Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48891 • Stránka 1226 z 3260 • 1 ... 1223, 1224, 1225, 1226, 1227, 1228, 1229 ... 3260
  • Odpovědět s citací

Dotaz na Eduard

Příspěvekod Hanz.77 » 08 kvě 2019, 23:33

Jako že stavím auta, ale s tím Wellingtonem by jste mě asi ukecali. ;-)

Sent from my iPhone using Tapatalk
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Andy » 09 kvě 2019, 04:46

Airfix Wellington je o třídu lepší než Trumpeter a to ve všech směrech.
Je to pouze můj subjektivní názor ničím nepodložen.
A když se k tomu použije ta vaše motorová sada :P
Andy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 09 kvě 2019, 07:17

A nejen ta =D> =D> =D>
Vláďa Obr, 65 let, stavím letadla Československých pilotů.
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harry77 » 11 kvě 2019, 03:35

Chci poděkovat fi.Eduard za tento počin [-o< Snad to přetáhne alespoň pár dětí od počítačů k modelařině =D> =D>

https://www.scalemates.com/kits/abc-11- ... e--1217492
Harry77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 11 kvě 2019, 06:34

Harry77 píše:Chci poděkovat fi.Eduard za tento počin [-o< Snad to přetáhne alespoň pár dětí od počítačů k modelařině =D> =D>

https://www.scalemates.com/kits/abc-11- ... e--1217492

A hele. Že by Eduardí tým došel osvícení, přesně podle známé pravdy - "budoucnost je v dětech". Moji svěřenci v kroužku neměli o modelaření, před vznikem kroužku ani ponětí. Pochvala ;-I
Nemůžou ty děti, přece jen sportovat, jak je to u nás na vesnici ne? :)
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Martinek » 11 kvě 2019, 07:11

A není to spíš počin Veselých lepičů ve spolupráci s Eduardem?
Petr Martinek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hummer » 11 kvě 2019, 07:21

Ten model bude v ábíčku, takže bych se spíš ptal jestli je to výmysl ábíčka a jestli si výlisky od eduardu koupili?
Roman "Hummer" Šlajer, Plzeň
Hummer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 11 kvě 2019, 07:45

Je to vcelku zajímavá věc. Jak to je pane Šulci?

No, synovi jsem slíbil, že až se naučí číst, tak mu budu ABC kupovat. A protože už je nějakou dobu prvňáčkem, tak bude nejvyšší čas a začneme tím "Ábíčkem se Spitfajrem" :)
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod moloko » 11 kvě 2019, 09:24

Petr Martinek píše:A není to spíš počin Veselých lepičů ve spolupráci s Eduardem?

Náš klub Veselých Lepičů s tím nemá mnoho společného, pouze to, že člen klubu Petr Filip sepsal článek a postavil model....tím, že Petr sedí na vícero židlích (KPM Prosek Panthers a tím pádem je členem SMČR) tak toto byla aktivita právě té jiné židle :-) Což evidentně není vidět, protože označení té židle v ABC nikde není uvedeno, tedy krom obtiskového aršíku. On se k tomu někdo přihlásí a uvede to na pravou míru...

Za nás je to geniální tah oné židle a kdyby toto přivedlo pár dětí ke kitařině, tak je nás na kroužku o něco víc. A to je přece TOP.
http://www.veselylepic.cz
Martin "moloko" Mígl
moloko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 11 kvě 2019, 10:06

Příbal Spitfiru Mk.IX 1/144 je společný projekt SMČR, Eduardu a ABC. My jsme tuto spolupráci vyjádřili logy všech zúčastněných stran na obtiskovém aršíku a na obalu modelu. Za SMČR projekt vede Petr Filip, který napsal návodový článek a celou akci dohodl a zkoordinoval. V Eduardu patří hlavní zásluha na realizaci projektu Karlu Čvančarovi, mimo jiné sportovnímu komisaři minulého MR v Lysé nad Labem, který se postraral o výrobu pro nás výjimečného množství modelů a obtisků a významně se podílel na úspěšném zabalení onoho kvanta modelů. Je jich celkem 34 200 do časopisu, plus nějaká rezerva. Doufám, že se z toho množství alespoň pár procent ujme (:) ABC modely neplatí, ale recipročně nám poskytuje reklamní prostor a v čísle s příbalem vyjde také článek o Eduardu. Napsaný, myslím, stylem, přístupným dané cílové skupině (takže kovaní modeláři se z něho nic nového nedozví (:) )

Jinak bych se ohradil proti opakovanému tvrzení, že Eduard nedělá nic pro děti a mládež. My podporujeme dětské modelářské kroužky i soutěžě už dlouhá léta, jen se s tím nijak moc nechlubíme.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 11 kvě 2019, 10:38

Vl.Šulc píše:Jinak bych se ohradil proti opakovanému tvrzení, že Eduard nedělá nic pro děti a mládež. My podporujeme dětské modelářské kroužky i soutěžě už dlouhá léta, jen se s tím nijak moc nechlubíme.

