Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Novinky modelov vrtuľníkov všetkých merítok

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1299 • Stránka 74 z 87 • 1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 87
  • Odpovědět s citací

Re: Novinky modelov vrtuľníkov všetkých merítok

Příspěvekod Atlis » 26 črc 2023, 12:20

Ako KittyHawk. Aj spôsob robenia vtokov je rovnaký.

Keby boli v pozitíve, bola by to paráda. Ale to by sme asi od Airfixu chceli veľa. Tak sa do toho aspoň budú ľahšie lepiť BGAčka. (:)
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FiSe » 26 črc 2023, 13:46

...a ja tise doufam, ze nekdo udela konverzi na 'dlouhou' S-61 :-k
Hoch Habsburg
FiSe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 26 črc 2023, 13:57

Nečekal jsem v případě SeaKIngu nějaký zázrak a celkem se to vyplnilo. Kde jsou ty doby, kdy dělali parádního Lynxe.

Mně by se líbil HH-3 s rampou...
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Al CZ » 26 črc 2023, 17:10

LoL, český rýpání už jede...

Pár měsiců zpět se tu řešilo, že jediný model Sea Kingu je Hawa, bez interiéru a tady máte krásnou kabinu v x-variantách, hafo konverzních dílú a to je jako malo ?

Nýty jsou zahloubené, ale zas tam jsou prekryvajici se plechy... Ja myslim, ze ten Seaking je paradni...

A ze by nebyla i puvodni americka S-61, v to neverim....

V tom mnou odkazovanem clanku pisou i o tom, ze tam jsou dily na verzi pro specialni operace a zachranarskou variantu...
Al CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Novotný » 26 črc 2023, 18:00

Martin Janoušek píše:Nečekal jsem v případě SeaKIngu nějaký zázrak a celkem se to vyplnilo. Kde jsou ty doby, kdy dělali parádního Lynxe.

Mně by se líbil HH-3 s rampou...

Martine, a ty máš ten model v ruce, že takhle rýpeš? Ale chápu ty musíš rejt do všeho a všechno je předem špatný. U tebe je to taková klasika.
Když to nemá vrtuli, tak to neni letadlo!
Honza Novotný

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 26 črc 2023, 18:17

Prosím??? Já rýpu? Já rýpu vždy a do všeho??? Napsal jsem někdy něco, co by nebyla pravda? Nebo pokud jsem to nepsal z neznalosti, tak jsem si omyl nepřiznal? Bacha na to!!! Važ prosím slova. Toto mě hluboce uráží.
Nebo jako nesmím napsat, že Lynx vypadal podstatně lépe?
Ale ano, měl měl jsem si v tomto případě odpustit.
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Al CZ » 26 črc 2023, 18:38

To je zase debata.... Musel hsem si najit recenzi, bych viděl zda Lynx nýty má, na fotkách hotovych modelů moc patrné nejsou.

Z fotek co jsem našel, nemohu řici s jistotou, jestli nejsou přehnané....pamatuji se, že u SeaFury mi to přišlo jako 20 let starý model (v porovnání s Edim Tempestem, v reálu předchůdcem Sea Fury)a nýty mi přišly "kotlovité"...

Ale nemyslim, že Lynx je hezči kit...
Al CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Novotný » 26 črc 2023, 18:48

Ano svého času jsi psal někde psal, že trumpetí Albatros je nepoužitelný a já mám ve vitríně dva. Byla to celkem pohodová a odpočinková stavba. Piš si co chceš ale pak se ješitně neurážej. Vynášet soudy z pár fotek...já osobně si počkám až budu mít možnost výlisky důkladně prohlédnout vlastním okem a třeba porovnat z gawou. Možná pak řeknu, že mi to za to nestojí a gawa je i s chybějícím interiérem lepší volba.
Honza Novotný

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 26 črc 2023, 19:26

Honza za 100 bodov =D> =D>
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 26 črc 2023, 20:02

Ano, Albatros od Trumpety pohodová stavba a hnusný výsledek :-D Zrovna u tohodle letadla se o tom přesvědčuji vždy, když ho vidím. Pěkný paskvil, ale jde dobře do sebe.
A zrovna toto jsem napsal - každý má jiné priority, jestli bude preferovat pohodovou stavbu nebo pořádný výsledek.
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 27 črc 2023, 07:24

Víš Martine, nedá mi to se trochu nerozepsat proč má Honza pravdu a proč s jeho výrokem nelze nesouhlasit. Tebe má spousta lidí za znalého problematiky a samozřejmě oprávněně, i s ohledem na vydané publikace a celkový rozhled v problematice. To je fajn, akorát je problém v tom, že podobně jako spousta pilotů a techniků k těm modelům přistupuješ až příliš kriticky a to co je pro tebe na první dobrou naprosto nepoužitelný model, tak 95 % modelářů nevidí ani při dívání se na fotky a jednoduše to neřeší. A pak nastávají situace, kdy jsem na soutěži viděl toto:

A: Jé to je pěkná 39tka, to je určitě MPM.
B: Ne, to je trubka.
A: Cože? Ta trubka která je prý tvarově úplně mimo a nepoužitelná?
B: Jo přesně tak, jen krabička. Na pohodu stavba.
A: Hm, a proč teda doma syslim tu MPMku?

A to není jen případ Albatrosu nebo to neustálé honění profilu křídla MiG-17. Ano, může to být špatně, ale ty lidi to prostě nevidí a neřeší. Tak by to chtělo se nad tím trochu zamyslet než rovnou psát výroky o paskvilech a nepoužitelnosti. Ne každý ty nároky na 100% milimetrovou přesnost vůči předloze má. A upřímně, kdyby trumpeter ten Albatros zmenšil do 1:72, okamžitě eduardy házím do sběru a nebudu sám.
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod boticka5 » 27 črc 2023, 07:40

Pánové nedá mi to abych se k tomu nevyjádřil. Honza Novotný si myslím že reagoval zbytečně prudce (toť můj názor). Problém je v tom že pravdu máte v podstatě všichni. Pokud by tu nebyl někdo kdo je znali problematiky, jako Martin Janoušek apod. Tak by jsme se nedozvěděli jaké má model chyby a třeba i výrobci by na to časem kaslali a vylézali by čím dál větší paskvili. Na druhou stranu většině běžných modelářů stačí když ten model aspon trochu vypadá jako předloha, takze z mého pohledu si musí každý vybrat sám, co je pro něho ještě dobré a co ne a Martin nám k tomu dává jenom návod a ukazuje cestu. Buďme rádi že máme takové odborníky a neotvyirejme si na ně zbytečně hubu. I když vím že dnes nikdo nechce nic řešit a je doba strašné falešné pseudo tolerance a fórum, fb apod nám dává v tomto velkou sílu a anonymitu. Já jsem velmi rád když Martin uvede věci na pravou míru, jak to je. Ono se může stát že pokud si do lidí jako je Martin budeme kopat, tak se přestanou zúčastňovat diskuzi, publikovat atd. Pro mě je tím zářným příkladem fb a včelařina, kdy už se také k nicemu nevyjadřují, protože anonymní tupí dav vás ukope

Odesláno z mého Redmi Note 9 Pro pomocí Tapatalk
boticka5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 27 črc 2023, 08:00

Prosím , vraťte se k původnímu smyslu tématu, děkuji.
Příspěvky nesouvisející s tématem mazat nebudu, pravdu mají obě strany, tak to je a je potřeba aby se obě strany toletrovali.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Novotný » 27 črc 2023, 08:20

Já si nemyslím že jsem se vyjádřil prudce, možná na dnešní pseudokejvačské poměry možná ale v tom případě bylo stejně prudké vyjádření od Martina ke kvalitám kitu Sea Kinga. Tyhle předčasné soudy nejsou k výrobcům fér. Z těch fotek je stěží poznat jestli to bude mít interiér natož jak bude vypadat povrch. Martina si za jeho znalosti o typech v našem letectvu velice vážim a na každou jeho další knížku se těšim, jen si myslím že ty jeho absolutní názory typu Albatros, Sea King mu škodí jako člověku. Je fajn se o problematických místech kitů zmínit, že to či ono je špatně tvarově a podobně ale vynášení soudů o použitelnosti bych si já osobně odpustil. Přeci jen závěr recenze by mohl zjednodušeně znít v případě albatrosu asi takto: Tady jsem vám nastínil všechny nedokonalosti které stavebnice má a však sestavitelnost jde s dnešní dobou. Je tedy na vás, jak se k tomu jako modeláři postavíte. Ostatně závěry hromady recenzí podsouvají jasně vyhrazené názory a to nejen u modelů, přečtěte si recenze na auta, dovolené, spotřební zboží.
Jestli se tě to Martine dotklo tak se ti omlouvám, nebylo to cílem. Jen jsem chtěl aby jsi se nad tím trochu víc zamyslel.
Honza Novotný

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 27 črc 2023, 08:36

Honzo už toho nech.Jestli něco uškodí tomu či onomu za jejich veřejně psané názory není tvoje věc, je to věcí dotyčných osob. Už by tahle diskuze stačila, ať si každý píše co chce, vyjadřuje jaký chce názor, pokud neporuší pravdila , je to ok. A protistrana pokud už chce reagovat, ať reaguje stejně v mezích pravidel.
'Tečka.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1299 • Stránka 74 z 87 • 1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 87

Zpět na Diskuse