Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48822 • Stránka 862 z 3255 • 1 ... 859, 860, 861, 862, 863, 864, 865 ... 3255
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod 72man » 19 kvě 2018, 21:52

Aha, tak beru zpět a díky za odkaz. To by mě zajímalo, jak jsem to hledal :)
72man

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Roman_CZ » 19 kvě 2018, 22:16

Vl.Šulc píše:
Roman_CZ píše:Dobrý den,
nezkusili byste letos takovou malou odbočku k obtiskům na výročního Gripena, když už máme těch 100-let vzniku ČSR?. Alespoň jako BFC položku. Schoval bych si je, až bude k tomu jednou i model.
Gripen - 100 LET letectva a PVO

To je hezké. Dělá někdo nějakého slušného Gripena?

Nedělá. Ale co bude za modernu po Migu21? :-#
Roman_CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 19 kvě 2018, 22:29

Tak otázka je, co považujete za "slušný" model. Proti italeri to je posun, proti honění linek, ultratvaru a nejtků to je stále slabé. Špatná paneláž se dá dorýt/zatmelit přebytečné, někde na foru je na to pěkná stavba. Tvar štítku asi moc odladit nepůjde, spíš je zarážející, že soudruzi z NDR nalisovali výpusť paliva na opačné křídlo. Spíš než tyhle věci je odfláknuté samotné lisování v Polsku a hlavně čiré díly tím trpí. V každém případě dekály ještě nejsou ale budou, a rozhodně dřív než některý výrobce udělá další pokus o model.

Zpět k MiGu, "stračena" tedy poprvé bude v royalu a samostatná stavebnice bude na podzim, že? Plánujete pak vydání nějaké extra limitky M/MF jen na české stroje a případně v jakém časovém horizontu?
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 20 kvě 2018, 08:19

Vl.Šulc píše:
Jeňýk píše:Pane Šulci. Trošku choulostivý dotaz bych měl. Jestli páně Muzikantova firma vydá skutečně letos Čmeláka a udělá nám stejnou radost, jako vy MiGem-21, Pouvažujete alespoň o ZOOM sadě? Stačí kšandy, německé pedály a palubovka. Pokud jsou vzájemné vaše vztahy stále na tenkém ledu, klidně tento dotaz ignorujte.

Na short-runy lepty neděláme, to nemá se vztahy s panem Muzikantem nic společného.

Su-17 od Modelsvitu na které jsi nechal udělat sady, nejsou čirou náhodou také short runy? Já mám pocit že jo.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randalf » 20 kvě 2018, 08:38

Vl.Šulc píše:
Jeňýk píše:Pane Šulci. Trošku choulostivý dotaz bych měl. Jestli páně Muzikantova firma vydá skutečně letos Čmeláka a udělá nám stejnou radost, jako vy MiGem-21, Pouvažujete alespoň o ZOOM sadě? Stačí kšandy, německé pedály a palubovka. Pokud jsou vzájemné vaše vztahy stále na tenkém ledu, klidně tento dotaz ignorujte.

Na short-runy lepty neděláme, to nemá se vztahy s panem Muzikantem nic společného.

IMHO vydá vlastní lepty, pokud to bude potřeba 8-)

BTW proč mám pocit, že by někteří potřebovali lepty i na model Cheopsovy pyramidy v měřítku 1/288?
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 20 kvě 2018, 09:19

72man:
1. Zásoby oddělených směrovek k MiGu jsou dostatečné.
2. Kdysi jsme na to něco dělali, ale je to dávno vyřazené z prodeje.
3. Když to udržím, tak nějaké nápovědy pustím (:) Jinak je to rozhodnuté, nebude to nic nového, a bude se to vztahovat k připravovanému doprovodnému programu. Tak už tady dvě nápovědy máte (:)
4. Díky za pochvalu (:)

Roman_CZ: no to je otázka, co bude za modernu po MiGu-21. Další MiGy-21 nejspíš, je jich dost v zásobě (:) Taky by mohl být čtvrtkový MiG-15, pokud to lze považovat za modernu.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 20 kvě 2018, 09:22

Martin Černý 'Černoch' píše:
Vl.Šulc píše:

Su-17 od Modelsvitu na které jsi nechal udělat sady, nejsou čirou náhodou také short runy? Já mám pocit že jo.

No to je taky výjimka, co potvrzuje pravidlo (:) Hlavně, není short-run jako short run, i short-run se dá udělat hezky, což mi přijde, že je případ toho Modelsvitu. Navíc oni tam použili zajímavou technologii, která mi přijde jako nadějná a použitelná do budoucna. Tak jsem se rozhodl to otestovat, mimo jiné i tím, že na ten model uděláme lepty. Ono se toho o kvalitách provedení při práci na leptech dost pozná.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Branda » 20 kvě 2018, 10:34

Vl. Šulc: na toho gripena ne že jste něco dávno dělali a stáhli z prodeje...vy ty lepty stále v prodeji a skladem máte. Drobný problém pro zákazníka nastává v tom, viz koment 72mana že je u Vás na eshopu nemohl najít, je v tom že když zákazník do vyhledávače zadá "gripen" anebo "JAS-39 gripen", což asi udělá většina lidí (myslím si to...vy mi to určitě zase nějak vyvrátíte (:) ), tak ty lepty se v nabídce na toho 1/72 gripena od Revellu neukážou. Musí do vyhledávače zadat pouze "JAS-39" a potom už ano (:)

