Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48717 • Stránka 1292 z 3248 • 1 ... 1289, 1290, 1291, 1292, 1293, 1294, 1295 ... 3248
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod jpeky » 14 srp 2019, 07:34

dobry den

Prosin Vas spolocnost Eduard zamestnava ludi s poskodenim zraku (farboslepota) alebo pouziva ciernobiele monitory.

Rovnaky problem ako pri plechoch na Su-27UB.

Odkedy je farba cockpitu seda ????? :nuts:

Za toto nema zmysel vyhodit peniaze [-X
Přílohy
29E49831-1DE0-4C8F-8569-4C06E548D758.jpeg
E4BF7F73-C2F0-468F-801A-87B56EDB647C.jpeg
8AE686D0-AB4A-420E-BEB4-8DA5BBCA708A.jpeg
Hotovo : viewtopic.php?f=6&t=31449
viewtopic.php?f=6&t=33753

viewtopic.php?f=6&t=35837
viewtopic.php?f=6&t=41469
jpeky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 14 srp 2019, 09:12

Vl.Šulc píše:
D.MILAN píše:Tak zkusím ještě jednou dotaz, který tu zapadl na p. Šulce.

Pane Šulci , ohledně vašeho výrobku a to Brassin MiG-21 F.O.D. 1/72 a 1/48 .
šiml jsem si že konstruktér těchto F.O.D zapomněl že u modelu se ještě lepí konečný prstenec jak u modelu 1/72 tak i 1/48. Tím pádem tyto přední kuželové F.O.D na vlepení do letadla jsou nepoužitelné. Protože pokud prstenec nevlepíte okradete letoun o jeho přední proporci a pokud prstenec dáte je kuželová krytka veliká. nestálo by za to tento díl předělat ?

Na toto nejsem schopen odpovědět, až se vrátím, zeptám se kolegů. Pokud je tam chyba, tak to samozřejmě napravíme.

Tak chyba tam evidentně je. Taky jsem si naběhl a můžu ty čechla dát akorát tak vedle éra nebo do koše :angry:
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pknotek » 14 srp 2019, 09:43

jpeky píše:dobry den

Prosin Vas spolocnost Eduard zamestnava ludi s poskodenim zraku (farboslepota) alebo pouziva ciernobiele monitory.

Rovnaky problem ako pri plechoch na Su-27UB.

Odkedy je farba cockpitu seda ????? :nuts:

Za toto nema zmysel vyhodit peniaze [-X

Tady asi prvotně udělala problém Zvezda, kdy jako barvu cockpitu uvedla Tamiya XF80, což je Royal Gray. Ale ani jí se barva použita Eduardem nepodobá. O barvách na leptech už bylo napsáno hodně. :(
Pavel Knotek
líbí se mi všechny výtvory všech, co jsem zde viděl. Sám to ani zdaleka tak neumím.
pknotek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pelikan » 14 srp 2019, 10:45

Chlapci jak tady brečíte nad odstíny barev leptů, doporučil bych jet na Novemberfest kde uvidíte celý výrobní proces, který firma Eduard používá. A totu konkrétní problematiku můžete probrat se zodpovědnými za tuto oblast nebo přímo se šéfem osobně, při afterparty. Moc dobrá akce na které jsem byl zatím pokaždé a nikdy jsem nelitoval.
http://kpmrokycany.rajce.idnes.cz/
pelikan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pknotek » 14 srp 2019, 10:49

pelikan píše:Chlapci jak tady brečíte nad odstíny barev leptů, doporučil bych jet na Novemberfest kde uvidíte celý výrobní proces, který firma Eduard používá. A totu konkrétní problematiku můžete probrat se zodpovědnými za tuto oblast nebo přímo se šéfem osobně, při afterparty. Moc dobrá akce na které jsem byl zatím pokaždé a nikdy jsem nelitoval.

A když je problém u Zvezdy, mám je kvůli tomu do Ruska? A při problémech u Trumpeteru do Číny? Jsem si dosud myslel, že na toto jsou právě tato fóra, kde mohou výrobci získat zpětnou vazbu.
Pavel Knotek
líbí se mi všechny výtvory všech, co jsem zde viděl. Sám to ani zdaleka tak neumím.
pknotek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ya-gabor » 14 srp 2019, 11:05

D.MILAN píše:Tak zkusím ještě jednou dotaz, který tu zapadl na p. Šulce.

