Vl.Šulc píše:Bertik123 píše:Vazeny pane Šulci,
mohl byste prosim sdelit, podle jakych podkladu jste zpracovali navod na zbarveni a marking FW-190 A-4 Ericha Rudorffera v Africe ? Model mam postaveny, ale ted mam pochybnosti o tom, ze spravne. Jde o pouziti barvy RLM 79 na hornich plochach, provedeni krizu na horni strane kridel, zapraseni/nezapraseni krizu na trupu, existenci/neexistenci popisek. Nejlepe, pokud by nekdo od vas zverejnil fotky predlohy. Dekuji
Požádám kolegu Nademlejnskeho, který to připravoval, aby Vám k tomu něco napsal.
Dobre rano pane Šulci,
dekuji za odpoved. Ja jsem toto otevrel jako samostatne tema tez zde v diskusi. Zavery jsou prozatim takove, ze jste odvedli dobrou praci.
Urcita mira nejistoty je v popiskach shora a ve zpusobu nastriknuti trupoveho markingu. Podrobnosti a postupy, jak se tribily nazory jsou v onom vlaknu. Ta mira nejistoty uz je pro mne jako cloveka potrefeneho zajmem o historii a presnost vcelku snesitelna

Na odlehceni:
Dedecek sel jako doprovod s vnukem na juniorskou soutez (s FW-190). Zbarveni bylo dolozeno dvema cernobilymi fotkami, jedna zpredu, druha lehce z leveho boku. Porotci synka zdrbali, ze nesedi odstiny barev a ani jejich rozhrani. Tak jim deda povida - to je moje masina, na ktere jsem sam letal. Na konci valky jsme uz z Rise dostavali s bidou palivo a munici, barvy pri opravach jsme pouzivali ty, co nam zbyly po Norech na letisti. Tot vse, happy end se nekonal, porotci meli pravdu. Neprihodilo se v CR.