Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48893 • Stránka 1094 z 3260 • 1 ... 1091, 1092, 1093, 1094, 1095, 1096, 1097 ... 3260
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod peal » 01 pro 2018, 10:17

Pane Šulci, otázka na trika: Nešlo by do nabídky příště zařadit i pár kousků velikosti S? Ne všichni modeláři jsou prostorově obdaření nebo nemají čas kynout a nabývat na objemu za modelářským stolem aby ty nekonečné zásoby modelů postavili :D Eduardí trika a polokošile jsou super, ale v emku to není ono...
Dostavěno: Bf 110D-3 Eduard 1/48
peal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 01 pro 2018, 11:02

Ono u těch eSek je nějaký problém s tiskem, jehož podstatu si úplně nepamatuju, ale kvůli němuž je neobjednáváme.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peal » 01 pro 2018, 12:24

Díky za odpověď. Jen bych si dovolil Vás drze požádat o prověření jestli ty technické obtíže stále trvají :) Vaše firma je sama důkazem že technologický pokrok lze provést několikrát do roka, tak doufám že taková drobnost jako potisk triček dokáže Váš dodavatel snadno vyřešit. Koneckonců na trhu existuje hromada firem které zvládají dokonce i XS, opravdu by mě zajímalo o jaký nepřekonatelný problém tedy šlo.
Dostavěno: Bf 110D-3 Eduard 1/48
peal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 01 pro 2018, 12:40

[quote="shark"]Musím se skorokrajana trochu zastat. Ne, Spolana nic nevypouští....jen mi prosím ukažte nějaké fórum, kde třeba Rus nebo Angličan "sebemrskačsky" píše o zm...dské ruské/anglické povaze, případně dle vzoru čecháčkovství o rusáčkovství či angličánskovství...

Projdi si dějiny králoství Českého hluboko do středověku až po dnešek a vše pochopíš ...Markrabství Moravské vynechávám - tam ty národní povahy sice jsou také , ale v daleko menší míře ..
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Skyd » 01 pro 2018, 12:59

Velký motiv na malé triko xs ... Popřípadě xs se nevleze na tiskovou paletu a museli by se k vůli par kusům prehazovat. Je tam dost proměnných proč se na menší trika tiskne blbě. Samozřejmě že to jde .. ale .
Skyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Ladman » 01 pro 2018, 17:39

Myslím, že už jsem to tu psal..nic na světě není dokonalé (vím, jediná vyjímka je Václav Klaus st. , ten je chytřejší než Bůh) ..ale TO , co předvádí ve svých výrobcích firma Eduard, produkující ve svém oboru vysokou kvalitu své práce, tedy modely, tak staví laťku hodně vysoko, myšleno ve světovém trendu. Pánové, buďte rádi, že je to právě česká firma , vydupaná téměř z ničeho a na ,,koleně". Važte si umu českých rukou a oceňte českou práci, obým je tento národ pověstný, né nadarmo se říká zlaté české ručičky. Ovšem, bohužel s tím kráčí typická česká závist k úspěchu druhého, a místo chvály přichází opak, tedy ta závist. A s ní potřeba tomu úspěšnému nějak zavařit, tedy neprominout sebemenší chybičky...paradoxem je, že právě ti kritici se sami ve svém životě chyb dopouští, neboť chyb se dopouští každý z nás, jak píšu NIKDO není dokonalý, člověk je ve své podstatě tvor chybující. Stejně tak jsem už dávno psal,že pro 90% kupujících výrobků Edíků je to opravdu maličkost a prkotina. 90% z nás je lepičů, ať už lepší či horší( k těm se počítám, sem fakt lepič pro své domácí potěšení, jak mám v podpisu patlal, ale zcela pohlcen tímto ,,koníčkem" od roku 1974) a těch 10% je super pánů modelářů, kteří ovšem nebudou NIKDY spokojeni. K nim se ovšem řadí i pár ,,rejpalů" typu Thuda. Pro kterou skupinu firmy, tedy nejen Eduard své modely vyrábí? Odpovězte se si každý sám.....tím ovšem neomlouvám ,,chytráky", co na trh uvádí ,,hnus" a vydávaj za model. [-X
Stavím(spíš lepím-patlám) Osu 1:48