Což mě zase přivádí k myšlence, kterou jsme probírali už asi půl či měsíc zpátky...že některé vaše produkty jsou vyřazeny dřív, než by se dalo čekat. A tedy tím, že když je zákazník na první pokus ve vaší nabídce nenajde, tak si myslí že je neděláte a tedy je tak prodej dané položky nižší než optimální pro udržení v prodeji. Ale je to pouze o tom, že máte v eshopu spoustu drobných vyhledávacích chybiček....což se samozřejmě u tolika produktů co nabízíte stáva normálně a rozumím tomu.
KPM Zlín
Marek Branda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod standaslechta » 20 kvě 2018, 10:48

Byla tady zmínka o Jacích. Přebal Jaku-9 Modelsvitu by byl schůdný? Jinak někde jste psal něco o nadstadartních vztazích z Airfixem tak mě napadla limitka Welouše mohlo by se to jmenovat "Good night Brussel" nebo korektněji "Káva se podává". Spity ČS. Wingu ty úplně vidím doma v regále. Pak už by vám chyběla limitka z Huroušema a 68.sq. Toliko takové moje přánička
standaslechta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Houmr_9 » 20 kvě 2018, 11:48

standaslechta píše:Byla tady zmínka o Jacích. Přebal Jaku-9 Modelsvitu by byl schůdný? Jinak někde jste psal něco o nadstadartních vztazích z Airfixem tak mě napadla limitka Welouše mohlo by se to jmenovat "Good night Brussel" nebo korektněji "Káva se podává". Spity ČS. Wingu ty úplně vidím doma v regále. Pak už by vám chyběla limitka z Huroušema a 68.sq. Toliko takové moje přánička

To bych si taky nechal líbit :-)
Honza Hammer
Spíše sběratel krabiček, ale občas si také něco slepím.
Před časem jsem se zamiloval do veletuctů. 8-)
Ale největší celoživotní modelářskou láskou je Hawker Hurricane.
Houmr_9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 20 kvě 2018, 12:30

A není to zbytečné plýtvání silami, které lze vrazit do originálů?
Wellington: MPM, Trumpeta a na Fixe předpokládám hafo obtisků
Hurricane: ten snad bude vlastní, když se chystá čtvrtka. Mimo to právě vychází Mk.I u Poláků a Mk.II u FLY, obé přebalené Hawy.
Blenheim: poměrně nový Fix
Beaufighter: Hawu momentálně přebaluje MPM
Mosquito: tak snad jen toto (ale to myslím, že už V.Š. psal, že není moc podkladů)
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pojistovak » 20 kvě 2018, 12:34

Marek Branda píše:Vl. Šulc: na toho gripena ne že jste něco dávno dělali a stáhli z prodeje...vy ty lepty stále v prodeji a skladem máte. Drobný problém pro zákazníka nastává v tom, viz koment 72mana že je u Vás na eshopu nemohl najít, je v tom že když zákazník do vyhledávače zadá "gripen" anebo "JAS-39 gripen", což asi udělá většina lidí (myslím si to...vy mi to určitě zase nějak vyvrátíte (:) ), tak ty lepty se v nabídce na toho 1/72 gripena od Revellu neukážou. Musí do vyhledávače zadat pouze "JAS-39" a potom už ano (:)

Poučen hledáním to dělám tak, že vyberu měřítko, výrobce a listuji. mám tak snad jistotu, že najdu vše co se na tu stavebnici dělá - lepty, masky, resiny.-)
Prodám Eduardí limitky 1/48

Neumim modelařit a vím to.
Pojistovak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod standaslechta » 20 kvě 2018, 13:50

Jendo58 s těma podkladama na Mosquita, tady myslím že to bylo myšleno na poválečnou službu v ČSR. Připomínáš Blenheima ale ten je takovej okrajovej, nejvíc se naši u 68. povozili na Beaufighterech a Mosguitech a Defiant taky bejt nemuší. :wink:
standaslechta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Houmr_9 » 20 kvě 2018, 15:41

Souhlas, samozřejmě by byly nejlepší stavebnice přímo od Eduardu.
Jen si myslím, že dvoumotoráky neudělají, protože je nedělají (nepočítám He 280, kde jen oprášily letité formy).
A já měl na mysli limitku zaměřenou na Čechoslováky s knihou, aby se "kruh uzavřel".
Pravda, na Hurricana je záhodno si počkat, pač ta Hasegawa, co vychází u Poláků není jednička, že? :-)
Honza Hammer
Spíše sběratel krabiček, ale občas si také něco slepím.
Před časem jsem se zamiloval do veletuctů. 8-)
Ale největší celoživotní modelářskou láskou je Hawker Hurricane.
Houmr_9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod standaslechta » 20 kvě 2018, 15:50

Tak Poláci MkI zrovna jo. MkII mají v pácu Fly. Kulaté výročí BoB je až za dva roky a to snad v Obrnicích stihnoun. :wink:
standaslechta

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48822 • Stránka 862 z 3255 • 1 ... 859, 860, 861, 862, 863, 864, 865 ... 3255

Zpět na Diskuse