To Petr Odehnal: Prva fotka Fw-A od JG54 co si tu dal nieje kolorovana.V minulosti ju sem niekde uz dal Pufo z tusim z ebay ale druha uz kolorovana je.Pokial sa pamätam pochadza z dobovej pohladnice.Farby si trafil celkom ok.Tiez sa chystam na podobnu masinu,znama Fw-190A-4,rimska 3,Jabo JG54.Kedysi tie farby popisal uz nebohy Nazgul jako 70/71 a stabna zelena RLM25.Tiez sa k tomu priklanam.Ano v roku 1943 platila schema 74/75/76,no u JG54 to bolo trochu inak.S urcovanim otienov u JG54 to bude oriesok vždy.54-ka totiž bola zrejme ´pokusna´jednotka co sa tyka new kamuflážních farieb.O pouziti kořistních farieb pochybujem,myslim,ze je to nezmysel vzhladom k tomu ake mnozstva by k tomu nemci potrebovali.Je to stará teoria.Tusim 10kg farby a adekvatne mnozstvo riedidla na masinu.V susastnosti uz Ullmann vyslovil hypotézu,ze sa u JG54 skusali nove 80-kove farby.To sa ale myslim netýka masiny ktorej fotku si sem dal.A ano riesilo sa to tu uz,no tak trosku to tu zasahuje.
Nejaky clanok bol aj v starsom Revi kde riesili tusim A5 od Jg54 najdenu v Rusku kde boli celkom zachovale farby a bola tam riesena camo a ziadne koristne farby to bude ako pise Kubo a Jozeff len mytus.Ak niekto vie nech tu hodi cislo toho Revi alebo scan ja som momentalne na dovolenke. Ps:je dobre ze sa tu riesia camo a odtiene mne osobne tu chybala takato tema kde sa da pokecat a ujasnit si danu problematiku
Prošel jsem si celé téma zbarvení letounů u JG 54 a docela mě zaujal poslední odkaz na rekonstrukci Fw 190, opět se tam objevuje zmínka o objektu tohoto tématu a to RLM 83. Dle fotografii trupu je i rozepsáno o jaké barvy se jedná a jsou tam zmiňované rovněž barvy 80-tkové řady.
Pokial mas na mysli slanok z Revi 77 o najdenom Fw190A tak zmienka tam je ale nic nedokazuje.Bol pisany v case este ked nebol objaveny dokument o modrej 83.Ja som dnes napr.cital(zasa)publikaciu Japo/1997, Bf-109K kde je zmienka,ze existuju dokazy o puziti(na inych typoch litadiel) modrej! na spodok kridla na krize ktore tvorili len jadro bez lemu.Kludne to moze byt aj RLM83 alebo 24.