Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotazy na Special Hobby

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 12385 • Stránka 94 z 826 • 1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 826
  • Odpovědět s citací

Re: Dotazy na Special Hobby

Příspěvekod Robert Horáček » 21 bře 2017, 12:40

Tak právě hned na tý první fotce je vidět rozdíl barev mezi křídlem a motorovou gondolou i na odtokovce...
ADSTANTES

Rozestavěno: Supermarine Type 300 (CMR), Spitfire F.22 (Airfix),
2014: Spitfire LF Mk.IXe, A-4G Skyhawk, Whippet Mk.A
2013: Corsair Mk.IV, MiG-21PF, Pink Panther, Zlín Z-142, Vulcan B.2, Daimler Armoured Car, Churchill Mk.IV, Seafire Mk.Ib,
2012: Centurion Mk.11LR, Praga AH-IV-Sv, Praga AH-IV-R, M22 Locust, Challenger 1, MQ-9 Reaper
Robert Horáček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 21 bře 2017, 13:50

Nemyslím... si to :| Muselo by tam být rozhraní s odskokem jako u té náběžky. Takto mi to přijde jako stín pod křídlem - ne jako jiná barva.
Naposledy upravil Petr Zatrepalek dne 21 bře 2017, 13:57, celkově upraveno 1
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladislav Seidl » 21 bře 2017, 13:54

Petr Zatrepalek píše:Pánové, nic ve zlém, ale já na tom vidím jen tohle - žlutá křídla, s náběžkama koncových částí v barvě kovu. To co pokládáte za důkaz křídla v hliníkovém nátěru, je podle mě jen stín, viz stejný stín na stejném snímku u pravé motorové gondoly. To samé v případě VOP.

A nebyl by náhodou ten stín i na části té motorové gondoly???
F-104A 1/72 Italeri viewtopic.php?f=6&t=137568
UH-2A 1/72 ClearProp viewtopic.php?f=6&t=137577
UC-45J 1/72 Hobbycraft viewtopic.php?f=6&t=132756
M3A1 Halftrack 1/48 Gaso.Line viewtopic.php?f=7&t=131254
F/A-18A 1/72 Academy viewtopic.php?f=6&t=129051
Vladislav Seidl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert Horáček » 21 bře 2017, 14:07

Vladislav Seidl píše:
Petr Zatrepalek píše:Pánové, nic ve zlém, ale já na tom vidím jen tohle - žlutá křídla, s náběžkama koncových částí v barvě kovu. To co pokládáte za důkaz křídla v hliníkovém nátěru, je podle mě jen stín, viz stejný stín na stejném snímku u pravé motorové gondoly. To samé v případě VOP.

Si myslim, že byl.
Znova musim odkázat na tu první fotku - spodek křídla je v podstatě černej, přilehlá část motorový gondoly ne. Kdyby šlo o stín, kontrast mezi oběma partiema by byl mnohem menší. Nemluvě o tom, že je tam vidět ostrá hranice přes celý napojení vnější části křídla na tu gondolu...
ADSTANTES

2013: Corsair Mk.IV, MiG-21PF, Pink Panther, Zlín Z-142, Vulcan B.2, Daimler Armoured Car, Churchill Mk.IV, Seafire Mk.Ib,
2012: Centurion Mk.11LR, Praga AH-IV-Sv, Praga AH-IV-R, M22 Locust, Challenger 1, MQ-9 Reaper
Robert Horáček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FiSe » 21 bře 2017, 14:26

Cucel jsem na British Pathe v nadeji, ze o tom neco natocili. No, natocili, ale...protoze ten zlutej nebyl RAF, tak je tam nadherne rozpitvanej ten v kamuflazi.

Na toho kanarka tam je jenom par vterinek behem zkousek, jeste pred tim, nez ho popsali:

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

...a tenhle uz je popsanej, ale zase tam jsou jenom detailni zabery:

Podle me to vypada na to, ze Gloster behem testovani udelal par zmen, mozna proto jsou ty kridla - a vyskovka ? - v lestenem kovu. Na tech fotkach z testovani to vypada, jako kdyby mel 'hranata' kridla, na tom 'rekordnim' uz ma kridla do oblouku /?/

Jinak o Meteorech a pokusech a tenhle rekord toho vim prd, jen tak, ze mam chvili cas
Hoch Habsburg
FiSe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 21 bře 2017, 15:56

Na našem blogu jsou fotky nových PUR dílů pro Buffalo 1/72:
http://www.specialhobby.net/2017/03/sh7 ... af_21.html

Robert Horáček píše:
Vladislav Seidl píše:

Si myslim, že byl.
Znova musim odkázat na tu první fotku - spodek křídla je v podstatě černej, přilehlá část motorový gondoly ne. Kdyby šlo o stín, kontrast mezi oběma partiema by byl mnohem menší. Nemluvě o tom, že je tam vidět ostrá hranice přes celý napojení vnější části křídla na tu gondolu...

Přesně jak píše p. Horáček, ta první fotka je "směroplatná". Došli jsme ke stejnému závěru, křídlo bylo celé v barvě kovu od gondoly až po koncový oblouk. Bohužel na VOP nemáme k dispozici lepší foto, tak jsem se rozhodl pro alternativu v popisu zbarvení. Ať si každý vybere.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod José » 22 bře 2017, 15:43

Pane Riedel, měl bych dotaz, psal jste, že budete postupně lisovat všechny modely ex Classic Airframes, což už se z části děje, ale zajímalo by mne, zda se jedná o všechny modely tohoto výrobce nebo "jen" typy, které jste pro ně vyráběli vy ? Budete lisovat typy jako Gannet, Sea Venom, Canberry, Wyvern, Attacker, TA-4 a další, které evidentně dělal ve své době někdo jiný, než MPM - SH (podle způsobu zpracování Sword ?). Děkuji za odpověď, případně seznam toho, čím disponujete by určitě zajímal více modelářů.
José

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 22 bře 2017, 16:23

José píše:Pane Riedel, měl bych dotaz, psal jste, že budete postupně lisovat všechny modely ex Classic Airframes, což už se z části děje, ale zajímalo by mne, zda se jedná o všechny modely tohoto výrobce nebo "jen" typy, které jste pro ně vyráběli vy ? Budete lisovat typy jako Gannet, Sea Venom, Canberry, Wyvern, Attacker, TA-4 a další, které evidentně dělal ve své době někdo jiný, než MPM - SH (podle způsobu zpracování Sword ?). Děkuji za odpověď, případně seznam toho, čím disponujete by určitě zajímal více modelářů.

Jedná se o všechny modely, i o ty z dílny Swordu. Všechny jsou složené u nás v lisovně. Nebudeme ale lisovat určitě 100% všech modelů. Některé formy jsou poničené anebo by modely z nich nebyly na výši doby. U modelů z díly Swordu bych se rád domluvil s Milanem Luckým na nalisování, abychom nemuseli pořizovat nové rámy forem.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Flipper » 23 bře 2017, 13:34

Minimalne nabezna hrana ma inu farbu. Nemozu to byt rozdiely medzi ee454 a 455?
Přílohy
Capture.JPG
Minimalne nabezna hrana ma "inu" farbu
Build what you want, in the way you want to...
Flipper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FiSe » 23 bře 2017, 17:04

7 November 1945: Group Captain Hugh Joseph Wilson, CBE, AFC, Royal Air Force, Commandant of the Empire Test Pilots’ School, Cranfield, set the first world speed record with a jet-propelled airplane, and the first speed record by an airplane in excess of 600 miles per hour (965.6 kilometers per hour), when he flew the Gloster Meteor F Mk.IV to 975.68 kilometers per hour (606.26 miles per hour) at an altitude of 250 feet (76.2 meters) over a course from the Herne Bay Pier to Reculver Point, along the south coast of the Thames Estuary. Two Meteor F Mk.III fighters, EE454 and EE455, were modified on the production line to the new Mk.IV version to attempt the speed record. The Rolls-Royce Derwent Mk.I turbojet engines were replaced with Derwent Mk.V turbojets which produced 3,500 pounds of thrust, each. The wings were shortened, the tips reshaped and the canopy was cut down. The airplanes were lightened and all armament removed. The surfaces were smoothed and painted in a gloss finish. EE454 retained the standard camouflage while EE455 was painted in a distinctive yellow-gold colour.
Group Captain Wilson set the record flying EE454 with Gloster’s chief test pilot Eric Stanley Greenwood flying EE455 to a slightly slower 603 miles per hour (970.43 kilometers per hour).

EE454 byl kamuflovany...
Hoch Habsburg
FiSe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 24 bře 2017, 08:14

Alfred Riedel píše:To D. Hényk: na tom je nejlepší, že pokud byl onen limit a vůbec celá předplatitelská akce spuštěna (což netuším, nesledoval jsem to), tak je to bez pevné dohody s námi. Kniha bude, pokud ji J. Fernandéz dodělá. Ale modelu bych se opravdu rád vyhnul.

Tak to je prča, že slibují něco, bez dohody s vámi. Na druhou stranu jsem si myslel, že kdybych za Vámi zašel a položil peníze na dřevo, tak mi klidně vyrobíte třeba i to Bizerte :-D
Když už jsme u těch Frantíků, pročítal jsem si na BM nářky nad chybějícím "decent quality injection moulded 1/72 kit of Potez XXV", tak se chci zeptat jak pokračují práce?
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marcel Nový » 24 bře 2017, 12:05

K tomu bych rád podotkl, že poté, co jsme dopili třetí láhev vína, Fredy model Bizerte připustil a po čtvrté se na něj začal vysloveně těšit!
Marcel Nový

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 24 bře 2017, 12:13

:lol: Mám to chápat Marceli tak, že z ČR jsem si to neobjednal sám? Jsme dva, to už je nátlaková skupina :)
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marcel Nový » 24 bře 2017, 12:20

Ještě potřebujeme jednoho poloblázna a víc vína :P
Marcel Nový

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert Horáček » 24 bře 2017, 19:20

Bláznů i celejch konkrétně sem leze odhadem 15000...
Ty už by se mohli rovnou složit na vinárnu, místo jedný ušmudlaný flašky... :-D
ADSTANTES

Robert Horáček

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 12385 • Stránka 94 z 826 • 1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 826

Zpět na Diskuse