Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48870 • Stránka 1252 z 3258 • 1 ... 1249, 1250, 1251, 1252, 1253, 1254, 1255 ... 3258
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Aleš R. » 04 čer 2019, 18:48

D.MILAN píše:jvjvp4 : Proč by tomu mělo tak být ? Jen jsem napsal že mě to může říci do očí (:)

Zdar hoši, jsem tu. Jen jsem odpověděl Boratovi na líbesgríf, jinak bych na to skoro zapomněl.

Víš co čahoune? Vidím to na dva, pro mě poslední body, na zhnojení tématu je to až dost.

1. Neměl bys si některý věci přát, protože když se ti splní, nevíš co s tím. Třeba myslíš že víš, já to jednou zkusil a nebylo to dobře, i když jsem si myslel, jak mám navrch. Tvoje věc.
2. Aby byl klid, OMLOUVÁM se ti. Já totiž, což tu asi ani nezaznělo, na tebe neměl vůbec reagovat. Ne jak, co - ale vůbec. Jak jsem psal, Šulc advokáta nepotřebuje a měl jsem předpokládat, že se to bude gradovat. To byla moje chyba.

Jinak když se něco nezmění, jsem na eday. Když asi tedy víš kdo jsem, já se taky poptal - D je Dlouhý? Jestli jo, tak jsem se pobavil, ale třeba je to kec. Tak snad to tímto můžeme ukončit.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod D.MILAN » 04 čer 2019, 19:20

Aleš R. :
1, Řeknu to asi takhle, jde o to že není třeba hned někoho urážet když má jinačejší názor na věc nežli ty.

2, když někdo něco na fóru nebo kdekoliv někdo něco napíše, může to vyznít po písmenkách arogantně a člověk si to převezme podle sebe i když o žádnou aroganci z mé strany nešlo (:) jen čistě mě zajímal názor V. Šulce ne lidí okolo rozumíme si .

3, S tím že jsem ti napsal aby jsi mi to řekl do očí a určitě ta možnost bude tak můžeme si v klidu o tom popovídat, ne jako někdo kdo tu měl odmění že se chci rvát kvůli nějaké blbině to fakt ne (:) Nejsem srab a ani agresivní člověk.

Tím bych to tady na MF uzavřel debatu mezi náma. A když budeš chtít můžeme pak někdy live. (:)
D.MILAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 04 čer 2019, 19:32

OK tak myslím, že jsme v klidu a je to vyříkáno.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vasek » 04 čer 2019, 19:38

Myslím, že v zahraničí po nějaký chybě ani nevzdechnou, když vidím jak vesele všude bastlej Tempesty, včetně modelářskejch časopisů, a vůbec neresej tu falešnou sparu pod čelním štítkem.
Vasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MariánSK » 04 čer 2019, 19:44

Pán Šulc, prosím Vás, je nejaká šanca, že tie panzerfausty zmenšíte aj do 72-ky, alebo je to technicky nereálne ? Mal by som pre ne využitie :)
MariánSK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Berat » 04 čer 2019, 20:29

Aleš R. píše:Zdar hoši, jsem tu. Jen jsem odpověděl Boratovi na líbesgríf, jinak bych na to skoro zapomněl.

Buď nedokážeš přečíst pět písmen, nebo nedokážeš odpovědět slušně. Co je pravda? Asi je mi ti jedno, chudák tvého kalibru za můj čas nestojí.
Berat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 04 čer 2019, 21:19

Kouknul jsem na svého postaveného Super Horneta , ten ty diskutované průduchy má .....,jsem v klidu .........asi dobré měřítko ty 144 :grin: :grin: :grin:
Nyní vážně.
Mohl by mě někdo zcela konkrétně vysvětlit (když je o tom diskuse na několik str.) co odvětrávají - větrají tyto průduchy ?
S všeobecným, přebytečné/nežádoucí teplo od motorové instalace se moc nespokojím ,požádal bych zda by to šlo trochu konkrétněji. :celeb: ;-I
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrB » 04 čer 2019, 21:42

Zjednodušeně kompletní systém klimatizace/chlazení/odmrazování atd. jak pro posádku tak pro veškeré systémy. Prolétl jsem to jen zběžně, ale je to asi cekem komplexní "infrastruktura".

něco je třeba zde:

Modern military fighters like the F/A-18E/F have sophisticated environmental control systems (ECS) which support cabin air quality and pilot survivability. Because such aircraft operate in severe physical environments that are not survivable by unprotected pilots under ordinary conditions, these complex aircraft contain highly reliable and complex ECS systems which utilize Eaton's static seals, flanges and couplings at the joints of the ducting system. These components are designed to manage the conveyance of high pressure, high temperature air under the most challenging g forces.
https://www.eaton.com/ecm/groups/public ... 196796.pdf
https://www.sae.org/publications/techni ... nt/951400/

Jarda Matt píše:Kouknul jsem na svého postaveného Super Horneta , ten ty diskutované průduchy má .....,jsem v klidu .........asi dobré měřítko ty 144 :grin: :grin: :grin:
Nyní vážně.
Mohl by mě někdo zcela konkrétně vysvětlit (když je o tom diskuse na několik str.) co odvětrávají - větrají tyto průduchy ?
S všeobecným, přebytečné/nežádoucí teplo od motorové instalace se moc nespokojím ,požádal bych zda by to šlo trochu konkrétněji. :celeb: ;-I

PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 04 čer 2019, 22:51

To PetrB děkuji [-o<
O F 18 jsem se nikdy podrobněji nezajímal, takže zajímavé čtení,s motory a odvodem tepla/odvětrání kolem nich to nemá nic společného.
Sám jsem se pokusil také cosi dohledat.
Jedná se o výměníky (chladiče) vzduch kapalina, kdy ochlazenou kapalinu použijí pro chlazení buď přímé, nebo do klimatizace kabiny, elektronických systémů a hlavně radaru.
Trochu s nadsázkou (asi ani ne) chladí radar rovnou kapalinou (bez záruky) ovšem pro větší odvod tepla to dává smysl,je výkonný dost hřeje.
Bohatě mi to stačí,díky ;-I :celeb:
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DarthWanderer » 05 čer 2019, 07:13

zdravím, dotaz na Vladimíra:

připravuju si košík na nejdelší den, a koukám že Barbarossa je dočasně nedostupná. to bylo celkem rychlé, bude se ještě doplňovat v nějaké dohledné době? Proč se ptám teď - je to prosté, kdyby se doma přišlo na to že něco kupuju jinak než ve slevách, budu bez večeře 8-8

a ještě ze zvědavosti, Barbarossa je jako jiné limitky také jen ve 2000 kusech?

Díky za info
T.
DarthWanderer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 05 čer 2019, 17:17

Pane Šulci, chtěl bych se zeptat jestli prozradíte i další kamufláže u té chystané předpremiérové varianty P-51D-5 s kýlem co budete mít v USA? Jestli to už někde bylo, tak se omlouvám, ale nejsem tu každý den. (:)
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 05 čer 2019, 17:29

P. Šulci, plánujete i vydání obtiskových verzí Mustíka z Války v Koreji?
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 05 čer 2019, 18:49

Filip Tomči píše:Pane Šulci, chtěl bych se zeptat jestli prozradíte i další kamufláže u té chystané předpremiérové varianty P-51D-5 s kýlem co budete mít v USA? Jestli to už někde bylo, tak se omlouvám, ale nejsem tu každý den. (:)

Neprozradíme. Až při oficiálním představení modelu (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 05 čer 2019, 19:02

Renda píše:P. Šulci, plánujete i vydání obtiskových verzí Mustíka z Války v Koreji?

Neplánijeme. V tuto chvíli tak daleko nejsme, máme jen základní verze a jejich časování. Korea a poválečné Mustangy vůbec jsou otázka delšího časového horizontu, za který zatím nevidíme (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 05 čer 2019, 19:04

PetrB píše:to V.Šulc:

- na červenec máte plánován set na Su-7BMK od Modelsvit 1/72....je pravděpodobné že vydáte sety i na další novinky od Modelsvitu jako je Mirage IIIE, Mig-21F-13 a Su-22UM3K?...případně i starší Su-7UM (kdysi jste udělali zoom jako subdodávku pro RESIM)
- tuším že v některém zimním infu jste zmínil "Japonskou" limitku F-104 s knihou...stále to platí? Pokud ano, kdy by to mělo být?

díky
P

Vydání dalších leptů na modely od Modelsvitu nevylučuji, ale určitě nechceme nějak cíleně pokrývat celou jejich řadu modelů.
Vl.Šulc

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48870 • Stránka 1252 z 3258 • 1 ... 1249, 1250, 1251, 1252, 1253, 1254, 1255 ... 3258

Zpět na Diskuse