Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Arado Ar-196

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Arado Ar-196

Příspěvekod pufo » 02 srp 2011, 17:16

Ja ti to Kagero v pohode poslem zadarmo.Ked chces tak napis adresu do SZ.Aspon si budes moct urobit nazor.A ulahci ti to nitovanie-uz ked tam je ten nitak.
Tomáš Průša
pufo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod palko » 02 srp 2011, 17:17

Ale to nemozem chciet dal si za to peniaze ,ale ak chces tak mozme ak to myslis vazne tak odpis a poslem adresu.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
palko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Bradáč » 02 srp 2011, 18:04

Taky jsem byl rozhodnut, že si ji koupím, ale po tom co napsal Pufo? Raději ne!
Potřeboval jsem porovnat výkresy s tím co jsem nakreslil pro REVI. Jinak nýtovací výkres byl i v Modeláři.
Michal Bradáč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pufo » 02 srp 2011, 18:22

A v ktorom Modelary boli tie vykresy? Ja tie vykresy zajtra oskenujem a mozem ti ich poslat(ked tak na rychlo na tie vykresy v Kagere pozeram,tak nity koresponduju s fotkami plavakov a kridiel kde vidno vnutornu konstrukciu).Knizka ide potom k Palkovi.
Tomáš Průša
pufo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Bradáč » 02 srp 2011, 18:27

V Modeláři 3/2008.
Michal Bradáč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pufo » 02 srp 2011, 18:32

sakra,tento rocnik nemam.Mam len od 2009 po sucasnost(aj to som kupval len cez burzu,lebo na Slovensku som len 6 mesiacov a predtym som bol v UK a tam sa Modelar nepredava).Ale to cislo si zozeniem,chlepci v Humennom ho urcite maju.
Tomáš Průša
pufo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 02 srp 2011, 20:14

Já bych to Kagero nezatracoval 8-) . Každý modelář hodnotí přínos nové publikace ve světle toho, co už má doma. Na 196 mám doma houby, takže bych kagero bral. Na jiné mašiny toho mám kopec a pokuď vyjde něco nového, můžu třeba po přečtení konstatovat že "to už jsem věděl". Je proto nová publikace na draka? Kubrt to prostě hodnotil ze svého pohledu, proč ne? Takže řeči o bludech, placené reklamě, nedostatku úsudku a podobně mi fakt hlava nebere 8) .
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pufo » 02 srp 2011, 20:38

Sorry Alf,ale ked napise,ze ma este jednu polsku publikaciu(a podla mojich vedomosti na Ar 196 je od poliakov len od WM) a ked si ju clovek otvori a porovna s novym Kagerom,tak kazdy sudny clovek vie posudit kvalitu publikacie.Ja nikomu nebranim aby si to Kagero kupil-napisal som to co vidim v oboch publikaciach.Taketo reakcie som ocakaval,lebo tu J.Vilingra vsetci povazuju za odbornika na LWF,takze mne je vlastne jedno co si osobne kupis 8) Ano je to len moj nazor,ale kupovat 2-3xdrahsie a horsie Kagero je podla mna v tejto dobe zbytocny luxus(ked su na trhu aj ine publikacie,keby sme zili v dobe par rokov dozadu,kedy bolo publikacii malo,tak nepoviem na to Kagero nic) a tie usetrene peniaze sa daju investovat lepsie.Za tym "bludom" si stojim a stojim si aj za tym,ze to nie je sudny clovek.Takych lapsusov z jeho strany je viac napr.v REVI.c 65,ked ma mysel neklame pise,ze Fw od Eduardu su najlepsie,teraz sa nazor zmenil a stare Hasegawy su lepsie....podobny osud caka aj jeho master na vrtulu pre Fw 190 D pre stavebnice Eduard-je plocha jak lopata,sice je podla vykresu,lenze vykres je v 2D a model v 3D a vrtula nema zakrivenie v prvej tretine pri koreni listu.Ano dovolil som si vela-osocil som osobu ktoru tu vsetci uznavate.
PS:ta publikacia nie je na draka,ale na ho**o,a Vilingrove vyroky si tu uznavajte kolko chcete,mne je to jedno a za svojim nazorom si stojim.Kludne si kup obe publikacie a porovnaj si to sam a mozes si urobit svoj nazor.Ja mam doma obe,tak viem o com pisem.Inak,tiez mam doma hafo knih na LWF a to,ze sa neprezentujem stavbami na MF a nepisem do roznych casopisov,neznamena,ze neviem posudit kvalitu publikacie...oci mam zatial dobre.
Naposledy upravil pufo dne 03 srp 2011, 08:27, celkově upraveno 1
Tomáš Průša
pufo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 03 srp 2011, 06:25

Ses nějak rozepsal 8-) . Myslel jsem že je to téma o Aradu, ale budiž. Kubrta si vážím. Stejně jako já staví Luftwaffe a když jsem se na něho párkrát obrátil s prosbou o radu, ochotně mi pomohl. O lwf toho ví opravdu dost, na druhé straně jeho tvrzení či postřehy nejsou dogma a předpokládám že každý má tolik rozumu aby si dokázal vytvořit vlastní názor na věc.
Co se týče Kagera (poměru "cena/ výkon") je taky každého věc kolik je chotný za to dát. Osobně je kupuju jen z druhé ruky a limit jsem si dal 250. Tvrdit o některém ze sešitů že je na h...o bych si teda fakt nelajsnul.
To je vše co jsem chtěl říct a tedy i můj poslední příspěvek v tomhle topicu 8) .
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 03 srp 2011, 06:52

Já děkuju za tuhle krásnou debatu o Aradu, o Kageru jsem uvažoval, teď ušetřím na něco jinýho, WM i Revi mám, po Modeláři 3/2008 se podívám ve výprodeji a když je tu řeč o poměru cena/výkon, model jsem stejně po podrobnějším pohledu prodal, on ho časem určitě někdo udělá líp i v úpadkovým měřítku, když už máme tolik těch podkladů. Jdu si lepit Macha.
:-D
rozestavěno: 7 kousků
mezi nimi: Do23 (Planet Models), Ju290A-7 (Revell), Ju88S-3 a Mistel 1 (Hasegawa)
2022: Fw190G-3 (konverze z Eduardu), Ar232A-10 (konverze z Mach2)
2023: He 219 V9, pilot W. Streib (Dragon), Bf110B-1 (Eduard + AML konverzní set)
2024: Heinkel He111H-8 (konverze z Revellu), Ar232B-05 (Mach2)
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pufo » 03 srp 2011, 08:14

Este som zabudol napisat-v Kagere su este 2 fotky navyse,ktore ukazuju 1- skoro cele kridlo bez plechoveho potahu;2-cast kridla kde prichytavaju plechy(zachycuje cast,kde je v kridle ulozeny kanon MG-FF aj s plechmy a vyrezmi na servisne otvory).Pri oboch fotkach je popiska,ze sa jedna o kridlo verzie A1-avsak podla vykresu ktory je na konci publikacie tak A1 v kridle nemalo ziadne zbrane-coz podla mne dostupnych informacii verzia A1 nenosila a pise to aj text v Kagere.Mensia chybicka pri popise 2 fotiek-stava sa,ale keby niekto podla tejto popisky pri fotke urobil kridlo na A1,tak tam ma chybu.Jelikoz je na tychto dvoch fotkach zachytene kridlo,tak nitovaci vykres pri koreni kridla je zle nakresleny,ma zopar nitovych rad navyse.Dalej tu publikaciu radsej neskumam,lebo sa mi dviha tlak.Este,ze dneska putuje prec z mojho bytu :D
PS:oproti nitaku z Modelara,nitovaci vykres v Kagere vyzera presnejsi(aj ked nejake chyby tam su).V nitaku z Modelara chybaju nitove rady medzi panelazou na kridle(v strede bolo vystuzne rebro).Plavaky su viac menej u oboch nitakov rovnake.Kto bude mat zaujem o tie 2 fotky kridla,nitak z Kagera a Modelara,tak nech mi napise SZ,rad poskytnem(vecer to budem mat oskenovane).
Tomáš Průša
pufo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod palko » 04 srp 2011, 20:52

Tak musim sa pridat k Pufovi dnes mi dosla od neho publikacia Kagero a fakt tam nic nieje okrem niekolkych fotiek ktore niesu az take podstatne nieake detailnejsie foto kokpitu a motora nula bodov podla mna za tie peniaze ako sa bezne predava dost slabe kagero uz ma za sebou aj lepsie publikacie tod moj nazor.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
palko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miško » 06 srp 2011, 08:54

Motor viewtopic.php?f=324&t=6660&st=0&sk=t&sd=a&start=285
Miško

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse