Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nový Spitfire Mk.IX od Eduardu

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 649 • Stránka 9 z 44 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 44
  • Odpovědět s citací

Re: Nový Spitfire Mk.IX od Eduardu

Příspěvekod Richard Plos » 01 bře 2013, 10:36

Randalf píše:
Richard Plos píše:...To, že se občas najdou lidé jako ty, Homola, onysx nebo Randalf, kteří mají nějakou podivnou potřebu moralizovat ...

No tvl, já a moralizovat? Kdes to našel, politicky nekorektní nukleární hovado nemoralizuje, bo to má totálně v peači. Já se hlavně (nejen tady) dobře bavím na svůj i cizí účet :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Jo, omlouvám se Ti, nějak jsi se mi do toho výčtu omylem připletl... ](*,)
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 6six6 » 01 bře 2013, 13:31

Martin Černý 'Černoch' píše:Tak to bude asi rukama, páč Hasegawa se staví skoro sama. stačí u toho drobet používat hlavu, a žádnej větší problém s tím modelem není.

Hochu, hochu - vykašli se na moje ruce a hlavu, stavím modely 35 let a prošlo mi jich rukama dost na to, abych ohodnotil stavebnici.
Moje Hasegawa je- Mk Vb -night fighter 09315:2200 a je to ve srovnání s tamiyí srágora a šit.
Mělké rytí, špatná paneláž nepřesně umístěná. Styky lepících ploch křídla šikmé a slabé.
Tamiya je proti tomu mercedes a doufám, že eduard bude ještě o level výš, to je dáno dobou a pokrokem techniky.
6six6

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 01 bře 2013, 13:42

Martin Černý měl zajisté na mysli Spitfira Mk IX což je podstatný rozdíl. Ano Spit Mk.V 1/48 od Hasegawy nemá dobré stavební renomé, ale že se jedná o tuhle stavebnici jste v prvním příspěvku nepsal. On není Spitfire jako Spitfire a tohle je debata o Mk.IX .
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 01 bře 2013, 13:49

Přesně tak milý pane, jelikož je zde debata o IX tak sem automaticky předpokládal že píšete o IX Hasegawa, která je bezproblémová. Kdo má z vašeho příspěvku poznat že píšete o 15 let starším modelu Mk.V?
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Vacek » 01 bře 2013, 13:54

Martin Černý 'Černoch' píše:Přesně tak milý pane, jelikož je zde debata o IX tak sem automaticky předpokládal že píšete o IX Hasegawa, která je bezproblémová. Kdo má z vašeho příspěvku poznat že píšete o 15 let starším modelu Mk.V?

:grin: :grin: Jojojo ;-I
Petr Vacek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 01 bře 2013, 15:44

Pro pana Plose.nikdy jsem nikomu neurcoval jak by nel o cemkoliv diskutovat at tu nebo jinde.nejsem zadnym zpusobem ovlivnen totalitnim myslenim ba myslim ze naopak.tesim se na kazdy novy model stejne jako ostatni modelari nebo lepici ale s kritikou pockam dokud model nemam v rukach i kdyz obcas podlehnu tlaku medii a model nekoupim z duvodu negativni recenze. Pokud Vam moje prispevky ve Vami zalozenem tematu vadi a povazujete z me strany za urauzlive ci zesmesnujici prosim admina o jejich smazani .Vam i ostatnim z diskutujicich kteri maji stejny pocit jako Vy se uprimne omlouvam.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Olda Homola » 01 bře 2013, 19:09

Romane, v žádném případě bych to neviděl tak tragicky...někdo holt má sklon hodnotit model podle 1000x zvětšného renderu, jiný ne....
nemůžem být každý stejnej...
Olda Homola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JanoBB » 01 bře 2013, 20:57

