Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48889 • Stránka 1091 z 3260 • 1 ... 1088, 1089, 1090, 1091, 1092, 1093, 1094 ... 3260
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Vl.Šulc » 30 lis 2018, 17:07

Jarek S. píše:Dobry den pane Šulci.
Plánujete ještě někdy se vrátit u Bf 110 k verze C-6.? Bo BFC ve 72 mi utekla, neb jsem měl 48, ale jelikož jsem přešel na menší, tak mi chybí do sbírky a na udělaní vany s kanonem jsem levý.

Neplánujeme. Ale mám pocit, že jsem dnes tři kusy té BFC C-6 ve skladu ve regále viděl.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 30 lis 2018, 17:08

Vit píše:Hezky napsaný úvodník INFA ;-I
Jen škoda, že jste alespoň nenaznačil novinky na příští rok... Holt se tu patláme v chybách Tempestu a kvalitě modelů/resinů a tak tohle máme za to! :grin: :lol:

Novinky naznačím až v lednovém Infu, přece (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 30 lis 2018, 17:09

fresco píše:
Vl.Šulc píše:Jsem teď dost vytížený a nemám moc čas prokousávat se debatami o dírkách a nedírkách (i když jinak proti dírkám nic nemám), tak pokud jsem přehlédl nějaké dotazy, tak se prosím zeptejte znova..

Pán Šulc, keď už ste tak rozdierkovaný, opakujem znovu moju otázku z iného súdka. Chystáte nejaké doplnky na trumpeťácku novinku Tu-128M?

Zatím ne, ale nevylučuji, že budeme. Ale zatím jsme ten model ani neviděli, a také nevím, jaké jsou na tohle letadlo dostupné podklady.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 30 lis 2018, 17:12

Ten úvodník je psaný pouze z perspektivy toho co se o Tempestu(případně o modelech Eduard) psalo na tomto forum(případně IPMS Nymburk). Podle mě nebere vůbec na vědomí to, že existuje větší skupina modelářů tam venku ve skutečném světě, kde se takové kraviny jako dírky v křídle skoro vůbec neřeší. Jelikož mám kolem sebe spoustu modelářů co nechodí na diskuzní fora, tak to vím moc dobře. Na internetových forum je velká skupina tzv. Pacientů. Nic ve zlém, ale je to tak. Já jsem jedním z nich i když asi zrovna možná z té opačné strany, kdy neřeším skoro vůbec nic. Respektive mi nevadí zrovna dírky v křídlech apod. (:)
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 30 lis 2018, 17:14

Czech6 píše:
Vl.Šulc píše:Momentálně jsem se vzdělával ve věci Bf 109G-6 a G-14/AS, G-10 a K-4.

Pro změnu ještě k pozdním stodevítkám: zrovna jsem "zakopl" o chorvatské mašiny, různě identifikované jako G-10 či G-14/AS (Erla). Ty by mohly nabídku markingů oživit, budou v některé edici?

Ano, také jsem na ně koukal, když jsem se snažil zorientovat v atributech jednotlivých verzí pozdních stodevítek. Tam je sice velká vášeň ze strany modelářů, abychom ty verze udělali, ale doložených markingů tam zase tak moc není. Takže asi dojde i na Chorvaty a Maďary (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lonestar » 30 lis 2018, 17:56

Vl.Šulc píše:Takže asi dojde i na Chorvaty a Maďary (:)

A jugoslávské partyzány!!! 8-)
Build what YOU want, the way YOU want to, and above all - have fun!
ХУ А Ю ТУ ФАКИН ЛЕКЧА МИ ???
Lonestar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 30 lis 2018, 18:59

A české povstalce (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomteda46 » 30 lis 2018, 20:07

Atlis píše:Úvod skutočne dobrý, škoda, že v určitom momente trochu zaváňa Muzikantovou rétorikou...

Atlisi, ty vážně nezklameš. Potrefené podsvinče kviklo, protože to dostalo "osmaosmdesátkou" do bachoru? Co budeš kritizovat dál? Třeba, že jsou eduardí faktury na špatném papíře, krabičky by mohly být jiné nebo, .... že je dnes 30.listopadu?
Tomteda46

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 30 lis 2018, 20:36

No jo, krabice. Často by mohly být menší - víc by se vešlo do kitníku. Eduardova škoda. V posledním Infu jako by p. Šulc nebyl ve formě. Vzpomínáte na vydání Bf109G, Spitfira, modelářský svět už nebude jako dřív atd. Teď je tu Tempest, znova technologický vrchol, navíc jiná čtvrtka prakticky není - a uvedení je spíš takovým povzdechem a že už je to minulost... V souvislosti s také zmíněnou směrnicí Eurosvazu o jednotných cenách bych já řekl, že i tady hraje důležitou roli Tempest. Jím počínaje zřejmě budeme mít i doma světové ceny, takže se tím jaksi šalamounsky řeší i ta směrnice.
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harry77 » 30 lis 2018, 20:44

Atlis píše:Úvod skutočne dobrý, škoda, že v určitom momente trochu zaváňa Muzikantovou rétorikou...

Každá společnost má svého šaška. My máme Atlise :grin:
Harry77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 30 lis 2018, 21:02

pttlo: Vy máte, člověče, zajímavé chápání textu (:) Kde tam čtete, že budeme mít doma světové ceny, A jak to podle Vás souvisí s Tempestem? A jak, že modelářský svět už nebude jako dřív? Já naopak říkám, že modelařina je pořád jenom modelařina, buť umíte lepit, nebo neumíte. Když neumíte, můžete si koupit jakýkoli technologický skvost, a stejně z toho postavíte paskvil (:)

Což ovšem reciporočně neznamená, že kdo umí lepit, postaví i z upatlaného zaflešovaného nepasujícího humusu a´la víte kdo skvělý model. Nepostaví, z humusu vznikne vždycky zase jenom humus. Proto mají výrobci dělat modely pořádně a nejlíp, jak dovedou. Modeláři si za ně platí, mají nárok na poctivě odvedenou práci. Představa, že výrobce prodávající šmejdy se jenom chechtá a užívá báječné výdělky, je nesmysl. To nikdy nikde nefungovalo a modelařina je jako každý jiný byznys. A v byznyse platí, že kdo to fláká, skončí. Proto my to neflákáme, abychom neskončili (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 30 lis 2018, 21:04

Ospravedlňujem sa Pánovi Muzikantovi, po prečítaní Infa sa mi hneď vybavil článok z Modelarova o Čmeláku, autorom textu je však Roman Šlajer:

Na model Čmeláka od KP jsme čekali hodně dlouho od jeho ohlášení. Přes různé nezdary a překážky nakonec vznikl, bohužel není v kvalitě, kterou jsme očekávali. Z mého pohledu to ale zase tak špatné není, rozhodně ne tak, jak by si modelář mohl myslet podle některých internetových diskuzí. Pověst modelu hned na začátku hodně poškodily fotky Petra Chmelíka, který svým „dělem“ nafotil v makro kvalitě i ty nejdrobnější chybičky na povrchu stavebnice. To rozpoutalo až nechutnou kampaň proti tomuto modelu. Pro ty, kdo znají stavebnici jen z těchto fotek chci dodat, že pouhým okem není většina těch vad pořádně vidět, ty větší se dají celkem snadno odstranit. Na postaveném modelu, navíc nastříkaném žlutou barvou, se většina těch vad prostě ztrácí, pokud ho nebudu studovat pod lupou. Prostě je to model pro modeláře, kterým nevadí trochu té práce během stavby navíc, lepič si holt bude muset vystačit s Tamiyí.

Vl.Šulc o Tempestovi:

...s mírným předstihem uvedli na trh nového Tempesta, který vyvolal obvyklou vlnu pochybností a hledání chyb. Chyby samozřejmě Tempest má, stejně jako každý jiný model, musím ale říct, že mě s každým novým modelem nepřestává překvapovat, co vše na něm dokážete najít, zpochybnit a obsáhle komentovat... ...Tempest prodejní premiéru v Telfordu v polovině listopadu a v našich krajích minulý víkend v Bratislavě, je to už v tuto chvíli dobře známý, páně Chmelíkovým dělem zdokumentovaný a rukama páně Hrabáňovými postavený a hýčkaný model, tak nemá valného smyslu se o něm na tomto místě detailně rozepisovat...

...Ale když už jsem u těch definic naší výrobní filozofie, nedá mi to a ještě něco dodám. Z internetových diskusí a občas i různých recenzí mám pocit, že část modelářské veřejnosti od nás čeká snadnou stavbu, model, který se postaví sám a bez jakýchkoli potíží. Tak pánové, na to zapomeňte. Nepostaví. Nevyrábíme hračky, ani stavebnice pro začátečníky. Možná někdy budeme, ale veškerá naše stávající produkce, lepty, masky, stavebnice, to vše je určeno pro zkušené a pokročilé modeláře. Kdo chce naše modely stavět, musí umět. Umět stavět, umět tmelit, umět barvit. Děláme stavebnice s tím, že naši zákazníci toto všechno umí a ví, co znamená postavit model. A očekáváme, že naši zákazníci vědí, že model, to, co postaví do vitríny, je jejich práce, ne naše. My dodáváme základ, polotovar, kterému vy, páni modeláři, dáváte definitivní tvar, duši a život. Naším cílem je dodat vám co nejkvalitnější a špičkově vybavený základ, stavebnici, která vám umožní dostat váš model na špičkovou úroveň.

Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 30 lis 2018, 21:11

Tomteda46 píše:
Atlisi, ty vážně nezklameš. Potrefené podsvinče kviklo, protože to dostalo "osmaosmdesátkou" do bachoru? Co budeš kritizovat dál? Třeba, že jsou eduardí faktury na špatném papíře, krabičky by mohly být jiné nebo, .... že je dnes 30.listopadu?[/quote]

Na to, jak jsi tady fóru dlouho, či přesněji krátce, začínáš být setsakra osobní, měl bys svižně přibrzdit. Poslední dobou se tady hojně rozšířil mores odstřelit okamžitě kohokoliv za jakýkoliv názor, na místo slušného dotazu, v čem spatřuje jádro toho, co napsal. Říká Ti něco pojem "Kultura projevu"? Nejspíše asi ne a nejen tobě.
Naposledy upravil Aeromodelar dne 30 lis 2018, 21:14, celkově upraveno 1
Vláďa Obr, 65 let, stavím letadla Československých pilotů.
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 30 lis 2018, 21:12

Vl.Šulc píše:
Což ovšem reciporočně neznamená, že kdo umí lepit, postaví i z upatlaného zaflešovaného nepasujícího humusu a´la víte kdo skvělý model. Nepostaví, z humusu vznikne vždycky zase jenom humus.

Dovolím si nesouhlasit, byste čubrňěl co jde kolikrát postavit i z prachsprostých polotovarů. Jen se u toho člověk strašně nadře.
Škoda že jste se v infu třeba trochu nerozmluvil o Telfordu. Beztak tam byli i borci z jiných firem, pokecali jste, možná byly i nějaké ohlasy na Tempesta atd :wink: .
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harry77 » 30 lis 2018, 21:16

To Atlis: a nedá si říct a nedá si říct. To už je nemoc. Víš to? 8-)
Harry77

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48889 • Stránka 1091 z 3260 • 1 ... 1088, 1089, 1090, 1091, 1092, 1093, 1094 ... 3260

Zpět na Diskuse