Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Mig-23 & 27 (All about )

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 969 • Stránka 13 z 65 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 65
  • Odpovědět s citací

Re: Mig-23 & 27 (All about )

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 26 dub 2017, 13:05

Jo, a ještě je nutný upravit jeden ze sacáků, má uplně jiný průřez než ten druhý. Týká se to samozřejmě i KP modelu
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 26 dub 2017, 17:32

Petr Zatrepalek píše:Já být na tvém místě, tak bych počkal na nějaký nový model. RV/KP kit je bohužel v současnosti krom Zvezdy/italery jediný použitelný Mig23 v 1/72. Nectnosti modelu, který z velké části vychází ze Zvezda kitu - křídlo se stejným profilem (tedy jedno má "vzhůru nohama", nepamutuji si už bohužel které to přesně je, je to delší doba co jsem to stavěl...). Špatné lícování čumáku, centroplánu a sacáků. Ale to by se ještě dalo tolerovat, spraví to trocha síly a tmelu... Co už ne, je absence boulí a antén radiovýškoměru před spodním kýlem, typické pro ML/MLD/P verze. Na to se jaksi RV i chráněná dílna vybodly. Další průs.. jsou podkřídelní závěsníky, musí se dost upravovat aby seděly na cetroplán tak jak mají. Nemluvě o propadlinách na nýtovaném povrchu. Navíc tomu chybí jakákoliv výzbroj...

Když už jste nakousl ty chybějící části, jak je na tom u této stavebnice verze MF a BN?
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 26 dub 2017, 20:16

Kubouš píše:
Petr Zatrepalek píše:Já být na tvém místě, tak bych počkal na nějaký nový model. RV/KP kit je bohužel v současnosti krom Zvezdy/italery jediný použitelný Mig23 v 1/72. Nectnosti modelu, který z velké části vychází ze Zvezda kitu - křídlo se stejným profilem (tedy jedno má "vzhůru nohama", nepamutuji si už bohužel které to přesně je, je to delší doba co jsem to stavěl...). Špatné lícování čumáku, centroplánu a sacáků. Ale to by se ještě dalo tolerovat, spraví to trocha síly a tmelu... Co už ne, je absence boulí a antén radiovýškoměru před spodním kýlem, typické pro ML/MLD/P verze. Na to se jaksi RV i chráněná dílna vybodly. Další průs.. jsou podkřídelní závěsníky, musí se dost upravovat aby seděly na cetroplán tak jak mají. Nemluvě o propadlinách na nýtovaném povrchu. Navíc tomu chybí jakákoliv výzbroj...

Když už jste nakousl ty chybějící části, jak je na tom u této stavebnice verze MF a BN?

BN ku od RV jsem moc nezkoumal, měl jsem jí sice koupenou, ale ani jsem jí nevybalil z pytlíku... V té době už byl avizován 1/48 Mig23bn trumpeter, který jsem si bohužel pořídil. Jinak MF-ka od RV/KP je na tom o malinko lépe než ty stavebnice ML/MLD - odpadá alespoň problém s těmi radiovýškoměry před kýlem a rozdíly paneláže. Hlavní rámeček s trupem je totiž bohužel ve všech kitech třiadvacítek od RV/KP ve verzi M/MF. Postavit hezký model se z toho při troše snahy, nějakém tom srovnání zkroucených dílů, tmelení, broušení a po dokoupení rezinových doplnků rozhodně dá, není to naštěstí takový shit pro masochisty jako RV/KP Siebel nebo RV Mirage. Ty jsem ve vzteku rovnou rozšlapal...
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randalf » 26 dub 2017, 21:59

Petr Zatrepalek píše:
Kubouš píše:

BN ku od RV jsem moc nezkoumal, měl jsem jí sice koupenou, ale ani jsem jí nevybalil z pytlíku... V té době už byl avizován 1/48 Mig23bn trumpeter, který jsem si bohužel pořídil. Jinak MF-ka od RV/KP je na tom o malinko lépe než ty stavebnice ML/MLD - odpadá alespoň problém s těmi radiovýškoměry před kýlem a rozdíly paneláže. Hlavní rámeček s trupem je totiž bohužel ve všech kitech třiadvacítek od RV/KP ve verzi M/MF. Postavit hezký model se z toho při troše snahy, nějakém tom srovnání zkroucených dílů, tmelení, broušení a po dokoupení rezinových doplnků rozhodně dá, není to naštěstí takový shit pro masochisty jako RV/KP Siebel nebo RV Mirage. Ty jsem ve vzteku rovnou rozšlapal...

Rozšlapat model? Styď se, srabe... 8-)
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 26 dub 2017, 22:12

No jo, von za to nemůže :'-(
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ivenhoe » 01 kvě 2017, 13:29

Leonardo01 píše:Ještě aktualizace k opravnému setu od Cold War Studios na MiG-23BN, co všechno by mělo být v balíčku.
Ale jsem dost zvědavej, jaká bude cena?!

27 euro i s poštovným.
ivenhoe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod monarcha » 02 kvě 2017, 10:57

Pane Janoušek je ještě nějaká naděje, že dojde na Vámi slibovaný opravný set na béenko a když ano v jakém časovém horizontu počítáte s jeho vydáním ? Díky za odpověď.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
monarcha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 05 kvě 2017, 20:00

Naděje (:) Jak už jsem psal několikrát, já si ten set dodělám i kdyby to mělo být v pár kusech. Na tom se nic nemění, to by se musel na trhu objevit nějaká nová stavebnice, které by byla správná. A to zatím tak nevypadá, takže set bude. Tím, že to je jen moje hobby, tak to má na jednu straně výhodu, že mě vůbec netrápí kolik se toho prodá, ale zase na druhé straně tím, že je to hobby, tak netuším, kdy to dodělám. To jako s normálním modelem, buď to jde rychle od ruky nebo ne.
Tak abych nekončil tak neurčitě. Momentálně kreslím slíbené obtisky. A druhé pozitivum, v Mošoni jsem domluvil vydání soustružených pitotek na BN od Mastru a dodal jim na to podklady. Tento týden slíbili vydání setíku.
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod monarcha » 07 kvě 2017, 12:56

Pane Janoušek díky za Vaši odpověď ohledně sady na béenko. Velmi nás potěšilo že práce na setu pokračují. Ten nápad s pitotkou od Mastru je také fajn. Snad se po dokončení a uvedení do prodeje dostane i na nás. Jenom u nás v klubu bychom měli zájem o 3 kusy.
Ještě jednou děkujeme za pozitívní zprávu a zdravíme z Chebu.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
monarcha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 07 kvě 2017, 15:55

Já jsem také z těch, kteří na set čekají (to jen pro ilustraci, že zájem je (:) ). Skoro bych řekl, že jen "pár" se jich rozhodně neprodá ;-I
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kansas1 » 07 kvě 2017, 18:12

Už stojím v řadě delší dobu, tak se na mne také dostane, díky..
Klub plastikových modelářů Uherské Hradiště
Rozpracováno, 1/48: X-15 Special Hobby, Su-22M4 KP, MiG-23ML Edu
kansas1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Koktavý » 04 čer 2017, 08:56

Pánové, dovoluji si zde překopírovat část diskuze z jiného tématu sem, jelikož mi to příjde vhodnější. Jak to tedy bylo s tou spodní barvou v zadní části Migu-23 viz:
David Koktavý píše:....Ten spodek vzadu byl jinou barvou na všech letadlech??? Řešil jsem to u afgánské kamufláže, ale nakonec díky nejistotě zda- li stříbrná,šedá, nebo barva spodních ploch, jsem šel cestou nejmenšího odporu tzn. celý model jednou barvou...

mitte píše:Zadní část trupu byla natřena barvou lépe odolávající vyšším teplotám, takže by to měl být u MiG-23 standard. Podobně to měly Su-22 ne?...

Jouza píše:Sucka 22 to mela take dvoubarevne?? To, se priznam, slysim prvne.

mitte píše:Tak zpět, Su-22 měly část zadní části trupu nenatřernou.

David Koktavý píše:Tak tohle mne nenapadlo. Když to vezmu kolem a kolem, tak kromě Migu-23 nevím o žádném jiném typu, kde bych si toho všiml... Tak váhám, jestli svého Miga23 v zadní části ještě nepředělat :-k Jinak ale myslím, že to stejně nebylo dogma. Tedˇ jsem si prošel na netu pár fotek a schémat a více méně toto odlišení jsem našel jen u strojů ČSLA...

Obrázek
David Koktavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 04 čer 2017, 11:53

Ono taky záleží, jakou verzi MiGu-23 řešíš. Jinak zapomeň na to, že si to každý nastříkal, jak se mu chtělo. Všechno má nějaké zákonitosti a logiku.
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Sváda » 04 čer 2017, 12:09

Ahoj,

tak mne dorazil opravný set od Cold War Studio na MiG-23BN. Po shlédnutí tohoto setu mohu říci, že se těším na set od Ciro. Kvalita odlitků příšernost, o kabince ani nemluvě. :o
http://www.airliners.net/user/Pitrs/pro ... teUploaded

Obrázek
Petr Sváda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Koktavý » 04 čer 2017, 13:40

Tak řeším především verzi MLD (bo ji mám na stole), ale zajímají mne i naše BN, MF, ML ...
Obrázek
David Koktavý

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 969 • Stránka 13 z 65 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 65

Zpět na Diskuse