Nemáte niekto viac fotografií tohto amerického Albatrosa N139EN Phoenix ? Bol takto strieknutý na počesť Ľ. Nováka. Je pár fotiek na ich oficiálnej stránke, ale určite je toho niekde viac.
Přílohy
Život je rad za sebou nasledujúcich provizórnych riešení. Manfréd "Fredy" ŤUKOT
Ahoj, i když jsem se snažil hledat informace ohledně zbraní používaných na L-39, nebyl jsem schopen kromě kontejneru UB-16 dešifroval jaké zbraně se používají. Našel jsem že by se měly dát podvěsit pumy 100,250 a 500 kg, neřízené rakety, (UB-16) a samonaváděcí rakety. Můžete mi někdo napsat o jaké rakety a jaké pumy se jedná? Detaily si už najdu sám. Vím že verze C má max. nosnost 125 kg na závěsník a ZA/ZO má zesílené vnitřní na 500 kg a vnější na 250 kg
Např . L-39ZO - cementové pumy cvičné nebo ostré do hmotnosti 250 kg pod křídlem, nebo 2x UB-16 . Takto lítali výcvik v Libyji za učasti československých instruktorů.
2x nádrž + 2x UB-16 Free Libya AF
Abcházie - 2x R-60 - zda se jedná o operační použití těžko říct. Osobně tipuju že asi ne.
L-39 ZO Kuba 2x R-60 + 2x UB-16 - opět otázka ohledně R-60 , skutečnost či dezinformace, kdo ví.
L-39ZO NDR - 2x UB-16 + 2x R-3S
L-39ZA - Syrské letectvo během bojů - 2x puma 125kg nebo 250 kg?
díky, řízené rakety jsem nakonec identifikoval jako K-13, NATO AA-2 pokud je to správně. Pod R-35 jsem nebyl schopen nic najít. Takhle by to mělo zatím stačit