Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Vzkaz pro pana Vyparinu a moderátory Modelwebu.

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Vzkaz pro pana Vyparinu a moderátory Modelwebu.

Příspěvekod Olda Homola » 18 říj 2019, 14:11

Filip Tomči píše:Já mám strašně rád ty koblihy s dírou uprostřed. Ty růžové a čokoládové. Sice je nesmím, ale mám to po cestě z práce. :grin:

udělej si klasický, domácí koblihy.
To je někde hoodně jinde :P :-)˜
Olda Homola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DeKa » 18 říj 2019, 15:15

Richarde, dost velká přestřelka na téma šachet, vložky na kulomety, profil křídla a chladiče proběhla ve vedlejším vlákně. A různě si tam chlapci vysvětlovali, kdo má kramplavý pazoury, kdo je slepej. Tvrdit, že edům všechno vždy vyšlo na 100% je nesmysl. Třeba Dora, kdy série výlisků vyšla tak, že trup bez korekcí řezem dělal banán, a jak ze strany edů, tak ze strany jiných modelářů byl problém bagatelizován, pokud nebyl dotyčný rovnou zesměšňován. A to řeším jen výlisky.
Pokud jde o lepty, tam se ztrácím. Rastr někteří vidí, jiní ne, mezi šaržemi leptů je takový rozdíl v odstínech, že pro každou stavbu téhož typu musím míchat extra barvu. To, že barva se loupe při ošklivém pohledu je už jen taková třešnička na dortu. A tak raději lepím overtreesy.
Stínování, filtry a rozbíjení povrchu je výmluva patlalů neschopných namalovat model bez fleků a kocourů.
DeKa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DeKa » 18 říj 2019, 15:17

Richard Plos píše:Ne, demagog byl člověk mluvící za lid proti mocipánům, pak se to ale zvrhlo, protože tihle mluvčí zneužívali toho, že mluvili ku "sprostému lidu", který měl minimum informací či znalostí a začali toho zneužívat tím, že stále častěji používali nekorektní a zavádějící argumenty.

Aha, tak to jsem nevěděl.
Stínování, filtry a rozbíjení povrchu je výmluva patlalů neschopných namalovat model bez fleků a kocourů.
DeKa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 18 říj 2019, 15:38

DeKa: Tak já rozhodně netvrdím, že Eduardu všechno vždycky vyšlo. To se snad zatím nepovedlo nikomu. Pravda je, že oceňuju jejich inovativní přístup. Víš jak je to: kdo nic nedělá, nic nezkazí... Obecně mi pak jde o ten jednotný metr a váhu.
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 18 říj 2019, 15:49

To Olda - dobrý nápad, akorát nevím jestli bych to vydržel je nejíst než vystydnou. :-D
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod moorwind » 18 říj 2019, 16:00

Ono je to všechno se vším spojené pokud se pořádně podíváte kdo sem dává stavby jsou to víceméně pořád ti samí lidé. Moc nových není většina se přesunula na Sociální sítě. Důvodu je povícero mnohem rychlejší interakce, jednoduchost přidávání fotek ( tady ať se na mne správci nezlobí ale nutnost upravovat formát fotky aby se mi vešel na fórum je internetový pravěk ). Ano např fb má z mého pohledu problém že vám tam pochválí kdejakou hovadinu. Ale prostě taková je doba. A abych se dostal k tomu co se tady celou dobu řeší .upřímně recenze na nějakém modelwebu má dosah kolik ? 200 -300 lidí když to prezenu ? Takže v modelarskem prostředí naprosto minoritní zásah do postižené skupiny. Jeden příspěvek na FB napriklad ať se nehádají od Kubrta nebo Loudy si přečte a uvidí víc lidí takže co se tu vlastně řeší ? A pokud někdo neumí napasovat resin je to lopata a žádný návod na tom nic nezachrání ( pokud není řeším blbě :grin: 8-)
moorwind

• Odpovědět s citací

Příspěvekod farcry » 18 říj 2019, 20:06

moorwind píše:Ono je to všechno se vším spojené pokud se pořádně podíváte kdo sem dává stavby jsou to víceméně pořád ti samí lidé. Moc nových není většina se přesunula na Sociální sítě. Důvodu je povícero mnohem rychlejší interakce, jednoduchost přidávání fotek ( tady ať se na mne správci nezlobí ale nutnost upravovat formát fotky aby se mi vešel na fórum je internetový pravěk ). Ano např fb má z mého pohledu problém že vám tam pochválí kdejakou hovadinu. Ale prostě taková je doba. A abych se dostal k tomu co se tady celou dobu řeší .upřímně recenze na nějakém modelwebu má dosah kolik ? 200 -300 lidí když to prezenu ? Takže v modelarskem prostředí naprosto minoritní zásah do postižené skupiny. Jeden příspěvek na FB napriklad ať se nehádají od Kubrta nebo Loudy si přečte a uvidí víc lidí takže co se tu vlastně řeší ? A pokud někdo neumí napasovat resin je to lopata a žádný návod na tom nic nezachrání ( pokud není řeším blbě :grin: 8-)

Ahoj,
Moc pěkně napsáno a osobně nejsem zastánce face držky ale je to pokrok.
Zde na Modelforu je to takové dětské měření pindíků ale hlavně úplně mimo realitu pro měřítko a zvláště když jim dal ještě nejm.výrobce možnost přispívat a v uvozovkách ovlivňovat jeho výrobu.
To upravování fotek v dnešní době je opravdu oprus.
L.
farcry

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DeKa » 18 říj 2019, 21:42

Farery: MF je takový klub. Srovnávat MF s FB je podle mě jako srovnávat pokec v klubu s popovidáním si v nádražní hale.
DeKa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Vyparina » 18 říj 2019, 23:04

Pokud by to někoho zajímalo, trysku na svém skyhawku jsem uřezal, obrousil a nalepil. Už je v ose. :) Trošku jsi zatmelím a podobné radosti. :)
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským,
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Michal Vyparina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrB » 18 říj 2019, 23:07

To V. Šulc: Dovolím si v tomto konkrétním případě nesouhlasit...tato konkrétní recenze je dost zavádějící.

