Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48889 • Stránka 854 z 3260 • 1 ... 851, 852, 853, 854, 855, 856, 857 ... 3260
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Hummer » 18 kvě 2018, 09:51

Řekl bych že jsi asi jedinej kdo nepochopil, že dostane jen a pouze kýlovku se směrovkou. Vlastně mě i překvapuje že tam zůstalo těch pár dílů navíc.
Roman "Hummer" Šlajer, Plzeň
Hummer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BraňoHerain » 18 kvě 2018, 09:55

ja som to pochopil presne ako všetci...a fakt mám pocit, že som niekde čítal, tuším priamo od p.Šulca že v tom rámčeku bude len ten chrbát
BraňoHerain

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Branda » 18 kvě 2018, 09:59

No dobrý, tak se trochu zkrotim...jestli to bylo někde napsaný...OK. Nedostala se tahle informace ke mě, jinak bych to řešil jak jsem již napsal. Mám na modelařinu už tak málo času, stihnout přečíst všechno, co se kde po různu napíše taky nelze. Být to v náhledu na Edu webu rovnou....nepípnu ani slovo a držim hubu. Pro mě byl název jen identifikace onoho rámečku...
KPM Zlín
Marek Branda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 18 kvě 2018, 10:24

Vl.Šulc píše:V podstatě. Nebo bych to řekl tak, že naše a Tvoje myšlení se v této věci ubírají rozdílnými cestami (:)

To je celkem normální stav v životě, že dva lidé ne vždy mají stejné názory nebo myšlenkové pochody.
Díky za odpověď, pak už mám jasno a ušetřený peníze a vy o pár stovek menší výdělek. Spokojím se s provedením v plastu, jak u závěsníků tak raket.

Vl.Šulc píše:Kam zmizelo to Vilingrovo téma vedle? On to smazal?

Kubovo téma bylo na žádost autora zmizíkováno...to je povoleno, zakladatel tématu si o svém vlákně rozhoduje. Normální věc, to neznáš? Sám nic smazat nemůže, ale může požádat moderátory/adminy o zneviditelnění tématu, což se stalo.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 18 kvě 2018, 10:37

Pane Šulci, kolegu, co si stěžuje na ten rámeček se směrovkou plně chápu. Bohužel v tomto případě je chyba na straně Eduardu - na webu máte stále špatnou fotku této položky. Bylo by dobré to tam co nejdřív opravit.

https://www.eduard.com/store/cs/eduard/ ... ram=70148X
Přílohy
70141_001.jpg
Výstřižek.JPG
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 18 kvě 2018, 10:43

mě by jen zajímalo co udělali s tím zbytkem ve smyslu ISO 14001:2005 :grin: :grin: :grin:
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 18 kvě 2018, 10:47

Martin Černý: jj, já vím, a i jsem to čekal, že to smaže, abych pravdu řekl. Jen jsem se zeptal, jestli to jen někam nezapadlo (:)

Ale je to stejně zvláštní člověk, ten Vilingr. Nejprve mě obviní z kriminální aktivity, a pak dělá jako by nic.

Marek Branda: nezlobte se, pane Brando, ale já jsem nikdy neříkal, že budeme prodávat celý rámeček. Ani mě to nenapadlo, nedává to smysl. Požadavek byl na oddělené kormidlo, proč bychom k tomu měli dodávat ještě křídla, trup a další díly, které s řešením problému oddělené směrovky nijak nesouvisí?
Ještě bych připomenul, že jsme tuto položku udělali výslovně na přání modelářů, sami jsme jí dělat nechtěli. Když mi pak za to ještě vynadáte tak mám opravdu silnou motivaci příště zase něco dělat podle přání zákazníků.

Petr Zatřepálek: ta fotografie tam byla několik minut, pane Zatřpálku, protože jsem paní kolegyni požádal,a by post doplnila o foto rámečku a ona tam dala tento, který je, jak jistě chápete, naprosto nesmyslný. Teď už tam zase není (:)

Musím tedy ale uznat, že jste rychlý jako blesk (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 18 kvě 2018, 10:52

Souhra náhod. Já se zrovna díval na Váš web díval, neb chystám další objednávku a rovnou zkouknul i tu směrovku 8-) BTW, kdy cca by mohly být venku brassin vícenásobné pumové závěsníky pro Miga, jestli vůbec?
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 18 kvě 2018, 10:59

Vladimír Šulc - ne vždy se naše přání vyplní. Myslím že to určitě nebyla Vaše poslední vzájemná konfrontace, na to jste oba dva moc velký persóny. :)
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 18 kvě 2018, 11:04

Petr Zatřepálek: nejdřív v září nebo říjnu, se Stračenou. Pokud je ovšem budeme dělat, podle mě se zase tak moc nepoužívaly.

