Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48893 • Stránka 847 z 3260 • 1 ... 844, 845, 846, 847, 848, 849, 850 ... 3260
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Jan Tichý » 05 kvě 2018, 13:37

Petr: Můžete prosím objasnit ty legislativní důvody? Děkuji
Ne, ne a NE.
Jan Tichý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 05 kvě 2018, 13:43

HobbyBoss predáva Me-262 so závažím, bolo aj v Tamiyách. Ja už som to, keď to spomenul p. Šulc riešiť nechcel, chápem, že je to zbytočná robota a vyplniť čumák problém až tak veľký nie je. A mimochodom... do takej Bf-109 až tak potrebné nie je, však? Za to tú resinovú sedačku a kolesá si Petře nonšalantne prehliadol.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Houmr_9 » 05 kvě 2018, 13:53

On ten MasterPack v rámci BFC s nějakým tím brassinem navíc zas tak špatný nápad být není. Uměl bych si představit edici jakou je třeba BFC 109G-6. Nicméně bych to nechal na Eduardu, jestli něco takového chce.
Honza Hammer
Spíše sběratel krabiček, ale občas si také něco slepím.
Před časem jsem se zamiloval do veletuctů. 8-)
Ale největší celoživotní modelářskou láskou je Hawker Hurricane.
Houmr_9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Houmr_9 » 05 kvě 2018, 13:54

Ještě dotaz, nemohu to nějak dohledat, přestože vím, že se to někde řešilo. Jaký je vlastně rozdíl mezi šedivkou a stračenou?
Honza Hammer
Houmr_9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Vašák » 05 kvě 2018, 13:56

Souhlasím s tím, že jako BFC Materpack by byl možná volba, ale nevěří, že by to Eduardi udělali pro každý vydaný model.
Martin Vašák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Vašák » 05 kvě 2018, 13:57

Jan Tichý píše:Petr: Můžete prosím objasnit ty legislativní důvody? Děkuji

Možná se to týká toho, že je závaží z olova ? Ale nejsem si jistý opravdu.
Martin Vašák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Houmr_9 » 05 kvě 2018, 14:06

Martin Vašák píše:

Možná se to týká toho, že je závaží z olova ? Ale nejsem si jistý opravdu.

Přesně tak olovo volovo a směrnice RoHS.

Stejně tak je v EU snaha zarazit dovoz barev a chemie bez bezpečnostního uzávěru. A jak říkal už před časem pan Šulc, Gunze to řešit nechce, takže možná někdy tady prostě nebudou. Resp. až se úředníci rozhodnout to zarazit.
Honza Hammer
Houmr_9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 05 kvě 2018, 14:09

Obsah jedovatého olova v závaží. Nesmí být v produktech určených dětem, což plastikové stavebnice jsou /hranice 12 let/. Číslo té směrnice z hlavy nyní nevysypu. Mimochodem, to je také jeden z důvodů, proč dnešní Humbrolky už nejsou to co bývaly před lety :( .

To Atlis: To, co je v hobbyboss švalbině nebo např. He219 nebo He162 od Tamky, je závaží dělané z něčeho jiného, bez jedovatých příměsí olova. To se ale vyrábět do maloseriové REEDICE starého shitu /sorry, v porovnání s novými stavebnicemi Eduardu musím tohle označení pro He280 použít/ nevyplatí. Zkus si někde poptat, za kolik ti udělají "jen" tisíc kusů takového závaží. Asi budeš nemile překvapen. S těmi reziny to je výrobně o dost jednodušší, nicméně i tak by ta reedice modelu musela stát o hodně více - viz můj předešlý příspěvek. A kdo ví, jestli u Eduarda vůbec k těm rezinům ještě existují mástery. A dělat nový máster jen pro reedici? To by ten model prodražilo ještě víc. A první kdo by remcal, by byl - no, hádej kdo? 8-) K té tebou uváděné Bf109, nevím co máš na mysli. Já k ní využiju max rezinové bočnice, ostatní mi stačí v poho ze stavebnice. Postavil jsem za život /je mi 48 let/ mezků už asi kolem stodvaceti - od gawy, finemoldsu, eduardu, fujimy, academy, helleru, hobbycraftu, revellu, AZ a několik kdysi i jako překopávku z KP S199. Žádnou lepší, než dělá eduard, jsem v ruce nedržel. Rezinové sedačka - jak k čemu, v případě Mig21 1/72 Eduard ji považuji za naprosto zbytečnou věc, do modelu uplně postačí ta původní co je v kitu. Krom záhlavníku z ní totiž není nic víc pořádně vidět. Já bych si rezinovou pořídil jen pro vyndání někam na stojan, a za tímhle účelem mám dávno doma KM1m od jiných firem. Něco jiného je kaplička nad palubkou, tohle plus nová vana kokpitu a zadní přepážka by smysl mělo. Ale rozhodně ne do "profipacku".
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vit » 05 kvě 2018, 14:12

Tak sem se od pana Šulce dozvěděl, že jsem 4% menšina, to musím hned říct manželce :grin: :lol:

Jak je vidno, většina koupí-lepí-nekecá, a pro pár nadšenců dál štěpit nabídku další edicí Masterpack - no proč ne, pár bych jich koupil, ale obávám se, že to udělá víc zlé krve a hádek než dobra!!
Protože, co do něj dát? Kola - někdo chce někdo ne, TFace- né každý je potřebuje, zato by rádi třeba novinku LooK. Po vydání každého masterpacku přijde vlna nadávek typu: "proč tam je tahle zbytečnost a není tam to podle mě nejvíc nejdůležitější?!??"

Jestli mohu navrhnout, spíš než další edici by mohl Eduard dělat marketingové akce typu - čím víc doplňků koupíš, tím větší sleva :)
Protě, kup si k Migu i kola, kokpit, Tface a dostaneš dalších pár procent slevu!

Nešlo by něco takového?? :wink: :wink:
Život je krásnej 8-)
Vit

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 05 kvě 2018, 14:12

Houmr_9 píše:Ještě dotaz, nemohu to nějak dohledat, přestože vím, že se to někde řešilo. Jaký je vlastně rozdíl mezi šedivkou a stračenou?

Jiný výrobní závod a jiný výrobní blok - tzn jiná palubní deska, rytí na křídlech, plus jiný tvar brzdících štítů, trochu jiný kryt kanonu a ještě pár drobností. Šedivka byla vlastně takový "chudší" bis.
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tchert » 05 kvě 2018, 14:12

Houmr_9 píše:Ještě dotaz, nemohu to nějak dohledat, přestože vím, že se to někde řešilo. Jaký je vlastně rozdíl mezi šedivkou a stračenou?

v úvodníku Eduardího Infa z tohoto měsíce... rozdíl je ve výrobním závodě...

HA, byl jsem předběhnut ...
Tchert

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 05 kvě 2018, 14:27

Petr Zatrepalek píše:To Atlis: K té tebou uváděné Bf109, nevím co máš na mysli

To bohužiaľ vidím. Pretože môj príspevok nebol ani o He-280, ani o závaží per se, ale o obsahu ProfiPACKu dnes a kedysi v kontexte nejakého MasterPACKu.

Ale viac už to preberať nemá význam.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Vašák » 05 kvě 2018, 14:42

Achjo, Profipack = výlisky+ obtisky + lepty + masky + NĚKDY odlitky. To, že v předchoím vydání byly a teď už nesjou nevypovídá o obsahu Propifapcku.
Martin Vašák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Houmr_9 » 05 kvě 2018, 14:57

Petr Zatrepalek píše:

Jiný výrobní závod a jiný výrobní blok - tzn jiná palubní deska, rytí na křídlech, plus jiný tvar brzdících štítů, trochu jiný kryt kanonu a ještě pár drobností. Šedivka byla vlastně takový "chudší" bis.

Díky, závod jsem věděl, spíš mě zajímaly ty "tvarové" a "krytkoidní" odlišnosti. Díky. Před časem to někde bylo i s fotkou, nemůžu ji však dohledat.
Honza Hammer
Houmr_9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Tichý » 05 kvě 2018, 15:08

Všem děkuji za odpověď.
Ne, ne a NE.
Jan Tichý

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48893 • Stránka 847 z 3260 • 1 ... 844, 845, 846, 847, 848, 849, 850 ... 3260

Zpět na Diskuse