Zdravím pane Šulci.
Děkuji za vysvětlení. Tento projekt vypadá skvěle a klobouk dolů k počtu stavebnic, které poskytujete.
Navíc Vaše poslední věta je asi odrazem mého příspěvku a tak jen dopíšu moje vysvětlení. Já (i mnozí další) dobře vím jak pracujete s dětmi a kolik prostoru jim věnujete. Jen se vždy podivuju, jak málo malé děti vědí o našem koníčku. To samozřejmě nemá nic společného s firmou Eduard. Já tím v mládí žil a myslím, že každý kluk z naší třídy na základní škole měl minimálně jeden model doma. Oproti tomu, když se otvíral kroužek v naší vesnici, tak ty děti, které se přihlásily viděly modely poprvé a hlásili se jen ze zvědavosti. Nutno podotknout, že z původních 12. přihlášených tento koníček 9 dětí chytl tak, že už dva roky aktivně modelaří. Jsem tedy zvědav, kolik dětí zaujme moc pěkný Spitfire z časopisu ABC, protože ten seznámí (prakticky, protože pokud si pamatuju z mládí, tak teoreticky ABC o plastové modelařině informuje) i ty děti, kteří to v ruce nikdy neměli.
Super tah =D>
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod farcry » 11 kvě 2019, 21:59

JimiX píše:
Vl.Šulc píše:Jinak bych se ohradil proti opakovanému tvrzení, že Eduard nedělá nic pro děti a mládež. My podporujeme dětské modelářské kroužky i soutěžě už dlouhá léta, jen se s tím nijak moc nechlubíme.

Zdravím pane Šulci.
Děkuji za vysvětlení. Tento projekt vypadá skvěle a klobouk dolů k počtu stavebnic, které poskytujete.
Navíc Vaše poslední věta je asi odrazem mého příspěvku a tak jen dopíšu moje vysvětlení. Já (i mnozí další) dobře vím jak pracujete s dětmi a kolik prostoru jim věnujete. Jen se vždy podivuju, jak málo malé děti vědí o našem koníčku. To samozřejmě nemá nic společného s firmou Eduard. Já tím v mládí žil a myslím, že každý kluk z naší třídy na základní škole měl minimálně jeden model doma. Oproti tomu, když se otvíral kroužek v naší vesnici, tak ty děti, které se přihlásily viděly modely poprvé a hlásili se jen ze zvědavosti. Nutno podotknout, že z původních 12. přihlášených tento koníček 9 dětí chytl tak, že už dva roky aktivně modelaří. Jsem tedy zvědav, kolik dětí zaujme moc pěkný Spitfire z časopisu ABC, protože ten seznámí (prakticky, protože pokud si pamatuju z mládí, tak teoreticky ABC o plastové modelařině informuje) i ty děti, kteří to v ruce nikdy neměli.
Super tah =D>

Ahoj,
Pevně věřím že u toho modelu i článku je napsaná nějaká osvěta o tom kam se ty děcka nebo jejich rodiče v místě bydliště mají jít zeptat a kde se ta věc dá třeba složit a že existuje nějaký plastikový modelářský kroužek.

Pokud je to jenom jako příloha časopisu tak tedy nevým zda jsou ovace na místě,možná ve velkoměstech bude nějaká úvaha ale třeba u nás v Písku to bude kapka v moři a to možná.
Spíše by se mělo zaútočit s dotací o modelech na příslušná pracoviště s dětmi které pracují se školou a nebo kde je aktivní kroužek.

Nevím jaká to je celoplošně finanční výhra pro Eduard ale oslovení malé veřejnosti bude asi nevýrazné.

Ještě se chci Eduardu zeptat jaký bude vstupní model v 1/32 pro BFC.

Děkuji Luboš
farcry

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harry77 » 12 kvě 2019, 06:05

No, tak já si naopak o kolegy myslím, že děcka se sama (když najdou přibalený model) začnou zajímat o to,, jak "to slepit. A nebojte se, oni si to vygůglujou líp než mi. A Youtube maj, si myslím taky zmáknutý. Popravdě, já dostal svůj první model před 35 lety k 7-mým narozeninám a taky jsem s ním nikam neběžel pro radu.( běžel jsem s ním s kuchyňákem a Kanagonem do pokoje a spatlal ho do půl hodiny ) :grin:
Nekritizujme hned dobrý záměr. Vydavatele/výrobce. Hlavním účelem přiloženého modelu je zvýšit povědomost mládeže o modelaření a podsunout model i těm, kteří by ho asi sami nekoupili. A věřím, že právě díky tomu si spousta děcek řekne,Hele, to je dobrý, to mě baví"
Ono to je právě znamení dnešní doby, nechat si naservírovat všechno pod nos, aby se nikdo nemusel o nic starat.
Harry77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 12 kvě 2019, 06:21

Jen pro vysvtlení: v ABC č.10 je info, že v čísle 11 bude přibalený plastový model Spitfire Mk.IX 1/144. Taky je tam vyfoceno a popsáno, co je třeba ke slepení.
A od č.11 bude na pokračování série článků se základy modelaření.
Články se základy byly v ABC už několikrát (co si vzpomínám tak minimálně třikrát ). Akorát teď je k tomu přibalený modýlek jako bonus.... :P
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hummer » 12 kvě 2019, 06:53

Ještě bych pro úplnost dodal, že to číslo 11 vyjde 21.5., teda jestli jsem to správně našel. Já si hodlám koupit aspoň dva časopisy, ač už dávno nejsem dítě a těch Spitů už mám doma několik slepených i neslepených. (:)
Roman "Hummer" Šlajer, Plzeň
Hummer

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48891 • Stránka 1226 z 3260 • 1 ... 1223, 1224, 1225, 1226, 1227, 1228, 1229 ... 3260

Zpět na Diskuse