Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Obtisky na zakázku

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 16 srp 2007, 14:58

Hammer píše:Pánové, zůstala mě tady řada obtisků, aniž vím co čí je. Jsou tu žluté pásy signální žluté, pak bílé štíty s červeným křížem a křížmým mečem přes ně, pak bílé číslo 13, troje trámové kříže a jedny hakenkrajcy, všechno na větší měřítko. Tabulky mám všechny vyškrtané, ale tohle mě přebývá.

Cuz, tak ty 4 stity s tim mecem budou pro me, nekde jsi tabulku ztratil, mas to v mailu :-D

M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 26 zář 2007, 06:53

Ahoj psal jsem ti sz. Došla????
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 01 pro 2007, 12:13

Takže hrůza zvaná dodělávání domku s příchodem mrazíků a sněhu ustala. Chtěl jsem se vrhnout na své nechutné resty, co se týče obtisků. Jenže jak jsem si čistil C partition, tak jsem došel od tři čtvrtě roku korespondence.
Kdo co na mě teda máte, ozvěte se mě.
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Hammer

• Odpovědět s citací

Re: Obtisky na zakázku

Příspěvekod fking » 23 srp 2010, 19:57

Zdravím, poslední příspěvky jsou někdy z roku 2007. Fungujte ještě? Potřeboval bych nějaký děkálek :D
Díky.
fking
Může se to žrát, ale neměl by se z toho nikdo podělat. Pořád jsou to jenom modely.
fking

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 24 srp 2010, 05:07

Ještě ne, zbývají mě podlahy, vymalovat, zábradlí, nějaké balkony.... Vydržte, pak se do toho zase dám.
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fking » 24 srp 2010, 06:07

Vydržím, jsem přeci nějakej pionýr, ne? :-D
Díky, už se těším.
Mohl bych si v mezidobí udělat ale přípravu. Potřeboval bych vlastně kopii obtisků, ale v jiných odstínech, případně v jiným měřítku. Můžu skenovat i měnit odstíny. Ale Corel nemám, jen něco na fotky. Tohle by stačilo? Oskenovat originál a barevně upravit?
Díky.
fking
Může se to žrát, ale neměl by se z toho nikdo podělat. Pořád jsou to jenom modely.
fking

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 24 srp 2010, 18:03

No podklady musí být ostré, pokud možno ve větším rozlišení, pak k nim dodaná tabulka, ale to je na delší povídání. Já to vlastně kreslím celé znovu, ale rozměry musím mít jasně dané včetně všech odstínů i s čísly.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mischio » 27 srp 2010, 19:06

Byla by možnost zaslat dekálový aršík poštou nebo ho naskenovat. Potřebuji jen u jednoho symbolu změnit barvu....z černé na červenou.
https://zlejruda2.blogspot.com/
Mischio

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FiSe » 27 srp 2010, 22:37

Taky bych se pak, s dovolenim, prizivil a dodal predlohy v Corelu... ale nespecham, az se bude zase tisknout [-o<
Hoch Habsburg
FiSe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 27 pro 2011, 09:25

Tak jsem plně ready to zase rozjet. Ne že bych domek teda úplně dokončil, ale došly mi prachy a tentokrát to vypadá na naprosto konečné řešení otázky dodělání chajdy mou osobou. Když už jako modelář nic moc, aspoň obtisky mám super, žádná jiná recenze za celou dobu na kvalitu nebyla.

Takže pánové, případně i dámy. Změna proti minulejšku bude v tom, že si tentokrát nechám zaplatit i práci, protože, pravda, doba hojnosti, kdy jsem mohl mrhat svým časem a kreslit vám to zadara jen za papír a poštovné, je jaksi v pérdeli. Sazba jednotná 150,-Kč za hodinu. Upozorňuju, že některé kresby (třeba nahé dámy na boku bombardéru), jsem takto kreslil i dvě hodiny.

Je ale fakt, že těch předloh mám mraky a v podstatě velmi často jen kopíruju nebo dělám drobné úpravy.
Upozorňuju všecky, aby si řádně přečetli úvod tématu, kde je jasně uvedeno co a jak. Tento systém má bohužel svoje omezení v tom, že nejprve musím mít alespoň půl zaplněného archu obtiskama skrz možnosti tiskárny a další pakárna je v tom, že některé věci (tam kde jsou jen tmavé barvy) se dají dělat na průhledný obtiskový papír, ale jiné (všechny ty kde je jakákoliv světlá barva) jen a pouze na bílý. K tomu dodávám i podklad, buď v origo RGB vzorníku po přepočtu z FS a dalších vzorníků nebo různě "vyšisované" podklady. Podklad proto, že se obtisk obsahující bílou nebo jakoukoliv světlou barvu na bílém papíru prostě nedá oříznout podle jeho okrajů, takže abyste si mohli nechat kousek kamufláže kolem a nebylo to na modelu vidět.

Když si budu nechat platit práci, pošlu Vám napřed ke kontrole vzory, zda tam Vaše požadavky jsou nebo nejsou, zda jsou tam podobné a snadno upravitelné věci, prostě abyste měli představu, kolik si to vezme. Riziko tohoto podnikání je tedy v tom, že někdo, kdo chce něco co nemám udělané, dostane naprosto stejné obtisky co do počtu a velikosti za plnou palbu práce, pro jiného to jenom zkopíruju. Doufám, že nechcete, abych to dával všem stejně. Kdo je první v požadavku na mě v tom, co nemám nakreslené, má prostě smolíka.

Tak to na mě můžete začít sypat. E-mail je furt ten samý standahammer@atlas.cz Do pole "předmět" název požadavku, vždy slovo "obtisky", pak model a měřítko. Byste nevěřili, co je s tím za agendu dohledávat co a jak.
Hammer

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse