Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

F-14D Supertomcat AMK, měřítko 1/48, preview

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: F-14D Supertomcat AMK, měřítko 1/48, preview

Příspěvekod Tomáš Pelej » 05 led 2020, 10:51

Jako minimum do Tamky kola a sedačky. Kokpit a trysky jsem nedával nikde, ale záleží na Tobě. Třeba ty trysky mi přijdou zbytečné z resinu
Tom Model Kits na FB

VLÁKNO O UKRAJINĚ ZAMČENO, RUSOFILNÍ ŠPÍNY DOSÁHLY SVÉHO. GRATULUJI!!!
Tomáš Pelej

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 05 led 2020, 11:14

simipe píše:Zeptám se na něco jiného. Chystám se na F-14A od Tamky. Vyplatí se investovat do Brassin trysek nebo jsou ty krabičkové dostačující? Kola chci nahradit určitě a na kokpit jsem docela nalomenej...

U tamky považuji za nejhorší chybějící a hrubé detaily v šachtách, ty bohužel nikdo zatím v rezinu nedělá. Proto to uvádím jako problém číslo jedna. Pak kokpit. Jde hlavně o ty sekce spínačů + boční panely a sedačky, které jsou taky s příliš hrubými detaily. U trysek z kitu vadí hlavně to, že jejich vnitřky jsou o něco kratší a do konusu. Což je samozřejmě nesmysl. Nicméně pokud ti jde jen o celkový vzhled finálního modelu ve vitríně a nechce se ti dávat moc velké peníze do už tak drahýho kitu, stačí si sehnat jen ty rezin sedačky plus, možná i zoom lepty do kokpitu a případně ještě lepty na nástupní žebřík. Pokud ho chceš dělat vysunutý, tak ten z kitu je zas dost odfláknutý. Tamiya je prostě předražený model, který je urovní detailů tak na úrovni přelomu milenia - asi tak jako tamiyácká F16 nebo kokpit a la f-100 trumpeter... Bohužel ale lepší tvarově přesný tomcat evidentně není a hned tak nebude. Pokud se toho neujme GWH...
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod smoulinko » 05 led 2020, 13:34

Tamke prospeju sedačky a určite kolesá brassin, trysky sú ok... GWH ju isto spraví, ale cena bude asi rovnajuca sa Tamke a spasovanie dielov asi tak gokonale nebude
smoulinko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod simipe » 05 led 2020, 21:35

Moc díky za vaše postřehy :)
Nemám žádné soutěžní ambice stavím si pro radost. Ale kocour je moje oblíbené letadlo (jsem odkojený filmy jako Top Gun a Tajemná záře nad Pacifikem :) ) a chtěl bych ho trochu vyparádit.
Aby to nebylo tak finančně náročné udělám kompromis. Dám kola a kokpit. Trysky stejně nejsou tak vidět. U toho žebříku jsem koukal že je součástí Eduard exterior kde je k tomu ale spousta věcí co nevyužiju třeba ty plochý kabely do šachet. A jenom kvůli tomu žebříku se mi to kupovat nechce. U šachet počítám s vylepšením samodomo podle podkladů.
Hodně jsem se těšil na AMK ale potom co jsem četl ohlasy na fóru jsem nakonec sáhl po Tamce.
Petr Šimůnek
simipe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pooky » 05 led 2020, 22:03

Petr Zatrepalek píše:
simipe píše:Zeptám se na něco jiného. Chystám se na F-14A od Tamky. Vyplatí se investovat do Brassin trysek nebo jsou ty krabičkové dostačující? Kola chci nahradit určitě a na kokpit jsem docela nalomenej...

U tamky považuji za nejhorší chybějící a hrubé detaily v šachtách, ty bohužel nikdo zatím v rezinu nedělá. Proto to uvádím jako problém číslo jedna. Pak kokpit. Jde hlavně o ty sekce spínačů + boční panely a sedačky, které jsou taky s příliš hrubými detaily. U trysek z kitu vadí hlavně to, že jejich vnitřky jsou o něco kratší a do konusu. Což je samozřejmě nesmysl. Nicméně pokud ti jde jen o celkový vzhled finálního modelu ve vitríně a nechce se ti dávat moc velké peníze do už tak drahýho kitu, stačí si sehnat jen ty rezin sedačky plus, možná i zoom lepty do kokpitu a případně ještě lepty na nástupní žebřík. Pokud ho chceš dělat vysunutý, tak ten z kitu je zas dost odfláknutý. Tamiya je prostě předražený model, který je urovní detailů tak na úrovni přelomu milenia - asi tak jako tamiyácká F16 nebo kokpit a la f-100 trumpeter... Bohužel ale lepší tvarově přesný tomcat evidentně není a hned tak nebude. Pokud se toho neujme GWH...

Mne to pride, ze Tamiya spravila F-14 hned po F-16, ale z nejakeho dovodu ju mala roky v sufliku. Ten model filozofiou a konceptom je velmi blizko tej F-16. Modely vydane plus minus pred a po F-14 v rade su trochu dalej.
Nic to nemeni na fakte, ze model je fajn.
pooky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 07 led 2020, 07:09

David Lengyel píše:Tady je nezávislý pohled ze zahraničí. Tedy první část: https://www.modelingtime.com/review-tomcat-amk-1-48/

Takhle nějak bych si představoval recenzi. Fundovaná a jasně popsané problémy. Něco je hnidopišctví, třeba ty rozměry raket nikdo od oka nepozná, ale jinak dobrý, každý si může udělat závěr jaký chcce a hlavně podle toho, co od modelu očekává.

Zajímavá je ta druhá část, obecně ke kreslení CAD modelů. Tam je mnoho pravdy. Jak jsem v poslední době nakoukl do této problematiky 3D kreslení, tak je mi čím dál jasnější, proč vylézá v poslední době tolik zrůdiček. Tím vůbec nemyslím F-14 od AMK, ale především Trumpeter, HB, KH atd. Jak se píše v tom článku, pokud zadáte jen pár křivek a ještě k tomu zjednodušeně, tak vám ten počítač na první pokus vyhodí něco, co sice na první pohled vypadá jako, žeto je správně, ale ve skutečnosti je to jiný profil, jiný tvar. Na to, aby z toho vylezl ten tvar, který má odpovídat skutečnosti, tak to chce klidně 5-6 pokusů. A na to ti Asiaté nemají čas a ani chuť. A hlavně prachy, protože to stojí spoustu času, které do toho nechtějí dát.
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lubos1364 » 07 led 2020, 15:08

Martin Janoušek: To je veľká pravda. Mám s tým tiež trocha skúseností.
Ľuboš Šebík

Dokončené:
Mig-15bis 1/32; Hawk T.1 Red Arrows 1/48; Aero L-39C 1/48; Rafale B 1/48;
Mitsubishi F-2B 1/48; MB-339 1/48; Hawk T.1A 1/48; Spitfire Mk. IX 1/48; Aero L-39C Biely Albatros; 1/32 Shark, 1/48
P-51D, 1/32
Jak-3, 1/32
T-45C Goshawk, 1/48
Z-526AFS Akrobat, 1/48
Ah-64A Apache, 1/35
lubos1364

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse