Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Suchoj T-50 prvy vzlet.. teď už Su-57

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1889 • Stránka 11 z 126 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 126
  • Odpovědět s citací

Re: Suchoj T-50 prvy vzlet..

Příspěvekod skka » 31 led 2010, 09:56

Ivan Rohaľ píše:
skka píše:Mně se ten Suchoj i líbí... mám pro techniku s hvězdou kdekoliv slabost (vynechám lokální rusofily).

Ale na druhou stranu, vzhledem k okolnostem, bude asi ještě dlouho platit tohle: The only way to fight a real Raptor, is with another Raptor :)

Choď robiť do Lockheedu :lol: :lol: :lol: Grippen NG, Eurofighter s aktivnym Captorom Rafale s aktívnym Captorom môžu už teraz efektívne, rozumej môžu ho prakticky zostreliť, bojovať s Raptorom. Na 100 km Raptor na nich vystrelí AMRAMi a oni Meteory a Micy RF a navzájom si ich zarušia (F-22 ju asi nepotrebuje tie 1W hlavice na Meteore alebo AMRAME ho aj tak neuvidia ani na 1km) tieto minú, potom Rafale naňho z 50 km odpáli nerušiteľlnú Matru Mica IR a je po Raptorovi. F-22 strašne chýba AMRAM - raketa dlhšieho doletu s infra hlavicou.

Jak říkám - vzhledem k okolnostem. Nedovedu si představit konflikt, při kterém uživatelé Grippenu NG, Eurofighteru atd. dopraví tyhle vychytávky na dosah Raptoru. Asi nemám dost bujnou fantazii.
Мартиниqуе, ЧарлиеБи, Хаппы-Ча, Кретён, Донна1960нецо, ЧорýДо, Фицк, Труехлик, Тйота, ГлейтОн, шпекы, прейПлацПилот, емКинг, ЕреС, Бенцůр, ммеекк, Молитутули, Оwл,вздусныСтрих, Олт, wхитеОпп, йенык, Спаренина, чуйбоуш, Майк Какáч
skka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ivan Rohaľ » 31 led 2010, 10:05

...
Naposledy upravil Ivan Rohaľ dne 05 dub 2010, 19:45, celkově upraveno 1
KPM Black Sheeps Bardejov

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Ivan Rohaľ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 31 led 2010, 10:34

Tyhle diskuse jsou někdy legrační, pak že jsme národ bezvěrců - na základě informací o vzletu prototypu už je jasné, kdo je pánem nebe a současné mašiny jsou tak zastaralé, že je s podivem, že vůbec létají, protože jejich konstrukterům nedošly věci, které jsou už jasný 50 let... :-)

Ale nic ve zlým, fakt

Jen mi to připomíná jakýsi článek v ATM před hromadou let, kde psali o Su-39 (tehdy novince). Autor - myslím, že pan Kaucký? - tam na to letadlo pěl takové ódy, že jsem článek podrobně zkoumal, zdali není reklamou. Zaujalo mě, že tam Su-39 srovnávali s F-16 a F-18 na základě jakési počítačové simulace a došli k závěru, že už předchudce Su-39, tj. Su-25 byl lepší než F-16 a F-18, ale u Su-39 to spočítali, že je něco jako 2,5 krát lepší než F-18 a 4,5 krát lepší než F-16. Musel jsem se smát a zajimal by mě algoritmus na základě kterého se po vložení všech parametrů lze podobným výsledkům dobrat.
Pozn. čísla berte s rezervou, nepamatuju si to přesně a časopis po ruce nemám, ale takhle nějak to bylo
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 31 led 2010, 10:39

Souhlasim s Tomem, zatim je to tu jen snuska spekulaci a dokud se tu neobjevi zdroje, nebude tomu jinak. Mluvim samozrejme o verohodnych zdrojich, ne o dalsich spekulacich na jinych forech ;)
A prohlaseni - nacetl jsem to vsude mozne - relevanci opravdu neprida.
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PavelS » 31 led 2010, 10:56

Ivan R:Sorry jestli sem se tě dotknul s uvozovkami, nerad bych zabrouzdal do roviny osobního napadání, ale za prvé - nevím čím se živíš a za druhé si nemyslim že i kdybys do téhle problematiky viděl nějak extra hluboko (rozuměj: problematiky nevýhod F-22), tak bys o ní nesměl mluvit :lol: Tys to podal ve smyslu, že američani nedali na F-22 plně (teda i do stran) vektorovatelný trysky proto, že maj boční vstupy vzduchu. Já si myslim, že by pro ně nebyl problém změnit projekt kdyby něco takovýho potřebovali- o to mi jde - amíci testovali tyhle trysky a neuvedli je do reálnýho provozu z určitých důvodů ani na jiný éra (F-15, F-16) - chci říct, že třeba na rozdíl od rusů dali přednost provozní spolehlivosti nad efektem málo využitelným v moderním boji. Ale tohle jsou jen spekulace. Ode mě - ty se tím živíš, takže víš, že Raptor stojí za starou bačkoru a T-50 které udělalo jeden let létá teoreticky (nějak jsem nepobral důležitost tohodle údaje) 3.6 ale určitě 2.84M... Já teda slyšel že je schopný 2.1M, ale asi budeme muset počkat do aspoň druhého letu :) A i tak se obávám, že nám rusové povědí jen to co uznají za vhodné.

Docela by mě zajímalo jak bys pochodil s těmahle údaji na Zone-five, nebo ARC kde je pár lidí poměrně dost obeznámených s vlastnostmi F-22, tady je to jen teoretizování.

Tomáš Chmelík: něco podobnýho jsem chtěl říct...
KPM Prosek Panthers
Moje galerie
PavelS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 31 led 2010, 11:11

Prave to je to...rusi doviedli vyvoj vektorovatelnych vystupnych trysiek vo vsetkych rovinach-osiach, spriahnutymi z ovladacimi plochami SOP + VOP do pouzitelneho stavu na rozdiel od amikov!!! Inak,ruska filozofia co sa tyka manevrovatelnosti je trochu ina nez u amikov...myslim,ze amici nezabudnu na cvicenie z indmi a jejich SU-30K...uz sa viacej nechceli zucastnit na dalsom cviceni,aby si neutrzili ostudu zo svojimi "stodolami" F-15 :grin: :grin: ....!!!!!
Naposledy upravil Martinicky Vladimir dne 31 led 2010, 13:20, celkově upraveno 1
Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PavelS » 31 led 2010, 11:21

Strašně rád bych si o tom někde přečetl :)

Oni rusové dovedli do "provozu" i Mig 31 s jeho úžasnými parametry ale jak je tohle letadlo použitelný v boji... Američani dávaj zcela evidentně přednost spolehlivosti. Docela by mě zajímalo kolik hodin údržby potřebuje SU30MKI před jednou hodinou letu.
KPM Prosek Panthers
Moje galerie
PavelS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Král » 31 led 2010, 11:24

Na pobavení je to tu fakt SUPER!!! :lol: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
FLICKR

Rozestavěno :
Merkava
Mig-21F-13+UM
Mig-21Bis+Mig-21SMT
Martin Král

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jendam1 » 31 led 2010, 11:25

Martinicky Vladimir píše:Prave to je to...rusi doviedli vyvoj vektorovatelnych vystupnych trysiek vo vsetkych rovinach-osiach, spriahnutymi z ovladacimi plochami SOP + VOP do pouzitelneho stavu na rozdiel od amikov!!! Inak,ruska filozofia co sa tyka manevrovatelnosti je trochu ina nez u amikov...myslim,ze amici nezabudnu na cvicenie z indmi a jejich SU-30MKI...uz sa viacej nechceli zucastnit na dalsom cviceni,aby si neutrzili ostudu zo svojimi "stodolami" F-15E :grin: :grin: ....!!!!!

Já měl to štěstí prohodit pár slov jedním pilotem F-15, který by svůj Eagle nevyměnil za nic na světě, kromě Raptoru. :wink:
MiG-21F F-5A L-39ZA Ha-200B Al-Kahira MiG-21MF 1/48
jendam1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 31 led 2010, 11:31

tohle je jedna z nejhorších diskuzí na MF co jsem kdy četl..kam se hrabe Thud..na druhou stranu jsem rád, že se někteří jedinci projevili jak se projevili
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod skka » 31 led 2010, 11:43

Martinicky Vladimir píše:Prave to je to...rusi doviedli vyvoj vektorovatelnych vystupnych trysiek vo vsetkych rovinach-osiach, spriahnutymi z ovladacimi plochami SOP + VOP do pouzitelneho stavu na rozdiel od amikov!!! Inak,ruska filozofia co sa tyka manevrovatelnosti je trochu ina nez u amikov...myslim,ze amici nezabudnu na cvicenie z indmi a jejich SU-30MKI...uz sa viacej nechceli zucastnit na dalsom cviceni,aby si neutrzili ostudu zo svojimi "stodolami" F-15E :grin: :grin: ....!!!!!

1. Toho cvičení se účastnili Indové (bylo by podivné, kdyby američané vynechali Red Flag) - jestli žádné další neproběhlo, určitě to nebylo kvůli "strachu" američanů z ostudy (nepředpokládám, že by američané neznali parametry a schopnosti suchoje ještě před cvičením)
2. Kolem Red Flagů se válí po internetu hromada videí a rozborů, na diskusních fórech potkáte hodně lidí, kteří na cvičení participovali - nikde jsem nezachytil, že by byla F-15 o tolik horší (i když by si to vzhledem k věkovému rozdílu mohla dovolit). Stejně tak jsem nikde nezachytil, že by někdo automaticky házel všechny Migy a Suchoje do šrotu. Tohle bude asi jenom místní zábava...

Teď si ale vybavuju, že se tam mihli i frantíci s Rafalema... a je fakt, že to bylo právě v době, kdy američané zarazili další nákupy Raptorů... že by měl p.Rohaľ přeci jen pravdu?
Мартиниqуе, ЧарлиеБи, Хаппы-Ча, Кретён, Донна1960нецо, ЧорýДо, Фицк, Труехлик, Тйота, ГлейтОн, шпекы, прейПлацПилот, емКинг, ЕреС, Бенцůр, ммеекк, Молитутули, Оwл,вздусныСтрих, Олт, wхитеОпп, йенык, Спаренина, чуйбоуш, Майк Какáч
skka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El Thud » 31 led 2010, 11:49

Raptor je drahý a Američané si nemůžou další letadla tohodle typu dovolit. Až pomine krize, myslím že výroba znovu naběhne. Plus Raptor tak jak je je něco jako stavebnice. Ještě zdaleka nemá v sobě všechny technologie, které má mít, jako třeba to laserový dělo které se teď zkouší.
El Thud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 31 led 2010, 12:04

PavelS píše:Strašně rád bych si o tom někde přečetl :)

Oni rusové dovedli do "provozu" i Mig 31 s jeho úžasnými parametry ale jak je tohle letadlo použitelný v boji... Američani dávaj zcela evidentně přednost spolehlivosti. Docela by mě zajímalo kolik hodin údržby potřebuje SU30MKI před jednou hodinou letu.

Clanok o cviceni Indov z Americanmi bol i v L+K ! Pozriem v ktorom rocniku a cisle.
Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod suchoj » 31 led 2010, 12:22

to jendam1 : ja videl v TV kopec dokumentu o pilotech F-4, F-18, Mirage-2000, Tornado a vsichni piloti tvrdili to same. Svoje masiny by nikdy nevymenili. A kdyz jsem ja mel tu "cest" (pro mne to nebyla cest jen naproste zklamani a zhnuseni z jejich pocitu nadrazenosti) byt na cviceni s prislusniky americke armady tak jsem se bavil s jednim serzantem - ridicem Hummeru. A taky si ho nemohl vynachvalit. A kdyz mu rano nenastartoval tak jej zvedl telefon a cekal se zalozenyma rukama az prijede servisni vozdidlo.
Ale toto jsem nechtel, jak uz nekdo psal je to NEJHORSI diskuze na foru, je to horsi nez primy prenos z parlamentu :cry:
suchoj

• Odpovědět s citací

Příspěvekod skka » 31 led 2010, 12:29

Pravda, takových příběhů jsem slyšel hodně. Naši vojáci cvičící s američany (pamatuju i ty slovenské cvičící s kanaďany) a vždycky je to stejné - jejich pocit nadřazenosti a ráno nestartující technika. To je jak naschvál.
skka

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1889 • Stránka 11 z 126 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 126

Zpět na Diskuse