Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Obtisky na zakázku

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 09 črc 2006, 16:40

Tomáš Matyska píše:Zdravím všechny.Mám takovej dotázek.Nebude si někdo z Vás nechávat dělat kódová čísla na porevoluční Migy-21MF AČR v měř.1/48,jako třeba šedivku 5508,šedivé třítónové 9801,9804,9805 a další,nebo šedivky MFN 2205, 4175,5581 a ostatní?Pokud ano,dejte mi prosím vědět,já bych se připojil :-D .Sám totiž neoplývám počítačovou zdatností a asi bych je nenavrhl :( :oops:.Díky

Máš je před sebou? Pokud je vidíš, prostě je naskenuj, dej si je jako základ a přes ně v Corelu tahej křivky. Jak si myslíš, že to dělám já? Je to opravdu velmi, velmi primitivní postup. Jenom si musíš ten základní font celý od 0 po devítku udělat, to je tak půl hodinky práce nanejvýš. Když si nebudeš vědět rady, ozvi se, já Ti to během pěti minut vysvětlím i po ICQ. Eeee když mě teda zase nebude padat spojení.
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 09 črc 2006, 16:45

Karelka píše:Zdravím,prosím Vás zvládnete i 1:144?

Podívej, to je tak: do Corelu k vybranému obrázku zadám jakoukoliv velikost. Jasný? No jenže otázka je, co z toho bude ještě vidět na samotném obtisku. Ty obtisky, které u modelů máš budou zcela jistě kvalitnější než originál, ale troufám si tvrdit, že popisky a podobné hovadinky už budou jenom fleky. Ale výsostné znaky a tak jsou bez problémů. Jenom prosím Tě: když to budeš chtít, já nemám žádný model 1:144 a nejsem schopný ani náhodou odhadnout jejich rozměry jako si to naměřím u 1:72 nebo 1 : 35 nebo 1:48. Musíš pečlivě dodat rozměry a to na pokud možno a ve Tvém vlastním zájmu v desetinách milimetru. Pošlu Ti tabulku!
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 09 črc 2006, 16:48

Jirka Látal píše:Co se týká 9805, tak ti mohu poskytnout hotová čísla, ale pokud to bude Hammer tisknout na laserce, bude to muset asi dělat na bílý papír a ty si to pak musíš obstřihnout.

Já Jirku doplním a zase se raději budu opakovat: na bílém papíru musíte každý obtisk bez jakýchkoliv okrajů, a to včetně vnitřku, obstřihnout nebo obříznout. Výjimku tvoří jediný případ: když mi k obtisku dodáte podkladovou barvu - tedy kamufláž letadla v tom místě, kde obtisk bude osazen. Pak se s tím nebudete muset tolik šušnit.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 09 črc 2006, 16:57

ZRADA! Ten soubor v Corelu má přes 11 MB :shock: :shock: :shock: a když ho chcete, musíte mít poněkud větší e-mailovou schránku. Pokud ho RARem zpakovat vedl ke snížení velikosti o 3%!!!! :shock: :shock: :shock:
Pak už jenom přes FTP!
Hammer

• Odpovědět s citací

Obtisky

Příspěvekod j.Sadilek » 09 črc 2006, 19:46

Díky moc, o naplnění toho archu bych se nebál. naopak. dekály na 1/32 roury. zaplněj pěkněj prostor. Příští týden to nestíhám. Mohu
poslat i později? Díky
j.Sadilek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Vyparina » 09 črc 2006, 19:56

Jako jeden z těch, kteří již mají tu čest dělat s obtisky Hammera, mohu zodpovědně prohlásit, že jsou ideální.

Perfektní práce s nima a to i pro taková kopyta, jako já, že sem tam nějakej zdeformuje a pak je pracně srovnává. U obtisků od Hammera je to pohoda.

Jednoznačně doporučuji. Není třeba žádné vodičky, ty jeho dekály by snad zkopírovaly i povrch pneumatiky od traktoru.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským,
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Michal Vyparina

• Odpovědět s citací

Re: Obtisky

Příspěvekod Hammer » 09 črc 2006, 20:04

j.Sadilek píše:Díky moc, o naplnění toho archu bych se nebál. naopak. dekály na 1/32 roury. zaplněj pěkněj prostor. Příští týden to nestíhám. Mohu
poslat i později? Díky

No já koncem minulého týdne zjistil, že v reklamce nikdo neotevírá, možná jel na dovolenou. Mě to nevadí, že to dodáš já nevím kdy, ono to není žádná divoká práce, akorát musím vystrnadit od komplu pubertální dceru a hejskovitého syna, kteří tam buď chatují na ICQ nebo mydlí fotbal. :( :( :(
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Matyska » 10 črc 2006, 14:35

To Hammer:Dík za návod.Já si to radši pojistil a domluvil se s Fishbedem22 :D :D :D
Tomáš Matyska

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kolovrat » 17 črc 2006, 13:24

To Hamme:Rád bych využil Tvých služeb,ale asi jsem krapánek natvrdlej.Tedy jde mi o 1:48,většinou WN. letadel LW a pod.Tedy jen černá čísla bez jakéhokoli okraje.Je možné je naskenovat a zaslat e-mailem,nebo se musí použít jiná technologie a nějak jinak dodat .
Jsem z Prahy ,takže odběr případně domluva může proběhnout u sklenky dobrého chladivého moku. :twisted:
Kolovrat

• Odpovědět s citací

obtisky

Příspěvekod j.Sadilek » 17 črc 2006, 14:50

To Hammer: Nebudeš na soutěži v Plzni? Nebo na E day?Že bychom probrali deteily těch dekálů?
j.Sadilek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 18 črc 2006, 05:50

Kluci, to je jednoduché, kdo co chcete, potřebuju jen Váš e-mail. Pak pošlu tabulku, kde je všechno vysvětleno. Jenom si, prosím Vás, rozmyslete co chcete najednou, protože jak tady kluci každý den posílají další a další jeden -dva kousky co chtějí, stává se to pro mě zaprvé nepřehledné a zadruhé to zdržuje celý výtisk.
Na soutěže nejezdím, nemám ani čím. Teprve se učím modelařit.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DOSKOČIL MICHAL » 18 črc 2006, 08:31

zdravim, Hammere to je parádní nabídka. Taky dotaz, asi hloupý, ale taky nejsem moc zdatný. Rád bych obtisky na Jaka 3, v 1:48 je dělá Eduard, já potřebuji 1:72. Ctačí ta kvalita z náhledu webu ? Pošleš mi´tu tabulku a já to zkusim a uvidíme ? :-D Díky .
michal@aspektatelier.cz
"nejdůležitější je si vybrat stranu" a pak už je to jen o počasí
DOSKOČIL MICHAL

• Odpovědět s citací

obtisky

Příspěvekod j.Sadilek » 18 črc 2006, 15:12

OK, jasně, Tady je můj meila a detaily dohodnem přes něj. Díky,
j.sadilek@seznam.cz
j.Sadilek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 18 črc 2006, 22:51

Hoši, předělal jsem úvodn text podle zatím získaných dalších zkušeností. Mrkněte se vždycky na to.
Hammer

• Odpovědět s citací

Obtisky

Příspěvekod Mirek Franc » 19 črc 2006, 23:41

cau, mozna bych mel neco. Je to na finsky letectvo z obdobi 2. svetove valky. Mam jeden arsik s jejich znakama, ale ten brzy dojde. Staci ti zaslat obrazek predlohy nebo chces presne rozmery obtisku? Diky
Mirek
Stavím Finy, Spitfiry, X-planes a potom co se mě líbí.
Mirek Franc

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse