Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48770 • Stránka 719 z 3252 • 1 ... 716, 717, 718, 719, 720, 721, 722 ... 3252
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Pavel M » 20 lis 2017, 22:52

Aleš R: Co konkrétně myslíš? Že ten leaflet na serveru někde zahrabaný mají?

Další absurdita, co mě napadá je slavný BFC. Když začínal, tak to bylo něco super, speciální sleva 15% pouze pro členy... Dneska za BFC cenu prodává kdejaký eshop...

Ranger - novinka na říjen, která z eshopu Eduardu zmizela ještě dřív, než říjen začal. Musel jsem ho koupit u Artura (za BFC cenu) a přitom u Eduardu vyprodaný nebyl - vezli ho teď do Telfordu....
Pavel M

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Skyd » 20 lis 2017, 23:37

Pavel M píše:Aleš R: Co konkrétně myslíš? Že ten leaflet na serveru někde zahrabaný mají?

Další absurdita, co mě napadá je slavný BFC. Když začínal, tak to bylo něco super, speciální sleva 15% pouze pro členy... Dneska za BFC cenu prodává kdejaký eshop...

Ranger - novinka na říjen, která z eshopu Eduardu zmizela ještě dřív, než říjen začal. Musel jsem ho koupit u Artura (za BFC cenu) a přitom u Eduardu vyprodaný nebyl - vezli ho teď do Telfordu....

Ty jsi vážně takový naivka, že jsi si myslel, že Eduard nám dá nákupní ceny jak obchodům a odřízne si prodejce eshopy,obchody a podobně ? To by dal kudlu obchodníkům do zad a to žádný dobrý výrobce neudělá :) A jestli chceš ještě pár obchodů, kde není bfc cena je tak tam vždycky kumni a máš dobrý pocit kolik jsi ušetřil ! :-) Za mě bfc fajn ..

Eduardi psali, že jich pár do Telfordu vezmou .. že mu to tam bude slušet . Netajili se tím . A že bude o Rangera zájem se vědělo .. Ty jsi byl překvapen ? No ale stejně ho máš tak v čem je trabl ? :)
Skyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 21 lis 2017, 06:43

Pavel M píše:Aleš R: Co konkrétně myslíš? Že ten leaflet na serveru někde zahrabaný mají?

Že pokud tak intenzivně hledáš jejich zboží, tak současně ten marketing nemůže být takový jak ho popisuješ. Jedině souhlas u BFC, tam je to nedotažené celkově, nemá to být jen o 15% slevě.
A že za tu cenu prodávají eshopy? Mě zase udivují ty eshopy, které to vytrvale prodávají za plné ceny.

Co se týká Maňáka, viz výše. Obecně - mě se tedy daří celkem bez problémů veškeré limitky na webu odchytit - Rangera, Mi-24 atd.. Ale beru že dělám na PC a dřepím u toho, nevím co třeba lidi co dělají manuálně jakou mají šanci.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peal » 21 lis 2017, 07:13

Já docela chápu, proč to chce někdo vidět s předstihem. Edík vydává takřka každý měsíc modely, které stojí za koupi, ale řekněme si upřímně, kolik z nás jich postaví alespoň 12 ročně? Takže mít přehled co vyjde alespoň v dvouměsíčnm horizontu může šetřit peněženku a hlavně duševní zdraví, protože nepostavené modely už není kam dávat :D

Co se týče BFC, tam souhlasím. Dříve to lákalo na cenu, jenže teď mi to přijde jak s Coca-Colou. V akci je cena za dvacet, jinak takřka dvojnásobek. Ale kdo si dneska ještě za tu plnou cenu kupuje, když je akce každý druhý týden? Tím neříkám že se má od slev upouštět :D Jen by to chtělo i jiná lákadla pro členy klubu. Třeba možnost předobjednávek, sbírání bodů za objednávky a jeich využití za něco užitečného, alternativní obtisky atd atd.

EDIT: zapoměl jsem zmínit to podstatné, a to že afterparty/akce jsou docela často a rozdíl ve slevě 20% pro všechny, 25% pro BFC je docela malý proti běžným 15%. Takže ta výhoda BFC je poměrně malá, když jediná další výhoda je velmi omezená nabídka zboží jen pro BFC.
Naposledy upravil peal dne 21 lis 2017, 09:58, celkově upraveno 1
Dostavěno: Bf 110D-3 Eduard 1/48
peal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peal » 21 lis 2017, 07:23

Dobrý den pane Šulci,
nevím jestli se to tu už někdy řešilo a jestli to mělo nějaký závěr, ale proč Eduard vydává pouze jednostranné masky? Některé modely si vyloženě zaslouží z obou stran. U odsuvných krytů kabin se to ještě jakž takž ztratí, ale třeba u stodevítky kde se větší část odklopí je to dost hloupé. Cena by neměla být o tolik rozdílná (snad) ale přínos by byl značný. Já bych po tom teda šáhnul hned, na složité maskování tradičními metodami jsem už línej :)
peal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Houmr_9 » 21 lis 2017, 08:57

Nechoďme kolem horké kaše, stejně všechny nejvíc zajímají modely, v lednu tedy vyjde:
1/48: Spad XIII late, SE 5a Wolseley Viper, Bf-109 G-14,
1/72 Dual Combo: Fw-190 A-5 a A-8
Honza Hammer
Spíše sběratel krabiček, ale občas si také něco slepím.
Před časem jsem se zamiloval do veletuctů. 8-)
Ale největší celoživotní modelářskou láskou je Hawker Hurricane.
Houmr_9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 21 lis 2017, 10:24

peal píše:Dobrý den pane Šulci,
nevím jestli se to tu už někdy řešilo a jestli to mělo nějaký závěr, ale proč Eduard vydává pouze jednostranné masky? Některé modely si vyloženě zaslouží z obou stran. U odsuvných krytů kabin se to ještě jakž takž ztratí, ale třeba u stodevítky kde se větší část odklopí je to dost hloupé. Cena by neměla být o tolik rozdílná (snad) ale přínos by byl značný. Já bych po tom teda šáhnul hned, na složité maskování tradičními metodami jsem už línej :)

Cena by rozhodně rozdílná byla. Je to dvakrát tolik materiálu a dvojí konstrukce, vnitřní plochy výlisku jsou jiné, než vnější. Konstrukce na vnitřní plochy je navíc složitější. Otázkou je, kolik lidí by to pak opravdu nutně potřebovalo. Chápu, že kdyby to bylo zadarmo, tak všichni (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Boro » 21 lis 2017, 10:40

Vl.Šulc píše:
peal píše:Dobrý den pane Šulci,

Cena by rozhodně rozdílná byla. Je to dvakrát tolik materiálu a dvojí konstrukce, vnitřní plochy výlisku jsou jiné, než vnější. Konstrukce na vnitřní plochy je navíc složitější. Otázkou je, kolik lidí by to pak opravdu nutně potřebovalo. Chápu, že kdyby to bylo zadarmo, tak všichni (:)

Ja myslim ze tych ludi by bolo dost. Otazne ci az tolko aby sa Vam to financne oplatilo. Alebo urobit sadu zakladnu a rozsirenu ako to mate pri leptanych dieloch..
Boro

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lubomír Kerék » 21 lis 2017, 10:42

ja by som si tiež za obojstranné masky priplatil (aspoň na otváratelných častiach kabín) + za obojstranne potlačené steel pásy
Lubomír Kerék

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 21 lis 2017, 10:43

Pavel M píše:Já se jim teda docela divím. Všemožnými akcemi se snaží podporovat prodej přes svůj vlastní eshop a teď pokud se chci podívat, co bude nového v lednu, tak musím chtě nechtě na eshop jiného prodejce bo stránky Eduardu jsou jediné místo, kde to info není... Za mě marketing na :nuts:

Jenom abychom si vyjasnili, o čem je řeč. Jde o tzv. Distributorský Leaflet, vydávaný pro potřeby obchodníků. Vydáváme ho každého 15. v měsíci, a je věnován novinkám, které budou v prodeji za dva měsíce (přesněji šest týdnů). Tedy 15. listopadu 2017 je vydáván leaflet na leden 2018. Tato informace má dvě části, jednou je leaflet v pdf, druhou jsou oficiální ceníky, které obchodníci dostávají separátně. Součástí leafletu je i úvodník s informacemi o termínech, kdy budou novinky k dispozici pro distribuci a podobně. Tento materiál není veřejný, protože obsahuje jednak náhledy na nedokončené a nezkorigované produkty, jednak neveřejné informace, které celkem vzato nemusí koncové zákazníky zajímat. Tento leaflet je pro obchodníky ke stažení na našem webu v linku, který dostávají e-mailem spolu s ceníky.

To, že si modeláři Leaflet stahují nám nevadí, ale zároveň ho nebudeme z výše uvedených důvodů aktivně šířit.

Pro koncové zákazníky vydáváme každého 1. v měsíci Info, které relevantní informace, včetně dostupných obrázků, přináší také, v sekci ON APROACH/CO BUDE PŘÍŠTĚ. Takže v prosincovém Infu, které vyjde příští pátek, budou informace o lednových novinkách také. Jako ostatně každý měsíc. Zároveň už během ledna poběží pravidelné informaceo lednových novinkách na našem Facebooku, kupříkladu - stejně jako teď tam najdete dostatek informací o novinkách prosincových.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petas.cz » 21 lis 2017, 10:49

Pane Šulci máte něco v plánu na černý pátek? Bylo 5-té výročí BFC a pouze zmínka na FCB. Jaké jsou další plány s BFC?
Petr Duroň
petas.cz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod porto » 21 lis 2017, 10:55

Ja si objednavam vacsinou veci v jednom modelarskom obchode tu v Bratislave. Ked vyjde distributorsky leaflet a mam o nieco zaujem, poslem obchodu mail s cislami poloziek a poctom kusov. Oni to potom objednavaju u Vas ku koncu mesiaca. Cize ak vyjde info o novinkach az 1 dalsi mesiac, v ktorom su cisla poloziek ktore potrebujem, cakam o mesiac dlhsie...Nie ze by som to neprezil, ale zvyk je zvyk a takto mi to vyhovovalo...
Tomas "porto" Gaal
porto

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 21 lis 2017, 11:10

Pane Šulci,

když už vydáte v reedici čtvrtkovou D-9, bude tam opravená vrtule? Ta co je ve stavebnici je dost hrozná.

2010_0127_214701AA_MF.jpg
Porovnání se skutečností

Kdysi jsem dělal opravnou resinovou pro AML, protože ta ze stavebnice na modelu opravdu nevypadala dobře:

2015_0415_191038.jpg
Nabarvená bez úprav ze stavebnice, resin AML

Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Šubr » 21 lis 2017, 13:01

Jak dopadlo rozhodování o prodeji resinového čumáku na Mi 24,který byl součástí Vaší limitky.Bylo nám slíbeno že by mohl být k mání jako položka BFC.
Pavel Šubr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peal » 21 lis 2017, 14:03

Pane Šulci, ještě k těm oboustranným maskám: U některých modelů, kde se kabina neodsouvá, ale odklopuje, jako například ta stodevítka, je to vyloženě do očí bijící. Tam je většina vnitřku díky odklopení stejně exponovaná jako vnějšek, který masky má. Chápu že jsou tam náklady navíc, ale některé modely by si to zasloužily. Na něco jsem používal oboustranné masky od Montexu, ale nebylo to ono, jejich materiál mi moc nesednul. Mít možnost nakoupit přímo od Eduardu, jdu do toho. A podle ohlasu ostatních asi nejen já :)

Nechcete to přecejen zkusit? Třeba na Bf 109, těch máte hromady typů, kabiny jsou téměř stejné na všechny.

Což mě přivádí na myšlenku - neuvažovali jste o kickstarteru vlastních projektů? :D Nejlépe pro BFC, ať se to konečně využije pořádně. Představoval bych si to takhle:
- Vyhlášení projektu, třeba ty oboustranné masky pro Bf 109, různé odlitky bomb, raket atd.
- Zájemci z BFC klubu by projevili zájem, třeba nějakými body nebo skutečnou finanční zálohou
- Při rentabilním zájmu by se projekt spustil... a všichni by byli šťastní.
peal

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48770 • Stránka 719 z 3252 • 1 ... 716, 717, 718, 719, 720, 721, 722 ... 3252

Zpět na Diskuse