Tak už mi Fka také dorazila. Koukám na to a asi zkusím po rychlém porovnání kombinaci s eduardím středem trupu z MFka. Musím ještě poměřit, kde to napojit. Pokud ten předek naroubovat nepůjde, vezmu ho z UMka od Retrokitu. Vršek trupu a SOP půjde myslím odříznout a doupravit. Ale je to fakt “tlusťoch” ten F-Toys výrobek
Tak jsem myslel, že bez námahy dokompletuju sbírku jednadvacítek chybějící PF. Vyhlédl jsem si J-Wings. Dnes dorazila. No, bez námahy to nebude. Stručné zhodnocení: - je také tlustá, ale ne tolik jako F-Toys (zatímco F-Toys je tlustší oproti Eduardu o 2 mm, J-Wings "jen" o 1 mm) - délka ok (ale nepřeměřoval jsem to dle výkresu, nicméně je delší než F-Toys a po očním porovnání s Edou je stejně dlouhá jako od něj) - křídla vypadají rozměrově ok, ale na koncích mají divný zub - VOP a SOP zdají se mi ok - kabina je až pozdější typ, dvoudílný používaný od PFM - spodek není nic moc detailní, opět jen lehce naznačený brzdící štít - celkové provedení je něco mezi Eduard a F-Toys, ta šířka není tak markantní, takže po několika drobných zásazích to do vitríny a do sbírky 21ček bude OK
Zde jen dvě fotky, nějak nemám čas ani chuť to více rozfotit (foceno mobilem, ale něco vidět snad je):
Honza Hammer Spíše sběratel krabiček, ale občas si také něco slepím. Před časem jsem se zamiloval do veletuctů. Ale největší celoživotní modelářskou láskou je Hawker Hurricane.
To nevím,ale vzhledem k roku vzniku, bych do toho nešel. Hodil jsem tu PFku na výkres a sedí to téměř, jak prdel na hrnec. Jen ten trup je tlustší než Eduard,ale podle výkresu je Eda o něco užší, takže ve výsledku je J-wings v normě,ale vedle Edy bude vypadat obéznější. Jediné co tvarově nesedí,jsou VOP. SOP úplně přesně kopíruje výkres. Detaily jsou pěkné. Ale jak jsem psal,spodek je co se detailů týče nedomrlý. A kabina i kokpit jsou mimo. Celkově ten J-Wings hodnotím poměrně vysoko. Eda to sice není,ale parádu udělá i z krabičky. Jediná nutnost je nový překryt,aby byl jednodílný.
Odesláno z mého Redmi 6A pomocí Tapatalk
Honza Hammer Spíše sběratel krabiček, ale občas si také něco slepím. Před časem jsem se zamiloval do veletuctů. Ale největší celoživotní modelářskou láskou je Hawker Hurricane.
Stando, na Ebayi je i PFko od J-Wings, ale pozor stejný výrobce prodává PFM a ta už měla jinou SOP s pouzdrem padáku (jako MF), v odkazu je ale PF. Koukám, že tam maj vyfocený demonstrátor a kabinu má jinou, než mám já. Že bych to měl špatně zabalené a prdli tam dvoudílnou kabinu z PFM...
Tak podle téhle fotky to fakt vypadá, že mi jsem tam měl zabalenou špatnou kabinu.
Vidím, že to tady teď žije 21,ale chtěl jsem jen informovat, že to s projektem Beacon model vypadá docela nadějně.Na FB už mají boxarty na Spita V a 109E.....
Vystřelim z děla, páč mašinkvér je na hov.o !!!!! Koupím různé modely 144 i rozestavěné, nabídněte, děkuji
Ale jako pěkný boxarty nutno podotknout a jsou tam i testovací tisky.
Už maj natištěný i obtisky
A zkušební tisky: