Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Kvalita modelov

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Kvalita modelov

Příspěvekod 172flogger » 26 lis 2010, 23:53

Petr Kalousek: díky, že jsi to vzal takto a ne jako flame. To je právě ta otázka priorit, kdy každému záleží u modelu na něčem jiném. Tobě na tvarové shodě a nemáš problém s modely v pozitivu. Já zas model přerýt neumím a tak za lepší model považuju novější Esci v negativu, než starší Heller a Hasegawu. U F-8, zatímco u jiného typu to může být přesně naopak. A to mám firmy jako Heller rád.
Takže v tomto případě F-8 je možná (kromě Academy) nejlepší model ACE/Revell, který dnes za necelé dvě stovky prodává Kangnam. Je to totiž přerytá Hasegawa do negativu, podobně jako dřív kopírovali Hasegawy u Academy. Jenže díky tomu, že model je od "divné firmy" Kangnam, všichni se mu vyhýbají a mají už předem despekt. Aspoň už nelituju, že jsem ho před pár lety koupil.
Když jsi nakousl Lightning F.3, ten nejde postavit z Trumpetera? O špatné zádi vím. Airfix mám, ale je to hooodně starý model, táhne mu na padesátku.
Mimochodem u Hasegawy/Revell BAC Lightning F.6 taky dost lidí pocítí zklamání z taky snad 40 let starého modelu v pozitivu. Díly jsou tvarově přímo stejné jako u sověty baleného Frogu, ale proti SSSR hnusu je Hasegawa alespoň překvapivě hodně čistě vylisovaná a pasuje do sebe. A samozřejmě z mnohem kvalitnějšího plastu. Origiál Frog taky nebyl špatný, ale Hasegawa to ještě odladila.
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 27 lis 2010, 09:12

Lightningy jsem taky kupoval v době , kdy je Trumpeta nedělala a mám postavený ze starých časů Matchbox .Tyhle starý stavebnice je potřeba brát takový , jaký jsou a s tím jsem do toho šel . Pokud jsem v pozdější době chtěl pořádnýho Lightninga koupil jsem Airfix F6 a Eduard F1A 1 : 48 . U Airfixe by to chtělo zchrastit nový obtisky a koupit alespoň plechy . Ale obě stavebnice mohu doporučit - jsou pěkný .
Floggere , já taky neumím přerejvat , takže žádný přerejvačky např. u Neptuna a Oriona se konat nebudou , protože to jsou stavebnice , kde je ten pozitiv udělán dostatečně jemně ..
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TANA80 » 04 led 2011, 11:25

Pozdravujem vás ,neviete náhodou ,aká je kvalita týchto modelov od ICM ?? Mám možnosť ich dobre kúpiť v škatuli vypadajú byť kvalitné výlisky :-k :P L en či aj pekne pasujú a tak ... :x
Přílohy
ICM-48154_L.jpg
ICM-48107_L.jpg
Raz na to prídem!!!Ale neviem v ktorom živote :)
TANA80

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rimmer » 04 led 2011, 13:18

Tusim ze v Modelari 12-2010 je recenze Bf-109F 1/48 od Zvezdy, Hasegawy a ICM. ICM vychazi hodne spatne. Obecne maji casto modely ICM neostre detaily, ztracejici se ryti a rozpadajici se obtisky.
Rozestavěno: X-2, X-3, Bf-109T, Bf-109E-1, Bf-110B+D+E, He-219A-0, Me-262A, Me-163B, FW-190D-9, Do-217J + několik temelínů
Hotovo: Do-27 (SH)
Rimmer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 04 led 2011, 13:43

P-51D je více méně kopie modelu Tamiya. Pasování je o něco horší než u Tamiye ale celkově žádný větší problémy. Problém může být s výlisky, ICM používalo různý plasty a někdy je na povrchu hodně propadlin, někdy málo. Chtělo by to kontrolu výlisků před zakoupením jestli je to možné. Dekály od ICM nejsou nic moc, tady se vyplatí sehnat si jiné.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 04 led 2011, 13:47

TANA80 píše:Pozdravujem vás ,neviete náhodou ,aká je kvalita týchto modelov od ICM ?? Mám možnosť ich dobre kúpiť v škatuli vypadajú byť kvalitné výlisky :-k :P L en či aj pekne pasujú a tak ... :x

Tak Mustang je opajcovana Tamiya s tím,že plast je měkký (v moji byl jako by voskový co kdysik měl dragon jen o něco měkčí),a oproti originalu huř se spasováva a má propadliny...a Bf je vlastní vyroba,moc rozkouskovanej a co si pamatuju tak na povrchu je hezká krupice..material stejný jako vejš a sestavitelnost je horší. Dekaly u obou bych nejdříve na něčem preventivně otestoval neboť jedny co jsem měl byly imunní i vuči hypersolu.
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TANA80 » 22 led 2011, 19:07

Ahojte :D tak sa vás zas chcem spítať na tieto modely http://obchod.valka.cz/product_info.php ... yhawk-MkIV http://obchod.valka.cz/product_info.php ... -60J-JMSDF http://obchod.valka.cz/product_info.php ... UH60J-SDAF a všeobecke kvalita modelov fujimi majú veľmi pekné vrtuľníky :P Lebo som si Kúpila toto Ju-88 . V domnení, že je to novinka http://obchod.valka.cz/product_info.php ... 2-Ju-88A-4 a LUTUJEM :cry:
Přílohy
IT2692.jpg
v 48 ho má aj revell ktorý je lepší asi tento však ?
TANA80

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Luboš Zámečník » 22 led 2011, 19:37

Zdravím pánové,
máte prosím někdo zkušenosti s modely od KP-Models? Stavím si český proudový letouny v měřítku 1/72 (zvolil jsem ho proto, že si chci pak udělat stojánku a všechny éra si tam vedle sebe hezky zaparkovat) od poválečných po současnost a např. Su-7 jsem zatím našel jen od KP a Su-22ka taky neni zastoupená v katalozích mnoha výrobců ve zmíněném měřítku. Ještě musím dodat, že jsem s modelařením začal znovu po cca 14-ti letech, takže se všechny možné techniky (přerývání, nýtování, preshading, wash, práce s leptanými a resin doplňky, atd.) zatím učím. Díky za info.
Luboš Zámečník

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 22 led 2011, 19:48

KP models převzalo modely bývalého Kopra Prostějov (Kovozávody). Modely jsou vesměs s pozitivním rytím (najdou se výjimky) a takřka každý na nich začínal. Sestavení je trochu horší, ale při troše trpělivosti z toho jdou postavit pěkné kity. Ohledně proudových letounů, u Su-7 ani jiná možnost není, MiG-21 je dosud nejpřesnější MFkou v 1/72, celkem pěkný a přesný je i vrtulník Mi-4 (negativní rytí).
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El Thud » 22 led 2011, 20:06

UH-1N je model který před časem dostal medaili coby model roku v Norimberku, řekl bych že je docela pěkný.

S Ju-88 je problém, jak psali loni v modeláři kde byla recenze na Zvezdu a Hasegawu - jeden nelepit a druhej nekupovat. Ale nevím kterej je kterej :)
El Thud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TANA80 » 22 led 2011, 20:17

A tie vrtuľníky od Fujimi ? Pár sa mi od ních páči :P
TANA80

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 22 led 2011, 21:25

A - 4ky od Fujimi jsou slušný , mám A -4C , TA - 4J mám v plánu koupit a je ve stejné kvalitě jako A -4C . JU - 88 od Italeri opravdu bomba není a navíc mi vadí díra pro kulomet v prosklený přídi , bez možnosti použít díl bez díry ...Nevadilo by mi ani tolik pozitivní rytí , ale ten díl s otvorem mně vadí hodně - Zaplácnout ho ClearFixem , či něčím dokonalejším , bude vždycky vidět :evil: ..
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El Thud » 22 led 2011, 21:43

O dvaasedmdesátinových Black Hawcích byl loni článek v Modeláři od pana Špačka.
El Thud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Luboš Zámečník » 22 led 2011, 21:48

To Kubouš : Díky moc za info. Docela mě potěšila informace o tom MF-ku, protože pro jednadvacítku mám trochu slabost a co se toho pozitivního rytí týče, to asi přebrousím a naučím se aspoň pořádně pracovat s rydlem a vším co k tomu patří. Ještě jednou dík. Luboš
Luboš Zámečník

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 22 led 2011, 23:10

Ještě eventuelně pokud by ti vadilo pozitivní rytí, můžeš zkusit sehnat model Mastercraftu, to je kopie KP s negativním rytím. Je to například jejich přebal Mig-21MA Pin Up Girl.
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse