Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48893 • Stránka 1314 z 3260 • 1 ... 1311, 1312, 1313, 1314, 1315, 1316, 1317 ... 3260
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Vl.Šulc » 04 zář 2019, 17:33

Předpokládám, že jde o 7057 MiG-15 Profipack 1/72.

Na listopad připravujeme nový Profipack MiG-15bis 1/72, s novými markingy.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bitner » 04 zář 2019, 18:23

A profipack UTI? Jde mi primarne o cs masinu.
bitner

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 04 zář 2019, 18:30

Někdy příští rok.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alcatorda » 04 zář 2019, 19:59

Vl.Šulc píše:
Alcatorda píše:Dobrý den,
Mohl bych "zalobovat" za vydání AIM-9X v měřítku 1:72 v řadě Brassin? Ve čtvrtce už vyrábíte. Po vydání AIM-120 v úpadkovém měřítku by se hodily oba typy. (:) Většinou se používají dohromady.
Díky

Můžete (:)

Dobrý den, Pane Šulci

Trochu proti proudu aktuálních témat - vydáte AIM-9X ve dvaasedmdesátce ještě letos?
Koukal jsem, že moderní výzbroj v úpadkovém měřítku, trochu ve Vašem sortimentu upadá :lol: Tak by to chtělo trochu vzpruhu. (:)
Přílohy
aim_9x_01.JPG
aim_9x_02.JPG
Petr Říčař
https://twitter.com/ZDivocaci
https://www.facebook.com/KPMZamberk/
Hotové: F-35B, Marina Militare Italiana HET + M1117 (Takom + Trumpeter) 1:72 F-14A VF-143 "Pukin Dogs" 1:72
Alcatorda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 05 zář 2019, 07:36

Dotaz na znalce P-51 či Vláďu - předpokládám že tahle linka po slepení VOP se má zatmelit , když na protějším dílu je hladký potah? Je to krásný jak to pasuje to jo, všechna čest [-o< [-o< , ale je nutné Vláďo vymýšlet takovýhle vopičárny? Nelze udělat VOP s klasickým dělením pokud už musí ze dvou dílů?
Přílohy
IMG_20190904_215709_1.jpg
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 05 zář 2019, 08:15

Nejde. Tahle "vopičárna" způsobuje, že to jde vyrobit, a také se s tím lépe pracuje při lepení. Takže já to nevidím jako vopičárnu, ale jako vychytávku (:)

Jestli to vytmelíš, nebo ne, je na Tobě. Podle mě je to typická věc, která je normálnímu člověku úplně šumafuk (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 05 zář 2019, 08:23

Já tedy nevím jestli je to normálnímu člověku šuma fuk, ale normálnímu modeláři to asi šuma fuk nebude....přijde mě divný mít shora VOP čistou a zespoda s takovouhle spárkou, kord když ty díly výškově nejsou uplně 100% stejný a je tam drobný zoubek citelný hmatem. Já bych to nazval "votravný vychytávky" ...díl vyrobený klasicky stačí po slepení po obvodu zabrousit většinou bez následného tmelení, zde se muže nebo nemusí tmelit a pokud budu tmelit, tak hlídat abych nezbrousil to velejemné přeplátování konce VOP....

Nicméně jsi mě neodpověděl (záměrně?) na to co jsem se ptal...má tam to tam být nebo ne podle skutečný mašiny?
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 05 zář 2019, 08:29

Je to typická věc, které si na postaveném modelu nikdo nevšimne. Kdo to chce řešit, a začišťovat to, má to za pár vteřin hotové. Pokud si to sám nějak nezkomplikuje.

Používáme tento způsob dělení tenkých placatých věcí už léta, poprvé jsme to použili na výškovkách na čtvrtkovém Spitfiru IX. Pokud jsou na to ohlasy, tak jsou kladné, Ty jsi první, o kom vím, že to kritizuje.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 05 zář 2019, 08:34

Já to nekritizuji, to pozor, já se opakovaně, potřetí ptám, zda to tam má být ve vztahu ke skutečný mašině nebo ne. To je obrovský rozdíl. Já nakoukanýho Mustanga tolik nemám, ty jo za poslední dobu. Je divný že nechci mít na modelu nějakou blbůstku co tam být nemá? Add Spitfire- ano tam to je, ale tam je dělení v místě paneláže, což tady u P-51 asi ten samý případ nebude.
Chci opravdu jen jednoduchou odpověď- ano na skutečný mašině to je...ne na skutečný mašině to není, je to technologická záležitost...
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tom.Vrabec » 05 zář 2019, 08:37

Připomíná mi to odtokovou hranu klapky na Bf-110, tam je kvůli zajištění její ostrosti spára po celé délce. Protože jsem trochu čučel do podkladů, tak mě trklo to zatmelit. Možná by to návod mohl zmínit, ale snad to není až taková vražda.

Dovolím si zopáknout své dotazy, asi zapadly:
- jak prosím zhruba vypadá časový plán toho Hurricanu 1/48 a chystáte se udělat třeba i IIC verzi, abychom si mohli postavit Kutovu smrtku?
- budete v některých obměnách mustangu vydávat i Mk.III verzi, třeba z letek a kamufláží našich polských sousedů Horbaczewského či Skalského...?
- kdysi tu jela debata stran nějakého pěkného dvoumotoráku od Eduardu - neplánujete vydat nějaký zajímavý přebal či limitku s vašimi plechy nebo Brassiny? Ideálně nějaký nočník, pro nás, kterým to na slunečním světle tolik nesluší...? :lol:
Ještě se chci přidat ke gratulacím k úspěchu Mustangu - nezakoupil jsem limitku, ale některou z dalších verzí určitě pořídím. Taky díky za chystané stodevítky coby stihače mosquit, na ty se těším. =D>

Jo a ještě - noční stíhací Fw-190 nechystáte, když ve stavebnicích vidím ty antény...? :?:
Tomáš "Vrabec / Nádražák" Kosič
Tom.Vrabec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 05 zář 2019, 09:04

Martin Černý 'Černoch' píše:Já to nekritizuji, to pozor, já se opakovaně, potřetí ptám, zda to tam má být ve vztahu ke skutečný mašině nebo ne. To je obrovský rozdíl. Já nakoukanýho Mustanga tolik nemám, ty jo za poslední dobu. Je divný že nechci mít na modelu nějakou blbůstku co tam být nemá? Add Spitfire- ano tam to je, ale tam je dělení v místě paneláže, což tady u P-51 asi ten samý případ nebude.
Chci opravdu jen jednoduchou odpověď- ano na skutečný mašině to je...ne na skutečný mašině to není, je to technologická záležitost...

Abych se přiznal, tak si nejsem jistý. Musím se podívat. Což můžeš taky Ty sám. Poslední dobou pozoruju, že modeláři sice furt visí na webu, ale na podklady jsou líní se podívat.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 05 zář 2019, 09:06

Vl.Šulc píše:Předpokládám, že jde o 7057 MiG-15 Profipack 1/72.

Na listopad připravujeme nový Profipack MiG-15bis 1/72, s novými markingy.

jenže 7057:

https://www.eduard.com/cs/Eduard/Plasti ... tml?lang=2

a 7056:
https://www.eduard.com/cs/Eduard/Plasti ... tml?lang=2

Tam jsou všechny možný opičí národy, pastičkáři a banánové republiky a nic z Československa. V té době jste vydali československé Patnáctky, kde bylo naopak JENOM Československé.
https://www.eduard.com/cs/eduard/ceskos ... ram=MiG-15

Tak takové rozložení 7057 a 7056 celkem chápu. Nicméně když už máte vlastní tisk obtisků myslím že by bylo žádoucí udělat merge všech zpracovaných předloh do nového přebalu aby byl i pro České a Slovenské modeláře ..... navíc ten ČS přebal měl i verze SB nebio třeba jako Banny přebal

konec konců verze UTI má jedno zbarvení ČS
https://www.eduard.com/cs/eduard/uti-mi ... I%20MiG-15
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Braun » 05 zář 2019, 09:10

Vl.Šulc píše:Nejde. Tahle "vopičárna" způsobuje, že to jde vyrobit, a také se s tím lépe pracuje při lepení. Takže já to nevidím jako vopičárnu, ale jako vychytávku (:)

Jestli to vytmelíš, nebo ne, je na Tobě. Podle mě je to typická věc, která je normálnímu člověku úplně šumafuk (:)

Možná to už mám v ruce, ale s tímhle dělením dílů se mi pracuje líp. A když to takhle lícuje, .... no problem.

Ale chtěl jsem se zeptat na klapky. Pane Šulci, neplánujete dodělat samostatný rámeček, který by umožnil jednoduše nechat klapky zavřené?
Jiří Verner
Braun

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 05 zář 2019, 09:15

To VŠ - zatím jsem nenašel takový pořádný fotky abych si byl 100% jist zejména když je to tuším zespodu, mohla tam být nějaká technol. nuance, nebyl by to první případ, proto jsem se zeptal v domění že ten co o tom momentálně ví nejvíc mě poradí...
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 05 zář 2019, 09:20

Tom.Vrabec píše:Připomíná mi to odtokovou hranu klapky na Bf-110, tam je kvůli zajištění její ostrosti spára po celé délce. Protože jsem trochu čučel do podkladů, tak mě trklo to zatmelit. Možná by to návod mohl zmínit, ale snad to není až taková vražda.

Dovolím si zopáknout své dotazy, asi zapadly:
- jak prosím zhruba vypadá časový plán toho Hurricanu 1/48 a chystáte se udělat třeba i IIC verzi, abychom si mohli postavit Kutovu smrtku?
- budete v některých obměnách mustangu vydávat i Mk.III verzi, třeba z letek a kamufláží našich polských sousedů Horbaczewského či Skalského...?
- kdysi tu jela debata stran nějakého pěkného dvoumotoráku od Eduardu - neplánujete vydat nějaký zajímavý přebal či limitku s vašimi plechy nebo Brassiny? Ideálně nějaký nočník, pro nás, kterým to na slunečním světle tolik nesluší...? :lol:
Ještě se chci přidat ke gratulacím k úspěchu Mustangu - nezakoupil jsem limitku, ale některou z dalších verzí určitě pořídím. Taky díky za chystané stodevítky coby stihače mosquit, na ty se těším. =D>

Jo a ještě - noční stíhací Fw-190 nechystáte, když ve stavebnicích vidím ty antény...? :?:

Vy máte otázky spíš na nějakého věštce :-)

Hurricane je teprve na samém začátku projektu, ještě se na něm ani nekoplo. Verze Mk.II určitě do programu zařazena bude, to je základní verze. Zda bude ve výběru markingů onen Noční žnec nevím, spíš o tom pochybuji, vzhledem k tomu, že na to není hodnověrný podklad, pokud si to správně pamatuji.

Mustang Mk.III je ještě větší chiméra, v tuto chvíli není ani zařazen do nějakého orientačního výběru, tento typ je pouze na seznamu cílů. Jsem schopen přesněji odpovědět na otázky týkající se současného projektu, tedy P-51D a jeho verzí. Tam máme Mustanga Mk.IV v plánu, bude poprvé v Royal Classu v prosinci, později bude jako samostatný Profipack (pravděpodobně až v roce 2021)
Žádný dvoumotorák ve čtvrtce v Limited Edition momentálně v plánu nemáme.
Noční Fw 190 zatím také v plánu nemáme, ale bezesporu na něj dojde.
Vl.Šulc

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48893 • Stránka 1314 z 3260 • 1 ... 1311, 1312, 1313, 1314, 1315, 1316, 1317 ... 3260

Zpět na Diskuse