Ze vraj vylietal palivo skor, nez sa rozhodol diverzifikovat a pristat v Blave-Ivanke...to sa mi nezda, pretoze masiny su plnene na urcenu ulohu+rezerva!
Vcera bola velka hmla okolo letiska Sliac. Len ten co pristal kolko sa natrapil aby sadol. Druheho poslali do BA na sadnutie ale doslo mu palivo. Udajne to bola masina z ostrej takze mala aj rakety.
Naposledy upravil juraj ondrus dne 29 zář 2019, 09:59, celkově upraveno 1
Podle clanku na sme.sk startoval v 18:10, spadl v 21:30. Coz jsou 3 hodiny 20 minut. Jak dlouho vydrzi ve vzduchu, kdyz je na statu natankovany a leti cestovnou rychlosti? Existuje u specifikace letadel udaj maximalni doba letu? Tj neco jako dolet, ale casovy udaj.
Jeste jedna vec, ten prvni mig pristal v 19:12, podle prispevku zde mel jiz problemy s pocasim. Takze toho nestastnika nechali nahore dalsi 2 hodiny? Predpokladam, ze kdyby ho poslali na jine letiste hned, paliva by mel dost
No veď práve, tá mašina bola v lufte 3 hodiny a 20 minút. A to je šialený čas. Rôzne údaje udávajú max dolet (aj s podveseným bakom) 2100km. To je pri konštantnej (čiste teoreticky) rýchlosti 600km/h maximálne 3 hodiny a 30 minút. Som veľmi zvedavý na výsledky oficiálneho vyšetrovania, ale vyzerá to na prešustrovaný čas.
Ale to všetko je nepodstatné. Podstatné je len to, že žiadna matka ani manželka dnes kvôli tomu nemusia plakať a organizovať pohreb!
Naposledy upravil lubos1364 dne 29 zář 2019, 16:37, celkově upraveno 1
Tak som zachytil informáciu, že ten uvádzaný čas štartu bol 18:10 UTC. Len tá informácia, že to bolo v UTC sa už do médií nedostala (neviem, či to náhodou nevynechal sám minister obrany). Ale ak to tak je, znamenalo by to teda, že mašina bola vo vzduchu o dve hodiny menej. Teda 1 hodinu, 20 minút. Uvidíme, aké budú ďalšie informácie.
Niečo podobné je : Na nechránenom železničnom priecestí si vodič nevšimol blikajúce výstražné červené svetlá a nepočul húkačku. Na nechránenom totižto nič z toho nie je namontované, sú tam len "kríže".