Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

1/32 novinky modelů letadel od všech výrobců

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 5960 • Stránka 14 z 398 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 398
  • Odpovědět s citací

Re: 1/32 Novinky modelů letadel od všech výrobců

Příspěvekod Miloslav » 17 říj 2016, 14:08

Martin Jursa píše:
Miloslav píše:než aby se nažrali, těma vejcema, prodejci bez práce. :wink:

dost silne tvrdenie, skoro ako urazka...
tomu predajcovi, pokial dodrziava zakony a legislativu a plati vsetko tak ako ma, nezostane z toho možno ani desatina!

Nikdy jsem neprodával nic na Slovensko, ale v EU či USA má prodejce na mém zboží 100% zisk.
To same by platilo i u prodejce na Slovensku. To by zaplatil 90% ze zisku????
To by sute byli unikátní ve světě.
Miloslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 17 říj 2016, 14:14

Hoši, hoši, vy se nudíte, co? Nikde žádnej flame, tak si nějaký vyrobíme. Někoho osočíme a už to jede. Martine, sorry ale píšeš hověziny. Nechtěl by sis to po sobě raději promazat?

Martin kĺud...

Miroslav: 100% zisk? Trošku matení pojmů, ne? Zisk je marže (která už z podstaty věci nemůže být více než 100%) očištěná o veškeré nákladové položky... Víc než 100 % může mít toliko obchodní přirážka, která ale stále nic nevypovídá o zisku, protože můžu mít obchodní přirážku 500 % a stejně být ve ztrátě...
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 17 říj 2016, 14:16

Hověziny Richarde? Nebo ty jsi snad happy když se objeví taková věc a stojí ranec?
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloslav » 17 říj 2016, 14:22

Richard Plos píše:Hoši, hoši, vy se nudíte, co? Nikde žádnej flame, tak si nějaký vyrobíme. Někoho osočíme a už to jede. Martine, sorry ale píšeš hověziny. Nechtěl by sis to po sobě raději promazat?

Martin kĺud...

Miroslav: 100% zisk? Trošku matení pojmů, ne? Zisk je marže (která už z podstaty věci nemůže být více než 100%) očištěná o veškeré nákladové položky... Víc než 100 % může mít toliko obchodní přirážka, která ale stále nic nevypovídá o zisku, protože můžu mít obchodní přirážku 500 % a stejně být ve ztrátě...

Když prodejce prodá věc za 100 EUR + VAT, kterou koupil za 50 EUR bez VAT, tak má kolik % zisku ?
Miloslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 17 říj 2016, 14:46

Miloslav píše:
Richard Plos píše:Hoši, hoši, vy se nudíte, co? Nikde žádnej flame, tak si nějaký vyrobíme. Někoho osočíme a už to jede. Martine, sorry ale píšeš hověziny. Nechtěl by sis to po sobě raději promazat?

Martin kĺud...

Když prodejce prodá věc za 100 EUR + VAT, kterou koupil za 50 EUR bez VAT, tak má kolik % zisku ?

To nemůžu vědět, když neznám jeho náklady... Jediné, co z těchto údajů lze vyčíst, je, že má 50% marži a 100% obchodní přirážku...
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloslav » 17 říj 2016, 14:57

Richard Plos píše:
Miloslav píše:

Martin kĺud...

To nemůžu vědět, když neznám jeho náklady... Jediné, co z těchto údajů lze vyčíst, je, že má 50% marži a 100% obchodní přirážku...

Hmm, ale já se neptal na čístý zisk. Zisk má 50 EUR a to je 100%. Po odečtení nákladů má čistý zisk.
Miloslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 17 říj 2016, 15:06

Miroslav: No, to je právě ten problém, že si lidi pletou pojmy. Tohle není, opravdu není zisk! Zisk je rozdíl mezi náklady a výnosy. Chtít tvrdit, že rozdíl mezi nákupkou a projení cenou bez DPH je zisk, je zásadní nepochopení ekonomiky v podnikání (a taky na to tisíce a tisíce podnikatelů dojely...). Opakuji naposledy: tento rozdíl nám identifikuje pouze marži a obchodní přirážku. Jestli si tomu vy interně říkáte "zisk", je to jen váš úzus (a potenciální ekonomický problém, pokud si podle toho nastavujete ceny), kterým nemůžete veřejně argumentovat. Pro dorozumění je třeba mít prostě ujasněny pojmy a ty jsou v ekonomii naprosto jasné a neměnné. Zisk je hodně košaté téma, měří se v různých fázích a různými nástroji, ten nejzákladnější je EBT (zisk před zdaněním) a EAT (po zdanění), pak jsou tady komplikovanější ukazatele jako EBIT, EBITDA, můžeme ho měřit účetně nebo ekonmicky a tak dále. Ale NIKDY to není rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou...
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 17 říj 2016, 15:13

Martin Černý 'Černoch' píše:Hověziny Richarde? Nebo ty jsi snad happy když se objeví taková věc a stojí ranec?

Mně je to jedno, když se mi cena nezdá (nebo abych si ještě chvíli hrál na ekonoma: když je můj mezní užitek nižší než cena), tak si to prostě nekoupím, ne? Když to nikdo nekoupí, výrobce nepřežije. Pokud to bylo proto, že si nasadil nesmyslnou cenu a má kam ustupovat, má možnost slevit a rozjet to, pokud je to tak, že to má prostě nákladově tak drahé, pak to znamená, že to na trhu prostě nemá místo. Ale pokud se najdou kavky, co to koupí i předražený, tak to na trhu místo jednoznačně má...

Nicméně moje výhrada se týkala spíš těch řečí o zlých obchodnících a zlatých vejcích. To je fakt úlet. Nebo si myslíš, že třeba Standa Kučera nebo Martin Jursa jezděj Mercedesem, žerou na sváču kaviár a zapíjej ho Mouton Cadetem 1964? Se probuď, chlape. Nebo si to někdy vyzkoušej... :-D
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloslav » 17 říj 2016, 16:18

Richard Plos píše:Miroslav: No, to je právě ten problém, že si lidi pletou pojmy. Tohle není, opravdu není zisk! Zisk je rozdíl mezi náklady a výnosy. Chtít tvrdit, že rozdíl mezi nákupkou a projení cenou bez DPH je zisk, je zásadní nepochopení ekonomiky v podnikání (a taky na to tisíce a tisíce podnikatelů dojely...). Opakuji naposledy: tento rozdíl nám identifikuje pouze marži a obchodní přirážku. Jestli si tomu vy interně říkáte "zisk", je to jen váš úzus (a potenciální ekonomický problém, pokud si podle toho nastavujete ceny), kterým nemůžete veřejně argumentovat. Pro dorozumění je třeba mít prostě ujasněny pojmy a ty jsou v ekonomii naprosto jasné a neměnné. Zisk je hodně košaté téma, měří se v různých fázích a různými nástroji, ten nejzákladnější je EBT (zisk před zdaněním) a EAT (po zdanění), pak jsou tady komplikovanější ukazatele jako EBIT, EBITDA, můžeme ho měřit účetně nebo ekonmicky a tak dále. Ale NIKDY to není rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou...

Sěkuji, za ekonomické školení.
Tak vidím, že jsem ty velký prachy vydělával celý život blbě, jdu umřít do křoví.
Divné ale je, že ti ekonomové dovedli náší zemi tam kde je, když je to vše tak jasné.
Miloslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 17 říj 2016, 20:19

Miloslav píše:Sěkuji, za ekonomické školení.
Tak vidím, že jsem ty velký prachy vydělával celý život blbě, jdu umřít do křoví.
Divné ale je, že ti ekonomové dovedli náší zemi tam kde je, když je to vše tak jasné.

To je jen další nepochopení toho, co jsem napsal. Navíc zavádíte diskusi zcela nesmyslně úplně jinam. Takže si užijte svý "velký prachy" a nazdar.

A ostatním: nezáviďte obchodníkům, buďte rádi, že ještě nějací jsou...
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloslav » 17 říj 2016, 22:04

Richard Plos píše:To je jen další nepochopení toho, co jsem napsal. Navíc zavádíte diskusi zcela nesmyslně úplně jinam. Takže si užijte svý "velký prachy" a nazdar.

Tak to bylo velmi trapné. Nestydím se za své vydělané peníze a pochybuju, že tady někdo závidí obchodníkům.
Zato z Vaší věty, ta závist přímo teče :grin: :grin: :grin:
Miloslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vasek » 18 říj 2016, 10:14

Nahledy na 262B od Revellu
http://www.kitreviewsonline.de/messersc ... evell-132/
Naposledy upravil Vasek dne 18 říj 2016, 10:29, celkově upraveno 1
Vasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 18 říj 2016, 10:26

Miloslav píše:
Richard Plos píše:To je jen další nepochopení toho, co jsem napsal. Navíc zavádíte diskusi zcela nesmyslně úplně jinam. Takže si užijte svý "velký prachy" a nazdar.

Tak to bylo velmi trapné. Nestydím se za své vydělané peníze a pochybuju, že tady někdo závidí obchodníkům.
Zato z Vaší věty, ta závist přímo teče :grin: :grin: :grin:

Podívejte se pane Hrabani, pokusil jsem se vám vysvětlit, jak je to ve skutečnosti s definicí výrazu "zisk". Je to naprosto jasná a vcelku snadno pochopitelná věc, ale vy jste mě nepochopil. A když jsem vám popřál, abyste si užil své "velké prachy", použil jsem jen váš vlastní výraz, to vy jste se takhle pochlubil. A přání, abyste si je užil, jsem, to vás asi překvapí, myslel vážně. Nevím, co by na tom mělo být trapného... Já jsem jeden z posledních na světě, kdo by někomu záviděl poctivě vydělané peníze. Já vlastně nikomu nezávidím ani ty nepoctivé, protože jsem přesvědčen, že takovým lidem to prostě život nějak "vynahradí" jinde. Patřím mezi lidi, co mezi štěstí a peníze nedávají rovnítko...

Takže abych to nějak shrnul: Dělejte si co chcete, podnikejte jak chcete, to je jen a jen vaše věc, ale nepište prosím veřejně takové hlouposti, jako že když někdo nakoupí za 50 a prodá za 100, tak má 100% zisk... To jsou právě ty údaje, které vyvolávají mezi modeláři dojem, že obchodníci jsou "nenažraní". Koneckonců to bylo cítit i na začátku téhle diskuse a proběhly o tom i nějaké diskuse na Nymburku (vlákno se myslím jmenovalo marže prodejců), kde bylo jasně vidět, jak jsou představy mnoha lidí zkreslené.

Kdo vydělává, ten aspoň intuitivně základní zásady ekonomiky podnikání dodržuje, protože jinak by nevydělával. Leda by měl tak vysoké obchodní přirážky, že by ho ani zásadní chyby neohrozily. I takové obory jsou, třeba takový stánkový prodej piva a klobás na různých akcích a festivalech. Kdysi jsem přes léto pomáhal kamarádovi, co takhle "kočoval" (a přes zimu měl stánek v Horní Úpě), a to byl opravdu "vejvar", kde člověk nemusel být žádný velký "myslitel" - šlo jen o to, vybojovat si na akci dobré místo. Ale modelařina podle mě takový obor fakt není...
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 18 říj 2016, 10:27

Richard - ta moje narážka a zlatý vejce byla myšlena na zahraničí. Standa nebo Martin jsou v pohodě. To jsou normální lidé u nás.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 18 říj 2016, 10:37

Martin Černý 'Černoch' píše:Richard - ta moje narážka a zlatý vejce byla myšlena na zahraničí. Standa nebo Martin jsou v pohodě. To jsou normální lidé u nás.

Jako že zahraniční obchodník = darebák? Nezlob se Martine, ale mě nikdy takovéhle myšlenky snad ani nenapadly, nikdy jsem neřešil, kolik na tom či onom kdo má. Vidím koncovou cenu, posoudím, jestli mi to za to stojí nebo ne a buď sáhnu pro peněženku/kartu, nebo udělám pá pá a jdu dál... Jestli je Werner drahý, tak je to jeho věc, asi mu to funguje, někdo to asi kupuje. Takže je všechno OK. Nikdo nikomu nebrání, aby udělal konkurenční sadu a začal jí prodávat levněji, no ne?
Richard Plos

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 5960 • Stránka 14 z 398 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 398

Zpět na Diskuse