Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Všeobecná polemika o modelech letadel všech měřítek a výrobc

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1139 • Stránka 70 z 76 • 1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 76
  • Odpovědět s citací

Re: Všeobecná polemika o modelech letadel všech měřítek a vý

Příspěvekod Aeromodelar » 28 úno 2019, 17:50

Vory: No, těžko bych popisoval ten "pocit na duši" s každou novou touhle krabičkou, tenkrát před čtyřiceti lety ... :roll:

Vlado Martinický: Však už jsem o tom kdysi psal, z Tvých obrázků čiší krása a dobový obraz související s dobou, ve které tyto typy létaly.

Ten Fw-190, to je A.Faber, nebo někdo jiný? A v jakých barvách ho pánové doporučujete, chystám se na H.Hahna, takže 02/71, nebo 74/75 ???
Vláďa Obr, 62 let, stavím letadla Československých pilotů.
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harous » 28 úno 2019, 18:07

K tomu boxartu - ona snad platí presumpce viny? Dokážete někdo na 100% říct, že to tak být doopravdy nemohlo? Bez nějakého asi. Zkrátka předložit důkaz, že zobrazená situace se stát za žádných okolností nemohla? Chápu, že někoho ty boxarty zajímají a hodnotí je, to je každého věc. Ale pokud někoho obviním z fikce, tak bych pěkně prosím rád důkaz...

Podobný hledání chyb za každou cenu mi nějak bere chuť sem na fórum vůbec chodit. Připomíná mi to "testy" a "hodnocení" aut kde autora víc než jízdní vlastnosti a výkony zajímá dloubání do palubky jestli je dost měkká.
Jen šmejdi kryjí a omlouvají šmejdství...
Jsem tým Foltýn:
„Velmi často jsou to lidé nešťastní, zapšklí, zahořklí, smutní, opuštění nebo mají prostě jen smůlu, anebo jsou to prostě svině.“
Harous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Berat » 28 úno 2019, 18:26

Harous píše:Dokážete někdo na 100% říct, že to tak být doopravdy nemohlo?

Tohle je naprosto zcestné - když něco řeknu a někdo o tom pochybuje, mám já dokázat, že to tak je, ne on, že to tak být nemůže. Jinak můžu říct, že Alois Novotný (přísahám, že nikoho takového neznám a nemyslím nikoho konkrétního) je magor. A jestli s tím nesouhlasí, ať dokáže, že magor není. Jak to má dokázat?

Ad boxart, moje znalosti problematiky nejsou natolik hluboké, abych na tom obrázku viděl chyby, proto mi nevadí. Ale respektuju, že někomu vadí chyby ve stavebnici i v obrázku. A obdivuju, že někdo má ty znalosti, že ty chyby vidí.
Berat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 28 úno 2019, 18:32

Berat píše:

Tohle je naprosto zcestné - když něco řeknu a někdo o tom pochybuje, mám já dokázat, že to tak je, ne on, že to tak být nemůže. Jinak můžu říct, že Alois Novotný (přísahám, že nikoho takového neznám a nemyslím nikoho konkrétního) je magor. A jestli s tím nesouhlasí, ať dokáže, že magor není. Jak to má dokázat?

Ad boxart, moje znalosti problematiky nejsou natolik hluboké, abych na tom obrázku viděl chyby, proto mi nevadí. Ale respektuju, že někomu vadí chyby ve stavebnici i v obrázku. A obdivuju, že někdo má ty znalosti, že ty chyby vidí.

Pan kolega Harous ten obrázek asi ještě ani pořádně neviděl, natož aby si přečetl co se obrázku vytýká a v souvislostech se nad tím zamyslel ... 8-)

Ani mě ten obrázek v podstatě nevadí, ale když už se o těch chybách ví, mělo by to být pro autora napříště poučením, vyvaruje se samolibosti a poradí se s někým, kdo tomu opravdu, a zdůrazňuji opravdu, rozumí.
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod moloko » 28 úno 2019, 18:57

A tenhle box je v pořádku? Nebo je tam moc Migů, případně ...
Přílohy
53229503_2494736270541305_3498146589375987712_o.jpg
http://www.veselylepic.cz
Martin "moloko" Mígl
moloko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 28 úno 2019, 19:03

No brát to podle boxartu, jako naprosto bezradný, neinformovaný kolemjdoucí, co čte pouze informace na modelforu a bezvýhradně jim důvěřuje, tak tu stavebnici hodím zpátky do regálu s nezájmem, protože patrně bude obsahovat převážně slovenské mašiny a možná nějakou českou. Nůůda.
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harous » 28 úno 2019, 19:13

Berat píše:

KAd boxart, moje znalosti problematiky nejsou natolik hluboké, abych na tom obrázku viděl chyby, proto mi nevadí. Ale respektuju, že někomu vadí chyby ve stavebnici i v obrázku. A obdivuju, že někdo má ty znalosti, že ty chyby vidí.

