Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotazy na Special Hobby

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 12294 • Stránka 8 z 820 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 820
  • Odpovědět s citací

Re: Dotazy na MPM modely

Příspěvekod Mischio » 13 úno 2014, 08:54

Vyřízeno,posláno.
https://zlejruda2.blogspot.com/
Mischio

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Vyparina » 25 úno 2014, 22:59

Pane Riedele, chtel jsem se zeptat, zda je v planu obnova vyroby modelu Curtiss Hawk 75A-3??? Tento kit mate vyprodany. :(
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským,
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Michal Vyparina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 13 bře 2014, 16:24

Rád bych pozval všechny zájemce o nákup či pokec o připravovaných modelech na naše prodejní místo - do šatny na Panterscupu na Proseku. Slíbit mohu velký výběr modelů, novinky včetně Vampire, zatím v prvním přebalu, zcela nové lepty na Vampira apod. Nakoupit bude možné s výstavní slevou.

Michal Vyparina píše:Pane Riedele, chtel jsem se zeptat, zda je v planu obnova vyroby modelu Curtiss Hawk 75A-3??? Tento kit mate vyprodany. :(
není to v plánu, forma je poničená a navíc si myslím, že model neodpovídá našemu součastnému standardu.
Přílohy
K72027.jpg
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 17 bře 2014, 10:39

dobry den,
mam trochu hokej v jednom barevnem schematu na Vampira - ten sedozeleny cvicny.
Ty kody Gunze uvedene v navodu nesedi. Na spodku by mela byt "light blue grey", ale Gunze takovy odstin nema, ten kod odpovida medium sea grey. To bych jeste pochopil, jelikoz MSG je takova svetla sedomodra jinymi slovy .
Ale na vrchu ma byt nejaka "dark green", ale podle kodu je to extra dark sea grey.
Jak ty barvy maji byt spravne? Jsou to normalni britske nebo nejake francouzske (o kterych nemam ani paru - to by byly stejne jako za WWII? tzn. nejaka gris bleu clair ci co)
diky
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petr@MPM » 17 bře 2014, 17:01

Dobrý den,
Děkuji za upozornění, je to "překlep" (znáte to, takové věci se stávají maximálně jednou za.....) Při přípravě kamufláží jsem vycházel například z publikací DH.100 Vampire / SE535 Mistral en France (Claude Petit, Patrick Henry) a Les Avions Britanniques aux couleurs Francaises (J.J.Petit), kde jsou barvy uvedené jen jako "vert foncé" (případně jen "vert") nahoře a "bleu-gris" na spodních plochách. Na jedné z mála barevných fotografií se barvy jeví dost podobné britským MSG a Dk.Green. Ale každý to může vidět jinak, samozřejmě.

Takže, slovní popis barev v návodu je ok, barevné Gunze kódy pro zelenou by měly být spíše H73 / C23.
petr@MPM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 18 bře 2014, 00:24

diky za odpoved, jasne, takze barvy asi stejne jako treba Sved. takze nuda a delam ten celomodry :)

jeste dotaz - nemate nejakou fotku, kde ten celomodry nese nadrze? ja mam fotku jen bez nich, bokorys v navodu je taky nema, ale mne se nechce tmelit ty aretacni diry, co jsou v kridlech uz udelane.. ;)
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Vyparina » 18 bře 2014, 07:08

Alfred Riedel píše:Rád bych pozval všechny zájemce o nákup či pokec o připravovaných modelech na naše prodejní místo - do šatny na Panterscupu na Proseku. Slíbit mohu velký výběr modelů, novinky včetně Vampire, zatím v prvním přebalu, zcela nové lepty na Vampira apod. Nakoupit bude možné s výstavní slevou.

Michal Vyparina píše:Pane Riedele, chtel jsem se zeptat, zda je v planu obnova vyroby modelu Curtiss Hawk 75A-3??? Tento kit mate vyprodany. :(
není to v plánu, forma je poničená a navíc si myslím, že model neodpovídá našemu součastnému standardu.

Děkuji za odpověď.

Michal Vyparina
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským,
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Michal Vyparina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Andy » 18 bře 2014, 07:25

Vampíra mám pěknej.Nedaří se mi najít fotku na modrej stroj co je na krabičce. Nemáte prosím někdo?
Děkuju
Andy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 18 bře 2014, 10:21

nahazim co se mi podarilo najit do vlakna o Vampiru. asi by bylo lepsi to resit tam..
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 21 bře 2014, 16:08

Na nejbližší dobu připravujeme dva modely Airspeed Oxford, první obrázek jsem zde již presentoval, je to box art ke krabici nazvané "Royal Navy", obtisky zrovna kreslíme. Kromě celomodrého stroje z titulního obrázku obtisky nabídnou válečný kamuflovaný stroj a dva v hliníkovém nástřiku. Jeden ze stříbrných strojů (válečný)má znaky SEAC s bílými středy, druhý (poválečný) je ozdoben černým trojlístkem na přídi.
Druhá krabice nabídne cizí uživatele Oxfordů, v krabici bude holandský stroj (na tento jsme získali detailní fotky, které ukazují, že nebyl tak jednolitě zbarvený, navíc nesl označení, které zatím do obtisků nikdo neudělal), belgický stroj (ještě jsem snad neviděl letadlo, na kterém se liší poměry znaků na všech pozicích :wink: ), válečný americký Oxford létající ve V. Británii a stroj československý (ve dvou podobách).
Protože se blíží 70, výročí invaze, připravujeme výroční D-Day modely v limitované sérii 700 ks. V dvaasedmdesátině nabídneme invazní Boston Mk.IIIA, obtisky nabídnou po dvou britských a dvou francouzských strojích s invazními pruhy (i když jeden z britů je z operace Starkey). Ve čtvrtce to budou invazní Seafiry, které řídily palbu bitevního lodí při a po invazi.
Přílohy
SH48152_Airspeed Oxford NAVY.jpg
SH48159_Airspeed Oxford.jpg
Oxfords.jpg
SH72287_Boston Mk.lllA.jpg
SH48128_Seafire Mk.llI.jpg
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 21 bře 2014, 20:04

A ještě jsem zapomněl na T-33 1/32, první ze dvou plánovaných přebalů bude T-33 nad Evropou. Obrázek již máme, pověsím ho sem v pondělí, obtisky se začínají kreslit....
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 24 bře 2014, 17:18

obrázek SH32050 T-33A
Přílohy
SH32050_T-33A.jpg
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 28 bře 2014, 09:03

Kdysi jsme pro Azur From vyrobili IAR 39, po přepracování masteru nyní vydáme IAR 37 a IAR 38. Ač stroje podobné, liší se motory, rozpětím křídel, tvarem ocasních ploch a dalšími detaily. Zde je obrázek na první z nich, SH72290 IAR 37.
Přílohy
SH72290_IAR-37.jpg
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 31 bře 2014, 11:30

To je hezké překvápko. Mám už IAR-39 od FrRomu a je to moc hezký model. Budete převádět některé díly co byly dřív resinové do plastu? A jak to vypadá s N-3PB?
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 31 bře 2014, 14:27

David Hényk píše:To je hezké překvápko. Mám už IAR-39 od FrRomu a je to moc hezký model. Budete převádět některé díly co byly dřív resinové do plastu? A jak to vypadá s N-3PB?

Díly, co byly v resinu do plastu převádět nebudeme, ale vzhledem k odlišnostem IARu 37 od IARu 39 a úpravám pro lepší slepitelnost moc společných dílů tyhle modely mít nebudou.
N-3PB, kabina se maskuje, jde do galvano lázně, ostatní díly masteru neprošly první kontrolou a vrátil jsem je k opravám.
Alfred Riedel

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 12294 • Stránka 8 z 820 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 820

Zpět na Diskuse