Nazdar. Asi to chtělo dát do názvu toho Hoobse...já si toho všimnul až teď, oč se jedná.
Možná že následující podklady již máš. V HPM 1991/1 jsou nějaké kamufláže, včetně pouštního "K" z Hoobsovi jednotky. V monografii (PKR č.10) Semilského "Káčka" je tato kamufláž označena již jako přímo Hoobsova.
HPM 1991/1
Jen zmínka že je tento stroj z jednotky jako Hoobs...
Ilustrační obrázek (Johnson Overcash) z "Historie & Collections".
Bohužel žádné relevantní foto nemám, takže nevím jak to doopravdy je. Já sám mám zájem o tuto kamo "bílá 1 * 1" ať je to Hoobs nebo ne. Jenže nejsem o přesnosti kamufláže stopro přesvědčen.
Co se týká přestavby na "F", tak do toho bych rozhodně nešel. Počkám si na nějakou dostatečně kvalitní a přitom cenově přístupnou stavebnici.
Tady jsem objevil jednu né moc kvalitní fotku na tu 11.Určitě se ale nejedná o ten samý stroj,co je na fotce na 1. straně s mechanikama co zavěšujou bomby.Jak je vidět dole,tak jedničky měly dole patku,kterou stroj se zmiňované fotografie nemá.Také část čísla co je vidět za znakem je asi trošku šikmá,takže bych to tam viděl asi na sedmičku.
Přílohy
a druhé číslo taky nebude jednička.skoro bych to viděl na č. 37
stroj č. 11 asi něměl hvězdy na kolech.
v kroužku je vidět, že číslo je ve sklonu a nemá patku
Naposledy upravil Franta Šrédl dne 06 bře 2009, 17:24, celkově upraveno 3
touto cestou ještě jednou děkuju Platovi za snímání kokpitu ze hry Pacific Fighters .... a přihodím ještě pár fotek (něco se netýká přímo "káčka" ale hodim to sem)
Ahoj, možná bych měl tento dotaz dát samostatně, ale nepřipadne mi natolik závažný. Mám doma hrubou stavbu Káčka od Semil, ale bohužel nemám obtisky. Prosím, nezbyly někomu jedny dekály? Prakticky vše krom majora Edwarda Hollmeyera - ony sou ty kamufláže na káčku hezké snad všechny, tak se nebudu rozplývat nad tím, která by se mi líbila nejvíc - to bych slintal nad každou (kamufláží). Akorát je asi blbé mít 2x stejnou mašinu/kamo.
Nechci Vás kvůli takové prkotině hnát na počtu, tak když byste něco našli a byli z Práglu nebo Budějek, tak bych se pro dekály zastavil. Jinak mi nezbude si koupit celý aršík a nabídnout zbylých x kamufláží kámošům, neb já bych se k nim asi nedostal.
[quote="inspektorJ.Clouseau"]Ahoj, možná bych měl tento dotaz dát samostatně, ale nepřipadne mi natolik závažný. Mám doma hrubou stavbu Káčka od Semil, ale bohužel nemám obtisky. Prosím, nezbyly někomu jedny dekály? Prakticky vše krom majora Edwarda Hollmeyera
Omlouvám se za aut off topic, ale Propagteam má ve svých obtiscích chybně uvedené jméno maj. Hollmeyera. Správně je Nollmeyer. Zkuste si zadat obje jména do vyhledávače, v seznamnech US stíhacích es je také pouze maj. Edward Nollmeyer. Ještě jednou se omlouvám, nechci machrovat, ale až příště bude někdo hledat podklady na Nollmeyerovo K-áčko na netu tak se správným jménem bude mít trošičku snažší hledání (vlastní zkušenost).