Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48891 • Stránka 1345 z 3260 • 1 ... 1342, 1343, 1344, 1345, 1346, 1347, 1348 ... 3260
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod ptlo » 28 zář 2019, 09:50

Ale jaká chyba? Že kola měla být a nejsou nebo neměla být a někdo to přesto napsal.
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod juraj ondrus » 28 zář 2019, 10:47

No v reklame na stavebnicu Mig-23BN je jasne napisane ze kolesa maju byt sucastou balenia spolu zo sedackou.
Dokonca ked si chces model kupit na eduard stranke tam popis pod stavebnicou taktiez spomina ze sucastou balenia su aj brasin kolesa.
A chyba je vtom ze tam byt nemaju a ani nemali byt podla eduardu
juraj ondrus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 28 zář 2019, 11:53

A taky tam je psaný obtisky Cartograf a cena 1800,-.
Bylo málo MÁGů, v 10:30 už nebyly ani LE, ani OT!!!!! Zato OT Beden tam ještě několik bylo.
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 28 zář 2019, 11:55

Vl.Šulc píše:
juraj ondrus píše:V specialnom info na Eday a reklame na stavebnicu Mig-23BN a dokonca aj na vasej stranke kde sa da stavebnica zakupit mate napisane ze sucastou stavebnice je Brasin sedacka a rezinove kokesa podvozku.
Co sa zmenilo ze vskutocnosti tam tie kolesa nakoniec nie su a je tam len sedacka ???
To ze toho rezinu v Bedni bolo podstatne viac uz neriesim len ma zaujima preco obsah krabice nezodpoveda reklame a informaciam o obsahu krabice.
Dakujem

No, prostě se stala chyba.

Mám za to že český právní řád tomu říká klamavá reklama a je to postihovatelné. Kor pokud ta chyba furt vesele visí na eshopu.
Přílohy
Screenshot_20190928-125714.jpg
Workbench: 1/48 Macchi MC.200

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Berat » 28 zář 2019, 12:22

Raptor píše:
Vl.Šulc píše:
juraj ondrus píše:V specialnom info na Eday a reklame na stavebnicu Mig-23BN a dokonca aj na vasej stranke kde sa da stavebnica zakupit mate napisane ze sucastou stavebnice je Brasin sedacka a rezinove kokesa podvozku.
Co sa zmenilo ze vskutocnosti tam tie kolesa nakoniec nie su a je tam len sedacka ???
To ze toho rezinu v Bedni bolo podstatne viac uz neriesim len ma zaujima preco obsah krabice nezodpoveda reklame a informaciam o obsahu krabice.
Dakujem

No, prostě se stala chyba.

Mám za to že český právní řád tomu říká klamavá reklama a je to postihovatelné. Kor pokud ta chyba furt vesele visí na eshopu.

Klamavá reklama podle § 2977 občanského zákoníku
občanský zákoník píše:sleduje podpořit odbyt movitých nebo nemovitých věcí nebo poskytování služeb, včetně práv a povinností, klame nebo je způsobilá klamat podáním nebo jakýmkoli jiným způsobem osoby, jimž je určena nebo k nimž dospěje, a tím i zřejmě způsobilá ovlivnit hospodářské chování takových osob.

Při posuzování, zda je reklama klamavá, se přihlédne ke všem jejím výrazným znakům. Zvláště se přihlédne k údajům, které reklama obsahuje ohledně
a) dostupnosti, povahy, provedení, složení, výrobního postupu, data výroby nebo poskytnutí, způsobilosti k určenému účelu, použitelnosti, množství, zeměpisného či obchodního původu, jakož i podrobnějšího vytčení a dalších znaků zboží nebo služeb včetně předpokládaných výsledků použití nebo výsledků a podstatných znaků provedených zkoušek či prověrek,
b) ceny nebo způsobu jejího určení,
c) podmínek, za nichž se zboží dodává nebo služba poskytuje, a
d) povahy, vlastností a práv zadavatele reklamy, jako jsou zejména jeho totožnost, majetek, odborná způsobilost, jeho práva duševního vlastnictví nebo jeho vyznamenání a pocty.

Klamavým konáním podle zákona o ochraně spotřebitele je
zákon o ochraně spotřebitele píše:obchodní praktika, pokud obsahuje věcně nesprávnou informaci a je tedy nepravdivá, což vede nebo může vést spotřebitele k rozhodnutí ohledně koupě, které by jinak neučinil.

Nejsem ani právník, ani soudce, dokonce ani obhájce Eduardu, ale vzhledem ke všem okolnostem (způsob informování o produktech, způsob řešení reklamací atd.) by se klamavá reklama podle NOZ dokazovala hodně těžko. A klamavé konání... Opravdu jsou kolečka to, podle čeho se rozhoduješ o koupi nebo nekoupi tohoto modelu?
Berat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 28 zář 2019, 12:34

Ne. O tom co kupuju rozhoduju podle toho co je nabízeno. Co si pamatuju, tak kola jako součást BN byla uvedena tady, na FB, eshopu Eduardu a i na eshopu kde ji mám předobjednanou. Nevím ve kterém okamžiku se stala "chyba" a kola jako součást BN vypadla, nicméně mi přijde že té reklamy bylo na tuhle "chybu" až až. A ano, chyba se stát může, to nikdo nezpochybňuje, nicméně pokud se stane, čekám že se o tom jako zákazník dozvím včas a prodejce se k tomu postaví čelem a ne že se to dozvíme víceméně pokoutně až po přímém dotazu.
Workbench: 1/48 Macchi MC.200

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod speedyj » 28 zář 2019, 18:55

Mustang byl super, celá rodina jsme si to užili. Díky [-o<
speedyj

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šourek » 28 zář 2019, 19:44

Za mě nejlepší ročník. Mustang s Mírou za kniplem byl jednoznačně hvězdou akce. Škoda, že už v tomto směru není kam latku posunout. Z dalších "highlights" bych za sebe vypichl kafeterii s brnenskymi frajery - káva super, strudl též, stánek s Palavou - byl jsem doma pochvalen, predkotel s Jirkou Silhankem - kdo nezažil nepochopí a nakonec setkání se znamymi tvářemi, které člověk během roku nevidí a rád si s nimi pokeca.

Vlado, díky!
Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Braun » 28 zář 2019, 19:48

speedyj píše:Mustang byl super, celá rodina jsme si to užili. Díky [-o<

Tak tak. Parádní záležitost. =D>
Jiří Verner
Braun

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zwARRog » 28 zář 2019, 20:57

del
Naposledy upravil zwARRog dne 29 zář 2019, 08:49, celkově upraveno 1
zwARRog

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Morituri » 28 zář 2019, 21:45

Za mne také pane Šulci velmi příjemně strávený den. Organizace i vystoupení Mustangu naprostá paráda. Moc děkuji
Hotovo: Fw-190 F-8 (Tamiya) Fw-190D-12/R14 (Hobbyboss) Fw-190A8/R2 (Eduard) Zlín Z-181/C6 (Special Hobby) Kayaba Ka-1 (AZmodel)
Morituri

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Knížek » 28 zář 2019, 22:54

Perfektní Mustang E Day. Díky Vám pane Šulc a Vaší partě za skvělý zážitek a vůbec za vše co pro nás modeláře, sběratele i hobbisty děláte a organizujete.... (:) (:) (:) ;-I ;-I ;-I ;-I
Miroslav Knížek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Houmr_9 » 29 zář 2019, 09:40

Erich Súňai píše:Hurricany Mk.I v 1/144 už sú pekne od Sweetu.
platene kridlo https://j-aircraftmodel.ru/EUROPE-WWII- ... 80658.html
kovove kridlo http://www.sweetaviationmodels.com/14104HurriAce.html

Já vím, já vím. Tak mustang je taky koupený, takže spíše jsem narážel na nějakou připomínku čs. letců.
Nejsem si jist,zda stihnou i pídí Spita jedničku. Když bude to výročí.
Honza Hammer
Spíše sběratel krabiček, ale občas si také něco slepím.
Před časem jsem se zamiloval do veletuctů. 8-)
Ale největší celoživotní modelářskou láskou je Hawker Hurricane.
Houmr_9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Houmr_9 » 29 zář 2019, 09:47

Jinak já jsem trochu zklamán. Jel jsem pro Mága a ten už nebyl, stejně jako Fw-190 ve 144.
Ale celkově akce super. Jako každý rok. Dcera už se pustila do Mustanga.
Jinak trochu zamrzí, že sice jsou v obtiscich pásy. Ale chybí klacek. Což je "chyba" původní stavebnice.
Ale jinak model pěkný. Jen jsem moc nechápal,jak tam nalepit ten bazmek v chladiči, nějak nám to tam nešlo nacpat.
Honza Hammer
Spíše sběratel krabiček, ale občas si také něco slepím.
Před časem jsem se zamiloval do veletuctů. 8-)
Ale největší celoživotní modelářskou láskou je Hawker Hurricane.
Houmr_9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ro-both » 29 zář 2019, 09:50

Miroslav Knížek píše:Perfektní Mustang E Day. Díky Vám pane Šulc a Vaší partě za skvělý zážitek a vůbec za vše co pro nás modeláře, sběratele i hobbisty děláte a organizujete.... (:) (:) (:) ;-I ;-I ;-I ;-I

Přesně tak, podepisuji! Za nás taky super den a díky moc všem od Eduardu =D>
MB
ro-both

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48891 • Stránka 1345 z 3260 • 1 ... 1342, 1343, 1344, 1345, 1346, 1347, 1348 ... 3260

Zpět na Diskuse