Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48889 • Stránka 12 z 3260 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 3260
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Draken152 » 06 črc 2015, 10:39

Vl.Šulc píše:
petas.cz píše:Pane Šulci, zeptám se jako Thud :wink: Mustang se tedy posunuje?

Ne. Je stále v plánu na stejném místě, tj po revizi řady Fw 190A v 1/48. Kdy konkrétně bude zatím není jasné, záleží to na mnoha faktorech. Mimo jiné třeba na tom, zda do řady Fw 190 přidáme A-3 a A-4, a je pravda, že Fw 190 trvá déle, než jsem očekával, protože je to nakonec v podstatě nová konstrukce.

Chcem sa spýtať čo sa mieni tou revíziou FW 190A v 1/48? Jednoduchšia zostavitelnosť ??? Za tu A-3 a A-4 vďaka [-o<
Fw190D-9 cockpit 1:1 - sen splnený https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=131256
Draken152

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 06 črc 2015, 10:50

Draken152 píše:Chcem sa spýtať čo sa mieni tou revíziou FW 190A v 1/48? Jednoduchšia zostavitelnosť ??? Za tu A-3 a A-4 vďaka [-o<

V podstatě budou nové formy, s tím, že stavebnice nebude rozřezaná jako jeji předchudkyně a tím pádem ma byt snadnějí sestavitelná.
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 06 črc 2015, 13:10

No hele, prostě to bude úplně nový model, který bude mít s tím starým jen velmi málo společného.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondrous » 06 črc 2015, 13:35

Vl.Šulc píše:Reedici starých (short-runových) chmelnic neplánujeme, co jsme chtěli udělat, to už jsme udělali (Fokker E.III, SSW D.III).

O Kuňkadle může být řeč pouze v 1/48.

Tak to je škoda, ale asi to chápu. Není pro modely z WWI dost velká cílová skupina?
Obrázek
Ondrous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Draken152 » 06 črc 2015, 13:44

Vl.Šulc píše:No hele, prostě to bude úplně nový model, který bude mít s tím starým jen velmi málo společného.

Pekné, niečo také som presne myslel. Správny krok =D>
Fw190D-9 cockpit 1:1 - sen splnený https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=131256
Draken152

• Odpovědět s citací

Příspěvekod niki-miťo » 06 črc 2015, 19:17

Zdravím,
práve mám rozpracovaný Royal Class (Bf 109G),a som úplne sklamaný s tých resin. doplnkov.Neviem, za tú cenu by tam toho podľa mňa mohlo biť viac, napr. kanónové púzdra sú len na jeden model ...Môžte mi to objasniť ? Ďakujem
Mikuláš Pružinský
Me262A-1a ''Gelbe 2'' http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=105666
Alfred Surau..http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=101272
Gerhard Barkhorn..viewtopic.php?f=6&t=98731
Ján Režnák..viewtopic.php?f=6&t=96796&p=1779612&hilit=j%C3%A1n+re%C5%BEnak#p1779612
niki-miťo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod IvanD » 06 črc 2015, 19:35

niki-miťo píše:Zdravím,
práve mám rozpracovaný Royal Class (Bf 109G),a som úplne sklamaný s tých resin. doplnkov.Neviem, za tú cenu by tam toho podľa mňa mohlo biť viac, napr. kanónové púzdra sú len na jeden model ...Môžte mi to objasniť ? Ďakujem

](*,) ked si to kupoval tak si nevedel co je v krabici? Pozriem si nahlad do krabice a potom sa rozhodujem ci kupujem za tie peniaze alebo nie... Neviem ako pan Sulc, ale ja celkom nerozumiem otazke.
Momentálne na stole: Aero Ab-11 (Special hobby 1/72)
Posledné hotové: Spitfire PR MK.IA (Eduard+Pavlamodels 1/48), Spitfire Mk.I (Eduard 1/48)
IvanD

• Odpovědět s citací

Příspěvekod niki-miťo » 06 črc 2015, 20:22

Nerozumieš otázke, lebo jej rozumieť nechceš. Proti RC nemám v podstate nič, ale tých doplnkov tam (možno) mohlo byť viac. Ak nie chápem.
Mikuláš Pružinský
Me262A-1a ''Gelbe 2'' http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=105666
Alfred Surau..http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=101272
Gerhard Barkhorn..viewtopic.php?f=6&t=98731
Ján Režnák..viewtopic.php?f=6&t=96796&p=1779612&hilit=j%C3%A1n+re%C5%BEnak#p1779612
niki-miťo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 06 črc 2015, 22:15

Ani já jsem nepochopil, co požaduješ od p. Šulce objasňovat a a mám stejný pocit jako IvanD.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 06 črc 2015, 23:00

niki-miťo píše:Zdravím,

Mohlo by tam být nekonečné množství různých kombinací doplňků. Co tam je, je skladba, kterou jsme vybrali a nabízíme jí zákazníkům. Je na zákazníkovi, zda naší nabídku akceptuje nebo odmítne, tedy zda koupí nebo nekoupí. Je to jeho/Vaše svobodné rozhodnutí. Pokud se Vám nabídka této kombinace doplňků nelíbí, neměl jste si to kupovat.
Toto platí obecně pro jakýkoli produkt. Pokud to nechápete, doporučuji raději nekupovat nic, jinak budete velmi často zklamán.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 06 črc 2015, 23:13

Mám otázku na Brassiny. Do F4U 1 jsem dokupoval kokpit. Parádně zpracovaný, ale o 7 mm nižší než světlost trupu (tu samou zkušenost měli i další dva kolegové). Nyní stavím F 16 Tamiya, pořídil jsem Brassin výtokové trysky a žel Bohu o dva mm na průměru menší. Musím uznat, že reklamační oddělení funguje okamžitě a velmi vstřícně, ale přišla tryska sice lepší ale stejně nepoužitelná. Rád bych do F 4U 1A dokoupil opět kokpit, ale už z toho mám prostě strach. Budete se nějak zabývat kvalitou Brassinů (myslím rozměrovou přesnost)? Díky
Dokončeno:Albatros D V (dřevák),F4U 1 Corsair, Fokker D VII Udet,Zero A6M2b, Spitfire Mk IXc

„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pooky » 07 črc 2015, 08:35

Michal Švehla píše:Mám otázku na Brassiny. Do F4U 1 jsem dokupoval kokpit. Parádně zpracovaný, ale o 7 mm nižší než světlost trupu (tu samou zkušenost měli i další dva kolegové). Nyní stavím F 16 Tamiya, pořídil jsem Brassin výtokové trysky a žel Bohu o dva mm na průměru menší. Musím uznat, že reklamační oddělení funguje okamžitě a velmi vstřícně, ale přišla tryska sice lepší ale stejně nepoužitelná. Rád bych do F 4U 1A dokoupil opět kokpit, ale už z toho mám prostě strach. Budete se nějak zabývat kvalitou Brassinů (myslím rozměrovou přesnost)? Díky

Preto kupujem od edu len kolieska. A uvazujem este nad vyzbrojou. Pretoze vsetko co treba zabudovat alebo napasovat im nesedi a je to male. Vyhodene peniaze. Ten kokpit sa tu uz riesil, nepasuje skratka.
pooky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Koktavý » 07 črc 2015, 08:58

Vl.Šulc píše: .... K nýtování, abych pokračoval v tématu, můžete vidět, že shoda zdaleka nepanuje, co člověk, to názor. My chceme v e vývoji nýtování pokračovat a myslím, že se to bude dále zlepšovat. Můj názor je, že nýty by měli být jemné tak, že budou sotva vidět, ostatně tak, jak na skutečných strojích. Zda jsou pozitivní nebo negativní ve velké části toho problému nehraje valnou roli, pokud zpodobňujeme klasické zapuštěné nýty pak negativní nýtování nevadí, protože opticky stejně oko při této jemnosti nerozliší, zda jde o negativ či pozitiv. Na dvaasedmdesátině mají nýty také, podle mě, své místo, ale musí se doladit jemnost nýtování a sladit to s rytím, pak to bude vypadat dobře. Musím ale upozornit, že vývoj a doladění chce čas a trpělivost, mimo jiné z vaší strany, musíme to zkoušet a postupně zlepšovat, ostatně, se čtvrtkou to nebylo jinak. Zdá se mi, že toto modelářská veřejnost toto moc nechápe, což jsme viděli na případu Avie 534 a jejích portů. Pokud něco zaříznete hned při prvním pokusu, tak se nikdy k žádnému pokroku nedoberete. V tomto kontextu se mi pak moc líbí školení o tom, jak se Eduard nedokáže poučit z vlastních chyb, zvlášť když to ten samý člověk zkombinuje s protesty proti tomu, jak Eduard furd dokola něco předělává. Možná by nebylo od věci si ujasit, co od nás vlastně čekáte, a mimo jiné si věci trochu dát do kontextu - firem, které by prošli takovým technologickým vývojem jako my asi v našem oboru moc nenajdete, jestli ano, tak mi je vyfoťte a nechte podepsat, prosím....

Tak pokud se povedlo tuhle záležitost s porty u AV534 zaříznout tak to je jen dobře.
Nevím jak je myšlena Vaše "hozená rukavice" co se týče našich očekávání, ale chápu že jde o rytí a nýtování. Takže všeobecně, co se týče rytí očekávám jej negativní a ostré. Za kritické považuji jeho hloubku. Měla by být taková, aby se rytí neztratilo pokud něco lehce zabrousím např. u zahlazení spáry trupu, nebo jiných nepřesnostech a bylo jej možné lehce obnovit. V tomto směru mi zejména u stavebnic, které hůře sedí (zejména short runy) opravdu vyhovuje hluboké rytí i na úkor jeho šířky.
Je mi jasné, že každý máme jiný pohled na věc. Asi těžko bude vyhovovat stejné rytí kolegovi co štětkuje, a tomu co pečlivě pasuje, stříká surf leští apod. Takže spíše bych řekl, že bude nutné vybrat cílovou skupinu :)

Co se týče nýtování, souhlasím s Vámi. Nic víc k tomu nemám. Až na šíleně přenýtované modely od RV (Mig-21) to není věc kterou bych na modelech nějak řešil a ani na tom RV to nevypadá zle a lze si s tím poradit.

Na základě výše zmíněného si dovolím malé zhodnocení 1/72 Migu-15, protože jej zrovna stavím. To rytí na modelu už je na mne moc jemné. I přesto, že u NMF to není na škodu, přikláněl bych se mít rytí standardně hlubší.
Čemu ale nerozumím je, že tu řešíme rytí, porty a jiné detaily, ale když se podívám na povrch Migu (křídla, trup) vidím jakýsi rastr. Pokud kvůli tomu musím model surfovat, nebo celý nějak leštit, pak je jakákoliv polemika o jemnosti rytí a nýtování tak nějak ehm no .... Přikládám fotku co myslím...

Jinak zároveň dělám i Mig-15 od HB, ale srovnávat jej s modelem od Eduardu nebudu. Ty modely jsou stavebně, tvarově, koncepčně a detailově někde jinde. A pokud jde o váš technologický pokrok, zeptal bych se spíše sám sebe jak moc využíváte technologického potenciálu co máte, nebo můžete mít. Jen doufám (očekávám), že nebudeme v roli pokusných králíků, kteří několikrát aktualizuje kitník tím samým modelem od samého výrobce (viz Bf-109, Mig-15). Napadá mne, že můžete nabízet speciální pokusné rámečky (s porty, alternativním rytím) třeba jen pro BFC nebo jako Overtrees, aby jste viděl jak modelářská obec reaguje...

Mimochodem k Migu-15 ještě jedna věc. U jednoho kousku jsem vybral kamufláž, kde jsou na fotce nádrže PTB 300. Pro mne sklamání nenajít je ve výliscích hlavně proto, že na rozdíl od chybějících 600 litrových tyhle těžko pořeším. Vím, že na Nymburku kolem toho byla nějaká diskuze (která mne minula), nicméně zastávám názor, že model by měl obsahovat nádrže 260, 300, 400 eventuelně i ty 600 litrové pokud jej mohli verze ve stavebnici nést...

Doufám, že jsem zdejší plénum neunavil svojí jistě nedokonalou slohovou prací, ale nějak jsem naznal, že stojí za to reagovat na příspěvek pana Šulce...

Mimochodem, pane Šulc, když už smajlík pro Vás, chtělo by to také nějaký avatar :-D :-D

EDIT: nahrána větší fotka
Přílohy
Mig_15_vetsi.jpg
Naposledy upravil David Koktavý dne 07 črc 2015, 13:50, celkově upraveno 1
Obrázek
David Koktavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 07 črc 2015, 09:11

Michal Švehla píše:Mám otázku na Brassiny. Do F4U 1 jsem dokupoval kokpit. Parádně zpracovaný, ale o 7 mm nižší než světlost trupu (tu samou zkušenost měli i další dva kolegové). Nyní stavím F 16 Tamiya, pořídil jsem Brassin výtokové trysky a žel Bohu o dva mm na průměru menší. Musím uznat, že reklamační oddělení funguje okamžitě a velmi vstřícně, ale přišla tryska sice lepší ale stejně nepoužitelná. Rád bych do F 4U 1A dokoupil opět kokpit, ale už z toho mám prostě strach. Budete se nějak zabývat kvalitou Brassinů (myslím rozměrovou přesnost)? Díky

Připojuji se s dotazem.

Kokpit do F4U měl přepážky menší o 3mm a samotná vana kokpitu má spodní hranu asi 2mm nad spodním okénkem v letadle.
Reklamační oddělení funguje skvěle... napoprvé mi poslali úplně stejně malé odlitky. Znovu jsem reklamoval. Další už přišly menší jen o 0,8mm tedy cca použitelné... nicméně proč to nejde napoprvé? (spodek vany kokpitu je nicméně stále nad okénkem moc vysoko)
Jediné co v této záležitosti oceňuji je, že nemusím originální odlitky s účtekmami posílat zpět k vám a na reklamaci stačí jen fotka...

Nicméně... kokpit jsem měl zapůjčený od kolegy, abych mohl začít včas... asi měsíc po reklamaci jsem mu doobjednal další kokpit a opět jsou přepážky o 3mm menší...

Takže v podstatě prodáváte mrňavé odlitky vědomě... Myslím že v jiném oboru by firma prodávající takovéhle zmetky asi brzo zkončila. To asi jen my, modeláři jsme takhle odolní.
Problematika lití a smršťování odlitků je mi už aspoň v základech známá, ale co zamakat na technologii, na materiálech, aby ty brassiny byly i k něčemu jinýmu, než k záchvatům vzteku, že já blbec zase naletěl?

Díky za odpověď.
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod T-bolt » 07 črc 2015, 09:16

pooky píše:

Preto kupujem od edu len kolieska. A uvazujem este nad vyzbrojou. Pretoze vsetko co treba zabudovat alebo napasovat im nesedi a je to male. Vyhodene peniaze. Ten kokpit sa tu uz riesil, nepasuje skratka.

Tady bych si dovolil nesouhlasit .Sice jsem nestavěl výše uvedené modely s doplňky od edy .Nicméně mám za sebou Mig-21MF včetně všech brasinů a sedlo to tam jak mělo bez větších úprav.Naopak šachty od airesu nechtějí pasovat .Co se týká dalších sad (stavím 48) tak jsem také žádný problém nezaznamenal .U kol mne mrzí že nejsou v zatíženém stavu nicméně nabídka ostatních výrobců je dostatečně široká aby si každý vybral dle svého vkusu .Nicméně absolutní špičkou na poli doplňků pro mne zůstává aires .Zkuste si porovnat detaily sad kokpitu na edího spita .Zřejmě je to dáno technologií edy ale u některých sad mne to nepřijde jako vylepšení stojící za nákup doplňků .Ale to je na názoru každého soudruha co si nacpe do modelu.V každém případě jsem za edí doplňky rád a už teď se těším na kola a výfuky na hurryho od fixu .
A malý dotaz na p.Šulce :S avizovanými Hurricany se počítá se celou výrobní řadou ?Děkuji za odpověď .
Stavím sobě pro radost.
T-bolt

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48889 • Stránka 12 z 3260 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 3260

Zpět na Diskuse