Nigel Gulian a Peter Randall představují svojí novou knihu na "Padesátou šestou", akorát nevím
co je to za vydavatele...
TomCZ píše:Nemůže to být AK Interactive?
michael.m píše:Daniel Bílek píše:michael.m píše:Kniha Hurricane a Čechoslováci konečne pristála doma. Za mňa veľká spokojnosť. Myslím, že cena zodpovedá kvalite. Sú tam známe fotky, ale aj veľa nových. Všetko doplnené množstvom informácií. Za knihou je vidieť veľa bádateľského úsilia. Klobúk dole.
Pri zbežnom listovaní som narazil na pár chybičiek. Jozef Menšík bol 8.7.1941 zostrelený na Hurricane DU-T, nie DU-B, ako sa uvádza v texte. A Hurricane P3042 JX-F mal kamuflážnu schému B, nie A ako je v rekonštrukcii. Ale to sú drobnosti.
Už teraz sa teším na druhý diel a dúfam, že autorom zostane dosť tvorivých síl, aby podobným spôsobom spracovali aj Spitfire I/II/V, Spitfire IX prípadne aj Beaufighter a Mosquito samozrejme československých pilotov.
![]()
Dobrý večer, mohl bych Vás poprosit odkud čerpáte informaci že hurricane Menšíka byl DU-T?
To Daniel Bílek,
informáciu mám od rodiny J. Menšíka, podloženú výskumom v archívoch. Napríklad v Opertions record book (ORB) 312.sq sa uvádza, že Menšík 8.7.1941 letel na Z5060 (čo je DU-T dodané ako náhrada za Z3327, záznam vznikol spätne).
Uživatelé procházející toto fórum: Martin_S a 10 návštevníků