Pane Šulci , ohledně vašeho výrobku a to Brassin MiG-21 F.O.D. 1/72 a 1/48 .
šiml jsem si že konstruktér těchto F.O.D zapomněl že u modelu se ještě lepí konečný prstenec jak u modelu 1/72 tak i 1/48. Tím pádem tyto přední kuželové F.O.D na vlepení do letadla jsou nepoužitelné. Protože pokud prstenec nevlepíte okradete letoun o jeho přední proporci a pokud prstenec dáte je kuželová krytka veliká. nestálo by za to tento díl předělat ?

I think it is still better to use the older Eduard photoetch set which had the nose and tail covers. More work to bend them in shape and glue together but look more authentic with scale thickness! I don’t know if it is still available or not.

Obrázek

The new resin version I would use only standing next to the model on its own. It is a real problem to put them on the kit!
But Aires already had exactly the same set in resin, so I don’t see any point for reproducing Aires by Eduard. :?: But it is not my business, so . . . (:)

Myslím, že je stále lepší použít starší sadu fototisků, která měla nosní a zadní kryty. Více práce na jejich ohýbání do tvaru a lepení k sobě, ale vypadat více autentické s tloušťkou stupnice! Nevím, jestli je stále k dispozici, nebo ne.

Nová verze z pryskyřice bych použil pouze stojící vedle modelu na vlastní pěst. Je skutečným problémem je umístit na soupravu!
Ale Aires už měl přesně stejný set v pryskyřici, takže nevidím žádný smysl pro reprodukci Aires od Eduarda. Ale to není moje věc. . .

Best regards
Gabor
ya-gabor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod moloko » 14 srp 2019, 12:45

To Gabor - smysl ten resín má. Je nás dost co si lepty nenaohýbáme, takže toto je pro nás chromé výrazná pomoc. A pak rád nakupuji kity a doplňky od jednoho výrobce, proč bych čechla měl kupovat jinde? :crazy:
http://www.veselylepic.cz
Martin "moloko" Mígl
moloko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 14 srp 2019, 13:10

@Gabor - good advice, unfortunately not applicable for Eduard's 1/72 MiG-21.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ya-gabor » 14 srp 2019, 13:59

moloko píše:To Gabor - smysl ten resín má. Je nás dost co si lepty nenaohýbáme, takže toto je pro nás chromé výrazná pomoc. A pak rád nakupuji kity a doplňky od jednoho výrobce, proč bych čechla měl kupovat jinde? :crazy:

Hi Moloko,
Yes, I know you need a lot of work with photoetch and understand your loyalty to Edu.
Some people don’t like working with etched brass. With resin you just cut it off and paint, that is all. Easy. (:)

As far as I can see this set is no longer available, :'-( although I would love to make few more, because it is easy to play around with brass parts and make them look used, bent and battered like the real covers. With resin it is difficult, or just do extra weathering on it for imitation.

Hi Atlis,
It is possible to make the same set in 72nd scale but I know that it is not for everyone. It needs more skill and patience.
There is so much potential in photoetched brass but today a safe approach results (in simple sets with oversimplified details) ➡️​​​​​​​ more satisfied customers and ➡️​​​​​​​ this is more and good business for Eduard. I understand this.

Back in the early days (15-25 years ago) Eduard did produce some extremely detailed and extra fine photoetch. [-o< [-o< I loved them! But I know it is not for everyone, parts too small, too complicated bending, more chance for error and the photoetch is not cheap.

Still I would love to see some similar super detailed photoetch today, maybe in a new Eduard range, a Master class etch!?

Ahoj Moloko,
Ano, vím, že potřebujete hodně práce s fototiskem a pochopíte svou loajalitu k Edu.
Někteří lidé neradi pracují s leptanou mosazi. S pryskyřicí ji prostě odříznete a natřete, to je vše. Snadný.

Pokud to vidím, tato sada už není k dispozici, i když bych ráda vyrobila několik dalších, protože je snadné si s nimi mosaznými součástkami pohrát a nechat je vypadat jako použité, ohnuté a zbité jako skutečné obaly. S pryskyřicí je to obtížné, nebo jen proveďte další zvětrávání na ní pro napodobení.

Hi Atlis,
Je možné vytvořit stejnou sadu v 72. měřítku, ale vím, že to není pro každého. Vyžaduje více dovedností a trpělivosti.
Ve fotosazené mosazi je tolik potenciálu, ale dnes vede k bezpečnému přístupu (v jednoduchých sadách s příliš zjednodušenými detaily) ➡️ spokojenější zákazníci a ➡️ to je pro Eduard dobré podnikání. Rozumím tomu.

Zpět v prvních dnech (před 15–25 lety) Eduard vytvořil několik velmi podrobných a mimořádně jemných fotografií. Miloval jsem je! Ale vím, že to není pro každého, příliš malé součásti, příliš komplikované ohýbání, větší šance na chybu a fototisk není levný.

Přesto bych rád viděl nějaký podobný super podrobný fototisk dnes, možná v novém sortimentu Eduard, Master class etch!?

Best regards
Gabor
ya-gabor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 14 srp 2019, 15:33

PE set is available in 1/72, but it's not made by Eduard and it's not made for Eduard kit. But if someone wants it just as a diorama accessory, it'll work. (Hauler).
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Beren » 14 srp 2019, 16:01

Tak mi dnes dorazila P-51.
Výlisky jsou naprosto v pořádku. Rámeček B bez prohnutí na spodní straně. Vevnitř jsou naznačeny díry vyvrtání děr pro HVAR rakery. Obtisky vypadají, že jsou Eduard.
Za mne krása a už se teším na stavbu! ;o)
Stůl:
1/32:
1/48: FW190A-2,3,D-9, P-38G&J&L
1/72: Spit IXc e+l, FW190A-8, P-40F
1/144: FW19D-13,Ju-87B, B-534

Hotovo:
2021: Bf109E-4, Me-163, Me-410, FW190A-5, Vega 5
2020: P-51D(144+48), Jak-3, Bf109E-7 Trop, FW190D-9, Spit I&IXc e+l, Fokker Dr.I
2019: P-51D, P-40N, Spit Mk.XVI+IXc l, Bf 109E-4
2018: Fokker D.VII
Beren

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ya-gabor » 14 srp 2019, 16:27

Atlis píše:PE set is available in 1/72, but it's not made by Eduard and it's not made for Eduard kit. But if someone wants it just as a diorama accessory, it'll work. (Hauler).

Thanks Atlis! I did not know about it. Will have a look but 72 is far in the future for me. It is all about the 48th 21bis at the moment. :paint:

Díky Atlis! Nevěděl jsem o tom. Bude se podívat, ale 72 je pro mě daleko. V současné době je to všechno o 48. 21bis.

Best regards
Gabor
ya-gabor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lubomír Kerék » 14 srp 2019, 18:44

pán Šulc nejaké poriadne :) (motor,zbrane ...) doplnky na Mustanga sa plánujú na kedy ?
Lubomír Kerék

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 14 srp 2019, 18:50

Tak se s Vámi podělím o radost a zkušenost s P-51D. Dnes mě kamarád překvapil dárkem v podobě tohoto edího klenotu. Na fotkách je stav tak jak to v krabici vypadalo po otevření a pak křídlo samotné. Takticky jsem nevyndal z igelitu.ObrázekObrázekObrázek

Odesláno z mého Hammer_Active2 pomocí Tapatalk
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Knížek » 14 srp 2019, 19:16

Díry na HVARy jsou dodělaný, to teda čumim ;-I ;-I ;-I ;-I (:) (:) (:) Docela by mě zajímalo jak to Edíci dokázali tak rychle dodělat....Fakt dobrý ;-I ;-I ;-I
Miroslav Knížek

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48717 • Stránka 1292 z 3248 • 1 ... 1289, 1290, 1291, 1292, 1293, 1294, 1295 ... 3248

Zpět na Diskuse