Stránka 1359 z 3257 • 1 ... 1356, 1357, 1358, 1359, 1360, 1361, 1362 ... 3257

Zpět na Diskuse