Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Obtisky na zakázku

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 08 říj 2006, 08:05

No, napřed bych si ještě zkontroloval, jestli máš svou tiskárnu nastavenou na nejkvalitnější tisk. Jinak jsi přesně popsal, jak ty feny laserovky tisknou stupně odstínů - vkládáním bílých bodů = průhlednost světlého obtisku na tmavém nebo dokonce i stejném pozadí, pokud dáš světlý odstín na průhledný papír.
Já jsem skutečně netušil, do čeho lezu, když jsem s tím začínal. Ale je fakt, že jsem se s tím docela dobře srovnal.
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 10 říj 2006, 09:15

Hoši, kde jste chtěli toho P-51 Mustang "U've had it! " tak se mě ozvěte na e-mail, páč potřebuju vědět tohle:
a) zda symboly misí byly z obou stran letadla nebo jenom z jedné
b) totéž se symboly sestřelů
c) totéž s nápisem U've had it"
d) kdo, kolik a kterých chcete výsostných znaků?

Mám to hotové i s rozměry.
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Vacek » 10 říj 2006, 09:51

Hammere, díky .. Já se k tomu nedostal .. Já se obejdu bez výsostných znaků i šachovnice ... Symboly misí, sestřelů i nápis pouze z levé strany ...
Pavel Vacek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán ´Fidoo´ Lášek » 20 říj 2006, 13:20

Ahoj Hammere. Prosimtě, když bych připravil dekály v corelu (*.cdr) v křivkách mohl bys mi pak vymlasknout jeden arch dekálů - na dekálech je obsažena bílá barva. Předpokládám, že bych naplnil jeden arch A4 (nebo přibližný formát)
Předem díky za info.
Štěpán ´Fidoo´ Lášek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 20 říj 2006, 19:18

Kruci, tohle je tak trolinku ošidné. Umíš pracovat správně s čárama a obrysama, ať z toho nemám dikobrazí rodinku a nemusím to celé pracně předělávat? Za poslání nic nedáš ani Ty, ani já, když tam bude někde nějaká zrada, upozorním Tě. Šup sem s tím.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán ´Fidoo´ Lášek » 21 říj 2006, 18:40

Hammer píše:Kruci, tohle je tak trolinku ošidné. Umíš pracovat správně s čárama a obrysama, ať z toho nemám dikobrazí rodinku a nemusím to celé pracně předělávat? Za poslání nic nedáš ani Ty, ani já, když tam bude někde nějaká zrada, upozorním Tě. Šup sem s tím.

No klidně to můžu udělat ve photoshopu a dát ti to v jakémkoliv formátu - to je mi fuk. Řekni co je pro tebe nejlepší a já to tak připravim.
Štěpán ´Fidoo´ Lášek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 21 říj 2006, 19:05

Pošli to tak, jak to máš. Já se na to mrknu a řeknu Ti dál. Jde totiž o to, že když si nedáš pozor na styl zakončení čar nebo obrysů, můžeš se dočkat při tisku velmi nepříjemného překvapení, ale až při tisku. Na monitoru to nejde vidět. Jak je Ti asi jasné, měl by to být oblouček, hlavně ne hrot.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fíkus » 13 lis 2006, 19:05

Ahoj,
jsou obtisky ještě aktuální? potřeboval bych vytvořit komplet obtisky na maďarskýho Fw 190 - bokorysy mám, rozměry dodám.
A kde je Fifinka...?
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... okou%C5%A1
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=121&t=23403
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... t=Frydrych
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=24595
viewtopic.php?f=58&t=30564&start=0
Fíkus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 14 lis 2006, 07:29

Jo, zrovinka včera mě dorazily tolik moc chybějící papíry, takže můžu zase ve velkém tisknout. Mám toho teďka neúrekom k tisku.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 17 lis 2006, 08:51

Hoši, jedno upozornění: protože jsem dílem zmatků s papíry dlouho nemohl nic poslat, mám teď hotové tři a půl archu obtisků asi dvaceti lidem. Z těch dvaceti lidí jen asi tři dodali přehledovou tabulku, co jsem jim poslal, zbytek si kdovíproč myslí, že mám jenom je a že jsem u počítače od rána do večera sám a nechodím do práce :grin: :grin: :grin: :grin:
Prostě a jednoduše: je bezpodmínečně nutné, abyste si přečetli návod ke vzájemné spolupráci, vyplnili mnou zaslanou přehledovou tabulku a poslali to celé a najednou. Nebude mě vadit, ani když mě budete práci dodávat, ale furt přes tu tabulku.
Proč to? Já si to totiž vytisknu, položím před sebe a jedu v Corelu samotné obtisky. Až to mám, napíšu obálku, vložím do toho tabulku a jakmile dotáhnu obtisky z tiskárny, nastříhám z nich to, co kdo chce, vložím, do obálky a pošlu.
To je ideální stav. Maximálně rychle to vyřídit Jak už asi tušíte, skutečnost je diametrálně jiná. Papíry mě došly, já od té doby dělám jenom pořádek v tom, co kdo chce a nechce, zjišťuju že spousta věcí nebude na modelu vidět a není to tak realizovatelné..... a všichni čekají.
Jsem takový blbec, že to furt hledám po e-mailech, abych nakonec u každého zjistil, že to tak nepůjde a následuje dalších šest až sedm kol upřesnění jak to bude. Zatím vždy ve finiši následovala spokojenost. Ale zbytečně moc to trvá.
Takže bando: bez dodané tabulky no work on your job!
Hammer

• Odpovědět s citací

obtisky na ruskych vitazov

Příspěvekod goldp » 30 lis 2006, 15:42

Pozdravujem. Poslal som vam mail na vasu adresu na atlase. Dakujem za odpoved. :-D
goldp

• Odpovědět s citací

Dekály na F-5B

Příspěvekod Luki » 12 pro 2006, 09:05

Ahoj, píšu sem prvně, takže to bude možná horor. Mám delší dobu rozestavěný model F-5B ve dvaasedmině a chtěl bych ho udělat jihovietnamského. Ale skoro všechny měly přes trup před výškovkami šikmý pás z černožlutých kostiček ( kosodélníků/kosočtverců). Do toho se promítá pravidlo ploch, které partie freedom fightera klene všemi směry, zkrátka nevím jak na to. To , co mě napadá, je na opravdu dlouhé zimní večery. Mám fotky, bokorysy, které mohu oscenovat a poslat.Pls info
Luki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 10 led 2007, 12:48

Nový návod a vysvětlení kolegům spolu s ukázkami zatím zhotovených věcí na první stránce tématu. Mírně totiž nestíhám skrz špatně připravené podklady některých kolegů.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kito » 10 led 2007, 14:48

Mistře,
nemáš náhodou zoznam toho, čo už máš nakreslene (prekreslujem do corelu teraz nejake veci a aby som nerobil zbytocne)? Vidim, že už máš kopu a nejak som z diskusie nepostrehol, čo presne...
kito

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 10 led 2007, 15:34

Nemám seznam, jenom soubory se vzory, tedy s tím, co jsem dosud nakreslil. Proč by jsi to dělal zbytečně?
Hammer

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse