Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48869 • Stránka 858 z 3258 • 1 ... 855, 856, 857, 858, 859, 860, 861 ... 3258
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Kicune » 18 kvě 2018, 21:17

Já bych tedy taky loboval za Hurricane 1/48 všemožných verzí, tehdy v RAF na nich létal můj prastrýc a mohl bych se mu pomodelářsku "poklonit" (:) (:) (:)
Kicune

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kalimero » 18 kvě 2018, 22:00

Pane Šulci,
mám v resinu Zetor Crystal 8045(TB Models), vlek BSSP93S(TB Models), MTZ-80(Balaton Modell), DT-74(Balaton Modell), ZiL-MMZ-555(Red Iron) a DT-75(Red Iron).
To Vám je taková krása,tak náádherný detaily až jsem si pod stromeček nadělil lupu s led osvětlením a kochám se.
Snad si nemyslíte, že bych tohle svejma gramlavejma rukama a s 6 dioptryjama dal trochu slušně dohromady.
Ani NÁHODOU a tak se dál budu zálibně prohrabávat v krabicich a doufat,že se Vám obměkčí srdce a zkusíte TATRY, ja je jinak nepostavím!
Ted zrovna slintám nad T-55 od Miniartu.
:lol:
kalimero

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 18 kvě 2018, 22:02

Slepte to, bude to ještě hezčí! (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Bunda » 18 kvě 2018, 22:04

Když už se tady lobuje, tak mi napadá třeba FM-2 Wildcat a OS2U Kingfisher, ale P-40 a Hurricane jsou určitě z hlediska byznysu nadějnější a budu za ně rád. :-)
Petr Bunda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 18 kvě 2018, 22:20

Wildcat mi přijde dobrý, o něm bychom mohli časem vážně uvažovat.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloslav » 18 kvě 2018, 22:47

Zdravím pane Šulc, jak to vypadá s P-40K 1/32 ???????
Miloslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 18 kvě 2018, 23:15

Špatně (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 18 kvě 2018, 23:17

moloko píše:Lobuju za hmotu! 1/72, 1/48 potřebuji taky taky... :-) Stejně je to slovo divné....

(čechlo)

To jste Vy, u toho letadla?
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ivanp » 18 kvě 2018, 23:24

Zdravím pán Šulc, ja by som sa ešte vrátil k téme oddelenej smerovky na novom Migu-21 1/72. Všimol som si že v rámčeku s hrbom celkom logicky zmizol diel č3 - oddelená smerovka. Pokiaľ by ste tam tento diel vrátili - predpokladám že je to riešené vložkou formy, mohli by si modelári čo chcú vychýlenú smerovku jednoducho tú pevnú vyrezať a vlepiť túto samostatne vylisovanú. Veď všetky ostatné riadiace plochy máte v stavebnici ako rozpohybovateľné, len tá trúba jaj čo to vravim smerovka tam chýba :)
ivanp

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 18 kvě 2018, 23:49

Marek Branda píše:No asi jako píšete o kočce a mikrovlnce...tak já zase v podobě optimismu kdy overtrees kompletního modelu stojí 260.- a obsahuje výzbroj....kabinku....drobné díly...a křídlo..trup atd....tak v rámci proporcionality mi z čisté duše nedocvaklo že za 110.- bude jen samotný ocas. Fotku jste tam dát měli...a korektní...to vaše chyba je...já bych to viděl a rozhodnul bych zda objednám/neobjednám a z mé strany by to bylo bez keců a nadále ve spokojenosti zákazníka vůči Eduardu.
Tím co jste napsal na mě skutečně lehce arogantně působí....zvlášt, pokud mě konfrontujete o porozumění psaného a řečeného...to už jste fakt za hranou.

Abychom si to vyjasnili: to, že zde vedu s modeláři neformální diskusi neznamená, že tu budu za fackovacího panáka. Obecně vzato, chovám se podle zásady jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Pokud zvolíte ostřejší rétoriku, očekávejte, že také přitvrdím. V našem případě má arogance spočívá v tom, že jsem Vám na rovinu řekl, co si o důvodu, proč k diskutované situaci došlo, myslím. Chápu, že se Vás to asi dotklo, ale pokud tu mám diskutovat, budu to dělat tímto stylem. Vyhnout se mé aroganci je ostatně poměrně snadné.

Celá situace má celkem jednoduché řešení. Pokud nejste s produktem spokojen a máte pocit, že jste byl uveden v omyl, vraťte ho. Můžete vrátit celou zásilku a nakonfigurovat si novou tak, jak to popisujete. Nemusíte ani nic vysvětlovat, máte na to ze zákona právo, které samozřejmě ctíme.

Ještě vysvětlení k ceně. Ano, je vysoká, a to zcela záměrně. Je to proto, že jde o nestandardní položku, která se zavedla do prodeje mimo standardní procesy, což i přesto, že je to na první pohled jednoduchá věc, nic jednoduchého není a nese to sebou jisté potíže a rizika. To je třeba důvod absence fotografie na stránce produktu, došlo k chybě proto, že nebyl dodržen standardní proces zavedení produktu do prodeje. Navíc to není produkt, u něhož by jsme stáli o nějaké masové rozšíření, je to řešení, které bylo vyřazeno z produkce proto, že součástky nepasují, a bez tlaku modelářů bychom nic takového nevydali. Cena je proto nastavena tak, aby zákazník opravdu přemýšlel, zda právě toto za takovou cenu opravdu potřebuje.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 18 kvě 2018, 23:55

Ivanp: to už nejde (:)

jen na vyjasněnou: klapky a křidélka nejsou oddělené proto, aby to bylo rozpohybované. Je to proto, že to bylo nejlepší řešení, aby mohla být tenká odtoková hrana.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Branda » 19 kvě 2018, 05:25

Pane Šulci, už o 5 stránek nazpět na str.855 jsem napsal tohle:
Marek Branda píše:No dobrý, tak se trochu zkrotim...jestli to bylo někde napsaný...OK. Nedostala se tahle informace ke mě, jinak bych to řešil jak jsem již napsal. Mám na modelařinu už tak málo času, stihnout přečíst všechno, co se kde po různu napíše taky nelze. Být to v náhledu na Edu webu rovnou....nepípnu ani slovo a držim hubu. Pro mě byl název jen identifikace onoho rámečku...

Chtěl jsem tím celou diskuzi ukončit, že opravdu došlo z mé strany k nepochopení (nehledě na to, že i brzo jste byl kolegou Zatřepálkem seznámen s tím, že asi opravdu existovala možnost toho, že člověk mohl být, byť třeba ne cíleně uveden v omyl), byť náhledy na webu jak Vy píšete z důvodu nestardního zaváděcího procesu opravdu korektně nebyly, čili bych i od Vás jakožto vážené persóny českého modelářského průmyslu a šéfa firmy s velkým nadhledem čekal, že se nad tím povznesete a přečtením toho mého příspěvku dáte také celé konverzaci konec…hotovo, uzavřeno, jde se dál….nicméně nestalo se a pokračovalo se dále….

Ještě bych k tomu přidal mezivložku: jak napsal kolega Aeromodelar na straně 857…občas opravdu někdo zbytečně vypění a toto byl opravdu zbytečně, a já to uznávám, můj případ. Prostě jsem měl náročnou služebku (Mohelnice-největší výrobce světlometů do aut v Evropě ne-li na světě. Co mě např. ohromilo byly 4-násobné formy na vícekomponentní vstřikování za 30-40 mega na mašinách o lisovací síle 500-1000tun….prostě jiný svět formařiny oproti „formičkám“ na modely našeho hobby. Vřele doporučuji každému komu se naskytne možnost návštěvy v rámci byznysu či exkurze.) a nevyspal jsem se zrovna do růžova, když jsem napsal první příspěvek svého „znepokojení“, ale jak už jsem napsal v druhém odstavci…chtěl jsem celé té konverzaci dát celkem v zárodku konec. A kdybych tušil..kam až to vygraduje…tak jsem na celou tuhle ptákovinu od začátku hodil bobek a raději nepsal vůbec nic.

V předchozím příspěvku píšete k původní oddělené směrovce toto: „je to řešení, které bylo vyřazeno z produkce proto, že součástky nepasují“
Už 1. dubna na str. 820 tohoto vlákna jsem nahrál fotky, kde reálně a v dobré víře zobrazujíc váš produkt poukazuji na to, že jste příliš sebekritičtí…směrovka pasovala po drobné úpravě (zběžné začištění) precizně a bezproblémově. To jen tak mimochodem, že nejsem člověk, který by dehonestoval či fackoval někoho za dobře odvedenou práci…naopak jsem chtěl opravdu v dobrém poukázat na to, že problém nebyl. Stejně tak se v tomto duchu nese stavba Vašeho MiGa v sekci rozestavěno mýma rukama. Je-li něco dobře a jiní to kritizují, poukážu na to. Je-li něco perfektní, pochválím to…pokud naleznu problém, upozorním na to a třeba se k tomu i trochu „kriticky“ ale v duchu férovosti vyjádřím.

To co zmiňuje kolega ivanp k té samotné pohyblivé ploše směrovky v rámečku, s tím že hrb by byl komplet „pevný“ a modelář by měl možnost to dle zájmu odbrousit a nalepit zvlášť…tak tuhle myšlenku už jsem taky napsal někdy před měsícem…opět zhruba v 1. týdnu dubna…už nevím kde….tuším taky tady……

Jinak tedy k Vaší zmínce o reklamaci…nevím jestli jste na samém začátku pochopil meritum věci o čem jsem vlastně psal…napsal jsem to jednoznačně. Bylo zbytečné oklešťovat ten rámeček. Někdo ho musel okleštit žejo? (placený pracovník)...čili práce…čili náklady. Čím to přispělo Eduardu že byl rámeček okleštěn? Že by prodal méně MiGů?...vyloučeno…i tak by modelářovi chybělo hodně dalších součástek minimálně z dalších 2 odlišných rámečků. Čím by to přispělo kupcům a Eduardu kdyby rámeček nebyl okleštěn? Eduard by neměl náklad s pracantem oklešťovačem, většině modelářů asi opravdu nijak….ale možná k tomu jednomu Brandovi by se našlo ještě několik dalších rozřezávacích masochistů, co by ty zbylé díly dokázali využít ke kanibalizaci. Eduard by to přece nic navíc finančně nestálo, kdyby dal modelářovi celý rámeček…naopak ho to stálo víc, když musel zaplatit oklešťovače….

Takže asi ano, nejspíš využiju Vaší zmíněné štědré možnosti dané zákonem Vám vrátit rámečky dva v ceně 204.- kč, z toho jeden okleštěný a raději vezmu plnohodnotný neokleštěný overtrees kompletního modelu v rámečcích čtyřech v hodnotě 221.- s tím, že jako modelář si tu směrovku fakt vyřežu….a bude to směrovka s příběhem, kterou hned tak nějaká obyčejná směrovka nemá a na kterou do konce života nezapomenu (:) . Jeden by nečekal co všechno navíc u Vás v Eduardu v rámci příplatku 17.- dostane. Máte-li u Vás ve firmě rádi byrokracii…jak je libo. A využiju to ne kvůli ceně nebo proto že dostanu víc...ale proto že tam bude i to co sem chtěl (Ceny uvádím dle aktuální slevy u BFC člena)

No a finále, proč si stále myslím pane Šulci, že jsem měl a mám pravdu.I vzhledem k označení na webu když pominu jakékoliv obrazové náhledy, které tam předtím byly(špatně)...pak nebyly vůbec...a po včerejším načnutí této zbytečné debaty už korektně jsou. Nebudu hnidopich, abych se trefoval, že v názvu uvedené "separted" v angličtině neznamená nic, ale chápu že bylo myšleno separated jakožto oddělený. Viz obrázky v příloze…u obrázku prvního to co je/máte u produktu na barevném pozadí je název...název označení rámečku. Začnu u obrázku prvního odvrchu pane Šulci ….tedy

MiG-21 MF interceptor overtrees - pod tím v tučném rámečku, tedy to co má být obsaženo : 70140 VYL A,C,D,E (tedy overtrees MiGu-21 MF obsahující kompletní rámečky A,C,D,E)
MiG-21 MF weapons set (správně dle angličtiny mělo být weapon set, ale vem to čert) - pod tím v tučném rámečku, tedy to co má být obsaženo : 70140 VYL C (tedy overtrees na rámeček C s výzbrojí…kompletní rámeček s výzbrojí)
MiG-21 MF fin w/separted rudder - pod tím v tučném rámečku, tedy to co má být obsaženo : 70140 VYL A fin w/separted rudder (tedy overtrees na rámeček A…který se týká ještě neupravéné formy kde je kýlovka s oddělenou směrovou plochou zvlášť) Nikde se nepíše něco jako „includes only… “ anebo “contains only…“ či “only fin with separated rudder“

A tedy…objednal jsem: MiG-21 MF fin w/separted rudder - 70140 VYL A fin w/separted rudder
Čili, očekával jsem rámeček A co je na obrázku druhém, nikoliv rámeček A na obrázku třetím a už v žádném případě jakýsi okleštěnec
Rozumíte mi…teď….už?
Fackovacího panáka jsem z Vás opravdu udělat nechtěl, jste pro mě persona ke které mám jako modelář značný respekt. Uznávám, že jsem svůj první post napsal ostřeji až agresivně…prostě člověk občas nemá den.
Sepsání téhle eseje p. Šulci mě opravdu nebavilo, ale opravdu jsem nabíral dojem, že i kvůli blbosti kterou už jsem chtěl přejít a zapomenout 5 stran nazpět, kvůli věci v hodnotě blbých dvou stovek…se ze mě snažítě udělat člověka co tu pravdu prostě nemá nebo snad dokonce blbce. Tak sem tomu ten čas věnoval…
Teď už doufám, že jsme si to vyjasnili.
Přílohy
edu 21_produkty.jpg
70140 A_Library edition_rámeček před vyvložkováním.JPG
70140 A_nový rámeček_respektive vyvložkovaný starý a odebraný díl samotné pohyblivé směrové plochy.jpg
Naposledy upravil Marek Branda dne 19 kvě 2018, 05:44, celkově upraveno 1
KPM Zlín
Marek Branda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod T-bolt » 19 kvě 2018, 05:39

To Vl.Šulc

Dovolím si pokračovat v lobování za P-40 a vznést pár dotazů. :)
Pokud by jste do toho šli, dá se očekávat i P-36 a ranné verze P-40B,C? U P-36 v 48 na výběr v podstatě nic není. Desetkrát přebalený Hobbycraft a možná někdo má zašitou Esci v pozitivu. Potenciál předlohy je celkem zajímavý. Pro nás určitě účast ve francouzské kampani. :lol:
Tomahawk P-40B,C. Tady je situace poněkud komplikovanější. Relativně nově vydané modely od Bronco a Airfixu, starší Trumpeter a vousatý Hobbycraft. Ale i zde bych si dovolil zalobovat za nový model. Byl by to důstojný protivník k vaší Bf 109E-7 trop :lol: . Jak moc reálná je tato možnost?
P-40E až N. Tady si myslím, že není třeba až tak lobovat. Ta díra na trhu je celkem známá a když vidím za kolik se prodávájí vaše přebaly M a N od Mauwe tak věřím že to bude jen otázkou času než Kittyhawk s logem rytíře zaparkuje u mě v kitníku :lol:
Stavím sobě pro radost.
T-bolt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ZK76 » 19 kvě 2018, 05:54

Já bych se chtěl zeptat, jestli plánujete ještě nějaké resiny, jako např.šachty, výtokovou trysku apod. .... abych věděl, na co případně čekat. Jinak modýlek se mi líbí i ta oddělená směrovka. Možná jsem si nevšiml, nebo přehlédl, ale nevidím nikde zmínku o žádném markingu sovětského letectva, bude něco takového? Bylo by škoda, kdyby ne, mě se na tom ty hvězdy prostě líbí :)
ZK76

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 19 kvě 2018, 07:49

ZK76 píše:Já bych se chtěl zeptat, jestli plánujete ještě nějaké resiny, jako např.šachty, výtokovou trysku apod. .... abych věděl, na co případně čekat. Jinak modýlek se mi líbí i ta oddělená směrovka. Možná jsem si nevšiml, nebo přehlédl, ale nevidím nikde zmínku o žádném markingu sovětského letectva, bude něco takového? Bylo by škoda, kdyby ne, mě se na tom ty hvězdy prostě líbí :)

Tryska na MiGa -21 je běžně k mání .. asi před hodinou jsem jí nastříkal a teď to schne :grin: :grin: :grin:

To Marek Branda ... když čtu ty Vaše litanie tak jste trumfnul i mě a to je co říct ..ale spousta věcí se mě vyjasnila při pohledu do stránek (lehce zavirovaných) výrobce s 50.letou tradicí :grin:
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48869 • Stránka 858 z 3258 • 1 ... 855, 856, 857, 858, 859, 860, 861 ... 3258

Zpět na Diskuse