Ad heslo Petra Ladmana - je to heslo, ktoré možno SS-áci "ukradli" alebo zneužili, každopádne vyjadruje niečo čo sa teraz akosi nenosí. (nie pán KarelB, nie som fašista!). Zároveň však musím upozorniť Petra Ladmana, že téma pojednáva o činnosti MĽA na území ČSSR, preto, aj keď veľmi emotívna osobná spomienka na "русских захватчиков", bola mimo tejto témy. (doufám, že se Petře nezlobíš)
Ad David Koktavý -
Dovolím si poznamenať, že to boli československí vojaci(!). Viem, že si z generácie, ktorá už ten výraz akosi nemá zažitý, ale napriek tomu to boli v tom čase československí vojaci, rovnako ako ja som bol v rokoch 1990 až 1992 československý vojak.David Koktavý píše:... Jinak je sice hezké, že jakýkoliv voják má k českému vojákovi respekt a obavu ...
Ad Palio - ďakujem za potvrdenie toho čo som napísal ohľadne piešťanského letiska. Tvoj príspevok, ak dovolíš pripojím k svojmu "kaleidoskopu" o činnosti MĽA v ČSSR. (mimochodom piešťanské letisko obsadili príslušníci 2. praporu 14. motorizovaného pešieho pluku)
Dúfam, že týmto sa tu ukončí akýkoľvek flame a téma bude v poriadku a s minimom off topicov riadne pokračovať.
ĎAKUJEM!