Kitařina je mužský pud po odbornosti, projevující se v oblasti hry.
Josef Maier píše:No asi jsem už starý, ale já pamatuji Plasticart Caravelle, když měla kromě nastříkaného části povrchu z výroby stříbřenkou i nastříkaný modrý pás oken. A měli jsme ji postavenou doma .....
Nejde mi stáhnout obrázek, tak dávám odkaz - je to tam jasně vidět.
Jinak už stříkaná spodní polovina z výroby byla i Tu-114 a Il-14 a mám za to, že i některé další modely. Teprve v při pozdější výrobě byla stavebnice buď bílá nebo stříbrná (Mi-1 zelená) ....
https://www.ebay.com/itm/Caravelle-AIR-FRANCE-1962-1-100-VEB-KVZ-Plasticart-DDR-ZSCHOPAU-OVP-RARE-/273800018224
Yippee píše:Povrch plastiku ve stavebnicích Plasticartu reagoval na nitro barvy takovým specifickým způsobem - po zaschnutí barvy se vytvořila něco jako krupička a to docela pravidelná. U modelů KP nebo Směr plast na nitro nereagoval (teda pokud nebyla silná vrstva barvy).
Aleš R. píše:Unicol znám někdy od 1983 jen jako syntetiku.
fresco píše:Aleš R. píše:Do roku 1973 sa vyrábali farby UNICOL ako acetónky v základnej rade.
Filip Tomči píše:Když jsem byl malý, tak jsem z kluků co jsme lepili uměl natřít model tak, že povrch byl super. To až později to šlo do kytek a to i s Humbrolkou. Dnes už s těmi novými nenatřu vůbec nic.
Martinicky Vladimir píše:Vazeni, ako som si vyrabal "Humbrolky" z Unikoliek v praveku kitarcenia?
Uživatelé procházející toto fórum: Jan Poesný, kansas1, Vl.Šulc a 45 návštevníků