Martin Černý: já o nějaké konfrontace moc nestojím. Kdyby byl schopen racionální diskuse, jako třeba Ty nabo tady pan Zatřebálek, tak s ním budu diskutovat rád. Ale on vyznává taktiku udeř a uteč, to mi přijde poněkud srabácké. Neumí si obhájit svůj názor, jen pořvává, a to, že moje odpovědi na jeho dopisy nazve stalkingem, tak to ať se jde vycpat. Vůbec nemám chuť se s ním dál bavit.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Branda » 18 kvě 2018, 11:06

Pane Šulci, bohužel Vás na diktafon nahranýho ani screenshoty kde jste to třeba napsal nemám, není to mým zvykem něco takovýho dělat, ale někdy v týdnu předpremiéry v Prostějově, tj.zhruba první dubnový týden, zaznělo, že rámečky které se nalisovali ještě s oddělenou kýlovkou budou komplet k dispozici. Ale je pravda, že už se s Vámi dále o téhle kravině nehodlám přít.
Naopak mi přijde smutné, že Vám přijde jako nesmyslné za tu cenu dát celý rámeček. Vy píšete o nějakém dodávání křídel a trupu...já říkám, že ty díly jsou součástí rámečku a vtok do formy toho rámečku je vedle půlek trupů.
Skoro mi to přijde že se tvářite co to od Vás modeláři nechtějí...já z toho samotnýho trupu a křídel další MiG nepostavim, Vy tedy o prodej 1ks modelu nepřijdete. Nerozumím tomu účelu či potřebě to ořezat.

Skoro bych si ještě i přisadil...když argumentujete o požadavku od modelářů jen na oddělenou směrovku. Můj požadavek jako modeláře by samozřejmě byl na celý rámeček...teď by mě jen zajímalo kolik ten celý rámeček asi stál peněz, když za 1/4 až 1/3 rámečku chcete 110.- ....to by vyšlo skoro jak komplet model ne? Na tom byste teprve vyrýžovali! (:)
KPM Zlín
Marek Branda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 18 kvě 2018, 11:19

Takto přesně je napsána věta o odděleném kormidlu ze str. 822:

Příspěvekod Vl.Šulc » pon dub 02, 2018 11:30 am

Martin Janoušek píše:
No je myslím škoda, že se ta směrovka nakonec udělala napevno. Vychýlená je vždy, sice ne vždy doprava, ale v ostatních případech doleva... (:)

Vzal jsem si k ruce Vaši naši knihu (MF), a celkem rychle zjistil, že mi věšíte bulíky na nos (:) Vychýlená směrovka je tam sice vidět v mnoha případech, ale ne ve všech, vyskytuje se i nevychýlená. Takže postavit model s nevychýlenou směrovkou není nic proti ničemu. Navíc mi tak vrtá hlavou, kolik Jednadvacítek jsem kdy někde na soutěži viděl s vychýlenou směrovkou...

Směrovka bude v jednom kuse, se s tím smiřte. Důvody jsou pádné, vysvětlím je v květnovém Infu (pokud si na to vzpomenu (:) )

Ale jestli o tu vychýlenou směrovku opravdu stojíte, rádi vytvoříme malé OT s původní verzí. Zásoby máme dostatečné, jen doufám, že to někdo v záchvatu předvelikonočního uklízení nesešrotoval. Ale jestli si pak někdo bude stěžovat, že mu to moc nepasuje, tak ať si mě nepřeje!

Je to napsáno univezálně, nic o celém rámečku včetně trupu a křídla ani o tom že bude jen samotný hrb s SOP.Výklad může být různý :-)
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 18 kvě 2018, 11:50

To je zase zbytečných debat... Já jsem rád, že se dají ty oddělené směrovky koupit a komu je to drahý, ať to nebere. Když si vezmu, kolik času budu muset věnovat řezání a ten přepočítám na hodinovou mzdu, tak je to úplně v pohodě.
Samo, že bych radši, kdyby už byla oddělená už ve stavebnici, ale když je to podobný problém jako mír v Afghanistánu, tak se s tím musím srovnat jako s mnoha dalšími věcmi na světě. (:)
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Branda » 18 kvě 2018, 11:59

Vůbec nejde o drahý nedrahý....vzal bych overtrees kompletního modelu, měl bych aspoň další munici do zásoby a směrovku bych měl za 10 minut vyřezanou...já ještě naštestí modelařím z radosti a strávený čas u modelu nepřepočítávám na hodinovou mzdu....to by potom některá moje modelářská práce byla kua drahá.
KPM Zlín
Marek Branda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 18 kvě 2018, 12:06

To je daleko větší problém, než mír v Afgánistánu, pane Janoušku (:)

Martin Černý: já myslím, že ta formulace je jasná. Bavíme se o ocase, ne o celém draku, a bavíme se o malých OT. Ostatně, jediný, kdo to chápe jinak, je pan Branda.

Marek Branda: to je o chápání mluveného a psaného slova, pane Brando. Snažím se formulovat své myšlenky co nejpřesněji, v tomto případě mě ovšem ani ve snu nenapadlo, že by někdo řešil potřebu zbytku rámečku. Celou dobu řešíme ocas, trup a křídla jsou jaksi mimo obálku řešeného problému. Omlouvám se, ale i s rizikem, že budu obviněn z arogance, musím trvat na tom, že na naší straně chyba není.

Ano, mohli jsme to vysvětlit lépe, přesněji, dát fotku na eshop. Ale mám v sobě stále jistý optimizmis a věřím, že není třeba upozorňovat, že se nemá sušit kočka v mikrovlnce (:)

Tu vyřezanou a dopasovanou směrovku za 10 minut bych někdy rád viděl (:)
Vl.Šulc

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48889 • Stránka 854 z 3260 • 1 ... 851, 852, 853, 854, 855, 856, 857 ... 3260

Zpět na Diskuse