Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Maďarské letectvo počas invázie spojeneckých vojsk v 1968

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Maďarské letectvo počas invázie spojeneckých vojsk v 196

Příspěvekod Laco Nagy 'Bocán' » 22 srp 2015, 21:29

Vážení, ak sa nenahneváte, ako zakladateľ témy by som sa vyjadril k veciam, ktorá sa tu objavili medzitým, čo som tu nebol.
Ad heslo Petra Ladmana - je to heslo, ktoré možno SS-áci "ukradli" alebo zneužili, každopádne vyjadruje niečo čo sa teraz akosi nenosí. (nie pán KarelB, nie som fašista!). Zároveň však musím upozorniť Petra Ladmana, že téma pojednáva o činnosti MĽA na území ČSSR, preto, aj keď veľmi emotívna osobná spomienka na "русских захватчиков", bola mimo tejto témy. (doufám, že se Petře nezlobíš)

Ad David Koktavý -
David Koktavý píše:... Jinak je sice hezké, že jakýkoliv voják má k českému vojákovi respekt a obavu ...
Dovolím si poznamenať, že to boli československí vojaci(!). Viem, že si z generácie, ktorá už ten výraz akosi nemá zažitý, ale napriek tomu to boli v tom čase československí vojaci, rovnako ako ja som bol v rokoch 1990 až 1992 československý vojak.

Ad Palio - ďakujem za potvrdenie toho čo som napísal ohľadne piešťanského letiska. Tvoj príspevok, ak dovolíš pripojím k svojmu "kaleidoskopu" o činnosti MĽA v ČSSR. (mimochodom piešťanské letisko obsadili príslušníci 2. praporu 14. motorizovaného pešieho pluku)

Dúfam, že týmto sa tu ukončí akýkoľvek flame a téma bude v poriadku a s minimom off topicov riadne pokračovať.

ĎAKUJEM!

Laco Nagy 'Bocán'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Ladman » 23 srp 2015, 06:19

Laco,díky,proč bych se já měl zlobit??A ta moje vzpomínka?Prostě se mi to vybavilo,na to zapomenout nejde...a díky kámo ještě jednou za super článek. A o té věrnosti si to napsal krásně,bohužel i další věci dnes nejsou jaksi IN,tedy hlavně slušnost,pravdomluvnost a poctivost,ty dobré lidské vlastnosti.... :evil:
Stavím(spíš lepím-patlám) Osu 1:48

2024: Bf109E-4, Bf109G-6 Němci, 4x Avia B-534, 2x III serie, 2x IV. serie, SvZ, B-534 Bulhar
1:72: 1x Bk -534, 4x B-534 : 3x III. serie z toho 2 s kabinkou 1x IV. serie vše SvZ
Mojí ctí je pravda, lež je zločin.
Petr Ladman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jindra R. » 24 srp 2015, 16:30

KarelB píše:
Petr Ladman píše:Jinak včera to bylo v půl sedmé večer přesně (no na den ve středu) 47 let,co jsem se jako kluk strachy podělal..lejno mi stékalo po nohách,hnus!..to namířili a natáhli sapíky na mého otce 3 vymaštění ,,osvoboditelé" v čele s mladým,arogantním důstojníčkem...ten zvuk si pamatuju dodnes a i celou scénu.A NIKDY nezapomenu...a tu velkou důstojnickou rusáckou čepici vidím taky dodnes. Od té doby sem nepřítel téměř všeho ruského. Nelze to změnit,nejde to.

A proto máte nyní pane Ladmane v podpisu heslo jednotek SS: Mojí ctí je věrnost (Meine Ehre heisst Treue)? Nepatří to mezi zakázané symboly? :bad:
Pane Karle,nemáte náhodou příjmení Čurda ?
9530 příspěvků... :arrow:
Jindra R.

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse