Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nový Bf-109G-6 od Eduardu v 1/48

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 542 • Stránka 13 z 37 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 37
  • Odpovědět s citací

Re: Nový Bf-109G-6 od Eduardu v 1/48

Příspěvekod Vasek » 12 kvě 2014, 15:08

Vim, ze posuzovat to podle fotek je osidny, ale je to tak, ze si Eduardi jedou porad tu svoji fialovou RLM 66?
Vasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lonestar » 12 kvě 2014, 15:13

je to vo toleranci a vo pohodě...
Build what YOU want, the way YOU want to, and above all - have fun!
ХУ А Ю ТУ ФАКИН ЛЕКЧА МИ ???
Lonestar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod clive » 12 kvě 2014, 15:17

Tak kazdopadne se nejspis vyrobci splni sen o tom, ze je to nejlepsi model v danem meritku. Sice 1/46 ale bude. Je take mozne ze delku trupu a kridel se podari vyresit dalsim Brassinem. Kdyz uz se bude kupovat Brassin na interier tak se k tomu vezme Brasin na kridla a trup a bude to eňo ňeno model. A nebo nekdo jiny vyda konverzbi sadu na meritko 1/48.. :grin: Ale i tak si ho koupim. Mam doma par modelu 1/50 od Smeru tak tohle nebude problem.. je to jen nafoukla bublina. Nic vic.
Ať stavim co stavim stejne to zmrvim...

Na stole : Zachrana Do335A-12 1/48 Monogram
1x Ju88G-1 vaku 1/48 1x He 162 Prototyp 1/72 AZmodel, 1x He 162 Nightfigher double seat 1/72 AZmodel,
1x Bf109G 1/47 Eduard,
1x Boulton Paul Defiant Polska vaku 1/72
1x Dornier Do I Wall vaku 1/72
clive

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RastoSB » 12 kvě 2014, 18:01

Model Bf-109 je ve čtvrtce poměrně malý, tudíž mně to, že je Eduardí 109 drobet větší vůbec nevadí. A jelikož, když mezka v 1/48 tak jedině od Edy a ečkovej je taky větší, takže jsou vlastně vůči sobě ve stejném meřítku.
RastoSB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jfb » 12 kvě 2014, 20:14

RastoSB píše:Model Bf-109 je ve čtvrtce poměrně malý, tudíž mně to, že je Eduardí 109 drobet větší vůbec nevadí. A jelikož, když mezka v 1/48 tak jedině od Edy a ečkovej je taky větší, takže jsou vlastně vůči sobě ve stejném meřítku.

Právě, že ne, Emil má delší trup o cca 3-4 mm, ale křídlo je OK, Gustav je větší prý ve všem, chtěl bych vidět srovnání Emila a Gustava.
Jaroslav Brümmer
Praha
jfb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Citizen Erased » 12 kvě 2014, 20:16

Nemoze to byt aj tym ze nebolo to kridlo prilepene k trupu? Ked som lepil E-3 tak bolo nutne kridla vzopnut aby dosadli presne na trup cim sa zmeni uhol sklonu a tym aj velkost v pôdoryse... A ako som tak pozeral aj na vykresy z viacerych publikacii tak sa mi to javilo ok. Nejako stale neprichadzam na chut tymto premeriavaniam... Akoze mi je to jedno uplne len sa mi nezda vhodne merat to ked to nie je v kope dopasovane a merane v priemete ako su robene vykresy
Citizen Erased

• Odpovědět s citací

Příspěvekod clive » 12 kvě 2014, 20:29

Tak ono to premerovani k tomu tak trchu patri, protoze to se pak bud zrusi meritka, nebo se pred ne bude psat cca a bude. Jeste se nabizi moznost zavest meritko E. To by v tomto pripade asi vyresilo problem urcite. A spolecne s Emilem by pak byli z obliga :-)

1x Ju88G-1 vaku 1/48 1x He 162 Prototyp 1/72 AZmodel, 1x He 162 Nightfigher double seat 1/72 AZmodel,
1x Bf109G 1/47 Eduard,
clive

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bubak » 13 kvě 2014, 10:01

A skúšal už niekto z vás napasovať vysokú smerovku na trup? Mne tie dva diely SOP vôbec nesedia, pravý diel je na spodku kratší minimálne o pol milimetra.
Ľubomír Ontkoc
Bubak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 13 kvě 2014, 10:51

Těším se, až bude vedle sebe postavená Bf 109 G-6 od Hasegawy a od Eduardu. Povrchově je to jasný, o tom žádná, spíše mi jde o celkové proporce a dojem z jednotlivých modelů :-)

Skoro mi přijde, jestli Edu nepoužili jako základ 3D model Emila, kterej má značně delší trup a nedodělali z toho Bf 109 G-6 :-)
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirkun » 13 kvě 2014, 13:29

Rozhodl jsem se přidat ještě jeden příspěvek, protože se tímto chci vyhnout označení za zbabělce, co neměří všem stejným metrem. Dokonce na Nymbecu kam nepřispívám se po mně někdo sháněl.
Přidávám jakýsi souhrn poznatků ke stavebnici. Musím podotknout že na několik věcí mě navedli kolegové a já se pak pokoušel zjistit v čem je problém.
Chyby až fajnovosti - Řadím zhruba podle závažnosti:
--geometrie podvozku
--nedokonalé napojení tvarů a průřezů segmentu trupu tvoří chybu u segmentu č.3
--přední oblast podbradku s výklopnnou vanou a chladičem oleje je širší a odpovídá verzi G10
--není asymetrická kýlovka( má Zvezda)
--směrovka nemá náběžku u aerodynamického vyvážení(to co leze z obrysu při vychýlení) také u VOP
--podvozková noha s tou trubkou. Taková tyčka na objímce s mezerou mezi nohou se nachází spíše z boku nohy a končí u té prostřední objímky(je poloviční). Slouží jako vedení spodního kusu podvozkového plechu když se noha zkracuje a pruží. Hadičku k hydraulice to nepřipomíná.
--Na překrytu odklopného dílu je ručka, kterou mají odsuvně řešené typy prosklení(Emil)
--návod nabádá použít menší pneu 650. I když i to je možná možné.
Dál nebádám a nehledám, rozměry ať si změří jiní. Mýlit se můžu a nikomu nic nevnucuji a nebudu také nic dokazovat, protože na to nemám už po vstupu s podvozkem sílu. A také jsem demagog a dogmatik. Takže pro odlehčení: objektivní a rychlé hodnocení tu už bylo viz odkaz Rendy, určitě vás potěší více jak to moje neúplné.

V celkovém hodnocení bych vyzdvihl nástrojařskou práci. Nenašel jsem tentokrát stopy po řádkování. Nádherné nýtování a snaha ho udělat i v mrtvém úhlu nahoře a dole na trupu. Plátno je světové. Vychytané lícovací špeky a zavírání lícovacích ploch větracích průduchů. Slícování pohyblivých jáder pro dutiny výfuků. Povedená oprava nýtování. Líbí se mi inovativní konstrukční řešení sestavovaných dílů. Šachty podvozku s plátnem – paráda atd.
Této diskuse se dál neúčastním budu jen sledovat.
Muselo by se asi udělat nové téma kde budou diskutovat ti co se chtějí něco nového dozvědět a používat argumenty. Ne trousit chytré poznámky: tak to nekupuj, radši to slep atp. Pak se to tu míchá třeba s dobře myšlenými poznámkami autorit(zajímá jich vůbec daný typ?) nebo skalními obhájci "vonicnejde" přístupu k modelaření, kteří třeba hledí na přiložené výkresy z mobilu a chtějí si strašně moc pokecat.

pro Kubu Kubrta: vzpomínám si jak se ta délka obhajovala, kde se chyba vzala(smrštění). Tak jsem zvědav co bude tentokrát. A že vedle sebe je nebudou stavět v té Asii, kde je pan Šulc, protože Eduardi jsou stejně moje srdcovka. I když jsem z Prostějova.
Jirkun

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 13 kvě 2014, 14:01

Přemýšlím že bych ho na víkend koupil a zkusil slepit... ale uvidím. Spíš bych rád vyzkoušel ten kit, než měl doma Gustava ve čtvrtce. Podle mě, když bude čas, to musí být za dva-tři večery celý slepený.. pak týden schnutí extrathinu a další víkend barva.
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 13 kvě 2014, 15:00

Nevím- zatím co tady řešíte chyby modelu, tak já si stavbu užívám. Už toho nechte. Nechápu, jak a proč to vše řešíte. O 30 let zpátky byste museli plno věcí dodělat a předělat a nikdo kdysi neříkal nic, všichni byli rádi za "něco".
Kvůli vašim řečem vám stejně Eduard nový formy dělat nebude- pokud se něco nepozdává, tak to sami přetvořte.
Jirkune- řádkování tam je. Ale je menší, než například u Miga 15.
Model je v měřítku 1/47, ale to asi nevadí. Je to vše proporčně správně, jen je větší.
Jinak zastávám názor Petra Vacka na Nymbecu.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod clive » 13 kvě 2014, 15:13

2:Randa - takze predpokladam spravne, ze kdyz ti prijde z kramu misto nove barevne LCD cernobila tak jsi spokojeny a nechas to byt? Pred triceti lety bys taky koukal na cernobilou a lepil u toho ne? Ale tenhle model je delanej tusim 3D technikou v PC a nesmi byt spatne. Jinak je spatne neco nekde jinde. Ne? Je divne ze modely mastrů delanych rukama jssou rozmerove lepsi nez pocitacove 3D. Ale zase se nebude citit tak maly ve vitrine vedle Fw190. :lol: :| Kazdopadne uz podle cistoty ramecku jako takovych je videt ze to dodelavali krumpacem. To u jinych modelu Eduarda nenajdete. Koukal jsem. Tam je vsechno jak ma byt.

1x Bf109G 1/47 Eduard,
clive

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ZdePospa » 13 kvě 2014, 15:22

clive píše:bla bla

Hmmm rád bych viděl TVŮJ výrobek na trhu. Zatím sem žádný neviděl. Hmmm to bude asi tím, že nic neděláš a jen blbě kecáš. A to bohužel v tédle zemi každý druhý. Tak zkus s něčím příjít ty, s něčím dokonalým. Ale na to asi odvahu nemáš.
ZdePospa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 13 kvě 2014, 15:34

Clive- tohle sem vůbec netahej, vždyť to je blbost. Co chceš vyřešit? Teď když je už model na trhu- máš jen 3 možnosti.
1)- Nekupovat si tento model a koupit nějaký lepší
2)- Celý to překopat s možností : a)celý to zmršit
b)udělat skratch přesných tvarů
c)nedokončit to
3)-Věc neřešit a postavit to tak, jak to výrobce modelu vytvořil- bohužel i s nepřesnostmi.
Já se rozhodl pro variantu č.3
Tak už tomu sakra rozumíte!
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 542 • Stránka 13 z 37 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 37

Zpět na Diskuse