Páni, neviem akými mozgovými pochodmi ste dospeli k názoru, že by som vôbec niekedy mohol chcieť ovplyvňovať, alebo nedajbože určovať témy, či smerovanie diskusie. No na druhú stranu, ako máte vy právo tlachať o ničom na 8 strán mám aj ja právo sa k tomu vyjadriť. Nenapádam nikoho inteligenciu, vzdelanie, farbu pleti, treniek, či ponožiek, alebo vierovyznanie a tak isto si podobné útoky vyprosím od ostatných. Vyjadril som len názor, že mudrovať pri porovnávaní skúšobných výliskov s fotkami nasnímaných z pochybných uhlov a poväčšinou z niekoľkokrát renovovaných a upravovaných strojov mi príde trochu silná káva.
Na margo príspevku pána Plosa, ktorý mi ním chcel asi zavrieť hubu (alebo klávesnicu) len toľko, že v poslednom období som si všimol tu na fóre zväčšujúce sa množstvo viac, či menej agresívnych, či urážlivých príspevkov, medzi ktoré sa aj Vaša odpoveď dá pomaly zaradiť. Mal som pocit, že to vyvrcholilo slovným ukameňovaním Thuda, ktorý ale zasa dokázal poriadne španovať nervy nejedného otrlého jedinca. Hoci som nebol doteraz ich adresátom, dosť mi to vadilo a vždy mi to vadiť bude. Nepotrebujem sa hrať na citlivého, som si schopný uhájiť svoje názory a záujmy , či už verbálne, alebo manuálne , len mám pocit, že sa tu vytráca akási elementárna úcta a to je nemilé. Žiaľ pár vyvolených si tu potrebuje liečiť svoje ublížené nenásytné ego, čo mne nevonia,preto ďakujem, neprosím.
Pravdepodobne bude tento príspevok zmazaný ako off topic , ale možno si to predsa len niekto prečíta.
Ďakujem za pozornosť a trpezlivosť :arrow:
Ján Pršanec
Banská Bystrica
JanoBB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randalf » 01 bře 2013, 22:59

Zanechte planého plkání, vypustili výkresy...
... a prý bude i něco navrch 8)

http://www.eduard.com/cs/spitfire/
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šilpoch » 01 bře 2013, 23:09

Nádhera..už se nemůžu dočkat
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Díra nic neváží.
Michal Šilpoch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod famo9 » 02 bře 2013, 00:16

Plániik už máte stiahnutý asi všetci OK perfekt. Predpokladám že na plániku je len to onitovanie ktoré je naznačené na plaste. Doporučili spita nedonitúvávať tak je asi nevhodné do toho šahať.
Na ten model sa treba pozreť aj takto. Modelári sa v základe delia do 3 skupín

1.Profesionál-kúpi si ho ak je absolútne tvarovo presné a má špičkoco stvérnené drobné detajli
2.Amatér- kúpi si ho ak časti ideálne pasujú a stavia sa ako LEGO
3.Príležitostný-kúpia mu ho ak je priaznivá cena

A vyhovieť sa musí všetkým. A kolko sa ... na tému interiér Me 110.

Samozrejme jedno percento trhu tvoria spitfiristi alebo Eduardisti tý kúpia všetko v ich téme.
Přílohy
859704_608579749156976_737504364_o.jpg
famo9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 02 bře 2013, 08:40

Tak nějak... Sto lidí, sto chutí. Kdo chce, projede se po tom s Rosie the riveter a narve do toho Brassiny a lepty, kdo chce, postaví to jen tak za týden z krabky a kdo chce, zavře to do skříně a bude vyprávět, jak bude krásnej, až se do něj pustí. A všichni mají svým způsobem pravdu! :D
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 02 bře 2013, 09:05

To je diskuze todle :grin:

Já to vidím tak, že nevidím jediný důvod, proč by zrovna tohle neměla být moje první druhoválečná čtvrtka :-D
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jfb » 02 bře 2013, 14:10

Richard Plos píše:Tak nějak... Sto lidí, sto chutí. Kdo chce, projede se po tom s Rosie the riveter a narve do toho Brassiny a lepty, kdo chce, postaví to jen tak za týden z krabky a kdo chce, zavře to do skříně a bude vyprávět, jak bude krásnej, až se do něj pustí. A všichni mají svým způsobem pravdu! :D

Proc s Rosie the riveter? Podle fotek je rytí kompletní.

Na ten modl se stršaně těším, zatím to vypadá, že to bude teprve druhý přesný model Spitfire (pokud bereme IX, VIII a XVI Tamiyu 1:32 jako "jeden") ve všech měřítkách všech dob....
Jaroslav Brümmer
Praha
jfb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 02 bře 2013, 19:06

Já Vám kolegové nějak nevím....
Osobně jsem na 95 % rozhodnutý tenhle model koupit...debata - nedebata.... jestli IHNED po vydání nebo později se ještě uvidí...
Ale co by mě zajímalo je to,jestli Ti,kteří na tomhle vidí tolik chyb - a tak závažných - které model shazují si ho pořídí taky....a přiznají se k tomu ... :grin: :grin: :grin: :grin:
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 649 • Stránka 9 z 44 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 44

Zpět na Diskuse