Merlins always drip oil... If don't... worry!
WiKings píše:Jarek S. píše:No a jestli na tu vrtuli pak vydají opravný brassin.. tak je to jasné.
Money, money, money...
Libor Jekl píše:Omg... red line mafia in action again
pelikan píše:Co se týká detailnosti brasinů. I zde je třeba si uvědomit technologické možnosti výroby. Ano tvary mohou jít tzv. za roh což výroba vstřikováním neumožňuje nebo jen za velkých nákladů, ale pak je tu ještě druhý pohled a ten paradoxně může hovořit proti. Mastry se vyrábějí 3D tiskem a i ten má technologická omezení jako minimální tloušťky stěn atd. A to co by modelář dokázal udělat slabší se musí dělat relativně silné. Některé detaily se vypouštějí a jiné nadsazují. Vydávání z forem je mechanická záležitost, rozuměj dily jsou při vydávání mechanicky namáhané a tak se konstruují, aby to vydrželi.
U těch kokpitů bych hádal, že to bude asi takto. Ze setů třeba na Spita kolik se prodá kokpitů, kolik zbraňových šachet a kolik motorových zástaveb? Motor i zbraně se musí řezat tak jako tak a kokpit ja už v plastu možné otevřít. Tendence modelařů všude ve světě je jen nahrazovat původní díly a co nejméně upravovat. Není čas. Proč myslíte, že Aires založil řádu Quickboost. To, že u nás to pár fajnšmekrů vyžaduje je věc jiná. Pak si třeba přečteme jak se kokpit Aires špatně dává do modelu atd.
Prostě na každou věc není jen jeden pohled.
Pavel Nykodým píše:Ještě jednou se omlouvám, jestli jsem se někoho dotknul, ale zkusme být více modeláři, než lepiči.
WiKings píše:Pavel Nykodým píše:Ještě jednou se omlouvám, jestli jsem se někoho dotknul, ale zkusme být více modeláři, než lepiči.
Dobře! Scratch-building? Ano, ne?
jenda58 píše:Tak u toho, kdo se pustí do sinů předpokládám jistý náhled na věc. Ovšem přehlížet chyby v návodu, to je trochu mimo. To je jako u auta, když je v návodu "při signalizaci min. tlaku oleje smíte jet dál". Ono před tím smíte jenom vypadlo NE (= nesmíte, aby bylo jasno).
Smutnější je to v tom, že třeba ten návod na Liberatora má základ u Hasegawy. Zrovna tak je někde vedle popisovaná stavba Edí Mi-24, kde si autor raději vzal ke stavbě originál Zvezdí návod.
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot], kloubm, Mirek Starý a 6 návštevníků