Len pre ilustráciu, pravidlá z poľského fóra (záujemcovia,ktorí nerozumejú poľštine si text preložia cez google translate ):
7. Użytkownik zobowiązany jest do przestrzegania czystości i poprawności języka polskiego, niestosowania kalek językowych, makaronizmów oraz slangu utrudniającego zrozumienie wypowiedzi. Użytkownik także zobowiązany jest do przestrzegania zasad ortografii i interpunkcji, a także wszystkich innych norm językowych i zasad poprawnej pisowni. Zasady logicznego formułowania wypowiedzi również obowiązują. 8. Użytkownik przytaczający w swojej wypowiedzi tekst w języku obcym zobowiązany jest jednocześnie do umieszczenia tłumaczenia tego tekstu lub jego streszczenia w języku polskim.
VH - No a co. To je už úplně mimo, jakou to má relevanci? Tady se bavíme o tom, že někdo najde na netu zajímavost, tak jí sem přepostne s tím, že by to mohlo zajímat i další. Proto to třeba dělám já. A místo toho, aby si to někdo z angličtiny přeložil přes google (ne z arabštiny, čínštiny nebo čehokoli nesrozumitelnýho - z angličtiny) tak tu raději vypruzuje a dožaduje se překladu? Tak to nečti, stejně bys sis to ani nedokázal najít takže o nic nepřijdeš. Koho to zajímá, cestu si k tý informaci najde. A vůbec to není o tom, že by chtěl někdo na forum psát v cizích jazycích - což je myšlenka toho polskýho pravidla. Na toto forum se taky píše slovensky a má koncovku CZ jak tu piští. Nikdo se nepoděláme, ne? Mimochodem, hned v prvním souvětí máš chybu v interpunkci, takže jsi to polský pravidlo porušil. Użytkownik także zobowiązany jest do przestrzegania zasad ortografii i interpunkcji, a także wszystkich innych norm językowych i zasad poprawnej pisowni. A končím.
Dal jsem tu polštinu do překladače a je to recept na Žurek.
"Pokud přijmeme zásadu demokracie, že pitomec má stejnou cenu jako nadaný člověk, je třeba zajít o krok dále a připustit, že dva pitomci jsou lepší než jeden nadaný člověk.„ Leó Szilárd
Pánové brzdíme...vraťte se ke smyslu tématu. Sleduji to po celou dobu a už mě svrbí prsty na ikoně co maže příspěvky. Nechám Vám čas na uklidněnou. Pokud se tak nestane, celá tahle diskuze ohledně jazyků zmizí.