Jako první ale ty pochyby vznesl někdo jiný ne? Nezlobte se na mě, ale vyčítat autorovi boxartu, že tam má špatný křoví, že se pilot dívá špatným směrem...a pak tady psát o samolibosti autora kresby. No nic, svůj názor jsem na to přednesl, dál se v tom nebudu matlat, jen by to víc smrdělo. Hledači chyb a samozvaní odborníci si mohou posloužit jak je libo.
Jen šmejdi kryjí a omlouvají šmejdství...
Jsem tým Foltýn:
„Velmi často jsou to lidé nešťastní, zapšklí, zahořklí, smutní, opuštění nebo mají prostě jen smůlu, anebo jsou to prostě svině.“
Harous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Krtil » 28 úno 2019, 19:14

Já se v tom nevyznám, ale letěli takhle vůbec tihle dva vedle sebe? Jestli ne, tak okamžitě předělat. Jestli jo tak chci fotku !
Modelařím jen pro radost....
Petr Krtil
Petr Krtil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 28 úno 2019, 19:17

Moloko: Nemám výhrady, je to hezké, sice mi tam něco nesedí, což porovnám s dobovýma fotkama, ale asi to nebude nic zásadního a nenazýval bych to Boxartem 8-)

Kubouš: Vážně to tak cítíš, nebo si děláš pí.. :lol:
Raději bych samozřejmě nějaký akční, ale co naděláme ...
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vladstepanek » 28 úno 2019, 19:24

To Petr Krtil: rozdíl je v tom, že tyhle MiGy spolu letět mohly. Sice (nejspíš) možná neletěly, ale ta možnost tu byla.... (teď mi doufám nikdo nenapíše, že jednoho z nich sešrotovali dřív, než toho druhýho takhle namalovali.... :grin: ).
Ale výskyt takhle zbarvených Jaků, navíc dané verze, je v daném období a místě naprosto nepravděpodobný.
Á propos: EduArt plakát si s tím nekoupím, ale na krabce mi to moc nevadí. Víc mi vadí, že mě tahle verze 109ky moc neláká.... ale to je můj problém.
Víc mi vadí stejnost textů v návodu pro různé verze. Aspoň malou informaci o dané verzi, která je obsahem škatule, bych uvítal.
vladstepanek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod moloko » 28 úno 2019, 19:33

Aeromodelář: A co je to tedy, když to není boxart? Box je krabice a art je umění....jako klobouk dolů, pan Lébl to namaloval, takže za mě je to moc pěkné. A jestli to mohlo letět vedle sebe je mi úplně šumák...

Co mi víc vadí, než Jak na bedně u nějakého mezka je neustálé kočírování ze strany El Negra.... ](*,)
http://www.veselylepic.cz
Martin "moloko" Mígl
moloko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 28 úno 2019, 19:48

Petr Krtil: Pokud by šlo o akční obrázek s okolím, bylo by to jistě na polemiku 8-)
Takhle je to jako ukázka toho, co najdeš v krabici, trefné a opravdu pěkné.

Vladstepanek: Cítím to stejně :)
S-99/C-10 mě naprosto uspokojuje, ale akční kresba na krabici by potěšila ...

Moloko: Martine, já za Boxart považuji to, co je třeba na tom kritizovaném mesru, no to co je na těch MF nevím, rád se nechám poučit pokud se mýlím.
Ale je mi jasné, že Mona Lisa je obraz, a kýč na kterém je modrá krychle a růžová koule na žlutém podkladu je bohužel také nazýván obrazem ...
No hlavně tohle moje přirovnání nikdo nespojujte s těmi MiGy, ty jsou fakt parádní, pouze jim chybí živé pozadí.
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 28 úno 2019, 19:52

Tady je příklad boxartu inspirovaného skutečným snímkem .Liší se sice v detailech , ale ze snímku vychází . A věřte , že takových kreslených boxartů je naprosté minimum . Ve většině případů udělá malíř obraz dle své fantazie a nejlépe akčně bojový , aby upoutal - nejlépe zákazníka , že ? Malíři kreslí zkrátka tak , že to tak asi mohlo být , ale podle podkladů ? Kde by je asi tak vzali - na různé konkrétní mašiny? Vyjímku tvoří boxarty s fotografiemi skutečných strojú , ale těch taky moc není .
Závěr je , že obal prodává a malíř není ani technik a historik či taktik , taže se stává ,že jsou na obraze chyby .A s tím nic nenaděláte ..
Přílohy
2.jpg
1.jpg
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 28 úno 2019, 20:33

Tohle je opravdu pěkné.

A jasně, s tím co malíř namaluje nic moc nenaděláme, ale tak se alespoň vykecáme :)
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloslav » 28 úno 2019, 21:06

Tak to je zrovna špatný příklad, takto lze upravit fotku v grafickém programu, ani nemusím umět malovat.
Miloslav

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1139 • Stránka 70 z 76 • 1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 76

Zpět na Diskuse