V tomto případě (jednoduchá tryska) je návod marginální...ten set se dá zpracovat precizně i naprosto bez návodu. Výsledek zmiňované recenze bohužel vytváří dojem, že ta tryska samotná je úplně blbě, přitom podle fotek Andyho to rozhodně "úplně blbě" není, spíš naopak. Úplně stejně zvládáme bez návodu použít toaletní papír asi těžko obviňuje výrobce, když ho zákazník použije blbě a strčí si prst tam, kam nemá . Tohle nemá s rozdáváním ran nic společného nebo by mít rozhodně nemělo.

Vemte si to opačně....budete mít super návod, kterej vás povede za ruku jak slepého, recenzent řízne do modelu, opižlá to, blbě odstraní a začistí nálitky a nalepí to křivě protože přes "blbuvzdornej" návod to prostě nesedne. Blbě to pak nafotí a výsledek je ten, že vyvolá dojem, ze set je blbě....třeba to bude nějakej edí brasin....nebo teoreticky borec, kterej i při respektování návodu blbě sestaví třeba podvozkovou šachtu, pak mu nesedne křídlo atd. ... pak přijde někdo jinej, udělá to samý, ale precizně, takže mu to sedne (nebo pouzije selskej rozum a někde to lehce přibrousí aby mu to sedlo ) a k tomu to dobře to nafotí. Pro mne jako konzumenta recenze je to diametrálně jiná zpráva na základě které se budu rozhodovat nakoupit nebo nenakoupit.

Obecně máte s návody pravdu, ale podstata "nekvality" této recenze v návodu není.....

[/quote]
....zrovna tahle recenze mi nepřijde nijak špatná. Podle mě poměrně přesně popisuje produkt a jeho kvality.....[/quote]
PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrB » 18 říj 2019, 23:23

...a ještě k tématu "kvalita recenzí" by bylo dobré dodat i to, že to taky trochu souvisí s zralostí recenzenta, resp. trochou pokory a schopností sebereflexe....to je podstatný předpoklad k růstu a na cestě ke kvalitním recenzím. Z druhé strany by od ostatnich bylo prima hned nerozdávat rány, ale být věcný, faktický atd. ... a nezaříznout nového recenzenta hned na začátku ale nechat ho vyrůst (tady by měl dle mého názoru hrát roli i editor...a ta role není v rozdávání ran kolem ale v kontrole recenzí a mentoringu nového recenzenta...chápu že je třeba se za své lidi postavit, ale když je něco blbě, řešeními není to ignorovat a snažit se od toho odvratit pozorností utokem jinam....to nepomůže ani recenzentivi, ani těm kteří ty recenze čtou )
PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Vyparina » 18 říj 2019, 23:47

Pro PetrB:
Nepochopil jste to kolego o co jde zakladateli tohoto vlákna. Instalace pro někoho marginální, pro někoho složitost. Zde na fóru musí být každý 100% expert a podobně, nic není odpuštěno a tolerováno. O úctě k člověku ani nemluvě, hlavně si kopnout.
Na FCB mi psali lidé, které neznám a byli rádi, že se na nejasný návod v recenzi upozornilo, dostali tímto základní představu, co s tím mají dělat dál. A na světě bude o více nainstalovaných trysek více. Jinak by trysku vyhodili nebo reklamovali, protože nepasují a v budoucnu dodělají i další doplňky se kterými měli podobný problém. Za mě teda úspěch a nečekal jsem to. S kritikou člověk automaticky zde počítá.

Co se týká recenzí v redakci jsme to probrali. Já i kolegové, kteří s tím mají, co do činění jsme chybu přiznali a řešili.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským,
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Michal Vyparina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DarthWanderer » 19 říj 2019, 09:03

Házení bláta sem a tam není bohužel výsadou MF, jen to odráží stav dnešní společnosti :(

K návodům: opravdu by byl takový problém věnovat přípravě hodinu navíc a přidat pár řádků, které popíší možná úskalí, včetně vět typu "zkuste to nejprve na sucho" nebo "možná budete muset někde kus ubrousit". Nemyslím že by autora ubylo. Ti, kteří to nepotřebují, to přeskočí, a těm, kteří podobné věci nemají v paži, to pomůže.
DarthWanderer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J. Fedič » 19 říj 2019, 18:08

Navrhuji VŠECHNY bez soudu okamžitě upálit!!! Všechny=obě strany
To naučíš i vopice lítat líp
J. Fedič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Egerman » 19 říj 2019, 19:16

Upálit není eko - zastřelit. A hezky za úsvitu, ať mají zkažený celý den.
„Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností,“ nositel Nobelovy ceny Bertrand Russell.
Egerman

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse