Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48728 • Stránka 1073 z 3249 • 1 ... 1070, 1071, 1072, 1073, 1074, 1075, 1076 ... 3249
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Atlis » 21 lis 2018, 14:35

Vl.Šulc píše:Myslíte takto?

Ďakujem, toto je tiež fajn, ale viac ma zaujímala táto časť:

Obrázek

@Miloslav - ja som nedočkavý. ;)
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Šádek » 21 lis 2018, 15:14

Jako jednoho z mála zde mne nezajímá štítek u Tempesta :D Koukal jsem, že v lednu bude Bf-109G-14/AS. Bude vydána i samostatně jako profipack?
Zasalutujeme kusu hadru, nastoupíme do lodí a vyrazíme za Sluncem." D.Eisenhower
Petr Šádek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randalf » 21 lis 2018, 15:31

Petr Šádek píše:Jako jednoho z mála zde mne nezajímá štítek u Tempesta :D Koukal jsem, že v lednu bude Bf-109G-14/AS. Bude vydána i samostatně jako profipack?

Hlavně aby měl správnou kamufláž...
...aneb tip na krtka, teda králíka :grin:
Přílohy
Bf_109G-14AS_EDU_1-48.jpg
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Knížek » 21 lis 2018, 18:04

Vl.Šulc píše:Tamiya ne, ale HKM ano, a možná to s nimi za něco opravdu vyměníme (:) Obecně vzato je spolupráce a kooperace v oboru ve skutečnosti velmi rozšířená a funkční, na různých úrovních. Ale zrovna s Tamiyou je ta spolupráce poněkud komplikovaná.

Ty jsi taky konspirátor, Černoch (:) My se sice inspirujeme, ale naše filozofie koncepce modelu je ve skutečnosti od jejich velmi vzdálená. Je to myslím dobře vidět na Bf 109G. Nechci tady rozvíjet, která je lepší, to ať si přebere každý sám. Ale inspirace není kopie, ani na jednu stranu. A náš přístup je celkem jednoznačný: my nechceme dělat modely jako Tamiya. Chceme mít svůj vlastní styl a vlastní tvář. A doufám, že někoho u Tamiyi nenapadne, že to budou dělat jako my.

Jinak, tenhle pán vedle mě se jmenuje Katsumi Tokunaga, je hlavní konstruktér modelů letadel u Tamiyů. Svého času se mnou v Shizuoce lepil našeho Spitfajra. Docela zajímavě jsme si u toho pokecali, mimo jiné i o té koncepci a inspiraci (:)

Pro V.Šulc
Mě přijde, že se Tamiya se stylem posledních modelů 1/48 trochu hledá. Je to vidět na posledních třech stíhačkách z druhý světový. Ki-61 má motor ale jen průhlednej trup, nedá se to otevřít. Bf-109G-6 - vše otevřeno, variabilita. Spit Mk I - návrat k jednoduchosti, žádnej motor, jednoduchá stavba. Ale třeba to tak dělaji schválně, třeba je jen baví experimentovat a jen si s tím tak hrajou.... Jsem zvědav, jestli někdy u Tamky začnou nejtovat čtvrtky jako Eduardi.....
Docela by mě zajímalo, o čem jste si s tím panem Tokunagou povídali a jak oni to berou.
Miroslav Knížek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod priskac » 21 lis 2018, 18:53

Dobry vecer pane Sulci,

jeden dotaz, bude Eduard delat (vydavat) plechy na novyho Viggena 1/72 z produkce Tarangus / Special Hobby? Anebo to asi spis vyjde pod hlavickou Maestro Models? Dekuji za odpoved.
priskac

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 21 lis 2018, 19:44

Petr Šádek píše:Jako jednoho z mála zde mne nezajímá štítek u Tempesta :D Koukal jsem, že v lednu bude Bf-109G-14/AS. Bude vydána i samostatně jako profipack?

Ano, vyjde. V obou produkčních verzích, a také G-6/AS. Teď právě pracujeme na posledních verzích Bf 109, dokončujeme G-10 Erla a začínáme na K-4.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod majos » 21 lis 2018, 20:00

Pan Šulc, tak tie AS-ka ma neskutocne tesia. Kedysi davno ste tusim do nich neplanovali ist, ale bude to super. Dufam, ze v sobotu ostane nejaky Tempest, urcite by som "naskladnil" krabicu na obzeranie:)

A este otazka, ako to vyzera s D VII (1/72)? Mozno som nieco prehliadol, ale hlada sa coraz tazsie (nielen kvoli stitku:)).
https://www.aktuality.sk/clanok/304587/ ... ka-armada/
majos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 21 lis 2018, 20:07

Měl bych prosbu, netuší někdo, jaké rámečky jsou v Novemberfestové SE.5? Získal jsem dekály na Belmoda, ale netuším, co to má být za verzi. Ve Sweepu bude SE.5a Hispano Suiza, tak jestli by to nešlo postavit z toho. Díky.
Charlie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Czech6 » 21 lis 2018, 20:34

Vl.Šulc píše:Jinak, tenhle pán vedle mě se jmenuje Katsumi Tokunaga, je hlavní konstruktér modelů letadel u Tamiyů.

Já teda nikoho nevidím, ale jsem rád, že s kolegy máte přátelské vztahy. Před léty byla na jednom cizím fóru anketa o "nejlepší" modelářskou firmu a nejlépe dopadli jistí Češi, Japonci a Novozélanďané. Myslím, že by to zas dopadlo podobně. Jsou to velice rozdílné filosofie, ale jako modeláři můžeme být rádi, že taková rozmanitost na nejvyšší úrovni existuje.
Czech6

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 21 lis 2018, 20:57

Nevidíte nikoho, protože jsem tam nedal tu fotku (:) Tak tady je:
Přílohy
Katsumi.jpg
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 21 lis 2018, 21:00

majos píše:Pan Šulc, tak tie AS-ka ma neskutocne tesia. Kedysi davno ste tusim do nich neplanovali ist, ale bude to super. Dufam, ze v sobotu ostane nejaky Tempest, urcite by som "naskladnil" krabicu na obzeranie:)

A este otazka, ako to vyzera s D VII (1/72)? Mozno som nieco prehliadol, ale hlada sa coraz tazsie (nielen kvoli stitku:)).

Neplánovali, ale ukecali jste nás. Nebo mě (:)

Fokker D.VII zdárně pokračuje ve skrytu za Tempestem, první verze je naplánovaná na květen 2019, a bude to s nějvětší pravděpodobností Fokker D.VII(OAW).
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 21 lis 2018, 21:23

Czech6 píše:
Vl.Šulc píše:Momentálně jsem se vzdělával ve věci Bf 109G-6 a G-14/AS, G-10 a K-4.

Už se na ně těším... když to srovnám s Tempestí "paletou":
- před natřením invazních pruhů
- v průběhu natírání invazních pruhů
- po natření invazních pruhů
říkám si - zlaté stodevítky! :lol:

No tak ještě tam máme:

- po odstranění invazních pruhů
- po odstranění nátěru
- tažné mašiny se šikmými žlutočernými pruhy

(:)

O těch Messerschmittech bych si nedělal iluze. Právě teď hledáme markingy pro G-10 WNF/Diana, a je to teda bída. Nejzajímavější je tam nějaký Vlasovec, u kterého není jisté, zda to opravdu byl Vlasovec a jestli vůbec lítal a nejpestřejší prvek markingu je znáček ROA místo hákoše, který ovšem na té směrovce opět nejspíš vůbec nebyl (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kvaker » 21 lis 2018, 23:25

Martin Janoušek píše:Copak to byla za nápad udělat čs. znaky, které nemají výseče po 120°? Včera jsem si prošel novou knížku z RITS, jestli tam není nějaký nový zásadní objev v tomto směru a nic takového tam není.
2123_16.jpg

Hlavně to trochu postrádá důvod, proč by to mechanici (nebo lakýrnící) dělali složitě (pokud znaky nemalovali jen od ruky). Abslovent 6. třídy základní školy ví, jak pomoci provázku (dané délky - poloměr kružnice) nakreslit kružnici a pak pomoci stejného provázku (poloměrem) ji rozdělit na šest dílů... Jiný způsob dělení kružnice je daleko složitější.
kvaker

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Czech6 » 22 lis 2018, 04:21

Vl.Šulc píše:O těch Messerschmittech bych si nedělal iluze. Právě teď hledáme markingy pro G-10 WNF/Diana, a je to teda bída.

Určitě je snazší se na tyto pozdní verze těšit, než je zpracovávat - je to území mýtů a legend, špatných fotografií rozmlácených vraků a tahanic o RLM 83 či 84. Ale pozdní Fw 190D na tom o moc lépe nebyly?
Czech6

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Šádek » 22 lis 2018, 09:11

Vl.Šulc píše:

Ano, vyjde. V obou produkčních verzích, a také G-6/AS. Teď právě pracujeme na posledních verzích Bf 109, dokončujeme G-10 Erla a začínáme na K-4.

Tato zpráva mě velice potěšila, předčasné Vánoce :-)˜
Zasalutujeme kusu hadru, nastoupíme do lodí a vyrazíme za Sluncem." D.Eisenhower
Petr Šádek

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48728 • Stránka 1073 z 3249 • 1 ... 1070, 1071, 1072, 1073, 1074, 1075, 1076 ... 3249

Zpět na Diskuse