Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

1/48 novinky modelů letadel od všech výrobců

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 17889 • Stránka 1004 z 1193 • 1 ... 1001, 1002, 1003, 1004, 1005, 1006, 1007 ... 1193
  • Odpovědět s citací

Re: 1/48 novinky modelů letadel od všech výrobců

Příspěvekod Tety » 16 úno 2022, 19:48

Tomáš Ř. píše:
Tety píše:Ty nýty jsou v pozitivu? Trochu mit to z těch fotek přijde, ale je tam houby vidět, možná jsem jen slepej...

V pozitivu. Na Nymburk jsem dal fotky v lepším rozlišení.

Díky, vypadá to dobře, s ohledem na cenovou politiku Zvezdy dokonce velice dobře.
Tety

• Odpovědět s citací

Příspěvekod romanmig » 16 úno 2022, 19:51

Tie diagonály tam ozaj vidno. Majú to asi na väčšine modelov. Ale to by nemalo vadiť.
Páči sa mi ako je rozdelený spodok trupu aj s tými prechodmi do gondol a aj zapustenie hornej strany krídla do trupu. ;-I
Predám: Knihy, publikácie - AmmoMiG, 4+, Mustang , Doplnky Tankograd 1/72

Rozostavané: MiG-9, F4U-1D
Dokončené: Jak-100, A6M2 1/48
romanmig

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Al CZ » 16 úno 2022, 20:35

Mně se zdá, že na jednom z těch okrových rámečků (jak je kryt palubky)je něco co by mohly být dolepovací pulty ale je to obráceno rubovou stranou.
Al CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod smoulinko » 16 úno 2022, 21:05

Dekalovy aršík má aj palubku a boky... sú to testovacie vylisky takže možno ten povrch ešte poladia
smoulinko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Ř. » 16 úno 2022, 21:56

Myslím, že přístrojové panely už holé zůstanou. Zkrátka ideální základ pro limitku Eduardu "Hrábě" s knihou od pana Janouška. Už se těším. Bohužel s tím asi bude souviset další odklad čumáku na BN... :-D
Tomáš Ř.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FarekM » 16 úno 2022, 22:46

Co se týče plochých kokpitů u stavebnic Zvezda, tak mám podezření, jestli to nedělají naschvál a že mají nějaký holport
s Quintou, protože ta má 3D dekály ihned s vydáním novinky od Zvezdy a Arma-models.ru je přibaluje do speciálek k vydání.
Na Arma-models jsem zvědavý, co udělají za PRO KIT s pětadvacítkou.
Už se na ní těším.
FarekM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tety » 17 úno 2022, 05:41

FarekM píše:Co se týče plochých kokpitů u stavebnic Zvezda, tak mám podezření, jestli to nedělají naschvál a že mají nějaký holport
s Quintou, protože ta má 3D dekály ihned s vydáním novinky od Zvezdy a Arma-models.ru je přibaluje do speciálek k vydání.
Na Arma-models jsem zvědavý, co udělají za PRO KIT s pětadvacítkou.
Už se na ní těším.

Věřím družbě s firmou vyrábějící doplňky, ale ještě víc bych to viděl na jinou filozofii firmy Zvezda, modely jsou celkově jednodušší (a mnohem levnější), možná ještě v Rusku lepí i děti a začátečníci. Osobně mi je tento postoj bližší než vysoce profesionální vytuněné modely pro pány, kteří mají plnou šrajtofli a 25 let zkušeností s lepením :D Spíš mě zajímá, jak to půjde dohromady...
Tety

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ya-gabor » 17 úno 2022, 08:38

Al CZ píše:Mně se zdá, že na jednom z těch okrových rámečků (jak je kryt palubky)je něco co by mohly být dolepovací pulty ale je to obráceno rubovou stranou.

This is the other side of that frame in high resolution. Toto je druhá strana rámečku ve vysokém rozlišení.

Obrázek

smoulinko píše:Dekalovy aršík má aj palubku a boky... sú to testovacie vylisky takže možno ten povrch ešte poladia

This is the test molding, it is true, but this will be the final version with surface details. :( So dont expect any changes for the cockpit! At least after the completely "naked" Mi-24 Zvezda kit, there was a decision in Zvezda HQ to add surface details on fuselage! [-o< One step in the right direction! (:)
I am sure Quinta will produce a superb cockpit 3D printed decal for this cockpit. All the other modellers will either use the decals provided in the kit or will get some resin detail sets.

Toto je zkušební výlisek, to je pravda, ale bude to finální verze s povrchovými detaily. :oops: Takže nečekejte žádné změny v kokpitu! Minimálně po zcela „nahém“ kitu Mi-24 Zvezda došlo na velitelství Zvezdy k rozhodnutí přidat povrchové detaily na trupu! =D> Jeden krok správným směrem! (:)
Jsem si jistý, že Quinta pro tento kokpit vyrobí skvělý 3D tištěný obtisk kokpitu. Všichni ostatní modeláři buď použijí obtisky dodané se stavebnicí, nebo dostanou nějaké sady resinových detailů.

Best regards
Gabor
ya-gabor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod romanmig » 17 úno 2022, 12:51

A hlavne asi väčšina ľudí v Rusku priemerne zarába menej ako v EÚ, tak si to budú môcť skôr dovoliť.
No a vytuní si to každý podľa možností.
Možno to je ich filozofia.
Predám: Knihy, publikácie - AmmoMiG, 4+, Mustang , Doplnky Tankograd 1/72

Rozostavané: MiG-9, F4U-1D
Dokončené: Jak-100, A6M2 1/48
romanmig

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tety » 17 úno 2022, 13:37

romanmig píše:A hlavne asi väčšina ľudí v Rusku priemerne zarába menej ako v EÚ, tak si to budú môcť skôr dovoliť.
No a vytuní si to každý podľa možností.
Možno to je ich filozofia.

Určitě, na ruských kanálech se často cena řeší mnohem více než v Evropě, je jasné, že tam mají hlouběji do kapsy. Mně nižší cena ale vůbec nevadí :D
Tety

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 17 úno 2022, 18:30

Tomáš Ř. píše:Myslím, že přístrojové panely už holé zůstanou. Zkrátka ideální základ pro limitku Eduardu "Hrábě" s knihou od pana Janouška. Už se těším. Bohužel s tím asi bude souviset další odklad čumáku na BN... :-D

:-D Je vidět, že už mě pomalu znáte :-D
Doufám, že do doby požadavku na limitku pro Eduardy bude celé "kauza" s čumáky na BN uzavřena. A Su-25 bude pěkné téma na limitku, takové "barevné" (:) "Basic" čumák se formuje. (A knížka na eFku rozepsána.) (:)
Přílohy
čumák_001.jpg
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maroš Trusa » 17 úno 2022, 18:34

Kým ten čumák na BN nebudem mať doma, tak neuverím. :-)
Maroš Trusa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 17 úno 2022, 19:19

Ahoj Martine, tak to jsem dneska potěšen dvakrát - "BN" čumák má čím dál zřetelnější obrysy a taková limitka na "Hrábě" se žraločí tlamou bude chuťovka. :-)˜
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Ř. » 17 úno 2022, 19:49

Martin Janoušek píše:
Tomáš Ř. píše:Myslím, že přístrojové panely už holé zůstanou. Zkrátka ideální základ pro limitku Eduardu "Hrábě" s knihou od pana Janouška. Už se těším. Bohužel s tím asi bude souviset další odklad čumáku na BN... :-D

:-D Je vidět, že už mě pomalu znáte :-D
Doufám, že do doby požadavku na limitku pro Eduardy bude celé "kauza" s čumáky na BN uzavřena. A Su-25 bude pěkné téma na limitku, takové "barevné" (:) "Basic" čumák se formuje. (A knížka na eFku rozepsána.) (:)

Dobrých zpráv není nikdy dost, díky za ně! :)
Tomáš Ř.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod charlie1612 » 17 úno 2022, 20:42

Martin Janoušek píše:[quote=Doufám, že do doby požadavku na limitku pro Eduardy bude celé "kauza" s čumáky na BN uzavřena. A Su-25 bude pěkné téma na limitku, takové "barevné" (:) "Basic" čumák se formuje. (A knížka na eFku rozepsána.) (:)
?

Ahoj Martine - Zdravím. kdy asi tak předpokládáš uvolnění čumáku na BN do prodeje. Docela mne to zajímá. Karel
Staré sny byly dobré sny - sice mi nevyšly, ale mám je rád ...
Karel Donát
charlie1612

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 17889 • Stránka 1004 z 1193 • 1 ... 1001, 1002, 1003, 1004, 1005, 1006, 1007 ... 1193

Zpět na Diskuse