2024: Bf109E-4, Bf109G-6 Němci, 4x Avia B-534, 2x III serie, 2x IV. serie, SvZ, B-534 Bulhar
1:72: 1x Bk -534, 4x B-534 : 3x III. serie z toho 2 s kabinkou 1x IV. serie vše SvZ
Mojí ctí je pravda, lež je zločin.
Petr Ladman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 01 pro 2018, 17:52

Tak bohužel jakkoliv to zní ošklivě, tak čím dál tím víc pozoruju, že typickými rysy naší povahy jsou negativismus (dobré věci bereme jako samozřejmost, z chyb jsme schopni udělat monumentální téma, což platí nejen pro modely - což ostatně již bylo v diskusi kolem Eduardu a na kterou Vladimír Šulc upozorňoval - takové to, že od Eduardu se čeká jiná kvalita, tak jsou taky jiná měřítka hodnocení a špatně umístěná krytka v diskusích působí jako něco, co z modelu dělá nepotřebný šrot, zatímco u jiného výrobce se vychválí, že tam vůbec nějaká krytka je...), která se kombinuje s takovou zaprděností a současně chytráctvím (och jak krásně umíme Evropě poradit jak by kde co měla a hlavně neměla dělat, přičemž sami máme problémy se zajištěním elementárního fungování měst, státu atd.).
Ale abych neplevelil diskusi, mám dotaz na pana Šulce. V infu jste zmínil, že u Tempestu jste věnovali dost úsilí ztvárnění některých partií nebo věcí, které samozřejmě zůstaly nepovšimnuty. Můžete být konkrétnější? Ze zvědavosti mě zajímalo, jaké tam číhají konstrukční špeky a jak se s nimi dá poradit.
O konstrukci stavebnic vím prdlajs, tak mě to jen zajímá. Před asi měsícem jsem pro kamaráda slepil starého Tempesta a přestože jde o letitý kit, nijak mne to zásadně neiritovalo. Těším se na nového, který je někde v poště, jakmile dorazí, tak do něj říznu. Ale docela bych se rád dozvěděl, co konkrétně Vám na něm dalo nejvíc zabrat a povedlo se natolik, že si toho nevšimneme...
Díky
TCh
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BATABAK » 01 pro 2018, 18:21

Muj dotaz je naprosto stejny. Dekuji Tomas Kloubec.
Batabak
BATABAK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 01 pro 2018, 19:01

Jestli se nemýlím , tak byl zmiňován podvozek (ještě před vypuknutím hysterie zvaná Tempest) hlavně nohy a táhla .
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 01 pro 2018, 19:55

wvnb píše:
Aleš R. píše:
Tomáš Žalčík píše:To v životě fakt nemáte nic důležitějšího, než se vypisovat na internetu? Už v tom zase cítím tu zmrdskou zamindrákovanou
českou povahu.

Přesně to sám děláš. Takže jestli píšeš o sobě, v pořádku.

Aleši, ty jsi to včera v hospě asi přehnal, nebo ti tam Spolana zase vypouští barevný čmoudy. Tohle nemůžeš myslet vážně.
A ano Tempesta ještě mnoho lidí nestaví, ale právě proto nás tu pár nechápe, že už je tu tolik zasvěcených názorů, co všechno a jak hrozně je špatně.

Já tě bohužel neoslovím jménem, protože netuším kdo jsi. Ale nepochopil jsi co jsem napsal. Tedy - jak může někdo psát na internet, že někdo jiný něco vypisuje na internetu? Ten člověk se chová naprosto stejně a ještě má snahu se svým, jakože podle něj chytřejším příspěvkem, vyvyšovat nad ostatní, proto oni mají tu zm... zam.... povahu. Nějak se vás tu s podivnými nicky na fóru letos vyskytlo několik...
Já mám Tempesty v poště tři, a podle fotek jsem taky dlouho nemohl pochopit, jak je vymyšlenej ten štítek. Miloslav udělal stavbu a šel jsem do něj. Kdyby to neudělal, neobjednal bych si to, protože to, jak to bylo na fotkách představeno, to prostě vypadalo blbě.
A proč se třeba já o tom bavím? Protože vím, že Vl. Šulc, i když někdy dříve, někdy i později, je schopen na nějakou chybu reagovat a napravit jí. A to má tu cenu to řešit. To že to potom nějakej blbeček neunese a udělá z toho ten psychlogickej rozbor, to není můj problém.
A proto neřeším já třeba (příklad) modely od p. Muzikanta, páč je to humus a je to schválně, je to cíl ty stavebnice takhle dělat a řešit to nemá pro mě smysl.
Tak ať si každej plká o čem chce v rámci pravidel fóra a přestaňte s tím napadáním. Včetně tebe, taky se nestarám co jsi kde přehnal.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kicune » 01 pro 2018, 19:56

Připojuji se k Petrovi Ladmanovi, děkuji a přeji Eduardům vše dobré, s modely jsem začínal na konci sedmdesátých let s delfínem od KP a dobře si uvědomuji, jaké byly možnosti tehdy a kam nás posunul třeba Tempest od Eduardů dnes, =D> , včera mi přišel poštou je to fakt radost "vzít to do ruky" a pustit se do něj. Takže ještě jednou díky ! =D>
Kicune

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 01 pro 2018, 19:58

Tak já vám nevím, co tady pořád rozebíráte. Jeden upozorní na špatný límec a je o tom dalších 5 stran. Já se zeptal na dírky a bylo kolem toho dalších 5 stran... Když někdo napíše, že jsou špatně disky nebo krytka, tak dalších x stran. Jelikož vedeme diskuzi, tak proč by tyto názory nemohly být potvrzeny nebo vyvráceny bez další omáčky kolem? Proč hned v tazateli hledáte nepřítele Eduardů? (pravda, "sú ozaistné vynímky", to však je jen věčný rejpal)
Stran těch dírek děkuji p. Šulcovi za osvětlení. Už mám Tempa doma, sice zatím jen OVT, ale i tak je to pěkný kousek.
Nevím, zda je to nějaký extra špek, ale je zvláštně vytvořená SOP. Kdo máte, mrkněte na to.
A NEBERTE TO JAKO KRITIKU!
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomas 77 » 01 pro 2018, 20:34

Já spíš nechápu ,jak muže někdo čekat na stavbu někoho jiného a na jeho základě ,se pak rozhoduje...koupím...nekoupím... :grin: hloupí to modelář.
Pro mě dukaz neschopného modeláře ,opravdu...čím více dokonalejší model ,tím více zdegenerovaný modelář.
Tomas 77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal M. » 01 pro 2018, 20:51

Pane Šulci jeden malý dotaz budete dělati Fw 190A-1? Jinak děkuji za super A-2, která se staví úplně sama tak jako všechny vaše modely.
Nelze něco jen začít, musí se to také dokončit. Dr. Ernst Kupfer
Michal M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 01 pro 2018, 21:24

Tomas 77 píše:Já spíš nechápu ,jak muže někdo čekat na stavbu někoho jiného a na jeho základě ,se pak rozhoduje...koupím...nekoupím... :grin: hloupí to modelář.
Pro mě dukaz neschopného modeláře ,opravdu...čím více dokonalejší model ,tím více zdegenerovaný modelář.

Evidentně toho nechápeš mnohem více, především co se slušnosti týče a předpokládám, že to, co jsi napsal, jsi po sobě ani jednou nepřečetl ... kdyby ano, určitě bys to sem nedal.
Vláďa Obr, 65 let, stavím letadla Československých pilotů.
Aeromodelar

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48893 • Stránka 1094 z 3260 • 1 ... 1091, 1092, 1093, 1094, 1095, 1096, 1097 ... 3260

Zpět na Diskuse