Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Lockheed Martin F-35 Lightning II

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1883 • Stránka 87 z 126 • 1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 126
  • Odpovědět s citací

Re: Lockheed Martin F-35 Lightning II

Příspěvekod Martin Král » 09 srp 2022, 21:18

Ja akademik nejsem a proto ti to napisu tak jak to je.

O systemu Gripen víš úplné kulové stejně jako o systemu F-35.

Mezi náma holkama my jsme součastí ,,nuclear sharing" jehož součástí je totiz ten program SnowCat.

Tva představa jak se osamocená F-35 vydava na chirurgicky přesny úder ,je opravdu dětinská. Opět ukázka toho ,že o oparečním nasazení současných letadel nevíš zhola nic.

Proč si Slovensko koupilo F-16 .... Zkus si najit hodnotici zpravu a precti si ji ,je k stazeni na internetu .

A nyní tě stejne jako v jiném tématu požádám aby jsi usetril zdejsim adminum praci ,zalozil si vlastni tema a sem uz neprispival ,kdyz o tom nic nevis .
FLICKR

Rozestavěno :
Merkava
Mig-21F-13+UM
Mig-21Bis+Mig-21SMT
Martin Král

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Al CZ » 09 srp 2022, 21:52

Ano, ono mít razítko v oboru, který vás mj. zajímá se vždy hodí. Já bych měl tedy toho vědět dost o válkách a pokrývač o tom zda je lepší na střechu eternit nebo vepřovice a neblufovat o tom jak si na střechu dal ekrazitový tašky a na kolnu vepřovku.

No něco málo o tom vím, ale dopodrobna se s tím pravda nezabírám.

Nikdo nemluvil o osamělé F-35 a v lásce a válce není nic nemožného. Jinak ovšem úder taktickými jadernými zbraněmi byl několikráte z minuty na minutu na stole, třeba po poškození USS Liberty - je o tom fajn dokument na cs history..,

Už vás ale nebudu otravovat, byť mít svůj názor je jaksi jádrem diskuze.
Al CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 09 srp 2022, 22:56

"Thude", chceš to zopakovat ode mě? Já mám taky kulaté razítko na tom "správném" papíře, jsem akademicky vzdělán (mezinárodní vztahy mmj.), takže by můj názor mohl být ten důležitý, ne? :|
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Al CZ » 10 srp 2022, 01:55

Čas mnohdy ukázal, že jsem se nemýlil. Tak to nechám času…
Al CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod L. Jareš Annetra » 10 srp 2022, 05:38

Al CZ píše:Z . Ale pro to musí být v politice mladí, nejstarší ti kterým bylo v 89 max 21…a proto sem nadšen z mladé vlády, kde nikdo nebyl komunista… ještě mladýho prezidenta nebo prezidentku tak 45-50 a bude dobře… Třeba se dočkám.

Thude jsi Jasánek 21. století. Ten psal básničky o skvělém T 34, ty jsi jiná generace a tak píšeš o F 35. Stejné nadšení, stejný svazák. Rozdíl pouhých 70 let.
L. Jareš Annetra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 10 srp 2022, 06:51

Thude, když se pořád oháníš tím svým pofidérním titulem, tak já napsat sem, co si myslím o absolventech takových těch současných pseudoškol, co se po r. 1989 rozmnožily jako houby po dešti, tak dostanu od adminů banána, že až by mi skončil, tak bych nechápal, co je to modelfórum. Setkávám se s takovými suverénními všeználky denně a jediné, co mi vždy přijde na mysl, je: "Bože, do čeho jsi to duši dal..." a "... tohle prý má vydělávat na můj důchod!"
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk_Fabík » 10 srp 2022, 08:22

To víte, Thud je opravdu diplomovaný odborník s titulem a navrch razítkem.

Nevím, co dělá, kdo ho platí a jak, ale nebude to asi nic moc, když musí prodávat modely, aby si mohl koupit hajzl mísu.
Je to prostě odborník k nezaplacení. :lol:

Jinak grafoman není urážka, a v případě tohoto exota je to čirá krystalická pravda.
Zdeněk_Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod L. Jareš Annetra » 10 srp 2022, 08:41

Zdeněk_Fabík píše:...Jinak grafoman není urážka, a v případě tohoto exota je to čirá krystalická pravda.

Dá se to léčit?
L. Jareš Annetra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk_Fabík » 10 srp 2022, 08:47

Dá, ale kdybych napsal jak, tak dopadnu jako pan Látal. :grin:

Ono by krásně stačilo, kdyby tento místní troll splnil to, co tu několikrát opakoval, když uraženě odcházel pryč. Že se nikdy sem už nevrátí.
Zdeněk_Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloslav » 10 srp 2022, 09:03

Zdeněk_Fabík píše:To víte, Thud je opravdu diplomovaný odborník s titulem a navrch razítkem.

Nevím, co dělá, kdo ho platí a jak, ale nebude to asi nic moc, když musí prodávat modely, aby si mohl koupit hajzl mísu.
Je to prostě odborník k nezaplacení. :lol:

Jinak grafoman není urážka, a v případě tohoto exota je to čirá krystalická pravda.

Klasický důkaz, že vysokou školu může vystudovat i totální (doplň si sám) :shock:
Miloslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Al CZ » 10 srp 2022, 10:52

Skutečný Jasánek, vlastním jménem Marcel Jansen to nakonec dotáhl vysoko - byl posledním mluvčím vlády před listopadem 1989. Jsem Patriot. Bojím se o svou zem, vidím jak v Polsku nebezpečí nepodceňuji a chystají obrovskou armádu a kdyby se to o pokusil někdo u nás, roznesou ho všichni na kopytech. Poláci ví, že svoboda je drahá. Pokud máte ty nejmodernější zbraně, jest vaše šance na úspěch vyšší. Dle mého názoru je to, aby AČR měla F-35 ne akademická debata, ne něco o čem by se mělo polemizovat ale vitální národní zájem, neboť tento systém představuje mocnou defenzivní i ofenzivní zbraň, v rámci zbraní konvenčních unikátní. (Ale objektivně uznám, že některé mé představy o nasazení F-35 jsou dány druhou světovou válkou a nasazením Mosquit a Doolittlovým náletem na Tokio.) Přeji všem příjemný den.
Al CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 10 srp 2022, 11:13

Tak armáda má jasno, ta je chce, sami řekli, že teď už je to věc politická a jak víme, to je věc složitá a jednání mohou dopadnout různě.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod L. Jareš Annetra » 10 srp 2022, 12:06

Můžeš mít sebelepší zbraně, ale jsou ti k ničemu, když k tomu nemáš odpovídající mančaft. Mančaft, který za tu zemi chce bojovat. V Afganistánu měli Ami a spol. to nejlepší a zdrhli jak malí smradi, když u souseda rozbijí míčem okno. A bohužel to platilo i v minulosti (viz Habeš) a bude to platit i v budoucnosti.
Základem je voják, který ví za co bojuje a hlavně chce za to bojovat ( a nejsou to peníze).

Ač v tomto laik, myslím si, že zrovna F 35 není pro nás, pokud chceme bránit republiku, to pravé ořechové. Pro obranu potřebujeme úplně jiné letadlo.
S jinými charakteristikami a není potřeba vyhazovat miliardy kvůli módním "stealth" vlastnostem. Pokud už naši politici myslí, že musíme podporovat USA,
tak F15X je správná volba. Ale už z principu bych preferoval evropské řešení. Myslím si, že mohutné nákupy F 35 většiny evropských zemí jsou principiálně špatně.
L. Jareš Annetra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 10 srp 2022, 12:25

Až na to, že to čo o tom zdrhaní píšeš je totálna blbosť. Ale pretože téma nie je o Afganistane či ISAF, tak to nebudem rozvádzať.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 10 srp 2022, 12:29

Před 2. světovou jsme měli taky dobrou armadu, a co udělala se politika a už jsme byli protektorát :-D :-D :-D .

A já jako odborník na letada (viděl jsem Top Gun) prostě vím, že dobrý pilot, zvládne vše. Takže prďme na letadla a shánějme se po Maverickovi :grin: :grin: :grin:
JoseFxx

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1883 • Stránka 87 z 126 • 1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 126

Zpět na Diskuse